Към компютърджиите,Win 7>Win XP

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Към компютърджиите,Win 7>Win XP

Мнение от benzin » 02 Апр 2011, 22:25

Kroki написа:ТО хп-то повече от 3.5 гб рам немое види :mhihi:

ако е 64 битово може да види и 16гб
www.bmwпрофесори-bg.net

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Апр 2011, 22:43

а тва не го знаех за ХП-то :oops: , иначе 64 битовта си ги вижда 4-те гб без проблем, и на 8 е пробвана :winky:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Апр 2011, 23:54

Има пачове за 32 7ца да види 4 гиги (може и за хп да има нз)
И все пак колегата си преценява.
На това 2 ядрено и аз бих сложил 7ца.
Свиква се бързо и екстрите са доста в +.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 03 Апр 2011, 0:08

bam-bam написа:Има пачове за 32 7ца да види 4 гиги (може и за хп да има нз)
И все пак колегата си преценява.
На това 2 ядрено и аз бих сложил 7ца.
Свиква се бързо и екстрите са доста в +.

въпрос на вкус, аз два пъти слагах 7ца и след това си се връщах към XP, машината ми е достатъчно силна, но аз съм си ретро фен :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 03 Апр 2011, 9:46

Аз процедирам простичко.
Въпрос: Трябва ли ми?
Отговор: Не.
Резултат: Все още съм с XP.
Ползвам компютъра както в работата (офис приложения), така и в къщи ("сериозни" 3D игри, филми и т.н.)
За всеки случай инсталирах една седмица на втория дял, с идеята малко по малко да премина на нея. След няколко месеца не видях да ми носи никакви реални ползи и я махнах.
Ще се "върна" към Win7, когато наистина XP-то започне да не ми върши работа. (липса на поддръжка, нови версии софтуер, които не работят на XP, нужда от нови драйвери, които липсват за XP и т.н.)
Иначе на домашния "сандък" последното XP е инсталирано поне преди 4 години, а на лаптопа му е още първа инсталация - от преди 2.5г. И двата работят, все едно им е ден 1.

Иначе по темата: След като се обръщаш за помощ тук, относно проблеми с Win, по-добре остави настройката в BIOS на IDE (Compatible Mode), вместо да е на AHCI и да добавяш драйверите в XP-то. Разликата в производителността можеш да я видиш само с тестове, но не и в реална работа. Така, че не си заслужава да си създаваш евентуални бъдещи проблеми.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW ActiveHybrid X6
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: 357 Kw/ 485 к.с. при 5 500 - 6 400

Мнение от bulram » 03 Апр 2011, 9:58

Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече" :) По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 03 Апр 2011, 10:30

KoolyO написа:Аз процедирам простичко.
Ползвам компютъра както в работата (офис приложения), така и в къщи ("сериозни" 3D игри, филми и т.н.)
За всеки случай инсталирах една седмица на втория дял, с идеята малко по малко да премина на нея. След няколко месеца не видях да ми носи никакви реални ползи и я махнах.
Ще се "върна" към Win7, когато наистина XP-то започне да не ми върши работа. (липса на поддръжка, нови версии софтуер, които не работят на XP, нужда от нови драйвери, които липсват за XP и т.н.)
Иначе на домашния "сандък" последното XP е инсталирано поне преди 4 години, а на лаптопа му е още първа инсталация - от преди 2.5г. И двата работят, все едно им е ден 1.

Иначе по темата: След като се обръщаш за помощ тук, относно проблеми с Win, по-добре остави настройката в BIOS на IDE (Compatible Mode), вместо да е на AHCI и да добавяш драйверите в XP-то. Разликата в производителността можеш да я видиш само с тестове, но не и в реална работа. Така, че не си заслужава да си създаваш евентуални бъдещи проблеми.

И аз съм така... след като ми върши идеална работа ХП,защо да го сменям :dunno: ... и моя уиндолс е на над 3 години и съм му натряскал поне 15 гб приложения,но това не му е проблем да седи по 2-3 седмици без рестарт...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Апр 2011, 14:20

bulram написа:Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече" :) По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?

Това не е критерии кое колко по-добро е. То и IE6 се ползва масово още ама... :mhihi:

KoolyO написа:Аз процедирам простичко.

Колега как играеш игри които поддържат ДХ11 ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Апр 2011, 17:29

bulram написа:Май темата се е превърнала в нещо от сорта "Мен 7-цата ме кефи повече" :) По принцип и аз я харесвам, наистина има доста изисквания към ресурсите, но пък има доста екстри. Но все пак ХР си е класика..... 7-цата е създадена да взема решения вместо потребителя, с цел "улесняване на работата". Ако искате да пуснем една тема "XP VS. Vista VS. Win7" и да видим кой какво ползва?

е като сте такива класици си качете уин98 :mhihi:
няма такъв филм да си с маирософт и да си взимаш сам решенията!всичко е здъвкано сложено в устата на задклавиатурното у-во и ти само трябва да преглътнеш,като искате нещо просто,ненатоварващо с-мата и направено по твоите потребности :arrow: линукс :idea: вече натрупаха достатъчно различни дистрибуций та има избор даже и е фрее,а не от министерството на културата да ме питат с кви ОС. са ми комповете в офиса,та маикрософт да си пробутват стоката,поне вече и дискове да даваха като даваш грешни пари за един уин. и от това пестят вече,не случаино чичко бил е милярдер

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Апр 2011, 17:33

Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
Хайде, за бизнес можем да кажем само че е безплатено, но друго не се сещам.

За качествата като сървър съм съгласен, но тази ОС няма да постигне нищо повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 03 Апр 2011, 18:40

///peter написа:Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
.

Ти сериозно ли задаваш,този въпрос ?

Забравяш за вируси и вирусни програми .
Край на сините екрани и кашите,оправящи се само с преинсталиране .

Смятам ,че това са основните проблеми на всеки , и с това
ще спра с примерите .

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Апр 2011, 19:06

BONO написа:
///peter написа:Кое точно е по-хубавото на Linux за домашно ползване в България?
.

Ти сериозно ли задаваш,този въпрос ?

Забравяш за вируси и вирусни програми .
Край на сините екрани и кашите,оправящи се само с преинсталиране .

Смятам ,че това са основните проблеми на всеки , и с това
ще спра с примерите .

Ти ползвал ли си 7ца? За какви сини екрани говорим и преинсталиране?
Изтърка се доста отдавна това, но за сметка на това си остава изключителната безсмисленост на Linux за домашна употреба. Можеш само да гледаш филми и да цъкаш в нета, като голям таблет :mhihi: Е разбира се ако нямаш проблеми с драйверите :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Апр 2011, 19:50

Тия сини екрани от десетина години ги няма като проблем, от както минахме навремето от 98СЕ на ХР, а сега на седмицата много трудно(аз още не съм видял), щото като има дефектен хардуер обикновенно го засича още при инсталацията.
Щото те сините екрани при ХР основно заради хардуер излизат, а на 98 си излизаха за щяло и нещяло :mhihi:

Интересно ми е на линукс как играеш игри? с емулация DX можеби ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Апр 2011, 20:06

vld написа:Интересно ми е на линукс как играеш игри? с емулация DX можеби ?

А специализиран софтуер като photoshop и тн? :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 03 Апр 2011, 20:50

В този ред на мисли никога не съм пробвал Линукс. От къде да започна ? От любопитство...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата