ДНЕС е 9 май
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: ДНЕС е 9 май
Приемам такива кадри за достоверни, но някак си предпочитам да вярвам повече на обобщените факти на писаната история (която между другото ми е хоби), защото точно те (такива кадри) ми напомнят някак си на радостните българи, които преди няколко месеца поднасяха цветя на паметника на загиналите американски пилоти по времето на ВСВ, които "мирно" освобождаваха България, като ни ръсеха с бомби от Либерейтърите си, на онези, които със съзли на очи посрещаха Буш в София преди време или пък на просълзения Мони Паси при приемането на България в НАТО. Да не забравяме и документалните кадри за Хитлерюген, които показват щастливи юноши, които за слава и чест на своя фюрер отиват на заколение там някъде в калта на изток.
Да се върна и на още един твой въпрос:
Има много такива в нашата история, особено днес и точно за това моят апел е да не се залита в крайности.
Да се върна и на още един твой въпрос:
кой е накарал български войник да се бие и умира не за своята война
Има много такива в нашата история, особено днес и точно за това моят апел е да не се залита в крайности.
Roman 1 написа:bavarec написа:История народ не храни.
Стара мъдрост е, че народ без минало е народ без бъдеще.
Що ме цитираш,да съм казал че нямаме минало.
Та понеже повдигаш въпрос - те и Инките са имали минало,но нещо бъдещето...

bavarec написа:Та понеже повдигаш въпрос - те и Инките са имали минало,но нещо бъдещето...
Тяхната история се скалъпва днес от археолози.
Те имат много малко документирана история, която да "храни" и укрепва самосъзнанието на подрастващите.
При траките е същото - бляскава цивилизация, която не е оставила нито една написана дума за поколенията.

Roman 1 написа:Тяхната история
При траките е същото .
Дали им пука днес на изчезналия инка и тракиец каква история са имали.
bavarec написа:Дали им пука днес на изчезналия инка и тракиец каква история са имали.

На мен обаче ми се иска моите деца и утре да могат да се нарекат българи.
Roman 1 написа:На мен обаче ми се иска моите деца и утре да могат да се нарекат българи.
Ако в акта за раждане им пише така - няма да им се размине.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Факт е че са умряли над 25 милиона руснаци за да спрат лудостта наречена фашизъм щото по добре след това 45 години комунизъм отколкото газовата камера мерси. Не ги оправдавам за поразиите които са нанесли на половин Европа с техния комунизъм, но погледни реално - те са си я завоювали половината Европа. И ние да бяхме 150 млн човека народ и ние щяхме да можем да си позволим 25 да загинат във война. Ти я само си представи за миг само 25 милиона човека мъртви и тва само руснаци...ами другите народи
Ако не беше русия, ся да ядем вурстове, да викаме хайл фюрер и да работим за райха в лагери...
edit : http://www.youtube.com/watch?v=6L3Y6B-TXmg
целия парад!

edit : http://www.youtube.com/watch?v=6L3Y6B-TXmg
целия парад!
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3