Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ

Мнение от ms » 30 Авг 2011, 16:31

Е.Димитров написа:
ivoo написа:Затова следващият път , когато за маловажни нарушения пътните полицаи искат да ти вгорчат живот, направи така че те да страдат :yes:
Ako се стигне до акт на възраженията пишеш, че:
Полицаят е поискал подкуп, като в следствие на отказ от твоя страна ти е написал акт с невярно съдържание
да ходи после той да доказва че габарита ти бил изгорял и огледалото било счупено

Или пише че мислиш че полицаят е пиян-тогава става за милицията приключение,трябва до 2 часа да даде кръвна проба,сваля се от дежурство...абе забавно е :mhihi:

Не уцели това с кръвната проба- викат се катаджии на мястото, духа на дрегера и ако покаже над 0,5 вече го отнася с уволнение... тоест нищо не му правиш с това, че бил пиян... а дори и да го свалят от смяна пак е нищо- ти написан акт вече имаш...
За поискан подкуп ще е много добре да имаш поне 2-ма свидетели с теб които да потвърдят после всичко което си казал/написал със запетайките, че иначе ти го отнасяш- това "поискал подкуп" е набеждаване в престъпление (или к'вото е там според закона) и после може да се гледате с полицая в съда, ама ти да си обвиняем...

А и възражението не означава нищо- акт си имаш, просто ще проверят това което си написал... и като се окаже, че лъжеш като дърт циганин последствията са за твоя сметка... Да кажеш "стори ми се, че е пил" и да го пратиш да духа дрегера/дава кръв е просто грешна преценка и нищо повече, но това с подкупа е далеч по-сериозно...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 31 Авг 2011, 15:23

Mario Pankov написа:Gerogieff - благодаря за съвета, мисля въпреки всичко, да го последвам. Днес ще платя НК, но не смятам да оставя нещата така. Проблема от части е, че този, който ми състави акта всъщност беше в патрулния автомобил и пишеше под диктовката на извършилият проверката, който е описан само като свидетел, но не и съставител на акта. Докато бяха тримата заедно чух другите двама ( съставилият акта и негов колега ) да говорят на извършилият проверката да не съставя акт за това. Малко тъпо ще е да съдя конкретно този, който пишеше, а без свидетели не знам как ще докажа, че всъщност този, който констатира нарушението е извършилият проверката... Предполагам говориш за гражданско дело срещу самият полицай?

Не точно, колега.
Значи, както си го описал, този който се е държал грубо, е описан в акта като свидетел с двете си имена. Това значи, че му имаш имената. Описваш си нещата точно както си описал и тук.
Не говоря за дело, а за жалба в полицията. Жалваш се срещу лошо отношение и, ако е имало такова, намек за подкуп.
Освен това Закона за движение по пътищата еднозначно казва, че за нарушения, които се наказват с до 50 лева, се пише фиш.
Понеже не съм адвокат въпреки опита ми с подобни случаи, те съветвам да се обадиш на хората от Български Автомобилен Съюз - те само с такива случи се занимават и ще могат да ти помогнат компетентно. Всеки ден са на входа на КАТ и раздават визитки.
Touring & windsurf club

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 15:38

Georgieff написа:...Освен това Закона за движение по пътищата еднозначно казва, че за нарушения, които се наказват с до 50 лева, се пише фиш....

леко си пропуснал някои дреболии и без да искаш ще подведеш някой дето не внимава:
акта му е за неизправно МПС- тоест наказанието му е от 50 до 150лв. ако не греша... не са важни размерите на сумата обаче- понеже глобата е "до Х лева" и този "Х" прескача 50лв. директно отнася акт, няма такива екстри фиш...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 17:55

то хубаво пише, а някой акт да са му отменили :?: глупости винаги може да се пишат- интересное дали има полза от тях или само се хаби мастилото ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 31 Авг 2011, 17:55

Плати си глобите и точките и заведи дело, защото акта е незаконно съобразен включи и отказа на жалбата. Помните ли как паднаха акцизите като незаконни. Така и ще падне тая точка дето неможеш да обжалваш ако било за малко пари...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 31 Авг 2011, 19:03

ms написа:
Krasimir19 написа:Е добре де, примерно откажеш да подпишеш акта, и си напишеш възражението там пак ли ще пишат за щяло нещяло? Баси имам чувството че ако това се случи с мен ще му счупя главата на полицая.

ти откога не си се срещал с нашите куки :?: май отдавна...
Могат да ти напишат акт за ВСИЧКО което решат (могат и да ти спрат колата от движение), ти отказваш да се подпишеш- подписва го другият полицай като свидетел и това е... после възражения в 3-дневен срок до шефа на КАТ- той си го мести в десния крачол и ти изкарват НП за това което пише в акта... После обжалваш в съда както си му е реда и може би НП ще падне... това е положението в БГ- и ножа, и хляба са в катаджиите и решат ли да ти го набият яко успяват :banghead:

ПС: Май не може хем да пишеш възражение в акта, хем да откажеш да го подпишеш :dunno: Ама то и без друго никой не ги чете тея възражения написани в акта...

Мии не съм се срещал с тях от околоо 2 години и някой месец.

П.П Срещнах се 2 пъти, февруари месец. Но тогава просто не се заядоха...май. И втория път не карах аз, а брат ми и той уж им бутнал 20 лв а аз тогава седях в колата. Тъй чее може би е така както ти казваш.... жалко че е така, че могат да пишат за щяло и нещяло. Дано тези полицай които имат тази “съвест“ да пишат за щяло нещяло актове, хляб да не могат да си купят с подкупите си, а цялата заплата да си я развалят все по кръчми и да не им стига. :ranting: :censored: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 31 Авг 2011, 19:08

Е.Димитров написа:
ivoo написа:Затова следващият път , когато за маловажни нарушения пътните полицаи искат да ти вгорчат живот, направи така че те да страдат :yes:
Полицаят е поискал подкуп, като в следствие на отказ от твоя страна ти е написал акт с невярно съдържание
да ходи после той да доказва че габарита ти бил изгорял и огледалото било счупено

Или пише че мислиш че полицаят е пиян-тогава става за милицията приключение,трябва до 2 часа да даде кръвна проба,сваля се от дежурство...абе забавно е :mhihi:

Баси, това трябва да го пробвам някой път :mhihi: . Ще скрия и някоя миниатюрна камерка. :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 31 Авг 2011, 20:18

Krasimir19 написа:
Е.Димитров написа:

Баси, това трябва да го пробвам някой път :mhihi: . Ще скрия и някоя миниатюрна камерка. :twisted:

Мииииии... :paranoid: :paranoid: :paranoid: пробвай го, ама внимавай. Че ако се окаже, че полицая не е пил, че няма външни признаци, че се е държал нормално (а той ще има втори полицай да го подкрепи) така хубаво може да ти вкарат ана*но че ще има 1 година да се чудиш от къде ти е дошло. Лъжесвидетелсване, уронване престижа на полицай, възпрепятсване на работата на униформен и още 10 подобни

Има две основни предпоставки:
1. полицаите винаги са двама и се покриват. Нали не очакваш той да е на твоя страна, вместо на колегата му
2. полицаите нямат мотив да излъжат - те са на работа и вършат това за което им плащат. Ти ще си този който има изгода да излъже ;)

С други думи преебани сме винаги....

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 20:45

За това "стори ми се, че е пил" не е страшно- там е въпрос на лична преценка и никой няма да си прави труда да те съди, а просто ще отнесеш максималната глоба по акта...
Обаче тоя номер с "Поиска ми подкуп" е толкова рисковано, че не бих си го позволил дори и с 5 свидетеля на моя страна и видео материал с Full HD качество и DTS звук записан от 1м. разстояние ;)
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Авг 2011, 20:50

ако предоставиш такъв запис, веднага ще се осъмнят че е монтаж
по-добре нещо с гадна резолюция и 3gp формат :mhihi:

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 20:56

нали знаеш, че дори и 100% оригинален запис НЕ означава нищо- щом НЕ е СРС просто не е доказателство... имаме перфектни закони просто ;)
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Авг 2011, 21:08

така е, освен това полицая винаги е прав

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 31 Авг 2011, 21:12

ms написа:За това "стори ми се, че е пил" не е страшно- там е въпрос на лична преценка и никой няма да си прави труда да те съди, а просто ще отнесеш максималната глоба по акта...
Обаче тоя номер с "Поиска ми подкуп" е толкова рисковано, че не бих си го позволил дори и с 5 свидетеля на моя страна и видео материал с Full HD качество и DTS звук записан от 1м. разстояние ;)

:yes:

Точно преди месец някъде, по време на стажа си, видях как една кака си отнесе присъдата за тази същата ситуация с "поискаха ми пари" в акта - а имаше 3-ма свидетели, които наистина са били в колата и твърдяха "в хор" (просто си личеше отдалеч как се бяха наговорили), че полицаите й казали "к'во праим сега" ;). И после като си говорех със съдията, ми обясни (покрай всички други разяснения), че това "к'во праим сега" хич няма значение и може да се тълкува всякак. Така че си избийте тези хлапашки възражения от главата, че после става страшно... ;). Или поне си подучвайте свидетелите как да лъжесвидетелстват "правилно" :mhihi:

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 21:26

Maverick_VS написа: :yes:

Точно преди месец някъде, по време на стажа си, видях как една кака си отнесе присъдата за тази същата ситуация с "поискаха ми пари" в акта - а имаше 3-ма свидетели, които твърдяха в хор (просто си личеше отдалеч как се бяха наговорили), че полицаите й казали "к'во праим сега" ;). И после като си говорех със съдията, ми обясни (покрай всички други разяснения), че това "к'во праим сега" хич няма значение и може да се тълкува всякак. Така че си избийте тези хлапашки възражения от главата, че после става страшно... ;). Или поне си подучвайте свидетелите как да лъжесвидетелстват "правилно" :mhihi:

Добре де- тея са били олигофрени...
обаче в хипотетична ситуация аз пиша директно в акта "Поискаха ми 200лв. подкуп и след като отказах ми написаха акт по чл.Х" и имам 4 свидетеля които в хор твърдят същото буква по буква- какво ще стане в съда, щото полицая ще ме съди 100% :?: Ситуацията е думата на 2-ма "дългогодишни, уважавани и без никакви провинения служители на МВР" срещу моята дума на заинтересовано от отпадането на акта лице и свидетели които са ми близки приятели и странно що повтарят като папагали след мен... Дали има съдия дето ще отсъди в моя полза- едва ли, дали ще отнеса аз присъда- вероятно, дали свидетелите ще отнесат нещо за лъжесвидетелство- колко му е...

Колкото и да ми е неприятно да го кажа пак- и ножа, и хляба са в тях и могат да ни изгърбят както си искат... единственото за което съм сигурен, че не могат да ме хванат е за алкохол- когато не съм пил и глътка просто НЕ съм пил и това е лесно доказуемо, за всичко друго сме виновни стига да решат :banghead:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 31 Авг 2011, 21:50

то пък е една съпротива ама- умряло куче се бунтува повече от нас пред катаджиите :mhihi:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата