Хакване на WIFI?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: Хакване на WIFI?

Мнение от bam-bam » 09 Май 2011, 19:57

То пъ бмв-тата са ни едни тупалки тука за по 200-300к ... мани мани.
Да не обиждам феновете на колите дето са ми набор, но са актуални все още :mhihi:
петре, какво значение има дали си е хакнал неговата мрежа .. хакнал я е
начи става .. друг е въпроса за колко време ще хакне друга
човека питаше как става .. става .. да си пробва и да се надява да е лесна
около мен има 20 мрежи .. все някоя е с проста парола
но има и фрии и за това не ми се занимава да ги пробвам :)
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Май 2011, 20:04

alx написа:уеп - винаги
впа 1 - само с парола без специални знаци
впа 2 - само речникова дума за парола

идете четете за рейнбоу тейбълс...

рейнбоу таблиците са меко казано неприложими в практиката
първо имената на мрежите обикновено не съвпадат, а второ дори и да съвпадат, паролата е речникова в много, много малко случаи. хората слагат или пароли от типа на petargospodinov или от сорта на X001185HN73JY4. А ако е поне малко чел ползвателя или админа на мрежата, можеш ефективно да забравиш да я брутфорснеш, особено с рейнбоу таблиците
а на човека му трябва 1 мрежа, не да хаква де що види и да души после трафика за определена информация
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Май 2011, 20:49

Хаос написа:
alx написа:уеп - винаги
впа 1 - само с парола без специални знаци
впа 2 - само речникова дума за парола

идете четете за рейнбоу тейбълс...

рейнбоу таблиците са меко казано неприложими в практиката
първо имената на мрежите обикновено не съвпадат, а второ дори и да съвпадат, паролата е речникова в много, много малко случаи. хората слагат или пароли от типа на petargospodinov или от сорта на X001185HN73JY4. А ако е поне малко чел ползвателя или админа на мрежата, можеш ефективно да забравиш да я брутфорснеш, особено с рейнбоу таблиците
а на човека му трябва 1 мрежа, не да хаква де що види и да души после трафика за определена информация

млади момко- има рейнбоу таблици за всичките 8-символа (букви, цифри и специални знаци). сега смятат за 9-символните. скоро ще са готови. без специалните знаци има до 16 символа (затова и казах че впа 1 може да се хакне ако е такава паролата (и е < 17 знака). впа 2 - поради факта че хаша е салт-нат с името на мрежата - само брут форс (от там и речниковия подход). но понякога ако впа 2-то е умно и хаша освен че е салт-нат е и сийд-нат с някакъв личен ключ- дори теоретично може да забравиш да го намериш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Май 2011, 20:56

ако преведеш написаното на български ще е идеално :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Май 2011, 21:02

ms написа:ако преведеш написаното на български ще е идеално :mhihi: :mhihi: :mhihi:

използвай само впа2 за мрежата в къщи и й сложи ключ поне 10-тина символа - букви, цифри и специални знаци
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Май 2011, 21:05

бъркаш малко
WPA TKIP PSK се генерира с SSID сол
WPA2 e със CCMP вместо TKIP

Аватар

Мнение от ms » 09 Май 2011, 21:19

alx, аз за моята не се притеснявам- впа2, 10 символа парола (ама без цифри и знаци), само 5 ИП-та дава рутера- толкова ми трябват, заключен е и по мак-адрес достъпа- всяко у-во си има назначено ИП, скрил съм и името на мрежата, а за капак и я ползвам основно за телефона- тоест рядко, 2-3 пъти в седмицата за кратко... мога да пожелая успех на някой с разбиването на паролата- ще събира пакети 6 месеца минимум... с моето ползване на Wi-Fi и веп да сложа пак няма да успеят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Май 2011, 21:27

Хаос написа:бъркаш малко

и... понеже ссид-то го знаеш... не е проблем впа до колкото имаш пск рейнбоу таблици

впа2 както казахме е друга бира. там таблици не помагат точно защото ццмп е динамично
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Май 2011, 21:28

Добре защитената wireless мрежа няма хакване ;) Факт!!!

Друг е въпроса, че ако някой е решил и разполага с време, средства и мозък
може да постигне желаното по много по-лесен начин :mhihi:
Кабелите минават откъдето им падне :mhihi: хората правят много неща срещу дребни суми и почерпки,
в офисите в БГ всеки влиза и излиза все едно е у тях, сошъл инженеринга е напълно приложим,
всеки си носи лаптопа където му падне и много малко неща са крипирани и т.н. :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Май 2011, 22:14

alx написа:
Хаос написа:бъркаш малко

и... понеже ссид-то го знаеш... не е проблем впа до колкото имаш пск рейнбоу таблици

ех ти с тея рейнбоу таблици
аз съм видял само таблици за топ 1000 SSID със само около 1М речникови думи генерирани. Размер около 40 ГБ
и в момента в който SSID е различно от топ 1000, какво правим с тея таблици - нищо
тяхното приложение е другаде, не за домашен интернет

edit: то било топ 1000, не 100
Последна промяна Хаос на 10 Май 2011, 15:01, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от FreeSpirit » 10 Май 2011, 14:05

bam-bam написа:Тази антена на радиус ли е или насочена ?
Предполагам от другата страна е на буксичка и може да се навие на някой тп-линк

Би трябвало да е насочена. Трябва да се пробва в различни посоки докато хване нещо. Буксата е стандартна за повечето рутери.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Май 2011, 4:41

uricatoli написа:някой запознат ли е по какъв начин може да се хакне заключена мрежа? казаха ми че с линукс е най лесно и затова в момента съм с него обаче нищо не мога да му разбера.. Та ако някой чатка нещата да свирка.. че тук нета е едни цени не ми се говори...

Общо взето са ти казали колегите как стоят нещата. Аз само ще допълня малко.. Навсякъде по приятели, където съм ходил, при мен също, е пълно с Thomson рутери. Има си една програмка, която ти дава фабричния код на рутера и ако не са го сменили се закачваш за мрежата :) Покрай мен имам 6 Thomson и на 4 от тях им имам паролите, на другите са сменени, не пасват. Пиши в гугъл thomson defoult key и все ще излезе отнякъде да я дръпнеш. Пак казвам, не разбиваш мрежата, а ти дава фабричния код. За да ти го даде, се пише в полето номера на рутера, например ако мрежата е Thomson AA45BB7, пишеш "AA45BB7". На някои иска и годината, тук вече пробваш.... 2009.2010,2011.... и така.

ПП: А за Мартин Петров (от неговия блог се научих да разбивам wep), как няма да разбие wpa2 като си е неговата мрежа :mhihi: . Просто е сложил неговата си парола в речника и затова и толкова бързо я оправя :) Аз лично не бих се захванал с wpa2....

Аватар

Мнение от ms » 11 Май 2011, 7:52

Yanko Petrov написа:ПП: А за Мартин Петров (от неговия блог се научих да разбивам wep), как няма да разбие wpa2 като си е неговата мрежа :mhihi: . Просто е сложил неговата си парола в речника и затова и толкова бързо я оправя :) Аз лично не бих се захванал с wpa2....

разбира се, че е сложил паролата речника- като гледам и колко бързо я разби сигурно в тоя речник има цели 3 пароли и едната е неговата :mhihi: но в крайна сметка това е за демонстрация, че е възможно и в реално разбиването на впа2 парола наистина е възможно- с някои условия обаче :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Май 2011, 17:31

zAcK написа:Добре защитената wireless мрежа няма хакване ;) Факт!!!

Друг е въпроса, че ако някой е решил и разполага с време, средства и мозък
може да постигне желаното по много по-лесен начин :mhihi:
Кабелите минават откъдето им падне :mhihi: хората правят много неща срещу дребни суми и почерпки,
в офисите в БГ всеки влиза и излиза все едно е у тях, сошъл инженеринга е напълно приложим,
всеки си носи лаптопа където му падне и много малко неща са крипирани и т.н. :mhihi:

Вярвай ми може ,ако зад клавиатурното устройство знае какво прави,темата е много интересна :yes: ..но видях един колега,какво направи с една мрежа-срина я,отне малко повече време от обикновено ,но (мрежата,няма да казвам на коя фирма е но е доста сериозна :mrgreen: ,всичко си е наред след това де,беше просто облог ,който той спечели),само да допълня на кратко - момчето си е хакер :)...първоначално специалист в "пробиване" на системи сега обратното.
Но за най-смотаните мрежи backtrack върши страшна работа :mrgreen:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар

Мнение от ms » 16 Май 2011, 19:05

я го питай тоя хакер следното, че ми стана интересно...

подлежи ли на разбиване в следната ситуация:
кодиране WPA2-PSK, парола- 18символа и НЕ е речникова дума (букви+спец. символи), рутера дава примерно 3 ИП-та и всичките са заключени по МАК адрес, името на мрежата е скрито и за капак- ползва се за 20 мин. седмично...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата