Закон за скутерите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Re: Закон за скутерите?

Мнение от ALiGaToR » 23 Фев 2011, 21:35

Дааа аз смятах да си карам из града едно Simson-че. То каква е тая застраховка, няма право. Автокаското е 10% че и по-малко от стойността на колата а това идва близо 50% да не кажа и повече от стойността на мотора.
Тея застрахователи трябва да вземат да се прегледат. Каква е идеята на тази застраховка да е толкова висока?
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Фев 2011, 21:36

Предполагам че е по-висока рискова група :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 23 Фев 2011, 21:43

Не изчетох темата до края ,но имам много опит с тези категории.Значи първия ми мотопед беше с минарели мотор 49кубика и 90км/ч на километража.Спира ме господин полицай и ми проверява документите ,всичко изрядно ,но решава да се заяде за километража ,при което го попитах да ми каже какво пише в талона на мотопеда.Той погледна и там пише L2 при ,което му казах да погледне в правилника и да ми прочете какво пише там.Познай пуснаме ,дори ми се извини.Много се заяждат с тези мотопеди ,но трябва да знаеш как да си отстояваш правата.Имал съм случай ,в който съм слизал от мотопеда и съм карал господин полицая да вдигне тея километри в час ,за които се прави на тарикат и тогава да ми пише акт-а ,при което отново нищо не ми казаха.За регистрацията в кат ,наистина лепни един стикер ,не пасат трева ,но не могат да докажат ,че е и лъжа този стикер.КАТ е достатъчно беден и нямат стендове на които да ти тестват скороста.Ако искаш пиши ми на лично да ти дам линк към скутер клуба ,който е страшно голям и има ежемесчни сбирки.
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 23 Фев 2011, 21:43

Bavarcho написа:п.с. И с мотор на катаджии не се спира ако си загазил, в първата забутана пряка и после мотора три дни почива в гаража.

martin_g60 написа:..,друг в въпроса че с мотор на полицаи може и да не спреш(но това е въпрос на избор)

:dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 23 Фев 2011, 23:11

Двама познати си взимат еднакви скутери от италия,49цц по документи и отиват в КАТ да ги регват.Единия беше с някакъв мунинг дигитален километраж,другия с ориджинъл до 90.Тоя с дигиталния казва,че макса му е 45км/ч-мотопед,слагат малък номер.Другия е веднага след него и въпреки всички разправии и скандали-мотоциклет,голям номер. :kuku: .Теоретично трябва да гледат заводските данни по книжка,ама теоретично.Изкарат ли ти веднъж талон за мотопед(с малък номер си) ако ще и до 500 да ти е километража никой нищо не може да ти каже.
п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите :mhihi:
Изображение Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 24 Фев 2011, 1:15

...п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите :mhihi:[/quote]
То това не е и мотопед а ми кенеф с колела :mhihi:
Аз съм си "позволявал" да не спирам на стоп палка няколко пъти ама беше К3 750 не че е за хвалба ама... :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 24 Фев 2011, 2:03

Колега миналата година регистрирах СР като твоя в Сливен. Километража никой не ти го гледа спокойно. Важно е какви документи имаш от вноса. Сега преди 5 дена точно отново регистрирах едно Пиаджо в Сливен и вече ми направиха забележка, че липсва един документ който от скоро се изисква за внос от Италия. Все пак го регистрирах. Иначе да 72 лв гражданска :shock: и 37 лв регистрация. Това са ти разходите. 16 лв в данъчното после за 1 г. данък.

Едит: Гледам, че някой си ти казал да ходиш в Ямбол да регистрираш. НЕ прави тази грешка...преди Сливен бях в Ямбол, просто забрави....Ако те интересуват подробности дай на Л.С.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 24 Фев 2011, 10:57

A мен ми е интересно дали се заяждат толкова за гражданската отговорност полицаите.
То не знам дали въобще някой си плаща гражданска отговорност някои на мотопедчето.
То реално погледнато гражданската отговорност я правиш за да покриваш щетите на другия. Странно колко ли щети може да направи един мотор на една кола например. Аз се сещам за вдлъбната врата или пък най-много счупен картер или радиатор.
Наистина тея хора не са го мислили като са ги решавали тези застраховки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 24 Фев 2011, 11:37

ALiGaToR написа:A мен ми е интересно дали се заяждат толкова за гражданската отговорност полицаите.
То не знам дали въобще някой си плаща гражданска отговорност някои на мотопедчето.
То реално погледнато гражданската отговорност я правиш за да покриваш щетите на другия. Странно колко ли щети може да направи един мотор на една кола например. Аз се сещам за вдлъбната врата или пък най-много счупен картер или радиатор.
Наистина тея хора не са го мислили като са ги решавали тези застраховки.

Гражданска ти искат и още как...спират те от движение без. Иначе не знам какво се чудиш дали някой кара без? Аз не познавам някой да не си е платил гражданска. Номера е следния, взимаш на вноски в началото на лятото, плащаш си първата вноска (3 мес) или ако ти се стори късо лятото още една и си готов. После ти я анулират автоматично, най-много да ти звъннат да ти напомнят и толкос. То може и за 6 мес. да си направиш ама май е по-скъпо. Иначе за това какви щети може да ти направи скутер? Ами един приятел си бракува колата....така, че съвсем не е само радиатор и картер :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Фев 2011, 16:53

martin_g60 написа:
zzuzi написа:...п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите :mhihi:

То това не е и мотопед а ми кенеф с колела :mhihi:

Ааа не, читаво Дио хич не е кенеф и се бяга от полицай много успешно (от опит), не че е толкова важно с какво ще си, а да знаеш как да им избягаш :winky:
Иначе за Дио-то ми е първия скутер (Дио най-новия фар и стоп) , почти на 12 бях, тогава бяха всичките лачени, все пак Хонда е, все още си го имам тоя скутер (пък съм имал и къде по хубави, аерокс 70цц), след втори основен ремонт, като главата е доста изпилена, ролки, свещ спортна, спортен ауспух, други жокерчета около двигателя и доста гъзарчета от квартала съм ги разплаквал. Диото е доста леко и с некви модчета има много як старт, нагоре макаса когато беше по нов ми е 73-4 някъде (мерено с друг скутер), на не много късо разстояние още когато си правехме дръпки с приятелите от квартала преди две години, един приятел баща му има много пари и му взе чисто нов аерокс 49цц колко жално гледаше след това, вика айде няма да казвеме че сме се дърпали :mhihi: Пък и Диото както е по-мъничко и лекичко е супер за кантарене и т.н., лятото събирах погледите на момичетата как го кантара скутера и другите (по малки от мен) с Аерокси, СРи и т.н. само си траеха и гледаха.
А за бягането от полицай... един приятел с доста силно Малагути го хванаха след като тръгна да бяга по кварталните улички и след три преки, тръгва да се включва в движението на главната улица и там го бяха спрели (оправи се с почерпка).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 24 Фев 2011, 17:59

А някой мотопед няма ли вариант да се кара без книжка,тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 24 Фев 2011, 18:02

Ти ако имаш книжка за кола си имаш и "М".Няма мотопед за без книжка освен може би дъртите италиански с педали,дето се водят моторно колело.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 18:02

TheKiller написа:...тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола :roll:

:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 24 Фев 2011, 20:02

Alpina_fanatic написа:
TheKiller написа:...тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола :roll:

Е много смешно бе евалата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 24 Фев 2011, 20:41

TheKiller написа:
Alpina_fanatic написа:

Е много смешно бе евалата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Смешно е, че не знаеш Закона за Движение по Пътищата и най-вероятно (предполагам) си си купил книжката и затова не знаеш и най-елементарните неща :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата