31.01-01.02.1945 г.
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: 31.01-01.02.1945 г.
Kulov,я кажи,знаеш ли що е социализъм???
Известно ли ти е че франция 20 години е била управлявана от социалисти???
Аз само да напомня на някой колеги да не вадят думи от контекста и от значението на думата:
Социализъм е положение което държавата е ориантирана към социялната сфера,такива държави са канада и други..
Известно ли ти е че франция 20 години е била управлявана от социалисти???
Аз само да напомня на някой колеги да не вадят думи от контекста и от значението на думата:
Социализъм е положение което държавата е ориантирана към социялната сфера,такива държави са канада и други..
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е кво стана ся бе нали темата уж е в памет на убитите, а не за пореден път да преценяваме добре или зле е било преди.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Знам що е социализъм, Емо. Не го отричам на световно ниво. В Западна Европа идеята му е сбъдната. Най-яркия пример е Швеция, която имах щастието да посетя.
Отричам нашия, българския социализъм. В него няма нищо социално.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
kulov написа:Знам що е социализъм, Емо. Не го отричам на световно ниво. В Западна Европа идеята му е сбъдната. Най-яркия пример е Швеция, която имах щастието да посетя.
Точно така !
Думата социализъм много лесно се възприема като нещо социално ...то такава е идеята.
При нас обаче е чист капитализъм.
Емо, какво правим като капиталисти са превзели името "социалистическа-социална партия" ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Да не забравяме, че тази инициатива беше започната от Демократи за Силна България. Ние истинските демократи ще предложим този ден 1 февруари да бъде обявен за ден на национален траур и това ще се случи. Това трябва да е само началото. Нужни са сериозни мерки в законодателството.
1)Да се забранят всякакви чествания на 9 септември от различни организации като комунистическия БАС.
2) Да се забрани на всички членове на БКП/БСП да бъдат в ръководството на държавни интисутиции и на частни фирми.
3) Да се забрани със закон най-накрая дейността тази кървава, комунистическа, русофилска партия БСП! И да бъдат съдени всички нейни ръководители- и днешните и бившите, които са още живи заради престъпления против държавата.
4)Да демонтираме всички паметници, изградени от комунистите, за да заличим този мрачен период от съзнанието и на следващите поколения.
5) Да разпуснем комунистическото ръководството на БАН, които са всичките до един сталинисти и да приемем нов управителен орган, в които ще влизат по-млади, начетени и знаещи учени които ще изготвят нова безпристрастна план-програма, по която ще бъдат съставени убениците за гимназии и университети. Учебните материали трябва да се прочистят от всички комунистически разсъждения и лъжи. Трябва да се учи само истинската история на България, без лъжите на комунистите.
6) Да се преследват със закон всички, които отричат жертвите на комунистите.
7)Всички пенсионери, които работят на граждански договор да си да плащат данък.
8.)Всички без средно образование да нямат право на глас.
След като изпълним тези закони , вече на чисто демократите ще може да градим демократична и европейска България-люлката на Балканския полуостров!
1)Да се забранят всякакви чествания на 9 септември от различни организации като комунистическия БАС.
2) Да се забрани на всички членове на БКП/БСП да бъдат в ръководството на държавни интисутиции и на частни фирми.
3) Да се забрани със закон най-накрая дейността тази кървава, комунистическа, русофилска партия БСП! И да бъдат съдени всички нейни ръководители- и днешните и бившите, които са още живи заради престъпления против държавата.
4)Да демонтираме всички паметници, изградени от комунистите, за да заличим този мрачен период от съзнанието и на следващите поколения.
5) Да разпуснем комунистическото ръководството на БАН, които са всичките до един сталинисти и да приемем нов управителен орган, в които ще влизат по-млади, начетени и знаещи учени които ще изготвят нова безпристрастна план-програма, по която ще бъдат съставени убениците за гимназии и университети. Учебните материали трябва да се прочистят от всички комунистически разсъждения и лъжи. Трябва да се учи само истинската история на България, без лъжите на комунистите.
6) Да се преследват със закон всички, които отричат жертвите на комунистите.
7)Всички пенсионери, които работят на граждански договор да си да плащат данък.
8.)Всички без средно образование да нямат право на глас.
След като изпълним тези закони , вече на чисто демократите ще може да градим демократична и европейска България-люлката на Балканския полуостров!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:kulov написа:Знам що е социализъм, Емо. Не го отричам на световно ниво. В Западна Европа идеята му е сбъдната. Най-яркия пример е Швеция, която имах щастието да посетя.
Точно така !
Думата социализъм много лесно се възприема като нещо социално ...то такава е идеята.
При нас обаче е чист капитализъм.
Емо, какво правим като капиталисти са превзели името "социалистическа-социална партия" ?
Брат'чет,то при нас всичко е извратено,те тия паразити ползват името за да дойдат на власт,ма немат никакви социални програми,то всички са олигофрени ама карай...
Иначе колегата е прав,в памет на всички загинали,но не с цел да се политиказира а с цел да не се случва повече да бъдат съдени хора заради идеалите си,въпреки че в момента няма идеали,всички "ценности" са написани в закон и пак не можеш да изповядваш някакъв идеал или ценностна система ако не е описана в закона...яяя,че то като преди ама не съвсем
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега Е.Димитров, вярвам на това, което съм преценил че мога и не го налагам на друг. А ти си имаш твоята гледна точка за историята, мисля не много верна. Щото май пропускаш, че СССР заедно с хитлеристка Германия нападат и окупират Полша през 1939 г. Разделят си я. И така до 22.06.1941 г. И да ми припомниш, кога Германия напада Америка? По суша, въздух или вода, кога и къде? Мерси. И още нещо. Забравяте какво е политическото движение на Хитлер май. То не е фашизъм, то е националсоциализъм. А какво е комунизма - интернационален социализъм. Открийте десетте разлики. Последните си имат и песен, Интернационала, не сте ли я пели? Неотдавана ПАСЕ приравни престъпленията на Сталин, с тези на Хитлер. Националсоциализма=комунизма. Между другото, то си личи и по действията им. Кървавите събития от 1944-1945 г. не спират, последващите гонения на интелигенцията, лагерите, създаването на ДС, ала руското НКВД, всичко това е станало съвсем неотдавна. И днес има хора, които говорят за мир, за помирение, но на кава цена? Никой комунист не се е извинил на българския народ за престъпленията на предците си, никой не чувства вина за това. Нито за възродителния процес, нито за нищо. Днешните са модерни социалисти, ама модела им не е шведски или канадски, а май руски. И не мога да разбера що се дразните като че ли от темата, никой насила не кара друг да чете и пише. И моля, не преиначавайте историческите факти. Не съм пуснал темата за да се драча с някого или да се караме. Пак ще кажа, това не е тема за празни приказки и лаф моабет. И моля, ограничавайте се до България, това е нашата история, нека не смесваме нещата с други страни. Благодаря. За мен нищо не оправдава извършителите на тези престъпления, граничещи с геноцид. Най-малко тези подсъдими са имали право на честен съдебен процес, а не скалъпен такъв. А окупацията на "братската" Червена армия, с чиято благословия е станало всичко това, днес е увенчана с паметник, но да не настъпвам и този мазол, че ще извие някой.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Рови се ти в буклука на историята ама да не земе да замирише некакси...
Ти пък от къде знаеш за какво са били съдени и какво са правили,я фани некоя бомба и я вържи на кръста и после обвинявай че са те съдили несправедливо за тероризъм...
Не се ли пък уморихте от тея теми бре колега...бе ти знаеш ли какъв е бил възродителният процес и що е почнал или знаеш само "романтичната " версия,ма че те турците,по начало мирно население,са им шушнали или иначе казано подкокоросали да земе да се вдигнат и да се отцепи една територия от страната и столица да им стане Варна...е верно,това сега ако се случи,няма проблем,ще им се даде че и отгоре,ама тогава турция е била членка на нато и е имала изгода от вътрешни репресии,всяка нормална държава би постъпила така-смазване на бунта и изгонване на тези дето не желаят да живеят в страната на вън,както сме свидетели на "голямата екскурзия",а пък смяната на имената-ми отиди в щатите и виж там как са имената...
Знаете само някакви романтични истории а не същиснката истина,да,имало е репресирани,имало е и то много и ще ги има в всяка страна дето има някакъв закон и той не се спазва,и в щатите арабите се репресират и на всякъде,имало е много грешни неща-все пак тъп строй наложен насилствено и с подкрепата на западните сили,ето това е истината,романтиката оставям на вас...
Докато има такива хора дето вадят девиденти от подобни стари работи и на митинги се развяват подобни глупости-винаги ще си тъпчиме на едно място...
Ти пък от къде знаеш за какво са били съдени и какво са правили,я фани некоя бомба и я вържи на кръста и после обвинявай че са те съдили несправедливо за тероризъм...
Не се ли пък уморихте от тея теми бре колега...бе ти знаеш ли какъв е бил възродителният процес и що е почнал или знаеш само "романтичната " версия,ма че те турците,по начало мирно население,са им шушнали или иначе казано подкокоросали да земе да се вдигнат и да се отцепи една територия от страната и столица да им стане Варна...е верно,това сега ако се случи,няма проблем,ще им се даде че и отгоре,ама тогава турция е била членка на нато и е имала изгода от вътрешни репресии,всяка нормална държава би постъпила така-смазване на бунта и изгонване на тези дето не желаят да живеят в страната на вън,както сме свидетели на "голямата екскурзия",а пък смяната на имената-ми отиди в щатите и виж там как са имената...
Знаете само някакви романтични истории а не същиснката истина,да,имало е репресирани,имало е и то много и ще ги има в всяка страна дето има някакъв закон и той не се спазва,и в щатите арабите се репресират и на всякъде,имало е много грешни неща-все пак тъп строй наложен насилствено и с подкрепата на западните сили,ето това е истината,романтиката оставям на вас...
Докато има такива хора дето вадят девиденти от подобни стари работи и на митинги се развяват подобни глупости-винаги ще си тъпчиме на едно място...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Е.Димитров написа:Рови се ти в буклука на историята ама да не земе да замирише некакси...
Ти пък от къде знаеш за какво са били съдени и какво са правили......
ми аз знам! едно ,че съм прочел доста ,второ ,че съм се поровил в архива и трето ,че съм прочел и пазя оригинални няколко присъди от тва време и малко по-късно.....!! и ...воала-знам за кво са "съдени" и " осъдени" от смешният им съд ! и съм убеден и няма сила на света да ме разубеди ,че са ги осъдили ,за да ги отстранят от лицето на земята ,за да не им пречат без никакви закони ,моралност, логика и каквото искаш вземи ....!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Емо, предвари ме колегата ...но точно и аз нещо подобно щях да ти кажа ...
това са си били чисти убийства с цел заграбване на имотите на хората...
И хората го помнят било е само преди 65 години ...видели са го с очите си и са били в страхотен шок ...
Влизат ,бой по кой падне ,грабят , после бесят или убиват. Съд е имало за по-известните.
Няма социализъм, разбери ...докато има пари ще е така -Бедни и богати!
А някои от бедните объркват другите бедни - Ке ги утрепем да има и за нас!
Това е идеология. Пак казвам ако са само убийствата ще забравим ... но смисъла се предава и за съжаление изопачава.
Днес го четох някъде - Сестрата на Добрев била в протокола на Първанов.
Смешна работа ...Ми да направи магазин, да бачка ....но не ще, смуче държавата и после БСП,БСП!
Тези хора са се впили и както и да се наричат са си все тези същите!
А младежта ще забрави ,нито ще иска и да чуе за това дето говорим, даже ще почнат и да ни се подиграват ...
Питай във форума колко помнят 1 и 2 програма ? Мигат и не разбират ....а за преди 60 години как да им обясниш?
това са си били чисти убийства с цел заграбване на имотите на хората...
И хората го помнят било е само преди 65 години ...видели са го с очите си и са били в страхотен шок ...
Влизат ,бой по кой падне ,грабят , после бесят или убиват. Съд е имало за по-известните.
Няма социализъм, разбери ...докато има пари ще е така -Бедни и богати!
А някои от бедните объркват другите бедни - Ке ги утрепем да има и за нас!
Това е идеология. Пак казвам ако са само убийствата ще забравим ... но смисъла се предава и за съжаление изопачава.
Днес го четох някъде - Сестрата на Добрев била в протокола на Първанов.
Смешна работа ...Ми да направи магазин, да бачка ....но не ще, смуче държавата и после БСП,БСП!
Тези хора са се впили и както и да се наричат са си все тези същите!
А младежта ще забрави ,нито ще иска и да чуе за това дето говорим, даже ще почнат и да ни се подиграват ...
Питай във форума колко помнят 1 и 2 програма ? Мигат и не разбират ....а за преди 60 години как да им обясниш?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа: Никой комунист не се е извинил на българския народ за престъпленията на предците си, никой не чувства вина за това.
За мен нищо не оправдава извършителите на тези престъпления, граничещи с геноцид.
Ти така виждаш ли се какво си написал? От какъв зор някой ще се извинява и ще чувства вина за нещо което не е направил, ми го направил дядо му? Какво да се отрече от него в държавен вестник ли? Така ако се почне на всеки някой от поколението требва да почне да се извинява за нещо.
Вината и отговорността са ЛИЧНИ, това го пише във всеки закон по света. Неможе да съдиш някой задето дядо му направил нещо и особено във време когато се е клало наред - 50 млна са умрели по света ебаси. В предаванията за войната често участват хора наследници на и дори такива които са трепали наред - некой там да ги кара да се самоубият или да съжаляват? А що никой не накара Американците да хванат да съжаляват затова ,че са пуснали 2 атомни бомби върху ЦИВИЛНИ градове а?
Относно второто ме съмнява някой тук да оправдава извършителите на тези престъпления. Но извършителите вече са измрели или им остава малко. Какво повече от това искаш да се случи? Да им се преследват наследниците

Ей хем сте много против тоталитарни методи и несправеливо осъждане, хем това предлагате.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Не е точно така ...
да кажем ,че просто ,че след войната фашизма е забранен и след това не е имало бивш фашист на власт...
да кажем ,че просто ,че след войната фашизма е забранен и след това не е имало бивш фашист на власт...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Какво ли се занимавам да пиша, какъв е смисъла изобщо. Единия ми се кара, като че ли ми е батко, другия ми говори на бре, бе, като че ли е на село при овцете или на полето....Въобще, що не я заключите тая тема, няма смисъл, тук един не чух да каже, да това е престъпление,(освен SKISA) всички говорят оправдателно, оневиняващо и все как било еди къде си, ами не може ли да говорим за България, за нашата история, чуждите престъпления има кой да ги съди, а кога ние ще осъдим нашите? И пак се излагаш колега Е.Димитров, ти турчин с коса, направена на ятаган виждал ли си, щото аз, да? Съсед ми е. А коса знаеш ли какво е? А ти BMW Rider? А как слизат зелени барети от хеликотер на площада в града и патрули с кучета и автомати, вижда ли ли сте? Нямаше ни джиесеми, ни интернет тогава, да снимам и да пускам клипчета, пък бях и на 14 г., ама помня, гаче ли е било вчера. Слагайте катинара, аз няма да участвам повече, това е подигравка с паметта на хората за мен. На други места хората поне изразиха някаква съпричасност, в този форум явно няма такава. Добре, че поне правителството обяви първи февруари за ден на жертвите на комунизма. Все е нещо.
Последна промяна Elesar74 на 02 Фев 2011, 22:53, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
А паметта на убитите без съд от монархо-фашисткия режим?
Много, ама много едностранно гледате, другари!
Ами Априлските събития от 24-та година, ами зверствата след Септемврийското възстание? Ами терора след атентата в църквата "Света Неделя", ами убийствата на партизани, ятаци, помагачи или напълно случайни хора?
Много, ама много едностранно гледате, другари!
Ами Априлските събития от 24-та година, ами зверствата след Септемврийското възстание? Ами терора след атентата в църквата "Света Неделя", ами убийствата на партизани, ятаци, помагачи или напълно случайни хора?
Без страх, без спирачка!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Какво ли се занимавам да пиша, какъв е смисъла изобщо. Единия ми се кара, като че ли ми е батко, другия ми говори на бре, бе, като че ли е на село при овцете или на полето....Въобще, що не я заключите тая тема, няма смисъл, тук един не чух да каже, да това е престъпление,(освен SKISA) всички говорят оправдателно, оневиняващо и все как било еди къде си, ами не може ли да говорим за България, за нашата история, чуждите престъпления има кой да ги съди, а кога ние ще осъдим нашите? Слагайте катинара, аз няма да участвам повече, това е подигравка с паметта на хората за мен.
Добре, питам те най-човешки и равнодушно. Как си представяш осъждането на тези престъпления, и наказването на извършителите им? Г. Димитров-умрял, Т. Костов-умрял, Т Живков - умрял, е кой да осъдим? В какво се изравява това осъждане? Айде утре имаш цялата власт в БГ, какво ще направиш по този толкова належащ въпрос?
И пак се чуда на фона на политическите престъпления които ни стават пред очите ДНЕС защо се занимавам с такива от преди 60 год. И още нещо ми е много интересно, ти познаваш лично всичките тия хиляди убити тогава, беше ли там, та да си толкова сигурен колко добри хора са били всички и колко несправедливо са осъдени?
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5