Към компютърджиите,Win 7>Win XP
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Към компютърджиите,Win 7>Win XP
Kroki написа:ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види
ако е 64 битово може да види и 16гб
www.bmwпрофесори-bg.net
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
а тва не го знаех за ХП-то
, иначе 64 битовта си ги вижда 4-те гб без проблем, и на 8 е пробвана 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Има пачове за 32 7ца да види 4 гиги (може и за хп да има нз)
И все пак колегата си преценява.
На това 2 ядрено и аз бих сложил 7ца.
Свиква се бързо и екстрите са доста в +.

bam-bam написа:Има пачове за 32 7ца да види 4 гиги (може и за хп да има нз)
въпрос на вкус, аз два пъти слагах 7ца и след това си се връщах към XP, машината ми е достатъчно силна, но аз съм си ретро фен

www.bmwпрофесори-bg.net
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Аз процедирам простичко.
Въпрос: Трябва ли ми?
Отговор: Не.
Резултат: Все още съм с XP.
Ползвам компютъра както в работата (офис приложения), така и в къщи ("сериозни" 3D игри, филми и т.н.)
За всеки случай инсталирах една седмица на втория дял, с идеята малко по малко да премина на нея. След няколко месеца не видях да ми носи никакви реални ползи и я махнах.
Ще се "върна" към Win7, когато наистина XP-то започне да не ми върши работа. (липса на поддръжка, нови версии софтуер, които не работят на XP, нужда от нови драйвери, които липсват за XP и т.н.)
Иначе на домашния "сандък" последното XP е инсталирано поне преди 4 години, а на лаптопа му е още първа инсталация - от преди 2.5г. И двата работят, все едно им е ден 1.
Иначе по темата: След като се обръщаш за помощ тук, относно проблеми с Win, по-добре остави настройката в BIOS на IDE (Compatible Mode), вместо да е на AHCI и да добавяш драйверите в XP-то. Разликата в производителността можеш да я видиш само с тестове, но не и в реална работа. Така, че не си заслужава да си създаваш евентуални бъдещи проблеми.
Ползвам компютъра както в работата (офис приложения), така и в къщи ("сериозни" 3D игри, филми и т.н.)
За всеки случай инсталирах една седмица на втория дял, с идеята малко по малко да премина на нея. След няколко месеца не видях да ми носи никакви реални ползи и я махнах.
Ще се "върна" към Win7, когато наистина XP-то започне да не ми върши работа. (липса на поддръжка, нови версии софтуер, които не работят на XP, нужда от нови драйвери, които липсват за XP и т.н.)
Иначе на домашния "сандък" последното XP е инсталирано поне преди 4 години, а на лаптопа му е още първа инсталация - от преди 2.5г. И двата работят, все едно им е ден 1.
Иначе по темата: След като се обръщаш за помощ тук, относно проблеми с Win, по-добре остави настройката в BIOS на IDE (Compatible Mode), вместо да е на AHCI и да добавяш драйверите в XP-то. Разликата в производителността можеш да я видиш само с тестове, но не и в реална работа. Така, че не си заслужава да си създаваш евентуални бъдещи проблеми.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- bulram
- Потребител
-
- Кара: BMW ActiveHybrid X6
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: 357 Kw/ 485 к.с. при 5 500 - 6 400
Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече"
По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
KoolyO написа:Аз процедирам простичко.
И аз съм така... след като ми върши идеална работа ХП,защо да го сменям

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
bulram написа:Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече"По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?
Това не е критерии кое колко по-добро е. То и IE6 се ползва масово още ама...

KoolyO написа:Аз процедирам простичко.
Колега как играеш игри които поддържат ДХ11 ?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
bulram написа:Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече"По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?
е като сте такива класици си качете уин98

няма такъв филм да си с маирософт и да си взимаш сам решенията!всичко е здъвкано сложено в устата на задклавиатурното у-во и ти само трябва да преглътнеш,като искате нещо просто,ненатоварващо с-мата и направено по твоите потребности

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
Хайде, за бизнес можем да кажем само че е безплатено, но друго не се сещам.
За качествата като сървър съм съгласен, но тази ОС няма да постигне нищо повече.
Хайде, за бизнес можем да кажем само че е безплатено, но друго не се сещам.
За качествата като сървър съм съгласен, но тази ОС няма да постигне нищо повече.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
///peter написа:Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
.
Ти сериозно ли задаваш,този въпрос ?
Забравяш за вируси и вирусни програми .
Край на сините екрани и кашите,оправящи се само с преинсталиране .
Смятам ,че това са основните проблеми на всеки , и с това
ще спра с примерите .
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
BONO написа:///peter написа:Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
.
Ти сериозно ли задаваш,този въпрос ?
Забравяш за вируси и вирусни програми .
Край на сините екрани и кашите,оправящи се само с преинсталиране .
Смятам ,че това са основните проблеми на всеки , и с това
ще спра с примерите .
Ти ползвал ли си 7ца? За какви сини екрани говорим и преинсталиране?
Изтърка се доста отдавна това, но за сметка на това си остава изключителната безсмисленост на Linux за домашна употреба. Можеш само да гледаш филми и да цъкаш в нета, като голям таблет

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Тия сини екрани от десетина години ги няма като проблем, от както минахме навремето от 98СЕ на ХР, а сега на седмицата много трудно(аз още не съм видял), щото като има дефектен хардуер обикновенно го засича още при инсталацията.
Щото те сините екрани при ХР основно заради хардуер излизат, а на 98 си излизаха за щяло и нещяло
Интересно ми е на линукс как играеш игри? с емулация DX можеби ?
Щото те сините екрани при ХР основно заради хардуер излизат, а на 98 си излизаха за щяло и нещяло

Интересно ми е на линукс как играеш игри? с емулация DX можеби ?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
vld написа:Интересно ми е на линукс как играеш игри? с емулация DX можеби ?
А специализиран софтуер като photoshop и тн?

В този ред на мисли никога не съм пробвал Линукс. От къде да започна ? От любопитство...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4