Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Re: Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат

Мнение от ///ivanE30 » 07 Фев 2011, 0:27

2004 годинна София - Слънчев Бряг жигула 10 часа път почти през цялото време спирахме да я поправяме...стигнахме и се върнахме :mhihi: ...хубави времена...сичко след това ми се вижда песен :mhihi:
bedrock city racing

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 07 Фев 2011, 2:16

Аз чак такива премеждия нямам но всеки ден сам пред блока да си ръчкам нещо и много често ми се налага през ноща на фенерче да бачкам иначе се носят повечето инструменти от 1-ва необходимост (мислил съм да взема едно комби и отзад да си воза цял мАтор :mhihi: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Фев 2011, 2:24

Martini написа: (мислил съм да взема едно комби и отзад да си воза цял мАтор :mhihi: )

:OT: Виц ...

На блондинка със стар vw бийтъл и се разваля мотора насред пътя, отваря предния капак и о чудо - няма го . Вдига палеца, спира друга блондинка също със бийтъл.
- Какво става ,колежке ?
- Ами колата се развали, отварям капака и мотора ми го няма :paranoid:
- Ееее не се притеснявай, аз тъкмо имам един резервен в багажника, ела да ти го дам :mhihi:

За тези, които не се засмяха - мотора на старите бийтъли е "отзад" наврян :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 07 Фев 2011, 2:54

Е36-цата беше най-проклетия и скапан автомобил, който съм карал някога.Насред път ми гръмна радиатора, както бях на 5-а изгасна и повече не пожела да запали, спирачките ми отказваха, волана барабар с пръто ми остана в ръцете, електрод от чисто-нови свещи NGK при това пада и заклинва м-у буталото и цилиндъра, гърнетата изпопадаха, дюзита ми се запушваха, бензиновата помпа изгоря, виското замина та и свещи и бутала и радиатори съм сменявал насред полето.Добре поне, че имам инструменти- 3 големи куфара със стабилен набор от ключета(от 4 до 68) пили, шила, тел, шайби, болтове, гайки, скоби и всякакви други, гедорета(голямо, средно и малко)доста добре обурудвани, оригиналните инструменти на колата+резервни ремък за алтернатор, хидравлика и т.н., свещи, кабели, 2 кила масло, силикони за гарнитури кенефи вани и пр., изолирбан, няколко метра различни по цветове и дебелина кабели, крушки, свински опашки задължително, половин метър маркуч с двайна армировка(за бензино- и маслопроводи), резервен филтър горивен и още куп работи.Само наковалня, струг, фреза и електрожен дето нямам в багажника :mhihi:

П.П. Повечето от гореописаните повреди са ставали именно извън града и са били предимно зимно време, тъй че не мога да се оплача, че не съм си полежал под 36-цата.Е34 е друга бира вече :D
Всичко се оправя с чук, тел, клещи и Мамата! :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Фев 2011, 11:09

Трябва да си намера снимката дето изобразява човешката глупост...
Значи един приятел си зима хамър,ама не "гражданското "изпълнение ами точно военният ,само да добавя колко безмислена машина е това,вътре е за 4 човека,има 4 седалки и между тях един капак,абе ако решиш да попдадеш огънче на човека на съседната седалка си е голямо премеждие,та,решаваме да отидем и да "изтестваме" машината е некоя кал,речено-сторено,представете си сега едно кръгло блато и от страни минава път,е ние директно ше минаваме през блатото,естествено заседнахме качествено...излагацията дойде във вид на дядо и баба в една каруца си пъплеха от страни по пътя,по едно време спряха хората и съвсем наивно си ни попитаха-"Момци,оти сте у гмечта бре",превеждам-глеч-кал,блато,гнас и тн....е как да обясниме на тея непросветени старци че "тестваме " машината,добре че имаше лебетка и едно дърво,и добре че въжето беше доста дълго,а лебетката доста мощна,което не попречи да имам кал и в гъзъ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Фев 2011, 13:36

Връзване на ауспуха от мотора до последното гърне с канап за простор на Форд Ескорт в най-голямата кал :twisted: А аз естествено изтупан и изгладен :mhihi:

Смяна на спукана гума на стара Волга при -15 без крик :shock: с "подръчни" средства м/у Костинброд и с. Опицвет

Дърпане с Мерцедес 124 от пиян "майстор" :bang: на 316 Е30 с 120 м/у и без спирачки селата Яворово и Богомилово, на главен път София-Стара Загора.
:yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Фев 2011, 15:16

Един път ми се е налагало да си импровизирам закрепването на кулера на ТДС-а на една бензиностанция между Залзбург и Виена и тори път пак импровизирано захващане на подкалник за предната броня, че ми икара акъла в сърбия, по едно време почна да се чува неопреелено и неритмично чегъртане, та след някой друг километър по магистралата реших да погледна какво става , беше останал само половината подкалник :mhihi:

Mа като чета какви сте ги вършили ...те мойте са си направо като смяна на крушка в сравнение :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 07 Фев 2011, 15:43

в балчик ми се извади карето на пасат крокодил. не се счупи, не се разглоби, просто се извади. та един от местните ме закара при некъв майстор , та го събра.
с москвич 12- на бул. българия в най зверското задръстване скъсах скоба. естествено изтупан, с гадже , на път за кино арена, тамам го бяха отворили.
на мотора му кипна и масло и и почна да стърже на умряло. ама после си бе6е ок.
с е23- откачи се ремъка на хидравликата. не ме питайте как се кара тоя камион без хидравлика на геврека и спирачките. след няколко км реших да видя какво е дереджето. ремъка си седеше на шайбата на коляновия вал. сложих го , както се слага верига на колело. на улица симеон. лошото беше че пак се случи със същото гадже. :banghead:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар
Кара: Е34 530

Мнение от alitsiap » 07 Фев 2011, 17:57

1. На магистрала хемус на около 40км преди Пазарджик с Опел кадет.
Отваряне на картер подлагане на един биелен лагер, колкото да стигнем до Пазарджик направо при вторични суровини.
2. Искърското дефиле м/у Своге и Гара бов, vw-jetta смяна на каре и спирачен-цилиндър.
И други подобни въртели от които ми писна и от доста години случи-ли се нещо подобно.
Просто оставям колата хаиде на автобуса и повече изобщо не-я търся.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 07 Фев 2011, 18:15

alitsiap написа:1. На магистрала хемус на около 40км преди Пазарджик с Опел кадет.
Отваряне на картер подлагане на един биелен лагер, колкото да стигнем до Пазарджик направо при вторични суровини.
2. Искърското дефиле м/у Своге и Гара бов, vw-jetta смяна на каре и спирачен-цилиндър.
И други подобни въртели от които ми писна и от доста години случи-ли се нещо подобно.
Просто оставям колата хаиде на автобуса и повече изобщо не-я търся.

:shock: твърде радикално решение
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 07 Фев 2011, 20:52

1.Някаде из Австрия от към Германско.Единия бус му ражда водна помпа .... оставяме го.След 100км и 2-рия бус ражда ама кутия :mhihi: след нас кара Тир натоварен с части /двигатели кутии и какво ли не абе шанс дето се вика/ Ама ние сме го товарили с мотокар и от горе на двигатели и кутии има врати брони абе останалите части от колите.Това е някаде 27-ми декември :mhihi: всичко живо почива там по него край.На -22 -24 градуса бутаме бус тежащ 3.5-4т натоварен 3-ма човека.Нафтата вече на свършване бензиностанцията на 500м ама е през мост от другата страна на аутобана ама забранено с туби да се носи.Е успяхме да стигнем до бензиностанцията наливахме какви ли не масла на кутията ама така и не ни огря.Накрая таковахме таковането и тръгнахме на стоп 20 часа след това бяхме тръгнали за България поне на нова година да сме си тук.А колкото до ремонтните дейности ... абе "смяна масло скоростна кутия" :mhihi:
2.Слагане на Angel eyes на сняг пред един гараж вечерта но накрая кефа от цялото зъзнене е голям :mhihi:
3.Смяна на гума ? Всеки ще си каже, че го е правил, но когато няма с какво да развиеш "гайката" която крепи гумата към легена на колата? А преди това си изхвърлил всичките усилователи басове и каквото имаш в багажника на вън на главния площат в Русе в 5 след обяд? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 07 Фев 2011, 20:55

///M fanatik написа:Горивна помпа между Оброчище и Балчик на 29 юли в 2 часа.....няма да казвам,че ми беше топло. :help:

На него път след Оброчище към Балчик правят и един друг вид ''ремонт'' :mhihi:
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Фев 2011, 20:59

Малко не е ремонт ма си беше екстремно - от пусти мерак си монтирах ейнджълите на -5 -6 градуса... умрех от студ ма поне всичко си направих и крастата беше стабилно почесана :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар

Мнение от ahilll » 10 Фев 2011, 0:17

най странното място кадето си ремонтирах колата е в сервиза на Елмаза в меден рудник който е от там знай за кво става дума :lol: :lol: :lol:

Аватар

Мнение от elmaza91 » 10 Фев 2011, 0:21

ми на аз зимата в наиголемия сняк сменяв на срет патя картер 4е не видях шахтата

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата