Защо избягах или защо не съм? част 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 07 Ное 2005, 18:30

Ultimate_driver написа:F-14 напълно съм съгласен с теб и исках да кажа същото което написа, но направо не ми се почваше.Сам съм видял разликата между САЩ Европа и БГ и дори не ми е приятно да я обяснявам.Дори няма да я чета тая тема че ми става гадно за БГ-то. Всеки си има право на мнение. Само ще кажа че дори тук всичко да ти е наред отношението на хората като цяло е под всякаква критика.Ето какво имам пред вид: Като вляза тук в банката (не някоя конкретно а в 3-4поне) или (в магазин на касата) и ме попитат :"К'во искаш " направо ми се повръща! Не в САЩ а тук повечето хора са се самовглабили и са подтиснати и за това се държат безразлично на работното място.Недупостимо е там където си влагаш парите да те питат :"следващия....а ха , ти за какво си" вмсто да те поздравят учтиво и да те обслужат с усмивка. За сравнение в САЩ те поздравяват, питат те как си, искаш ли кафе и има един чичко, чиято работа е да те посрещне и да те попита какво искаш.А в БГ охраната в банката с крака вдигнати н амасата те пита: "...чакаи бе ти къде отиваш..." Не е така на всякъде но помислете реално в повечето случай това е така.Но тези хора които ме "обслужват" дори не им идва на ум че не са прави, но те не са виновни защото, цял живот са го правили така и не са виждали как трябва да се държат.Те просто са потънали в сивото и еднообразно ежедневие и проблеми. Не искам да съм краен в мнението си защото обичам БГ-то но 60-70% от хората са в състоянието което описах!

незнам на какви си попадал, определено има и такива
но от известно време много рядко срещам горе-описаното отношение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 07 Ное 2005, 18:42

Как се чувствате когато слезете от самолета на
българска земя
Ами за мога да ти кажа как се чувствам преди да се кача на самолета на обратно и по пътя към БГ.Имам 8 часа презокеанси полет в Най-големия Air Bus нека F1 да каже с колко човека.На летището се качват първо инвалидите, после маиките с колички, после възрастни хора, ... после и аз, има си ред и всеки е търпелив и културен.После се прехвърлям на полета за София и: пътуват неповече от 40 човека, никакъв ред :!: , отложиха полета с 20 минути, всеки псува, натиска се да влезе първи, 2 маики с колички никой не ги е**ава, скандали само и разправии! Но пак си го обичам БГ-то

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 07 Ное 2005, 19:53

Ultimate_driver написа:
Как се чувствате когато слезете от самолета на
българска земя
Ами за мога да ти кажа как се чувствам преди да се кача на самолета на обратно и по пътя към БГ.Имам 8 часа презокеанси полет в Най-големия Air Bus нека F1 да каже с колко човека.На летището се качват първо инвалидите, после маиките с колички, после възрастни хора, ... после и аз, има си ред и всеки е търпелив и културен.После се прехвърлям на полета за София и: пътуват неповече от 40 човека, никакъв ред :!: , отложиха полета с 20 минути, всеки псува, натиска се да влезе първи, 2 маики с колички никой не ги е**ава, скандали само и разправии! Но пак си го обичам БГ-то

е па тва съм го работил 2 сезона в най-сериозните БГ авиокомпании Еър ВИА и Хемус.
Първите са строй ама с лека диктатура дето отбягва да работи с български пътници, вторите са ...кво да кажа...лека схема с неясни правила.Готин състав иначе ама що бачкат и те не са наясно но определено не е за пътника/за неговия комфорт/
тъй.Са за БГ - тука ми е дома.Хубу.тука са ми приятелите- хубу.Тука съм свикнал на морето на улиците.Хубу
останалото....
днес цял ден карам натам насам.гледам по кръстовищата само ПСУВАТ.
Друго не правят идиотите майни
Изроди бе.
Стоя и гледам.ако искате ще снимам с една камера и ше ви го кача.
Седнал в неква средно тъпа селска 10 годишна лайнарка...я 124ка я А4 мания 1,9 дизел...да не говорим модерните Е36 дето обикновенно татко им ги е купил.
И псуват.Що?Не знам.Вероятно и те...
Ок де псувало им се.Ама не могат да карат.
Бутат се щото много бързат...е верно варненци не могат да карат много.поне не са свикнали на динамика както в софия.Не че там има някаква кулутра....
Ама бутат се пререждат и газ газ до 2ра предавка после спират пред тебе и реалните спечелени 1 кола и дистанцията общо 7 метра ми се струват безсмислени.Щото на следващото кръстовище са те изпреварили ама пак са пред тебе и чакат.
Едно лайне ми сече пътя с астра неква си...смотанка с 2 какички и аверче.Дадох газ на куцото ми бмв и оня остана замислен.едно ауди купе днеска пак така.Почвам да затъпявам тук а съм само от десет дена братчеееееее....
кво да кажа повече...ако искате и в други сфери ще ви дам примери.
Култура,образование,ОБСЛУЖВАНЕ...е па там са мега идиотизмите.
ама...пак аз ше излезна кривиа сигур...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 07 Ное 2005, 19:57

ааа да...
как се чувствам като кацна тука:
ето как : смърди на странно.
прах.
КПП-то си бърка в носа а маса пътници чакат некой като мене дето пътува от Калифорния и пътува към едни скромни 28-30 часа му е само да чака...
предпоследния път 2 гишета работеха на софийското летище, в тях 2ма леко затъпяващи служителчета а отстрани 4ма чоплят семки.
що не ги срещна на улицата къде сме равни да им поговора а?
ей така се чувствам.
Унизен.
Обиден от простаци при това мързеливи.Че и видно 5 пъти по тъпи от мене.
ма карай са нали съм си в къщи ...преглъщам го.
докога бе!!!!!!!!??????!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 08 Ное 2005, 1:29

яко сензитивна тема.. кво да се прави обаче.

детроит е гето. никой нормален не живее там. емигрантски център на беднотия с умираща авто индустрия. за съжаление, много хора виждат това и им е по лесно да си мислят че навсякъде е еднакво.

сега, относно черните и нелегалните мексиканци, те са 10 пъти по добри от нашите цигани. защо? защото има закони и те не са над тях.

Ф-14 го казва много добре и аз съм минал през същите неща като него в летищата ни. не знам дали някой си спомня софийското преди ремонта... такова нещо не бях си представял.... мислэ че сме кацнали в грешната страна. сега го оправиха ама пак си е нищо но поне няма да хванеш хепатит така лесно като преди. варна никога не е било толкова трагично като софия обаче.

относно бг.. за мен си е мизерия и винагио ще е освен ако не си престъпник. факт на живота (и заплатите). няма пътища, никой не може да говори все едно са ги учили на някакъв диалект от марс, няма маркировка никъде и за нищо. Улични имена.. какво е това.. ей там е табелата на блока под боята и аз си нямам идеа на ляво или на дясно да завия.. просто какво мога да кажа... накрая нищо. да, опитвам се да напиша нещо нормално но не става, просто боли като си мислиш за реалноста. инвестирах, какво ли там не, и за какво? крадът ме. вдигнаха ми 2 коли, купих тройката па нея поне не пипат, трошиха къщата, апартамента, плащам за аларми сега като банкер.. за какво? за да ме спира ченгето за проверка на документи? без причина.. то аз ако спирах хора без причина да ме бяха уволнили до сега.

простотия и корупция до шия. по зле от мексико и ямайка братче. ходих да вадя документи. ти си плащаш за всяко копие от данъчното и жената там ми вади документа. аз я питам за още един 'щото така и така съм там па да не се връщам. тя ми вика че тя знае че повече от един не ми трябва. седя там и я гледам и мигам. просто и казах че искам още 5 (то трябваше 15 да и искам) и не ме интересува тя какво знае. седи там и ме глада като тресната... и пак почва.. ама на вас ви трябва само еди. толкова е по списък, за какво са ти повече.. кипна ми. отново и казах че искам още 10. (да, всеки път ги увеличивах). тя пак седи там и зяпа. накрая нищо повече не каза и ми даде бележка за още 10 (всяко аз си го плащам...). накрая в реалност ми трябваха 3, за всяко място по оригинално копие. ако я бях оставил да ми нарежда ще трябваше цял ден отново да си губя да кисна там. и това е навсякъде. защо бе? тъпаци, плащам си какъв ви е проблема? но това е хора, затъпяване от 89 насам. анархия и корупция. а иначе е лесно цял свят да му има нещо но не и на нас.

естествено има и добри предприемачи които знаят какво значи клиентът но за жалост са твръде малко.

иначе си е простотия, мръсотия и простащина (обобщително естествено). обаче ми харесва. това си е.. наричам го родния вирус и все още търся билката. може би ми харесва защото не живея в параметрите на 400лева. просто но го виждам за възможно, затова ако се върна за постоянно, ще ме видите в мафията на втория ден (тоест КАТ). вече съм си говорил с тях относно кариера. тука ме стрелят, па може и там. да си бъдем комплект.

дали се е подобрило? не. според мен, още се влачим след колапса преди 15 години. ох и НДК е трагедия. плочи изпотрошени, някакви останки от фонтани, 400 метрови реклами, и хлапета с кънки. народния дворец на менажерията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 08 Ное 2005, 10:00

ето ви пресен пример от форума :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25014
зчетете темата,вижте какво съм писал и докъде го докараха.
Това много често се случва тук.
Всички са големи батки с много опит и са много важни.
Ето ТОВА са нещата които дърпат държавата назад.
КОМПЛЕКСИТЕ.
Ето защо не ми се стои тук.
Докато не се измете 80% от така мислещата маса,няма да има промяна.
Защото ти правиш нещо с една цел, те го обръщат на друга.
Както като им правя път по кръстовищата/и на пешеходци и на увиснали на средата майстори шофьори/ и ме псуват.
както като им плащаш за услуга а те ти се кривят.
както като ти се карат задето си попитал нещо в магазина.
или те спират за "проверка' от полицията вместо да гонят дилърчеата/от които ги е много шубе/
...
кво да кажа повече

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi » 08 Ное 2005, 10:53

А бе вижте сега всяка държава си има + и - , също като хората, вярно е ,че законите в БГ малко куцат пък и да ги има кой ли ги спазва, но я се замислете: ако сте в уса и при уграничение 50 минете с 90 колко ли дена ще имате книжка? А друго си е при нас бутнете 20 лв и айде -гаас . Друг е въпроса и е по кофти рабтотата че и други хора "бутат" и по сериозни суми за убииства , изнасилвания , грабежи и т.н. еи това е по лошата страна. Нали от друга страна не съм съгласен ,че трябва да се бутат и тия 20 лв .Държавата ни е много хубава ама много хора има дето ги мързи и това са хората в рамките 35-40-55 години ,хора които са захапали част от кумонизма и се чудят като идат на работа къде да се скатаят и на края - какво да откраднат!!!( това е лично мнение) Защо не видите през деня колко хора има по кафенетата на центъра ??? - после данъците високи , това скъпо ,нямали пари - ми няма да имат , ще са високи данъците ,докато стоят и си пиат кафетата така ще е - не е виновна държавата за жалост не е. И точно тези същите хора децата им гледат от тях (повечето) и това е още по лошо. Нали ги гледам при нас стоят подпират се , оглеждат се като дойдат на работа и само мрънкат .След това проблема с безработицата просто на хората не им се работи , това е горчивата истина -а и другия вариант който често чувам - по добре чистач на кенефи в испания от колкото да работи тук ... .Ама че там стандарта е друг цените са по високи и нещата горе долу са вързани . И на края от 2 години на работа взимаме само млади хора които търсят реализация ,но и между тях за съжеление има от горе споменатите. Истината е ,че както и да го погледнете тази държава малко или много вече зависи от нас , ние сме поколението(20-30г) ,което поема щафетата и разберете трябва да се работи и да се помага колкото може във фирмата в която работим а не ден да мине друг да доиде!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 08 Ное 2005, 13:40

Slavi написа:ние сме поколението(20-30г) ,което поема щафетата и разберете трябва да се работи и да се помага колкото може във фирмата в която работим а не ден да мине друг да доиде!

:yes:

F-14 аз като кацна в БГ и ми е кеф,че се виждам с приятели близки
и т.н.и като цяло усещането че си на родна земя.

Такива темерути като митничарите са ми през х.я и трудно ще ми развалят настроението.
Ако хората си търсят правата,ма не единични слуаи а всеки,няма да е така.Правят това което му се позволява.
Всеки търпи волската и само се оплаква,ма от празни приказки файда няма.

Кой си плаща в пълен размер акта и там каквото е било в пълен размер.Аз досега не знам такъв случай ако се е стигнало до акт
да не се иди до шефа на районното с бутилка ,,джак,,и да се свали
акта с 90 процента.

Ма затова никой се на оплаква,че минава тънко когато се е провинил :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Ное 2005, 21:43

Slavi написа:А бе вижте сега всяка държава си има + и - , също като хората, вярно е ,че законите в БГ малко куцат пък и да ги има кой ли ги спазва, но я се замислете: ако сте в уса и при уграничение 50 минете с 90 колко ли дена ще имате книжка? А друго си е при нас бутнете 20 лв и айде -гаас . Друг е въпроса и е по кофти рабтотата че и други хора "бутат" и по сериозни суми за убииства , изнасилвания , грабежи и т.н. еи това е по лошата страна. Нали от друга страна не съм съгласен ,че трябва да се бутат и тия 20 лв .Държавата ни е много хубава ама много хора има дето ги мързи и това са хората в рамките 35-40-55 години ,хора които са захапали част от кумонизма и се чудят като идат на работа къде да се скатаят и на края - какво да откраднат!!!( това е лично мнение) Защо не видите през деня колко хора има по кафенетата на центъра ??? - после данъците високи , това скъпо ,нямали пари - ми няма да имат , ще са високи данъците ,докато стоят и си пиат кафетата така ще е - не е виновна държавата за жалост не е. И точно тези същите хора децата им гледат от тях (повечето) и това е още по лошо. Нали ги гледам при нас стоят подпират се , оглеждат се като дойдат на работа и само мрънкат .След това проблема с безработицата просто на хората не им се работи , това е горчивата истина -а и другия вариант който често чувам - по добре чистач на кенефи в испания от колкото да работи тук ... .Ама че там стандарта е друг цените са по високи и нещата горе долу са вързани . И на края от 2 години на работа взимаме само млади хора които търсят реализация ,но и между тях за съжеление има от горе споменатите. Истината е ,че както и да го погледнете тази държава малко или много вече зависи от нас , ние сме поколението(20-30г) ,което поема щафетата и разберете трябва да се работи и да се помага колкото може във фирмата в която работим а не ден да мине друг да доиде!

държавата, това сме ние.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi » 09 Ное 2005, 22:05

Fking написа:държавата, това сме ние.

A - точно това исках да кажа :!: :!: :!:
ама го написах малко по подробно :)

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 10 Ное 2005, 2:43

Браво Слави!!! :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 13 Ное 2005, 14:31

Без коментар: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25315 велика държава сме

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 13 Ное 2005, 15:48

Че този разказ е като песен бе :mhihi:
Това сегашното не е казарма,а няква пародия :!:

Предишна

Назад към Извън Темата