Евтините БМВ-та , заслужава ли си ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Re: Евтините БМВ-та , заслужава ли си ?

Мнение от Бай Семо » 04 Мар 2011, 10:36

zazomazo написа:
acho.rs написа:... Аз бих заложил (и така направих) на частно лице , поне малко по-сигурно е че не продава колата си с цел печалба .

а, да бе....ако говорим за нов внос трябва да си сигурен, че не е с цел печалба :kuku:
частника я е внесъл за да направи на теб /или друг/ услуга и даже я продава на загуба :mhihi:

Ето колегата го каза. Аз съм частник и си вкарвам кола '98 за 8500 лв. Ти смяташ ли че ще има един разумен да даде тея пари за такава кола в България освен мен разбира се ? Камоли и още да и искам :dunno: :mhihi: :winky:
Аз я купих лично за мен си. Много хора ми казват луд ли си 98 аре с 1 регистрация 99 година " Да дадеш толкова мн пари " Можеше да си купиш Голф 4ка или 5етица ... Хора различни :) " Даже един приятел си взе Е46 '98 пак комби за 5000лв и ми се подиграваше че съм дал толкова мн. пари за Внос. А неговата я купи от Бургас. Е да ама аз с очите си видях от къде я купувам... такаче има разлика все пак дали е внос или не е. :yes:
Колега icak Много хубаво си го написал но все пак разумните " чиляци " в България " не/мошенниците " са много малко. Не вярвам да искочи някой с Е39 и да я продаде щот е добър за 10 000лв :) Следователно да се окаже кош както ти каза. Еми за кво да " реве " че кара кош като може да намери макар и бавно читав автомобил за тея пари от чужбина. Еми и там има " кошове " ама в автокащата ти казват кои са " тоя има експертиза " , тези нямат " експертиза " за Швейцария конкретно говоря. :paranoid:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Мар 2011, 10:54

Вие не го разбрахте, че хубавите коли си държат цената, дали ще е тук, в Германия, Италия или Швейцария (където и аз имам слабост).
Не става през ден да се обаждат (продавам си Е39ката има обява в форума) и да почват да разпитват "как е колата има ли проблеми" и накрая "обаче цената ти е висока", еми като е висока на Горубляне има такива с 2 - 3хил. по-евтини, после разправяй че хубави коли в България няма :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Мар 2011, 11:04

естествено че си заслужават, защото масово продавачите не знаят какво продават... на това се натъкнах, обикаляйки насам-натам преди нова година...
може да се попадне на много читави колици под съдрания чул...
веднага може да се направи паралел с наща секция продава, в която няма кола, дето да не е в идеално състояние :mhihi: ... за цената да не говорим :mhihi: ... ма че нема кьорав подкалник, или кора на мотора, или... или е с неземния 24 клапанов 20-к на мястото на оригиналния 16-к, и тая кола не трябва да стъпва на преглед /ако е читав/ или у кат, няма значение... уникат :mhihi:
това всичко пък рефлектира и върху наистина уникални коли, които поради факта че няма кой да ги оцени, заминават за ... германия :mhihi: :mhihi: :mhihi:
така че да, има и читави колици измежду евтините... просто харесай една, смени и маслото, мерни и цилиндрите, предвиди си един разход за водна помпа, термостат, филтри, накладки и дискове, и най-вероятно ще останеш доволен ... късмета е неизменен фактор също... но то и при жените е така :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 05 Мар 2011, 0:47

... късмета е неизменен фактор също... но то и при жените е така

Тука не бъди много сигурен, колега :D Изненадите са големи.
А за колата от Германия- ми верно е.... Купувал съм няколко от БГ, все кочини, без значение кви са парите, скрити дефекти имаха много, като продавача умишлено заблуждава, лъже-маже.. А Гадните пе*али от Горубляне... За тях не ми се говори. Мръсна сган, подла на всичкото отгоре. Няколко мои приятели бяха изиграни там и се набутаха с пари, не малко. Мен също са ме прецаквали, да не говоря от чуждо име, щото като купих кола от там "прелестна"- не знам кви добавки имаше в маслото, направо пееше. След няколко дни правих основен ремонт, дето ми стигна повече от половината от парите на колата, щото пък ползвах оригинални части. Долни педе*астчета са там, да знаеш, колкото и хитър да се мислиш, ще те нае*ат. Те си вадят хляба, като мамят хората. Просто са професионалисти.

А колата от Германия.............
Ми беше приказка.. Няколко години без да имаш ядове. Обслужване само и мръсна газ. Сменяш консумативи и си пееш. Съжалих, че я продадох, а купувача още си я кара, и и се радва.
Същата работа с кола от Италия- само че, не от ефтините. Няколко години яко каране. Ма наистина яко. АЗ и навих 200 000 км.. Следващият след мене я кара като за последно и най-вероятно ще я докара до кантара.
Ако вземеш кола от тука, тя ще е преди кантара. Поредната кочина. Просто недей...........
Поздрави, колега и късмет!
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Мар 2011, 16:32

ама как си противоречите,не е истина
ами тези коли които се продават тук нали и те са вкарани от някаде?каква е разликата от това да отида до германия и да си купя кола,и тук да си харесам кола нов внос за която се знае на 100% че е внесена от германия а? във 2рия случаи си спестявам главоболия и обикаляния тва е разликата
казвате че сте доволни от германките които сте ги продали и са били супер читави,ами ако копувача размишляваше като вас да не си зима кола от бг. никога нямше да ги продадете май
или в германия колите ги карат само пенсионерите и учители,там няма тарамбуки,шиптери и келеши които юркат като за последно и после едно пастиране и пране на салона и готова,перфектна и запазена,единствено ми прави впечатление че не така масово връщат километражите като тук

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 17:21

kiko написа:каква е разликата от това да отида до германия и да си купя кола,и тук да си харесам кола нов внос за която се знае на 100% че е внесена от германия а?

Разликата е огромна! :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Мар 2011, 17:30

Alpina_fanatic написа:
kiko написа:каква е разликата от това да отида до германия и да си купя кола,и тук да си харесам кола нов внос за която се знае на 100% че е внесена от германия а?

ако не отбираш от коли ше се наиграеш и от тук да я вземеш и от там :winky:
и там има гробове, и там се изхитриха да ги пудрят за да се продаде на цена

питай батко ти СКИСА за какво става въпрос :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 17:40

zazomazo написа:ако не отбираш от коли ше се наиграеш и от тук да я вземеш и от там :winky:

Не е така! Там (ФРГ юбер алес :winky: ) с парички си взимаш нещо супер, а тук и с парички има ОГРОМЕН шанс да гризнеш дръвцето :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Мар 2011, 17:58

Alpina_fanatic написа:

обоснови се ако обичаш,колата идва от едно и също място,там ако е скъпа и тук ще е скъпа,само да ти кажа над 50% от търговците в германия не са германци ;)
нещо повече тук знаеш маистори сервизи и не те чакат хиляди км. път пълен с неизвестни,можеш по всяко време да и разбереш пълната история,а там данке данке и ае оправяй се

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Мар 2011, 18:03

Alpina_fanatic написа:
zazomazo написа:ако не отбираш от коли ше се наиграеш и от тук да я вземеш и от там :winky:

Не е така! Там (ФРГ юбер алес :winky: ) с парички си взимаш нещо супер, а тук и с парички има ОГРОМЕН шанс да гризнеш дръвцето :yes:

я питай СКИСА ти казах ...
да ти разкаже как за много парички директно от швабата си купи нещо супер....да ти сподели лекичко какво се случи в последствие и на колко му е стъпила до момента, а още не е в движение :winky:

те ти линк да не притесняваш човека :mhihi:
viewtopic.php?f=6&t=219343&hilit=%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D1%82
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Мар 2011, 19:01

kiko написа:,,,

Купувал съм няколко АУДИ-та от официален, лицензиран дистрибутор на АУДИ в Германия - всичко е 100% вярно, оригинално и проверено...Веднъж съм взимал един "перфектен" фтомобил от Порше София Юг :mhihi: и веднага почнаха проблемите :paranoid:

п.с.Нямам намерение да се занимавам с Хасан в Германия или Петкан в БГ! Не съм толкова богат, за да купувам евтино! :winky:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Мар 2011, 19:26

kiko написа:
Alpina_fanatic написа:

обоснови се ако обичаш,колата идва от едно и също място,там ако е скъпа и тук ще е скъпа,само да ти кажа над 50% от търговците в германия не са германци ;)
нещо повече тук знаеш маистори сервизи и не те чакат хиляди км. път пълен с неизвестни,можеш по всяко време да и разбереш пълната история,а там данке данке и ае оправяй се

Ще разбереш пълната история на кола тук, ама друг път :mhihi:
Иначе си прав- скъпата там ще е скъпа и тук... Изтърваш една подробност обаче- рядко, ама много рядко се купуват скъпите коли в чужбина от нашите търговци тук. Масово се купуват гробници пред пълен разпад, напудрят се тук и се продават на цена за читава. Да не говорим как от 3 блъснати коли тук се прави една почти перфектна, само с няколко драскотини по боята :mhihi:
Ако искаш читава кола- вдигаш си г*за и отиваш да си я докараш сам... НЯМА да ти излезе осезаемо по-евтино от тук, сигурно и по-скъпо ще ти стъпи, но шанса да си купиш някой гробница намалява с всеки километър ИЗВЪН нашата граница...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 08 Ное 2011, 17:03

Масово се купуват гробници пред пълен разпад, напудрят се тук и се продават на цена за читава. Да не говорим как от 3 блъснати коли тук се прави една почти перфектна, само с няколко драскотини по боята :mhihi:

Ужасно си прав колега, значи преди около няколко месеца да е било един приятел на татко катастрофира и реши да си закупи кола по - нова. Гледаха с татко , лутаха се. Ест. аз му предложих добра оферта за внос но той отказа мигновено. Застъпи с крак и каза колата ще е от България сега са други времената има и читави. Аз казах Ок и отпаднах от играта. Всичко затихна и след около 2,3 месеца човека ми се обажда с молбата да се видим. Паля отивам до тях, слизам и гледам един Опел Meriva Cosmo и ми се подхилва. Вика ми яла да видиш кво бижу си купи 2008 е за 8000лв със всичко. Ебава ме че било по - евтино от БМВ с 500лв и по ново с 9 години. Абе гледам я от едната страна фуги-муги всичко съвпада, ток и жица. А от дртугата страна пак съвпадат ама с по-голуеми разтояния. Ама си викам айде да не му чупя мерака и кефа ще си премълча. Пихме по едно кафе огледахме я от вътре, повози ме , изпрати ме и пак затишие. Стана хладно месец Октомвтри дойде и времето за зимни гуми. Звани ми тела вика ми Сашо беда. Абе искам и да се видим пак че ти дължа много и иска да ти се извиня. Аз викам що бре ама ела ще видиш. Отивам аз в един сервиз качили колата на стенд и махнали калника единия щот нещо чаткало отдолу много. Гледам аз рога/ ленжерона / хармоникейшън. Викам Григоре ко стана е мой , колата удряна. Масторите :mhihi: от нея страна я разфърляли прага под мокета скукан. Представете си колко е читава хахахаха. Бай Григор изсипа още 3 хилки за ремонт и като удари калема за тея пари щях да му докарам Опел ама Опел кат ората или каквато и да е. :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 08 Ное 2011, 17:19

Както каза колегата по горе наистина всичко е на късмет , но евтините бмв-та извън българия мисля че си заслужават

Лошото в България е че дефектите на колите се прикриват , и от частници и от автокъщи, не че в чужбина не е така , напротив , но поне от наблюденията ми в италия , с обикаляне може да се намери стара кола от частно лице която е в по добро състояние от българска и струва по малко.

Пример с моята , взел съм я за 450 евра с автовоз и регистрация ,застраховки 1700 лева, кара се на майстор , инспекция , нищо не тропа нищо не тече , всичко работи и екстри доволно , живи и здрави , не че утре двигателя не може да блокира , може ама то всичко на късмет ,най вече става с търпение и обикаляне.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Ное 2011, 17:26

Категорично не си заслужава, взех си преди година един такъв кенеф уж за малко пари и 100 пъти вече съжалих, щото се оказа тотален гнилоч от долу, с пукната кратуна, разбъзикан дебитомер, проблемни спирачки, неработещ чек контрол, ново масло, само на 8500 км, ама иначе "Перфектнааааа, само са качваш и карашшшш"...
много по- добре е да се дадат повече пари за нещо по- добро и по- ново.
Но от друга страна има и барутници, на които неоправдано им искат много пари. Просто човек трябва да е критичен и хубаво да гледа.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата