ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: ските били по-безопасни от борда.. и един мърмот...

Мнение от steeN » 15 Фев 2011, 20:23

на мен пък ми е странно със ски, все едно карам кола с два волана. наистина е въпрос на вкус.
но пък да се движиш направо с борд напрво е много по-трудно от колкото със ски.
то в същност не знам дали може въобще. не е готино да се разправя кой бил смешен и кой не. и аз мога да кажа тия със ските ми са смешни като слизат целия склон на рало :) или като им се откачи ска и трябва да ходят да си я търсят ;)

p.s. няма по-голяма глупост от паничките :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 15 Фев 2011, 20:29

на рало пускат 10 от 100 скиора. тва прави 10%
на гъз или на колене пускат 70 от 100 бордиста. тва прави 70%.
:winky:
за тва говоря. наистина масово бордистите свличат ,гъзурчат или стоят на колене по пистата. тва е масово. много по-малко скиори са толкова леви по снега.
тва е моето наблюдение по пистите ,а наблюдавам доста и често. не искам да обидя никой ,но наистина според мен мястото на борда не е на пистата. просто е много по-приятно в дълбок сняг. гледах националният отбор по сноуборд на швейцария как тренира и след края на подготовката им пуснах слалома ,който бяха наредили . ми сигурен съм, че съм минал много по-бързо от тях по него. а те бяха наистина добри...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Фев 2011, 20:41

SKISA написа:на рало пускат 10 от 100 скиора. тва прави 10%
на гъз или на колене пускат 70 от 100 бордиста. тва прави 70%.
:winky:
за тва говоря. наистина масово бордистите свличат ,гъзурчат или стоят на колене по пистата. тва е масово. много по-малко скиори са толкова леви по снега.
тва е моето наблюдение по пистите ,а наблюдавам доста и често. не искам да обидя никой ,но наистина според мен мястото на борда не е на пистата. просто е много по-приятно в дълбок сняг. гледах националният отбор по сноуборд на швейцария как тренира и след края на подготовката им пуснах слалома ,който бяха наредили . ми сигурен съм, че съм минал много по-бързо от тях по него. а те бяха наистина добри...

Така е междодругото, доста бордисти свличат по пистата особено от женски пол. Просто докато си начинаещ това ти е единственото решение.
И понеже борда ,не е толкова масов, учителите са скъпи, а пък и там има едно мислене ,че е готино да си самоук и затова свличат по пистата. Е не че ски училищата са много готини де като се изтъпанчат 100 деца от единия край на пистата до другия.
Но наистина мен поне ми прави кеф с борда извън нея. Може да не е огромно поле с 2 метра непипан сняг, но поне да кривна по някоя пътечка между дървета с бабуни подскоци и т.н.
Голи връх - Драгалевци под лифта точно ми беше любимо. Уви тая година няма сняг за такова нещо. Не съм се качил нито веднъж, хем е на 10 минути от нас, но няма какво да правя горе по леда с борда.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 15 Фев 2011, 20:42

Е, да, не съм чак толкова запалена. Иначе Зимния пазар пред Васил Левски (има си го още, ако не се лъжа) има кво ли не и без проблем можеш да се екипираш за доста по-малко пари...
Само където аз нямам нито особено подходящи дрешки, нито нищо, така че всичко накуп си е сериозна инвестиция :) Всяка зима се каня, ама все не се стига до там. И то така си минава времето... Сега съм се наканила за ден-два да мръдна на някъде и ако има сняг да кача приятеля на ски :mhihi:

Иначе не знам кое е по-лесно, нито кое е по-забавно ... И двете са еднакво готини - кой както му е кеф. Иначе смешни няма, то всеки е бил на "рало" и по гъз в началото много много пъти :mhihi:
И аз доста дълго карах на рало, ама един даскал като ме видя - бяхме на един лагер, и му причерня. Бивш планински спасител :lol: И ме подхвана... "Ти не може да си с мен на ски и да не можеш да караш". Изкара ми душата 10 дена, ама накрая летях по Маркуджик 1 все едно съм родена на пистата :lol:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Фев 2011, 23:16

а бе не знам, ма скиор се ставаше за един сезон ,сега се става за 10 дена и наистина хората почват да се справят доста добре и не на рало . с тая разлика ,че на борда и 10г може да си на борда и да си си в начален стадий на развитие на свличашт се емрион...! и повечето си остават на тоя стадий .
е с тва изречение "...и ако има сняг да кача приятеля на ски." вече уби сичко датско в нас....!! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Фев 2011, 23:23

малко пресилено звучи, всеки си кара квот му е кеф, въпроса е да боли по-малко :lol: но вече съм леко наплашен, като ти се случи през година минкус и усукване се замисляш 3-тия път дали ще имаш такъв "късмет"- един познат стана инвалид от подобен инцидент
в близката година ще се спускам единствено с вилица по върховете на сженанка :mhihi: а другата зима можее, ама с шейната на дядо..!

и не искам да звуча кофти, ама ква е логиката като не ти се дават пари за ски екипировка, която признавам си е скъпа, да си купуваш втора ръка, като горе се дава в перфектно техническо състояния за по 15-лв с каски!

иначе единственият мерак за борд ми е, че там не се надявам на автомати и ще карам мн бавно и внимателно
Последна промяна acer на 15 Фев 2011, 23:42, променена общо 4 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 15 Фев 2011, 23:31

Скиорите много бързо овладяват сноуборда и 90% си остават бордисти , смешно или не ... то по-смешно от щекар насвирен със сто и амнайсе да се прескунди през таван не мога да си представя, ама на се смея никога - напротив :yes:

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Фев 2011, 23:49

неее и аз не се смея! просто им се чудя.
е ,ейсъре па земи си ходи на крака ,за кво ти е да се качулкаш бавно на борд!?!? я си ходи пеш. то и без тва е пълно със суркащи се бордисти...! :wave:
екипировка може да се наеме и не са никак лоши вече ,но без обувки! обувките трябва да са си твои задължително....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 16 Фев 2011, 0:01

Ba4oIlia написа:Скиорите много бързо овладяват сноуборда и 90% си остават бордисти

Всеки успял бордист е неуспял скиор! Тва не е просто приказка, до не много отдавна си беше баш така! Ама вече се появява и обратния вариант, познавам трима бордисти, от които единия SBX шампионче, дето минаха на ски.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 16 Фев 2011, 0:35

Съвсем друго си е екипировката да си е твоя... То ако си караш редовно си избиваш парите, които си дал. Иначе втора ръка има доста хубави работи - просто трябва да се разровиш. Така че хем бива, хем е по-евтино. Никога не съм обичала под наем - спомням си каква борба е била за хубава екипировка... Ама като за няколко пъти става разбира се.

За ските под наем си спомням едни истории от преди години - как си взимаш ски, някое поставено лице те издебва някъде, взима ти ги и после трябва да си плащаш там глобата (или каквото беше). Не знам колко са верни тия истории, те бяха и доста отдавна, ама просто съм ги запомнила :lol:

Ама да дам 1000 лева за нещо, което я го подкарам веднъж годишно, я не - просто не си заслужава :) И явно просто не ми е дошъл мерака толкова, иначе все щях да съм се екипирала до сега... Аз си спомням преди доста години исках борд и не пожелах да си купя ски, въпреки че бащата имаше огромното желание да ми вземе... Същия тоя даскал, който в последствие ме понаучи да карам, като ме чу кво искам и ми ги наговори някакви и се отказах от борда :mhihi:

SKISA
:lol: :lol: ми така де, той моя приятел никога не се е качвал на ски, направо срам и позор. Много ми е мерак, току-виж му харесало и после да ме врънка да ходим да караме :mhihi: Идилия :lol:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Фев 2011, 0:50

общо взето да седне някой да ми обеснява, че шоколадов шейк е по-хубав от ванилов.
последно където карах (mammoth в калифорния) имаше по 2ма скиори от 10 човека, останалите сноубордисти. явно просто в еропа не е е толкова популярен борда. аз имам респект и към двата лагера...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Фев 2011, 0:59

по-добре пеш , отколкото така :confused: http://www.youtube.com/watch?v=kbR4niZP ... ure=relmfu
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Фев 2011, 1:03

acer написа:по-добре пеш , отколкото така :confused: http://www.youtube.com/watch?v=kbR4niZP ... ure=relmfu

От коментарите

"his leg was amputated due to the accident". :(

Я верно по добре пеша.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 16 Фев 2011, 1:05

...ужасен пример ...ти колега се оправяй по-бързо , а догодина пробвай борда !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 16 Фев 2011, 1:42

Бързо и успешно оздравяване на колегата...а фразата"автоматите ми не се отвориха" ми звучи като "купих си бмв изтресках се по таван и аербеците не се отвориха и са ближа рани" :winky: така че на колегата може би просто му е писано да е поввече на маса тази зима :yes: А иначе аз като зимам ски под наем ги настройват леко да се откопчават и поселдният път на банско докато летях едно скокче ска-та си залетя сама във зъдуха...после как се приземява на една ска не е истина :lol: Личните ски са доста нетгнати,откачат се след 2-3то салто,ма шот ги карам ударно и ми се разкачат докато карам :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата