Към знаещите -препоръка за навигация!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Re: Към знаещите -препоръка за навигация!

Мнение от NeoPrint » 27 Май 2011, 22:40

алекс, при цялото ми уважение и респект към теб, но в този случай не си прав. С помощта на Гугъл мапс може и да се оправиш някъде по белия свят, но тук става въпрос за България! Аз самия съм голям фен на АйГо, но с ръка на сърцето съветвам човека щом иска навигация за БГ да си купи именно Гармин.
Лично познавам човек от форума и знам как реално обикалят с кола и апаратура страната да прецизират картата. Нищо общо със сателитните ташаци на Гугъла. Просто няма място за сравнение.... Едно е снимки от спътници и рисуване по тях съвсем друго е да минеш от там с колата!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Май 2011, 22:49

тея с колата дето обикалят преди време (може би за предишната версия на картата) за една седмица 3 пъти ги засичах в нашия паркинг :shock: то е паркинг, от 76-та година е паркинг, и още 30 години сигурно пак ще паркинг- тоест промяна не е имало и не се очаква изобщо... тея к'во толкова обикаляха не знам, но е 100% сигурно, че обикалят и нанасят колкото може по-точно... в последната версия на картата има имената на улици в малки градове които преди бяха само нанесени като пътища- в гугъл там улици просто НЯМА...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 27 Май 2011, 23:24

ms, ако имаш желание може и сам да им пращаш корекции.
Има си форум, има си и тема.
Повечето неща са на доброволни начала, но важното е, че всяка версия става по-добра.
Както казах, гугъл не знам кой и как го обновява, ама назад да тичат няма да ти настигнат.
Вярвам, че ще дойде време когато гугъл ще избие конкуренцията, все пак имат доста ресурс както и да го погледнеш, но явно това не им е приоритет за момент.
Но до тогава ... нека да даваме точни съвети на хората, а не да ги заблуждаваме :yes:
Предполагам,че човека вече си е направил извод кое да избере.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Май 2011, 23:39

знам, пращал съм им данни за корекция и дори май ги бяха оправили в 5.40 версията, но не съм обръщал сериозно внимание...

аз казвам да приключим споровете:
За БГ- Гармин имат най-добра карта за момента и никой май не го оспорва... Устройстватава- желателно е да има Т в името (за трафик инфо), да е с голям екран за удобство, другите екстри по желание на клиента...
За Европа (цивилизованата част)- и Гармин, и IGO (предполагам и другите) имат много добри карти и в общи линии е без значение... Устройства- идея нямам, но предполагам важи същото за дисплея и екстрите...
Гугъл Мапс в Европа, САЩ и т.н. може и да се справя добре (но пак не бих разчитал напълно), но за БГ освен ако не ти трябва адрес в голям град е безполезна... а и както някой каза- то ГПС приемник, то нет, то ГСМ приемник... не ми се мисли колко ще ми издържи батерията на телефона ;)
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата