Закон за скутерите?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Re: Закон за скутерите?
Дааа аз смятах да си карам из града едно Simson-че. То каква е тая застраховка, няма право. Автокаското е 10% че и по-малко от стойността на колата а това идва близо 50% да не кажа и повече от стойността на мотора.
Тея застрахователи трябва да вземат да се прегледат. Каква е идеята на тази застраховка да е толкова висока?
Тея застрахователи трябва да вземат да се прегледат. Каква е идеята на тази застраховка да е толкова висока?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Предполагам че е по-висока рискова група 

Не изчетох темата до края ,но имам много опит с тези категории.Значи първия ми мотопед беше с минарели мотор 49кубика и 90км/ч на километража.Спира ме господин полицай и ми проверява документите ,всичко изрядно ,но решава да се заяде за километража ,при което го попитах да ми каже какво пише в талона на мотопеда.Той погледна и там пише L2 при ,което му казах да погледне в правилника и да ми прочете какво пише там.Познай пуснаме ,дори ми се извини.Много се заяждат с тези мотопеди ,но трябва да знаеш как да си отстояваш правата.Имал съм случай ,в който съм слизал от мотопеда и съм карал господин полицая да вдигне тея километри в час ,за които се прави на тарикат и тогава да ми пише акт-а ,при което отново нищо не ми казаха.За регистрацията в кат ,наистина лепни един стикер ,не пасат трева ,но не могат да докажат ,че е и лъжа този стикер.КАТ е достатъчно беден и нямат стендове на които да ти тестват скороста.Ако искаш пиши ми на лично да ти дам линк към скутер клуба ,който е страшно голям и има ежемесчни сбирки.

- Alpina_fanatic
-
-
Bavarcho написа:п.с. И с мотор на катаджии не се спира ако си загазил, в първата забутана пряка и после мотора три дни почива в гаража.
martin_g60 написа:..,друг в въпроса че с мотор на полицаи може и да не спреш(но това е въпрос на избор)

Двама познати си взимат еднакви скутери от италия,49цц по документи и отиват в КАТ да ги регват.Единия беше с някакъв мунинг дигитален километраж,другия с ориджинъл до 90.Тоя с дигиталния казва,че макса му е 45км/ч-мотопед,слагат малък номер.Другия е веднага след него и въпреки всички разправии и скандали-мотоциклет,голям номер.
.Теоретично трябва да гледат заводските данни по книжка,ама теоретично.Изкарат ли ти веднъж талон за мотопед(с малък номер си) ако ще и до 500 да ти е километража никой нищо не може да ти каже.
п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите

п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
...п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите
[/quote]
То това не е и мотопед а ми кенеф с колела
Аз съм си "позволявал" да не спирам на стоп палка няколко пъти ама беше К3 750 не че е за хвалба ама...

То това не е и мотопед а ми кенеф с колела

Аз съм си "позволявал" да не спирам на стоп палка няколко пъти ама беше К3 750 не че е за хвалба ама...

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Колега миналата година регистрирах СР като твоя в Сливен. Километража никой не ти го гледа спокойно. Важно е какви документи имаш от вноса. Сега преди 5 дена точно отново регистрирах едно Пиаджо в Сливен и вече ми направиха забележка, че липсва един документ който от скоро се изисква за внос от Италия. Все пак го регистрирах. Иначе да 72 лв гражданска
и 37 лв регистрация. Това са ти разходите. 16 лв в данъчното после за 1 г. данък.
Едит: Гледам, че някой си ти казал да ходиш в Ямбол да регистрираш. НЕ прави тази грешка...преди Сливен бях в Ямбол, просто забрави....Ако те интересуват подробности дай на Л.С.

Едит: Гледам, че някой си ти казал да ходиш в Ямбол да регистрираш. НЕ прави тази грешка...преди Сливен бях в Ямбол, просто забрави....Ако те интересуват подробности дай на Л.С.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
A мен ми е интересно дали се заяждат толкова за гражданската отговорност полицаите.
То не знам дали въобще някой си плаща гражданска отговорност някои на мотопедчето.
То реално погледнато гражданската отговорност я правиш за да покриваш щетите на другия. Странно колко ли щети може да направи един мотор на една кола например. Аз се сещам за вдлъбната врата или пък най-много счупен картер или радиатор.
Наистина тея хора не са го мислили като са ги решавали тези застраховки.
То не знам дали въобще някой си плаща гражданска отговорност някои на мотопедчето.
То реално погледнато гражданската отговорност я правиш за да покриваш щетите на другия. Странно колко ли щети може да направи един мотор на една кола например. Аз се сещам за вдлъбната врата или пък най-много счупен картер или радиатор.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
ALiGaToR написа:A мен ми е интересно дали се заяждат толкова за гражданската отговорност полицаите.
Гражданска ти искат и още как...спират те от движение без. Иначе не знам какво се чудиш дали някой кара без? Аз не познавам някой да не си е платил гражданска. Номера е следния, взимаш на вноски в началото на лятото, плащаш си първата вноска (3 мес) или ако ти се стори късо лятото още една и си готов. После ти я анулират автоматично, най-много да ти звъннат да ти напомнят и толкос. То може и за 6 мес. да си направиш ама май е по-скъпо. Иначе за това какви щети може да ти направи скутер? Ами един приятел си бракува колата....така, че съвсем не е само радиатор и картер

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
martin_g60 написа:zzuzi написа:...п.п.Яко ще е с някое Тактче или Дио да "бягаш" от полицаите
То това не е и мотопед а ми кенеф с колела![]()
Ааа не, читаво Дио хич не е кенеф и се бяга от полицай много успешно (от опит), не че е толкова важно с какво ще си, а да знаеш как да им избягаш

Иначе за Дио-то ми е първия скутер (Дио най-новия фар и стоп) , почти на 12 бях, тогава бяха всичките лачени, все пак Хонда е, все още си го имам тоя скутер (пък съм имал и къде по хубави, аерокс 70цц), след втори основен ремонт, като главата е доста изпилена, ролки, свещ спортна, спортен ауспух, други жокерчета около двигателя и доста гъзарчета от квартала съм ги разплаквал. Диото е доста леко и с некви модчета има много як старт, нагоре макаса когато беше по нов ми е 73-4 някъде (мерено с друг скутер), на не много късо разстояние още когато си правехме дръпки с приятелите от квартала преди две години, един приятел баща му има много пари и му взе чисто нов аерокс 49цц колко жално гледаше след това, вика айде няма да казвеме че сме се дърпали

А за бягането от полицай... един приятел с доста силно Малагути го хванаха след като тръгна да бяга по кварталните улички и след три преки, тръгва да се включва в движението на главната улица и там го бяха спрели (оправи се с почерпка).

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
А някой мотопед няма ли вариант да се кара без книжка,тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола 

/// 6>4

Ти ако имаш книжка за кола си имаш и "М".Няма мотопед за без книжка освен може би дъртите италиански с педали,дето се водят моторно колело.

- Alpina_fanatic
-
-
TheKiller написа:...тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Alpina_fanatic написа:TheKiller написа:...тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола
Е много смешно бе евалата

/// 6>4

- Alpina_fanatic
-
-
TheKiller написа:Alpina_fanatic написа:TheKiller написа:...тая М категория може ли да се изкара с взета книжка за кола
Е много смешно бе евалата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Смешно е, че не знаеш Закона за Движение по Пътищата и най-вероятно (предполагам) си си купил книжката и затова не знаеш и най-елементарните неща

50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4