Въпрос за PayPal
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за PayPal
Elesar74 написа:После и да се жалваш на Ebay, все тая.
... а ако мислиш че като се жалваш на пейпал имаш файда... до колкото този на които му плащаш си извади парите от пейпал сметката - пейпал не могат да го пипнат... питай ме как знам.
затова само от ибей и то само от хора със сериозен рейтинг.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Чел съм за много измамници които си теглят парите от пейпал сметката обаче банката към която е регистрирана картата връща парите и съди измамникаalx написа:Elesar74 написа:После и да се жалваш на Ebay, все тая.
... а ако мислиш че като се жалваш на пейпал имаш файда... до колкото този на които му плащаш си извади парите от пейпал сметката - пейпал не могат да го пипнат... питай ме как знам.

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

Ако имейлът на когото съм платил парите чрез пей пал е неактивен (връща ми писмата до него) означава ли, че е продавача зад него е измамник или пък въобще е съмнителен вече?
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Пиши на пей пал и те ако преценят може да ти върнат пари© написа:Ако имейлът на когото съм платил парите чрез пей пал е неактивен (връща ми писмата до него) означава ли, че е продавача зад него е измамник или пък въобще е съмнителен вече?

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
Walter Röhrl

Walter Röhrl

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
alx написа:Elesar74 написа:После и да се жалваш на Ebay, все тая.
Ами не те питам. Ама и не съм казал такова нещо мисля, че да правиш този извод. Аз съм горял с пари в системата на ebay и споменах този факт. Но когато съм горял през Paypal плащане, са ми връщали парите, таман два пъти. И не съм се жалвал на Paypal, а в Ebay, по съответния ред. Хубаво би било това с рейтинга да стане част и от българската действителност.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
b0bituy написа:Пиши на пей пал и те ако преценят може да ти върнат пари© написа:Ако имейлът на когото съм платил парите чрез пей пал е неактивен (връща ми писмата до него) означава ли, че е продавача зад него е измамник или пък въобще е съмнителен вече?
покупката е направена преди една седмица, обаче се обърках и без да искам писах на този продавач и тогава видях че ми връща писмата все едно не е активен. Какви са сроковете в които трябва да се пише?
© написа:каква е разликата между двете?
Едното " goods " е стока,за която можеш да кажеш че не е пристигнала или не отговаряна на описанието ... докато услугата може да е била продавача да ти каже " здрасти " по скайпа.. и с това да е предоставил " услугата " за която си платил !
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Искам да добавя, че и двете системи са много добре направени и най-важното - вързани са помежду си. Естествено най-добрия вариант за купувача е да плати през PayPal, тъй като eBay покриват после сумата ако има проблем със стоката - отваря се диспут и се описва проблема. Продавача има около седмица да ти реши проблема, в противен случай го прихващат от базите на Нато
Дори мисля че от миналата година покриват и част от транспортните разходи, дори и ако си от друга държава.
Няма как да избяга измамника, т.к. за да си отвори сметка трябва да предостави лични данни, в които данни се съдържа повечето от личната информация - адрес, ЕГН, социална осигуровка, банкови карти и т.н. Нали се сещате че на Запад не е много като при нас да имаш по няколко адреса - настоящ, постоянен, по лична карта, местоживеене и т.н. Ако нещо се случи, направо идват от Полицията и ти казват "Добър ден" като ти носят копието от кореспонденцията с купувача + извадка от закона за Интернет търговия + още едни работи.
Да, немците са по-консервативни и предпочитат банков трансфер, но това не е изгодно за нас, т.к. трябва да се прави валутен превод през банка, а той е поне 25-30 евро (струва си ако стоката е скъпа).
Досега не съм имал проблеми с Ибей, потребител съм от 2003 г. и няколко пъти са ми връщали суми от некоректни продавача, вкл и от Щатите. Таксите за плащане на стоките, ако имате регистрирана кредитна карта са сравнително ниски. Лошото е че не всички продавачи се съгласяват да пращат до БГ, особено ако не е пратка с проследяване.

Няма как да избяга измамника, т.к. за да си отвори сметка трябва да предостави лични данни, в които данни се съдържа повечето от личната информация - адрес, ЕГН, социална осигуровка, банкови карти и т.н. Нали се сещате че на Запад не е много като при нас да имаш по няколко адреса - настоящ, постоянен, по лична карта, местоживеене и т.н. Ако нещо се случи, направо идват от Полицията и ти казват "Добър ден" като ти носят копието от кореспонденцията с купувача + извадка от закона за Интернет търговия + още едни работи.
Да, немците са по-консервативни и предпочитат банков трансфер, но това не е изгодно за нас, т.к. трябва да се прави валутен превод през банка, а той е поне 25-30 евро (струва си ако стоката е скъпа).
Досега не съм имал проблеми с Ибей, потребител съм от 2003 г. и няколко пъти са ми връщали суми от некоректни продавача, вкл и от Щатите. Таксите за плащане на стоките, ако имате регистрирана кредитна карта са сравнително ниски. Лошото е че не всички продавачи се съгласяват да пращат до БГ, особено ако не е пратка с проследяване.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
има начин, нарича се кражба на самоличност. това е най-лошия и опасен вариант. трябва да се внимава като цяло.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
колеги, а как стои въпросът за получаване на пари посредством PayPal или Money bookers ?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Пейпал изглеждат кожодери щото по дефолт те ти обръщат валутите и то на доста неизгодна за тебе тарифа .. обаче с малки буквички има опция банката на картата която си регистрирал да ти смени сумата и тогава тарифата е банковата ,съвсем нормална .. за покупката която чакам сега спестих така 30 лв .. само че разбрах за тия неща след като парите по картата ми не стигнаха за покупката и се зачудих защо е така след като си ги сметнах и преведох колкото трябва 

това и мен ме интересува - смятам аз 200 евро по 1.95 - да, ама не, пей пал си имат техен курс и въпреки че картата ми е в евро, обръщат го в лв и после пак в евро, но по техния курс
Резултата е минус 20лв (забравих точно)
Къде са тия буквички, нещо отмята ли се?
Резултата е минус 20лв (забравих точно)
Къде са тия буквички, нещо отмята ли се?