Затвориха "Арена" и "Замунда"
Модератор: Общи модератори
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Re: Затвориха "Арена" и "Замунда"
Не можете да си представите колко големи загуби понасят издателските компании заради тия торенти.
Много хора не виждат смисъл да си купуват оригинални дискове или да ходят на кино, след като в мрежата го има същото на същото качество и то безплатно.
Аз тайничко умирам от кеф...
Много хора не виждат смисъл да си купуват оригинални дискове или да ходят на кино, след като в мрежата го има същото на същото качество и то безплатно.
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Huku написа:Не можете да си представите колко големи загуби понасят издателските компании заради тия торенти.
А кой в България може да си позволи всяка седмица да си купува CD - та с музика за 15 - 20 лв.? А софтуера кой може да си позволи легален Windows? Може би ако стандарта ни на живот беше по - висок...
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

djvisage написа:Huku написа:Не можете да си представите колко големи загуби понасят издателските компании заради тия торенти.
А кой в България може да си позволи всяка седмица да си купува CD - та с музика за 15 - 20 лв.? А софтуера кой може да си позволи легален Windows? Може би ако стандарта ни на живот беше по - висок...
а защо си мислиш, че имаш право да си купуваш дискове всяка седмица?
по тая твоята логика дай да крадеме всичко което не можеме да си позволиме? нямаш достатъчно пари- взимаш калашника и с бой си пробиваш път до най-близката банка?

а това че сървърите са извън бг-то не е голям проблем ако решат да спрат торентите. не са спряни защото няма политическа воля по една или друга причина. друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Точно торентите ще им е малко трудничко да ги спрат, а и няма никакъв смисъл да ги спрат защото съдържанието си циркулира из нета, дали от един или друг торент сайт информацията ще е налична, достатъчно е леко побутване на масите за да се ориентират къде е новия извор, останалото си е пиъринг, BGP сесии и всичко ще текне отново с високи скорости неконтролируемо от господата от който и да е боп. Така ги виждам аз нещата! Когато успеят да спрат пиратския залив и останалите около 100 огромни торент портали бих се замислил дали е дошъл реда и на българските им събратя!
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
- ///Jonny
- кандидат ентусиаст
-
(не ми работи копчето за шт съжалявам за което)
Нали се сештате че Замунда и Арена не са виновни за ништо, а сме виновни ние, които ТЕГЛИМ съдържанието от тракера им. Заштото, хората, които качват торентите са ги намерили някъде и просто споделят информацията, те не са ги рипнали директно от източника (сд, двд итн). ИЗКЛЮЧВАМ българските торенти, съштествувашти в тракерите, там вече трябва да се търси отговорност от човека, който ги е разпространил първи, което отново е трудно откриваемо. Така че единствено ние потребителите, които сваляме си оставаме виновни, понеже сваляме нелегално съдържание, което някой ъплоъдър ни е споделил в Замунда или Арена, изтегляйки го от чуждестранен тракер. Един вид Замунда и Арена са сайтове за "обяви" пуснати от потребителите, намерили ги някъде из интернет... Това е цялата работа.
Принципно и в Замунда вече внедриха магнитното сваляне, което междудругото бъдештето на п2п връзката, понеже когато се сваля торент "магнинтно" се използва директна връзка между потребителите и като по този начин торент програмата не ползва сървъра на торента за да намери информация и метаданни за потребителите или казано с една дума не оставя отпечатък в сървъра на торент тракера, че сваляте нешто. Въпреки това оставя следи по сървърите на интернет доставчика ви, не че ште се стигне и дотам да ни следят изкъсо, но ако това се наложи всяка торент програма има опция за криптиране на трафика, която може да се пусне и вместо това
d8:announce69:http://p2p.arenabg.com:2710/84e5890fb9568d517b35b56eee25b373/announce10:created by13:uTorrent/176013:creation datei1200819034e8:encoding5:UTF-84:infod5:filesld6:lengthi3451153e4-pathl34:1975 - Ritchie Blackmore's Rainbow29:1975 - Rainbow back front.jpgeed6:lengthi3046974e4-pathl34:1975 - Ritchie Blackmore's Rainbow30:1975 -
интернет доставчика ви ште вижда това
·:ўY8©–iRX¶wХђЁ')ЊµQ
4я"К±аФ
1ъH®Із`P&ц‰‰}J‘¬Tџ$l,:ЃШм ‘щ¶D‹…єж
X^ЭйћЈґѓџ;Ю8З)Э%Иб
vxMЉїc¤“M5|ОbаЃ‰‰Ohуpф…к;КUCE3Ы„¦Hђj'IАІуЦbґs@, Ќ#±ЅxМtэ(щ®ІKЛц{:hЉ3лј
Обшто взето... обменянето на данни п2п няма да умре.. поне не скоро
Нали се сештате че Замунда и Арена не са виновни за ништо, а сме виновни ние, които ТЕГЛИМ съдържанието от тракера им. Заштото, хората, които качват торентите са ги намерили някъде и просто споделят информацията, те не са ги рипнали директно от източника (сд, двд итн). ИЗКЛЮЧВАМ българските торенти, съштествувашти в тракерите, там вече трябва да се търси отговорност от човека, който ги е разпространил първи, което отново е трудно откриваемо. Така че единствено ние потребителите, които сваляме си оставаме виновни, понеже сваляме нелегално съдържание, което някой ъплоъдър ни е споделил в Замунда или Арена, изтегляйки го от чуждестранен тракер. Един вид Замунда и Арена са сайтове за "обяви" пуснати от потребителите, намерили ги някъде из интернет... Това е цялата работа.
Принципно и в Замунда вече внедриха магнитното сваляне, което междудругото бъдештето на п2п връзката, понеже когато се сваля торент "магнинтно" се използва директна връзка между потребителите и като по този начин торент програмата не ползва сървъра на торента за да намери информация и метаданни за потребителите или казано с една дума не оставя отпечатък в сървъра на торент тракера, че сваляте нешто. Въпреки това оставя следи по сървърите на интернет доставчика ви, не че ште се стигне и дотам да ни следят изкъсо, но ако това се наложи всяка торент програма има опция за криптиране на трафика, която може да се пусне и вместо това
d8:announce69:http://p2p.arenabg.com:2710/84e5890fb9568d517b35b56eee25b373/announce10:created by13:uTorrent/176013:creation datei1200819034e8:encoding5:UTF-84:infod5:filesld6:lengthi3451153e4-pathl34:1975 - Ritchie Blackmore's Rainbow29:1975 - Rainbow back front.jpgeed6:lengthi3046974e4-pathl34:1975 - Ritchie Blackmore's Rainbow30:1975 -
интернет доставчика ви ште вижда това
·:ўY8©–iRX¶wХђЁ')ЊµQ
4я"К±аФ
1ъH®Із`P&ц‰‰}J‘¬Tџ$l,:ЃШм ‘щ¶D‹…єж
X^ЭйћЈґѓџ;Ю8З)Э%Иб
vxMЉїc¤“M5|ОbаЃ‰‰Ohуpф…к;КUCE3Ы„¦Hђj'IАІуЦbґs@, Ќ#±ЅxМtэ(щ®ІKЛц{:hЉ3лј
Обшто взето... обменянето на данни п2п няма да умре.. поне не скоро

Mariyan Tashev Aerial Productions
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
За сега си е добре ...
Ама като се сетя че в Германия и не само там са ми казва ли че има Microsoft Police
ужас направо ... 

alx написа: не са спряни защото няма политическа воля по една или друга причина. друга тема.
или защото не е законно да бъдат спряни ?
alx написа:djvisage написа:Huku написа:Не можете да си представите колко големи загуби понасят издателските компании заради тия торенти.
а защо си мислиш, че имаш право да си купуваш дискове всяка седмица?
по тая твоята логика дай да крадеме всичко което не можеме да си позволиме? нямаш достатъчно пари- взимаш калашника и с бой си пробиваш път до най-близката банка?да, знам за заплатите, стандарта и тн... но говоря за принципа.
а това че сървърите са извън бг-то не е голям проблем ако решат да спрат торентите. не са спряни защото няма политическа воля по една или друга причина. друга тема.
Тия, които защитаваш не мисля, че са жални за пари! При тях говорим вече за лакомия!
vlad0 написа:alx написа: не са спряни защото няма политическа воля по една или друга причина. друга тема.
или защото не е законно да бъдат спряни ?
Това винаги е било много спорна точка в правото и въобще. За авторските права и кражбата на идеи..
и винаги като се повдигне тоя въпрос, се сещам какво щеше да се случи с еволюцията ако човекът, изобретил кръглото колело беше почнал да съди за авторски права..
what a helluva ride
А едно време-отидеш във видеотеката,ровиш се в прашните касетки,търсиш някой нов филм,пък като се прибереш и го пуснеш-лентата надъвкана.
.
Много по-лесно ще се спре пиратството,ако се ограничат възможностите за рипването на филмите-веднъж отиде ли филма на нечии хард няма как да не се разпрострни фрии.До тогава всеки нормален човек ще предпочете да си "дръпне" нещо от замунда вместо да ходи да го търси на двд или цд.

Много по-лесно ще се спре пиратството,ако се ограничат възможностите за рипването на филмите-веднъж отиде ли филма на нечии хард няма как да не се разпрострни фрии.До тогава всеки нормален човек ще предпочете да си "дръпне" нещо от замунда вместо да ходи да го търси на двд или цд.

- ///Jonny
- кандидат ентусиаст
-
Тук идва парадоксът - да се ограничи рипването на двд-та и прочие.
Няма неразбиваема защита, колкото и нови да слагат, рипването и кракването на филми, игри и програми не е спряло.
Няма неразбиваема защита, колкото и нови да слагат, рипването и кракването на филми, игри и програми не е спряло.
Mariyan Tashev Aerial Productions
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Не винаги обаче музикалните изпълнители са против пиратството.Пиратството за тях е един вид популяризиране на дадения техен продукт(песен),реклама и то на ниска цена.Публиката на повечето Бг изпълнители е под 18 год,деца които пълнят стадиони,кръчми,клубове и другите им производни,деца които огромна част от тях нямат възможност да дават по 20 левчета за диск от които стотинки ще влязат в джоба на изпълнителя,но когато дойде време за концерт,гостуване в кръчма или дискотека те са там,имат-нямат парици ама за билет и вход намират.От там паричките сте наясно къде отиват,плюс това чрез безплатните музики песните им стават хитове и започва катеренето към "висините",вдигането на хонорарите им за участие или гостуване в клуб и все по-честите им покани за такива.
Аз също(както и 100% от хората във форума,даже и тези които са против пиратството) влизам в 2-та торента,но вярвайте нещата които тегля от там никога,ама никога няма да дам пари за тях.Когато излезе хубав филм си го гледам на кино,не се хабя у дома на лаптопа.Музика имам всичко на всичко един диск и той ми дойде с колата,даже не го слушам,слушам само и единствено радио.Така че нека не преикспонират нещата за загубите от "пиратството",нещата са доста по-различни от статистиките които ни ги натрапват,цифрите за загубите и пропуснатите печалби са коренно различни,поне според мен и 90/100 от хората си дават парите за кино ако е филм(примерно) който си заслужава!
Аз също(както и 100% от хората във форума,даже и тези които са против пиратството) влизам в 2-та торента,но вярвайте нещата които тегля от там никога,ама никога няма да дам пари за тях.Когато излезе хубав филм си го гледам на кино,не се хабя у дома на лаптопа.Музика имам всичко на всичко един диск и той ми дойде с колата,даже не го слушам,слушам само и единствено радио.Така че нека не преикспонират нещата за загубите от "пиратството",нещата са доста по-различни от статистиките които ни ги натрапват,цифрите за загубите и пропуснатите печалби са коренно различни,поне според мен и 90/100 от хората си дават парите за кино ако е филм(примерно) който си заслужава!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Пиратството никога няма да бъде спряно, не щото винаги ще се намерят хакери, а по простата причина, че на големите компании им е изгодно пиратството, колкото и да четете обратното и те да мрънкат за тва пиратство.
Аз се преместих от месец в Германия и някак си свикнах да не тегля.
Гледам си сериалите он лайн, филмите също, а музика имам 160гб в харда и ако толкова желая някое ново албумче, бих дал 10 евро и без тва ги хвърлям за какво ли не тия 10 евро.
За игрите пък ако наистина пак ме човърка от вътре, че немога да я изтегля, че да не ми лепнат глоба тука тия шваби, ще си купя просто сд-ключ (сайтове колкото искате) за 20 евро за игра която е току що излезнала и струва 60 и ще си я изтегля легално и ще си джиткам.
Другия варянт е като се прибирам в Бг, да изтегла възможно всичко и пак проблема го няма
Та накрая и да ги закрият арената и замундата, свиква се и вместо да ходите да гъзарствате на кафе по 3 пъти на ден, ще спестите 3 кафета и ще си вземете една игра, сд и т.н., без да ми разправяте глупости за живота в Бг и ниския стандарт. Нисък, нисък ама само по кафетата кисните и баварки карате....сещате се нали.
Аз се преместих от месец в Германия и някак си свикнах да не тегля.
Гледам си сериалите он лайн, филмите също, а музика имам 160гб в харда и ако толкова желая някое ново албумче, бих дал 10 евро и без тва ги хвърлям за какво ли не тия 10 евро.
За игрите пък ако наистина пак ме човърка от вътре, че немога да я изтегля, че да не ми лепнат глоба тука тия шваби, ще си купя просто сд-ключ (сайтове колкото искате) за 20 евро за игра която е току що излезнала и струва 60 и ще си я изтегля легално и ще си джиткам.
Другия варянт е като се прибирам в Бг, да изтегла възможно всичко и пак проблема го няма

Та накрая и да ги закрият арената и замундата, свиква се и вместо да ходите да гъзарствате на кафе по 3 пъти на ден, ще спестите 3 кафета и ще си вземете една игра, сд и т.н., без да ми разправяте глупости за живота в Бг и ниския стандарт. Нисък, нисък ама само по кафетата кисните и баварки карате....сещате се нали.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
makaveli316 написа:................. а музика имам 160гб в харда и ако толкова желая някое ново албумче, бих дал 10 евро и без тва ги хвърлям за какво ли не тия 10 евро.
...........................Другия варянт е като се прибирам в Бг, да изтегла възможно всичко и пак проблема го няма
Колега тука малко си ми интересен,казваш ни какво толкова,3 кафета по-малко и си купуваш игра и въпреки всичко имаш 160гб в харда,като се прибираш евентуално ще наваксаш с тегленето,казваш че "БИ ДАЛ" 10-20 евро и т.н. но не си ги дал явно а си се възползвал от торенти и прочие!Казваш да не ти разправяме глупости за стандарт все е дно от 30г не си в БГ а те няма(както казваш)от 1 мес,така че предполагам си доста наясно със стандарта и ако в Германия 3 кафета са 1 игра,в БГ много добре знаеш че не е така и относно пълните кафета има 2 варианта-или сме големи баровци всичките и бачкат за нас а ние харчим по кафета и кръчми и го местим от единия крачол в другия,или няма работа а в къщи не се седи и за 2-3 лева се седи по 2часа на кафе,пък еле може и да изкочи някоя работа от лаф на лаф.За колите няма да го коментирам изобщо,за българина колата е издигната в култ,заеми,продажби на имоти на село и др. за да се вземе кола.Затова казвам по-горе че всеки се възползва от торентите.Ако трябваше да плащаш за всичките 160ГБ дали щеше да платиш?Нямаше на 100%,щеше да платиш най-много за 5-10% от съдържанието което имаш сега,щеше добре да го пресееш.Повечето неща които ги имаме на хардове в "реални" условия пари за тях нямаше да се дадат.Пак казвам-аз също не подкрепям пиратсвото но се възползвам от него,в повечето случай от скука и любопитсво.