Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
Re: Най-странното място дето сте ремонтирали или поправяли колат
2004 годинна София - Слънчев Бряг жигула 10 часа път почти през цялото време спирахме да я поправяме...стигнахме и се върнахме
...хубави времена...сичко след това ми се вижда песен 

bedrock city racing
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Аз чак такива премеждия нямам но всеки ден сам пред блока да си ръчкам нещо и много често ми се налага през ноща на фенерче да бачкам иначе се носят повечето инструменти от 1-ва необходимост (мислил съм да взема едно комби и отзад да си воза цял мАтор
)

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Martini написа: (мислил съм да взема едно комби и отзад да си воза цял мАтор)

На блондинка със стар vw бийтъл и се разваля мотора насред пътя, отваря предния капак и о чудо - няма го . Вдига палеца, спира друга блондинка също със бийтъл.
- Какво става ,колежке ?
- Ами колата се развали, отварям капака и мотора ми го няма

- Ееее не се притеснявай, аз тъкмо имам един резервен в багажника, ела да ти го дам

За тези, които не се засмяха - мотора на старите бийтъли е "отзад" наврян

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Е36-цата беше най-проклетия и скапан автомобил, който съм карал някога.Насред път ми гръмна радиатора, както бях на 5-а изгасна и повече не пожела да запали, спирачките ми отказваха, волана барабар с пръто ми остана в ръцете, електрод от чисто-нови свещи NGK при това пада и заклинва м-у буталото и цилиндъра, гърнетата изпопадаха, дюзита ми се запушваха, бензиновата помпа изгоря, виското замина та и свещи и бутала и радиатори съм сменявал насред полето.Добре поне, че имам инструменти- 3 големи куфара със стабилен набор от ключета(от 4 до 68) пили, шила, тел, шайби, болтове, гайки, скоби и всякакви други, гедорета(голямо, средно и малко)доста добре обурудвани, оригиналните инструменти на колата+резервни ремък за алтернатор, хидравлика и т.н., свещи, кабели, 2 кила масло, силикони за гарнитури кенефи вани и пр., изолирбан, няколко метра различни по цветове и дебелина кабели, крушки, свински опашки задължително, половин метър маркуч с двайна армировка(за бензино- и маслопроводи), резервен филтър горивен и още куп работи.Само наковалня, струг, фреза и електрожен дето нямам в багажника
П.П. Повечето от гореописаните повреди са ставали именно извън града и са били предимно зимно време, тъй че не мога да се оплача, че не съм си полежал под 36-цата.Е34 е друга бира вече
Всичко се оправя с чук, тел, клещи и Мамата!

П.П. Повечето от гореописаните повреди са ставали именно извън града и са били предимно зимно време, тъй че не мога да се оплача, че не съм си полежал под 36-цата.Е34 е друга бира вече

Всичко се оправя с чук, тел, клещи и Мамата!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Трябва да си намера снимката дето изобразява човешката глупост...
Значи един приятел си зима хамър,ама не "гражданското "изпълнение ами точно военният ,само да добавя колко безмислена машина е това,вътре е за 4 човека,има 4 седалки и между тях един капак,абе ако решиш да попдадеш огънче на човека на съседната седалка си е голямо премеждие,та,решаваме да отидем и да "изтестваме" машината е некоя кал,речено-сторено,представете си сега едно кръгло блато и от страни минава път,е ние директно ше минаваме през блатото,естествено заседнахме качествено...излагацията дойде във вид на дядо и баба в една каруца си пъплеха от страни по пътя,по едно време спряха хората и съвсем наивно си ни попитаха-"Момци,оти сте у гмечта бре",превеждам-глеч-кал,блато,гнас и тн....е как да обясниме на тея непросветени старци че "тестваме " машината,добре че имаше лебетка и едно дърво,и добре че въжето беше доста дълго,а лебетката доста мощна,което не попречи да имам кал и в гъзъ...
Значи един приятел си зима хамър,ама не "гражданското "изпълнение ами точно военният ,само да добавя колко безмислена машина е това,вътре е за 4 човека,има 4 седалки и между тях един капак,абе ако решиш да попдадеш огънче на човека на съседната седалка си е голямо премеждие,та,решаваме да отидем и да "изтестваме" машината е некоя кал,речено-сторено,представете си сега едно кръгло блато и от страни минава път,е ние директно ше минаваме през блатото,естествено заседнахме качествено...излагацията дойде във вид на дядо и баба в една каруца си пъплеха от страни по пътя,по едно време спряха хората и съвсем наивно си ни попитаха-"Момци,оти сте у гмечта бре",превеждам-глеч-кал,блато,гнас и тн....е как да обясниме на тея непросветени старци че "тестваме " машината,добре че имаше лебетка и едно дърво,и добре че въжето беше доста дълго,а лебетката доста мощна,което не попречи да имам кал и в гъзъ...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Връзване на ауспуха от мотора до последното гърне с канап за простор на Форд Ескорт в най-голямата кал
А аз естествено изтупан и изгладен
Смяна на спукана гума на стара Волга при -15 без крик
с "подръчни" средства м/у Костинброд и с. Опицвет
Дърпане с Мерцедес 124 от пиян "майстор"
на 316 Е30 с 120 м/у и без спирачки селата Яворово и Богомилово, на главен път София-Стара Загора.

Смяна на спукана гума на стара Волга при -15 без крик

Дърпане с Мерцедес 124 от пиян "майстор"

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Един път ми се е налагало да си импровизирам закрепването на кулера на ТДС-а на една бензиностанция между Залзбург и Виена и тори път пак импровизирано захващане на подкалник за предната броня, че ми икара акъла в сърбия, по едно време почна да се чува неопреелено и неритмично чегъртане, та след някой друг километър по магистралата реших да погледна какво става , беше останал само половината подкалник 
Mа като чета какви сте ги вършили ...те мойте са си направо като смяна на крушка в сравнение

Mа като чета какви сте ги вършили ...те мойте са си направо като смяна на крушка в сравнение

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
в балчик ми се извади карето на пасат крокодил. не се счупи, не се разглоби, просто се извади. та един от местните ме закара при некъв майстор , та го събра.
с москвич 12- на бул. българия в най зверското задръстване скъсах скоба. естествено изтупан, с гадже , на път за кино арена, тамам го бяха отворили.
на мотора му кипна и масло и и почна да стърже на умряло. ама после си бе6е ок.
с е23- откачи се ремъка на хидравликата. не ме питайте как се кара тоя камион без хидравлика на геврека и спирачките. след няколко км реших да видя какво е дереджето. ремъка си седеше на шайбата на коляновия вал. сложих го , както се слага верига на колело. на улица симеон. лошото беше че пак се случи със същото гадже.
с москвич 12- на бул. българия в най зверското задръстване скъсах скоба. естествено изтупан, с гадже , на път за кино арена, тамам го бяха отворили.
на мотора му кипна и масло и и почна да стърже на умряло. ама после си бе6е ок.
с е23- откачи се ремъка на хидравликата. не ме питайте как се кара тоя камион без хидравлика на геврека и спирачките. след няколко км реших да видя какво е дереджето. ремъка си седеше на шайбата на коляновия вал. сложих го , както се слага верига на колело. на улица симеон. лошото беше че пак се случи със същото гадже.

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
1. На магистрала хемус на около 40км преди Пазарджик с Опел кадет.
Отваряне на картер подлагане на един биелен лагер, колкото да стигнем до Пазарджик направо при вторични суровини.
2. Искърското дефиле м/у Своге и Гара бов, vw-jetta смяна на каре и спирачен-цилиндър.
И други подобни въртели от които ми писна и от доста години случи-ли се нещо подобно.
Просто оставям колата хаиде на автобуса и повече изобщо не-я търся.
Отваряне на картер подлагане на един биелен лагер, колкото да стигнем до Пазарджик направо при вторични суровини.
2. Искърското дефиле м/у Своге и Гара бов, vw-jetta смяна на каре и спирачен-цилиндър.
И други подобни въртели от които ми писна и от доста години случи-ли се нещо подобно.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
alitsiap написа:1. На магистрала хемус на около 40км преди Пазарджик с Опел кадет.

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
1.Някаде из Австрия от към Германско.Единия бус му ражда водна помпа .... оставяме го.След 100км и 2-рия бус ражда ама кутия
след нас кара Тир натоварен с части /двигатели кутии и какво ли не абе шанс дето се вика/ Ама ние сме го товарили с мотокар и от горе на двигатели и кутии има врати брони абе останалите части от колите.Това е някаде 27-ми декември
всичко живо почива там по него край.На -22 -24 градуса бутаме бус тежащ 3.5-4т натоварен 3-ма човека.Нафтата вече на свършване бензиностанцията на 500м ама е през мост от другата страна на аутобана ама забранено с туби да се носи.Е успяхме да стигнем до бензиностанцията наливахме какви ли не масла на кутията ама така и не ни огря.Накрая таковахме таковането и тръгнахме на стоп 20 часа след това бяхме тръгнали за България поне на нова година да сме си тук.А колкото до ремонтните дейности ... абе "смяна масло скоростна кутия"
2.Слагане на Angel eyes на сняг пред един гараж вечерта но накрая кефа от цялото зъзнене е голям
3.Смяна на гума ? Всеки ще си каже, че го е правил, но когато няма с какво да развиеш "гайката" която крепи гумата към легена на колата? А преди това си изхвърлил всичките усилователи басове и каквото имаш в багажника на вън на главния площат в Русе в 5 след обяд?

2.Слагане на Angel eyes на сняг пред един гараж вечерта но накрая кефа от цялото зъзнене е голям

3.Смяна на гума ? Всеки ще си каже, че го е правил, но когато няма с какво да развиеш "гайката" която крепи гумата към легена на колата? А преди това си изхвърлил всичките усилователи басове и каквото имаш в багажника на вън на главния площат в Русе в 5 след обяд?

///M fanatik написа:Горивна помпа между Оброчище и Балчик на 29 юли в 2 часа.....няма да казвам,че ми беше топло.
На него път след Оброчище към Балчик правят и един друг вид ''ремонт''

Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Малко не е ремонт ма си беше екстремно - от пусти мерак си монтирах ейнджълите на -5 -6 градуса... умрех от студ ма поне всичко си направих и крастата беше стабилно почесана 

Si non confectus, non reficiat.
най странното място кадето си ремонтирах колата е в сервиза на Елмаза в меден рудник който е от там знай за кво става дума

ми на аз зимата в наиголемия сняк сменяв на срет патя картер 4е не видях шахтата
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5