Тъпите бакшиши....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Re: Тъпите бакшиши....

Мнение от Zapa » 31 Дек 2010, 12:53

Ташака при 91119 е че като им се обадиш винаги приемат поръчката, нищо друго не казват, могат ли не могат ли, след колко време и т.н., сакън да не изпуснат, и като ти пратят кола само ти клипват по телефона, ти не трябва да вдигаш и да си говориш с тях и евентуално да има благодариш :mhihi: Иначе и аз не обичам да ползвам таксита точно заради десетките изброени по горе от колеги причини, 3-4 пъти в годината най-много и то в краен случай, предпочитам да походя пеш или градски транспорт.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 31 Дек 2010, 18:09

Свестни досега съм случвал точно веднъж, ама човека беше на 60-65, работил 20 години в Германия таксиметраджия и сега просто бачка да се намирал какво да прави. И 15 годишния му Мерцедес беше.... хм... по добре от моята бангия. Вътре все едно си в болница в Япония, няма да хлопа да тропа...

На другия полюс един сравнително интелигентен чичка с който наистина можеше да се разговаря ме хвърли от Студентски до кв. Витоша за 3.87 ..... тарифата 65ст/км .... и му викам айде сега махаме първоначалната такса, махаме 50ст висене на единствения светофар по пътя (през посолствата).... и как така разстоянието излезе 4 км. Оня ме гледаше еи така :smoke: :smoke: :smoke: Обикновенно им давам много бакшиш понеже наистина е кратък курс, ама на тоя му ги дадох до стотинката като 87-те бяха на възможно най-дребни. Ако си беше нормална сметката (около 2лв е) и 5 щях да му дам от сърце. Ама това е манталитет - да те преебе като за последно. Дето имаше един виц:

бакшиш се мушва на жълто на светофара и си вика:
- опа, тука му спестих 50ст висене на светофар
....... и натисна бутона да ги добави към сметката

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 31 Дек 2010, 18:45

в нашия град всичко над 2лв е ненормално :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 31 Дек 2010, 19:59

Nasti написа:На тия утрепки колите, които са таксита от 4-5 години са пред разпад, то вътре е нещо страшно вият лагери, пречукват карета, вибрации некви нереални - а бе ад. От Одрин и Стамболийски до мола вече сме на "брашето ми", а вътре са Глория, Ивана, 100 патрона, страшна работа и то по всяко време на денонощието.

Така е колега защото возят на не реални цени и нямат кинти за подръжка а пък някои плащат и безумни лизинги един познат докато возеше на 2лв на колата му се слагаха само истински части от 1/2 години вози на масовите цени и започна да пренебрегва някои проблеми по колата поради липса на кеш

Alien написа:
kufi01 написа:Явно коментара е излишен защото всички сте в много грешна посока и ако започна да ви разяснявам нещата няма да ми стигнат 2дена :yes: :bchug:

Ако мислиш да защитаваш тия боклуци бакшишите и за 2 години няма успееш. :dummy:

И не мисля да ги защитавам при положение че 95% са мангали 4% са диваци от гората :yes:
кои да защитавам 1% ли
Последна промяна kufi01 на 02 Яну 2011, 0:43, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 31 Дек 2010, 21:02

По празниците стават още по нагли!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 01 Яну 2011, 23:47

това са стотинкаджий,които нямат никакво възпитание и нормални убноски с клиентите си,само се чудят по какъв начин да изкарат 50ст. над реалната сума,демек с една дума ги уписвам като ПУМЯРИ!!!!!!!! Малко грубо но е самата реалност.
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 02 Яну 2011, 11:18

Ето ви една прясна история от 31.12.2010 около 21:00 мястото спирката на Кауфланд Дружба.
Спирам аз един бакшиш, и то се движеше в обратната на моята посока, сигурно беше пети-шести който мина ама предишните бяха все заети. Отварям вратата и викам:
-за 5 лева ще ме метнеш ли до Изток(принципно ми е към 3 лева до там, ама нали нова година ...)
-колкото покаже апарата ...
-супер (и сядам)
-... ама двойно до там ще ти излезе 6-8 лева
-е не, ако ме метнеш за 5 лева става, ама така не(и си излязох)
тоя би аварийки и излезе и той от колата почна нещо да си я чисти и да ми говори:
-такситата са за богати хора, като нямаш пари къде си тръгнал
-имам пари ама не искам да ти ги давам, аз ти казах 5 кинта и се качвам
-абе нямаш пари бе, ти ако имаше щеше да се качиш ... а и има достатъчно хора да возя, нова година е
-хубаво вози си ги
-и не чакай някой да те качи за 5 лева, аз ти казах такситата са за богати хора
-абе попринцип до там е 3 лева, давам ти 5, ти ще изгориш няма и лев, колата колко да ти харчи 7-8(фабия дизел)
-не 5 ми харчи ама кво от това, абе ти с кво се занимаваш?
-студент съм, правя си сметката
-аууу ти с това мислене, дано не си следващия Дянков, че така ще ни оправиш като него
И тук спрях следващото такси, което ме метна за 5 кинта пред очите на тоя бакшиш, и да върнах се също за 5 кинта сутринта ... ебати рекета заклевам се! Ми няма да му дам ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 11:50

^^

баси лудия :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 02 Яну 2011, 14:00

Незнам защо ги коментирате така... В Плевен имаме 5 или 6 фирми и само една от тях си подбира шофьорите и колите ... Там правиш 2-3 издънки не вземеш адрес,откраднеш на друг колега или не се държиш подобаващо с клиента и излиташ ;) В всички други фирми са събрани от кол и въже от циганин до най-големия селянин и имат по 2 ефира с по 70-80 коли... Незнам в тая ваща София няма ли кой да си подбира шофьорите те май гледат само да си взимат парите пък кой кара кво кара не ги интересува.. ;) Просто някакъв по-голям брой от шофьори слагат етикет на абсолютно всички качествени и нормални таксиметрови шофьори ;)
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Яну 2011, 15:35

Тук е много по-различно от малките градове. Не че съм ползвал таксита някъде в провинцията, но там разстоянията не са толкова големи, няма как да ти направят такава цифра. А тук разстоянията са големи, гледат да те набиват през най-големите задръствания, а и като цяло както казваш ти - явно никой не подбира и има всякакви боклуци... :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 02 Яну 2011, 22:41

Много се дразниат,като им кажеш "БАКШИШ", направо полудяжат!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 13:23

ето ви допълнение по темата ,щото се наложи и да се прибера от летището ,освен да ида......
излизам с куфарите и некъв чичка,наглец с неква карта си закачил и ми вика: не излизайте навън -там е пълно с мошеници ,ние сме от фирма към летището и ми сочи картата и вика елате....!! викам : хубаво ,на колко возите!?!? ми ние сме на твърда тарифа няма проблем и ми вее картата за космонафт!!! викам,: добре де ,колко!? ми то ако плащате в евро е 15 евро ,ако е в лева е 30лв! викам: до къде бе човек!? ми няма значение до къде в града! викам : я да си земеш картата и да си я завреш отзад....!!! и тръгвам навън и некъв друг ме дърпа за якето и вика : 20лв до центъра! до кой център ,бе!?!? на париж ли!?!? пусни ме щото ще излезеш в отпуска по болест. ебаси лайнарите са долни! излязох отвън ,намерих тия дето седят от 9732121 ,пет пъти го питах ква му е тарифата ,та чак стана малко неудобно и ме закара за 7лв до нас ,което си е напълно нормално при 59ст/км. на другата сутрин до офиса викнах друг, закара ме ,сметката беше 3,50 аз му давам 5 тоа ми вика : неам дребни! викам ми хуу ,аз имам 2лв -земи ги! еееее ,са!!! е са -намери си дребните и давай! дава ми 50ст и ми вика мерси! лайнар! не ми се разправяше! но тва са случки с три бакшиша за пет дни ,дето иначе хич не се качвам.... айде некой да ми каже ,че има и свестни ! нема да им стъпа! ако чакат на живеят на такива като мене от глад ше умрат! което им се полага отсекъде.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 13:39

Ми аз редко пътувам с таксита,ама последният път и пред последният,абе доста пъти все на свесни попадам,отзивчиви,възпитани и сметките са точни,случвало ми се е,ама преди доста години да се кача на един у "полет" и си беше заврел апарата че трябва да легна за да го видя какво сочи,а като прилегнах-направо лошо ми стана,от светофара на раковска до цум вече сочеше некви числа като на километража на 20 годишна италянска кола карана денонощно,та му споделих да спре там до цум,излезнах и му казах-нема да плащам тея сметки,опита се да излезе,ама много хора па имаше и милиционер,май забелеза и решителния ми поглет,почнахме да си говориме мило и така,на друг,но пак преди доста години,и беше нек'вм мангасар,понеже минавах се едно и също разстояние,бе гледам нещо сметката се дублира,при моя блок,излезнах,фърлих му 4 лева ,споделих му че 10 лева не е сметката,щото секи ден пътувам и си тръгнах...немаше грижи...иначе пак казвам,повече съм попадал на улицата на идиоти с БМВ отколкото на некоректни таксиджии...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Яну 2011, 14:10

абе и аз откакто е почнала кризата от бакшиши не мога да се оплача.
и на разстояние за 2лв и 50 ст ме карат, че и ресто точно до стотинката връщат.
тая криза поне на някой да се отрази добре :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 06 Яну 2011, 14:53

Аз таксита ползвам доста, често, защото и често пия! В кола се качвам макс до 1 бира, нагоре с такси!

Попадал съм на всякакви, но вече няма бакшиш, който да ме изненада. от супер възпитано, през муфтаджии до аграри с които се е стигало до бой ...

Един приятел преди няколко нови години му искат от румънското до раковска 20 лева. И той подпийнал почва да обяснява, че има 10 лева, че е студент плаща квартира, и ония добре, хайде 15 лева. И моя приятел пак някаква драма му разказва. При което стигат, плаща му 10 лева слиза от колата и преди да затвори вратата вади 2 х 100 и му казва - ПРЕЕБА СЕ! :D и ония почнал да пикае газ. Приятеля ми нито го е бил закъсал, нито е студент, просто му било забавно :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата