Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Гражданска отговорност - само на куп ,вече.

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 10:32

Хубу де, карам си колата само лятото примерно, защо да плащам гражданска и зимата? Ако карам без да ме спрат и да ме глобят, 1000, 2000, 5000лв .. колкото толкова. Как така те карат да плащаш нещо, което не ползваш? Всяко лято да пускам и всяка зима да спирам от движение ли?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 05 Май 2011, 11:27

Абсолютни олигофрени! Само това ще кажа.И аз не смятам да си спирам втората кола от движение всяка есен и всяка пролет да се редя пред КАТ,за да я пускам.Аз не се сещам някъде другаде да е така.Поне да бяха оставили опция ако човек си я прибере в частен имот или гараж да не го закачат...така четох,че било във франция.Иначе си е абсолютен рекет това.
Тия ГЕРБ и Бойко така ни изпързаляха...повече от царя даже :banghead:
Изображение
8.32

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Май 2011, 12:16

Е.Димитров написа:...
Освен това,как ще ми взимат номерата на колата,че те са моя собственост за която собственост съм платил,баща ми само лятото му трябва колата,да си направи номерата на шейна и да ги нови в кат а после да минава на ново през каналите ли???

Емо, колкото и странно да ти прозвучи рег. табели на колите и личните ти документи (лична карта, шоф. книжка, задгр. паспорт) изобщо НЕ са твоя собственост, а на държавата... ти само ги ползваш за да удостовериш нещо- било кой си, било, че тая кола е твоя... що ги плащаме е друга тема...

alpina-ma6inata написа:За кеф ми е така, да си държа колата и да не си я карам с години... Щом седи така, значи има причина и не мисля да си губя времето да ти я обяснявам :!: И щом не искам наново да минавам каналите също си има причина! А това аз колко коли имам, какво ги правя, какъв ми е бюджета и т.н. теб не виждам какво те засяга :?: Задал съм въпрос, като нямаш отговор, недей да умуваш. Същото се отнася и за ms!

разбирам те, че правиш 2002-ката и не я караш, ясно ми е, че не ти се минават канали за да я пуснеш в движение ако спазиш закона и я спреш... Но закона е много просто написан- щом колата по документи е в движение (не си я спрял или бракувал) си ДЛЪЖЕН да имаш сключена ГО и да и платиш данъка... Абсолютно е БЕЗ значение в твоя случай дали ще плащаш ГО на вноски или накуп- ДЛЪЖЕН си да имаш застраховка... Тоест дори и в момента ако не си я платил си в нарушение и подлежиш на глоби :roll:

На мен друго ми става интересно- някои се оплакват, че имат автомобил който карат 2-3-6 месеца в годината и не виждат логика да плащат ГО за цялата година... Защо не се оплаквате, че плащате целият размер на годишният данък- нали карате колата само 5-6 месеца :?: Аз като погледна данъка на кочината дето е '91-ви набор и цената на ГО честно казано не намирам голяма разлика в сумите...

И разберете накрая, че закона се прави за общият случай- имаш 1 или 2 коли които ползваш редовно... щом можеш да зареждаш гориво и да поддържаш колата си значи ще трябва да можеш и да и плащаш данъците и застраховките... хората с частните случаи като вашите- карам колата 3 месеца или пък я реставрирам 5г.- са прекарани, но това е положението, няма как всички да са доволни...

ПС: Я някой да ми даде аргументи ПРОТИВ плащането наведнъж на ГО като изключи ваденето на големи суми от джоба...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 05 Май 2011, 12:17

Спират от движение ако те сбарат, че караш без ГО. Аз още не познавам някой, на който да са му дошли у гаража и да са свалили номерата на колата да я спрат от движение. Гаргите може да плашат колко си искат. Пред блока ми има поне 3 коли които не са мърдани от 2г+ , пък на никой не са му хлопнали на вратата да кажат я дай номерата :mhihi: . Така че, момчета не се впрягайте толкова+ това ГО все още се сключва на вноски- не е прието окончателно, тъй че ..... :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 05 Май 2011, 12:54

Писах, трих, писах, трих...

Просто каквото и да се каже е излишно! Тея са уроди, но, нека! Нека се наядат хубаво, добре да се охранят гадовете, че хубави неща ги чакат!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 13:01

ms написа:На мен друго ми става интересно- някои се оплакват, че имат автомобил който карат 2-3-6 месеца в годината и не виждат логика да плащат ГО за цялата година... Защо не се оплаквате, че плащате целият размер на годишният данък- нали карате колата само 5-6 месеца :?: Аз като погледна данъка на кочината дето е '91-ви набор и цената на ГО честно казано не намирам голяма разлика в сумите...

Данък се плаща за удоволствието да имаш кола, ГО се плаща за да покриеш щетите ако удариш някой по твоя вина. Колата като ми е в гаража кво ГО да плащам.. то е все едно да искат винетка ако не караш извънградско.. ако не излизам от гаража защо ми е ГО? Ако не излизам от града защо ми е винетка.. има нещо общо, нали?
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Май 2011, 13:04

bum_bum написа:Данък се плаща за удоволствието да имаш кола, ГО се плаща за да покриеш щетите ако удариш някой по твоя вина. Колата като ми е в гаража кво ГО да плащам.. то е все едно да искат винетка ако не караш извънградско.. ако не излизам от гаража защо ми е ГО? Ако не излизам от града защо ми е винетка.. има нещо общо, нали?

Имаш ли кола - ПЛАЩАШ! :yes: Ако не те кефи да плащаш си връщаш номерата и си имаш паметник :winky: Неразбрали ако има мога да повторя! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Май 2011, 13:17

Ти купуваш ли си винетка, ако не пътуваш извън града и зелена карта ако не излизаш в чужбина?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 05 Май 2011, 13:18

очкавайто скоро задължителна винетка, задължително КАСКО! задължително отзад и задължително без вазелин!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Май 2011, 13:22

Сега казаха че зелена карта отпада.Но от всичко личи че гражданската ще поскъпва.
Няма пълно щастие. :lol:

И който има стари кочини да побърза да продава или да дава за скрап,щото след някои месец вече ще се плаща на Надин за да ти приберат колата.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Май 2011, 13:23

bum_bum написа:Ти купуваш ли си винетка, ако не пътуваш извън града и зелена карта ако не излизаш в чужбина?

В правната уредба има един термин "презумпция" :roll: Та "по презумпция" щом имаш МПС плащаш данък и ГО, защото го използваш.
"По презумпция" щом не го ползваш, значи си го свалил от отчет в КАТ. :winky: Ако не го ползваш, но искаш да ти е на "стенд бай" си плащаш това удоволствие!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Май 2011, 13:24

devil_vas написа:очкавайто скоро задължителна винетка, задължително КАСКО! задължително отзад и задължително без вазелин!!!

забрави и задължително да им дадеш да наеб*т жената и децата ти, докато ти гледаш :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 05 Май 2011, 13:26

vicho написа:
devil_vas написа:очкавайто скоро задължителна винетка, задължително КАСКО! задължително отзад и задължително без вазелин!!!

забрави и задължително да им дадеш да наеб*т жената и децата ти, докато ти гледаш :banghead:

Супер! :winky: Има доста воайори и педофили! 8)
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Май 2011, 13:28

bum_bum написа:Данък се плаща за удоволствието да имаш кола, ГО се плаща за да покриеш щетите ако удариш някой по твоя вина. Колата като ми е в гаража кво ГО да плащам.. то е все едно да искат винетка ако не караш извънградско.. ако не излизам от гаража защо ми е ГО? Ако не излизам от града защо ми е винетка.. има нещо общо, нали?

има общо разбира се, но не както ти го виждаш... отиваш сега за 3 дена на събора (но иначе тая кола от града не излиза) и взимаш седмична минетка- плащаш за период в който няма да ти трябва ;) що никой не се оплаче за това :?:
Да го обясня по друг начин...
Аз, ти и още 3-ма човека сме съвестни шофьори и като нямаме ГО просто не караме... обаче другите 5 човека (от общо 10 шофьори в тая БГ за по-лесно) обаче карат без да им дреме имат или нямат ГО... За да се елиминира риска да те удари някой без ГО се задължават всичките 10 човека да си платят застраховката накуп за годината без оглед на това кой, кога и колко кара... и тогава има 2 варианта- или всички плащат, или примерно аз и още 2-ма решаваме да си спрем колите от движение щото минаваме с тях 2000км. на година и не си заслужава да давам излишни пари, а спестените пари ще използваме когато има нужда да си наемем кола и да отидем някъде...

ПС: рядък случай, но съм съгласен с Алпината- имаш кола, значи ще плащаш...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Май 2011, 13:29

Ами за какво са ви тия коли колеги, в крайна сметка? Ще излезе, че тоя форум е пълен с паметници и недвижими имоти. С някакви реставратори, дето 2 г. една кола не могат да сглобят. Това музей ли е или автомобилен форум? Форум, в който хората си карат колите и то скъпи коли. К'ви са тия сезонни коли, к'ви пет лева? Пък ако сте си надвили толкоз на масрафа да имате по две, три коли, една застраховка ли ви събаря? Няма лошо, ама на какви се правите, не ви разбирам, честно. Социално слаби, бедни? Как може някой да докаже, че не си кара колата, която редовно е в движение? Или че я кара само лятото или само зимата. Обяснете ми, как? По избилата ръжда от стоене навън, как? Щом имаш кола и не си я спрял надлежно от движение, предполага се че я караш, какво е другото логично, което може да се предположи от законодателя, че стои в гаража, пред блока, на двора, това ли? Че на 50% от хората колите им ръждясват пред блока и така да се запише в закона, те да не плащат ГО.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата