Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 21:09

Сондьора написа:
Alpina_fanatic написа:
Bavarcho написа:На полето работа колкото искаш.
Но е срамно на полето, всеки иска в офиса...

Я кажи къде е това поле :paranoid: Вече и там няма - не гледаш ли Ората по селата за единия хляб не могат да прокопсат :wave:

Да ти намера да береш ягоди, или ябълки..верно не е сезона, ма моежеш да поуплевиш малко, или да прекопаеш...5кинта на ден..до едно пловдивско село, кажи и нямаш проблем, ма що ли само циганите се хващат.

5 КИНТА НА ДЕН :dunno:

Е това се опитвам да обясня - проблемът ни е, че с работа по селата се изкарва 2-3-5 лева НА ДЕН :yes:
АЗ ПЪК ЩЕ ТИ СВАЛЯ М-бронята вместо да бачкам за 2лева :angel:
Последна промяна Alpina_fanatic на 07 Апр 2011, 21:10, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 07 Апр 2011, 21:09

Момчета, в момента се търсят много шофьори на камиони, особено за работа на български камиони в Европа. Заплащането е около 1500 евро на месец, три месеца работиш, две седмици почиваш. Постоянно има обяви в speditor.net, повечето некоректни работодатели са описани в http://www.driverbg.net. Има търсене и за в България. Просто в момента всички излизат висшисти и работа за шефове зад бюро почти няма. Търсят се хора за работа на "пангара". Много е хубаво да си студент и да учиш и да си живееш страхотно студентския живот, но при този наистина шуробаджанашки капитализъм трябва да си подплатен със сериозни връзки за добра работа, а и не се търсят големи умения по принцип. В даваната винаги за пример прословута Германия има доста малко висшисти, но за сметка на това още от техникумите децата се ориентират към някоя професия, за да бъдат специалисти в нея, а не специалисти по всичко, както е в България.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Апр 2011, 21:18

blacksapphire написа:Положението, че е зле - зле е! Ама какви претенции могат да имат хора, които пишат не знам заедно... и говорят за древногръцкия бог Квалификаций ? :mhihi: :no:

Като бързам, пишейки го ... ме прави неграмотен, а-у ?! :kuku: Или сега да ти ровя в постовете и да ти търся правописни грешки... Ако искаш мога и 2 отлични дипломи (не моите, 'щото нали съм неграмотен, след като правя правописни грешки, бързайки във форума :mhihi: ) да ти дам, но да пиша на шльокавица... ?! :mhihi: :kuku:
ЕвалЯ :bowdown: :no:
'ШЪ дЪ мЪ извинитИ зЪ офф-Ъ :OT: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 21:19

Alpina_fanatic написа:
Сондьора написа:
Alpina_fanatic написа:
Bavarcho написа:На полето работа колкото искаш.
Но е срамно на полето, всеки иска в офиса...

Я кажи къде е това поле :paranoid: Вече и там няма - не гледаш ли Ората по селата за единия хляб не могат да прокопсат :wave:

Да ти намера да береш ягоди, или ябълки..верно не е сезона, ма моежеш да поуплевиш малко, или да прекопаеш...5кинта на ден..до едно пловдивско село, кажи и нямаш проблем, ма що ли само циганите се хващат.

5 КИНТА НА ДЕН :dunno:

Е това се опитвам да обясня - проблемът ни е, че с работа по селата се изкарва 2-3-5 лева НА ДЕН :yes:

Не, първо казваш, че не можели да прокопсат за хляб, после 2-3-5 лв, били малко..

Плати ти повече на 20 циганина, като по-голямата част от продукцията отива за ракия...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2011, 21:21

само да предупредя всички ,които хукнат да изкарват кат. Д и Е ,за да станат "тираджии" и да изкарват по 1500 евра на месец...! почти всеки ден се чувам с шофери...добри шофери! с опит и печени...! работехме заедно и като напуснаха отидоха "навън". от тия 1500 евра остават около 1200-1300лв евентуално-останалото отпътува по разходи навън...! три месеца работиш, ма нема неска -нема утре! секи ден! понякога по 12ч. и две седмици почивка е мечта! ако се прибереш за 2-3дни е добре. ако ги разделиш тия 1300лв на часовете работа излиза около 600лв при осемчасов работен ден. сега се ядосват, че бизнеса се прееба ,дето бачкахме и трябва да ходят по испания и другаде и хич, ама хич не се хвалят. да не говором, че забравяш семейство, жена и квото и да е. та не хуквайте веднага.... :nono:

2-3-5лв е смешно! тва го даваха през едно друго време ,ма па и ония толко и работеха.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 21:24

Сондьора написа:Не, първо казваш, че не можели да прокопсат за хляб, после 2-3-5 лв, били малко..

Плати ти повече на 20 циганина, като по-голямата част от продукцията отива за ракия...

Бъркаш нещата и то много! Вместо да дадеш по 5 лв на 20 циганина = 100 лв можеш да дадеш по 20 лева на 5 българина - Гарантирам ти по-добър резултат :yes: Лошото е, че повечето работодатели мислят (и действат) като теб :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 21:30

Има и тук в България тираджия да прави по 1500-2000 на месец ;) , а на вън по 1500 евра +35 евра на ден в БГ фирма.

А ябълките и ягодите, не са ваши ми на некой, смешно не смешно толко, работа нямало по селата за хляб. А да не говорим , на колко местни нивите и земите пустеят понеже, чакат некой да дойде и да им даде. Ми да се хващат и да почват. Имам и познати пак по пловдивско с парници, цялата продукция е само за ЕС...бе заеби не ми се спори.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Апр 2011, 21:33

Един съвет да дам към всички търсещи работа- Не пускайте мейли със "сивита" и да се надявате! Търсете адресът на фирмата, ако не е споменат, а като пристигнете си носете разпечатана автобиографията, обяснявате за кво сте там и че искате да се срещнете с този който отговаря за тва, оправдавате се, че сте имали проблем с пощата, пращането на мейли или квото измислите...Просто последните месеци, шефът ми отвори няколко обекта и като набираше хора, за една всяка една позиция получавахме по 3-4 хиляди мейла! То си е невъзможно да се прочетат, дори и човек да има желание! Бяха прочитани първите 50-ина, подбирани по 10-ина човека за интервю и тва е!
Успех!

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2011, 21:35

като чета тази тема наистина започвам да се притеснявам
мислех си, че само в провинцията фирмите са се ограничили до ръба на оцеляването и никой не мисли за наемане на нови хора или въобще "да се хвърля" в нещо ново ...
Не може и дума да става за положението от преди няколко години

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 07 Апр 2011, 21:37

Сондьора написа:...бе заеби не ми се спори.

Е то за какво да спорим :dunno:
5 лв. на ден - за какво да "станеш" сутрин да работиш, като един прост антибиотик ти е 20 лева, а една пломба е 30-40-80 - ... лв (според зависи).. Ще пустеят земите, като няма кой да плаща :yes: Трябва да има едно "елементарно" съществуване :kuku:

п.с.Това, че продукцията е за ЕС нищо не означава :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2011, 21:38

праат дедовия. и мойте правеха ,ма са прават свирки. 2000 треа да работи 24/7/365. тия пари са мираж в момента.
а за ягодите и земите аре да не спориме. садих,наех комбайни,наех трактори,дадох една камара пари за семе, за химикали ,за торове и в крайна сметка 3ма човека-аз ,баща ми и чичо ми разделихме по 1500лв за цял сезон,/тогава тва бяха около сегашни 3000лв/ като едва продадохме продукцията /царевица/. повече нема да повтора! тва - преди 18г. изкупуваха я подставените мутри от пребоядисаните номенклатурчици. едвам излязохме....! са земята пустее и ще пустее ,докато не стане като в дания селското стопанство. и - не! няма да я продам по 300лв за декар! и не-няма да садя пак...

© написа:като чета тази тема наистина започвам да се притеснявам
мислех си, че само в провинцията фирмите са се ограничили до ръба на оцеляването и никой не мисли за наемане на нови хора или въобще "да се хвърля" в нещо ново ...
Не може и дума да става за положението от преди няколко години

пробвано е и тва. ...! опитах да се видя с някой на високо ниво на голяма чужда фирма...! ако знаеш колко човека ме спряха се едно влизах при обама! и не стана...! ейчарите трият мейлите преди изобщо да са отворени. и си насаждат некой познат. не може да висиш пред някой офис и да чакаш да се покаже някой добре облечен, да разчиташ ,че тва е шефа и да му се фърлиш на врата....
Последна промяна SKISA на 07 Апр 2011, 21:41, променена общо 1 път

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2011, 21:39

като няма бизнес, как очаквате да има работа

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Апр 2011, 21:39

Колеги, Както няма работа има зверски недостиг на квалифициран персонал, ако някои разбира от широкоформатен печат му намирам работа за 800-1000 лв
Истината е, че всеки има висше и т,н ама на практика нищо друго.
А за големите специалисти, то верно фирмите си викат аз ще му давам 700 лв заплата тои е дал 70 000 за образование, я да си потърса некои по прост.
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Апр 2011, 21:54

SKISA и ти си прав, но в твоя случай е било за по-специална позиция и то в чуждестранна фирма, така наистина е по-трудно, дори има шанс да направи лошо впечатление.
Говорих за средно-статистически обяви, където изискванията са по-малки, съответно напливът доста по-голям!

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2011, 21:57

N.Mihaylovski написа:.....
Аз в кризата си намирам работа за 3 дни :)

аз и умрел мога да си намера работа за 3дни за 700-800лв! ма не е в тва въпроса. фатката е ,че всеки отделен човек търси определена позиция при определени условия и намирането на "някаква работа" не е меродавно в случая....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата