За всички Голфомразци
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
малка поправка - в ниските е компресора, високите турбото. няма как да стане иначе. просто такива са особеностите на нещата.
тука има разни подробности - http://www.greencarcongress.com/2005/08 ... _new_.html
А за голфовете, хубу проекти колкото искаш... с пари може и пазарска количка сигурно да вкараш в 10те секунди
) (виж тогава шведите какво правят с много по-стари кошници от тоя Голф) Това, което излиза от завода е друга работа. В Голф 2 имаше карбуратори още? В Голф 3 моноинж. ? Голф 5 най-накрая с независимо окачване отзад? Ти говориш постоянно ефтиното излиза по скъпо
. Противоречиш си - Голфа е ефтиния начин да се направи нещо
Дай някакви бързи сериини голфове, аз не се сещам. И какво общо има това, че има бавни БМВта.
п.с. приемам конструктивна критика
тука има разни подробности - http://www.greencarcongress.com/2005/08 ... _new_.html
А за голфовете, хубу проекти колкото искаш... с пари може и пазарска количка сигурно да вкараш в 10те секунди

п.с. приемам конструктивна критика

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
F-14 написа:lowdriver написа:F-14 написа:я виж тука и ми кажи колко според тебе е тоз бавен голф като коне...и колко бмвта ще се похвалят с подобни показатели на писта драг и квото искаш там?
Всичко е о.к. , но като споменаваш такива проекти - дай да говориме за български, такива. Защото
свят - широк, проекти - много.
няя как да стане щото първо хубави голфове в БГ НЯМА.
Второ и да има няма да имат кинти да ги направят щото тука сульо и пульо голф си купува...
а па тва за бмв 130 и голф р32....забраи батка
F-14 без да се засягаш, обаче тука някви голфове показваш, хвалиш, и нз си кво още. Тоя твоя приятел със супер скъпия голф, дето бил няква невероятна резачка и как маже всичко наред много време го говориш вече... мн ми е интересно що няма още голф 1000кс а BMW - има и то не едно. Дразнещо е да говориш в България нямало хубави голфове. Какво значи хубави? Много раздути ли? Или добре поддържани? А ти като сравняваш две коли единствено кс/кг и нм/кг ли гледаш? Щото ако са повечето като теб нали се сещаш, че много хора които си вадят хляба като тестват, пишат ревюта и т.н. Ще останат гладни и на улицата... Така, че не знам кой ще забравя и кой ще помни.
ПС Сж, че с тоя тон, не сам си позволявал до сега коментари от сорта, надявам се да не се случва и занапред, но някои неща много дразнят ...
In Ban We Trust!
- F-14
- младши ентусиаст
-
тоя голф дето го хваля няма НИЩО общо с тия 2та на снимката.
Пиша за голф така щото и мен ме дразнят понякога фанатизирани постове на БМВ фенове от сорта на"оо вижте транспортьора 2 е с ауди какво падение" или от бмв по красиво нема.
ДА ама НЕ!
Карам една тъпа е36 купе 320 и освен да ме разочарова напоследък нищо друго не е направила тази кола.И е39 М5 съм карал и Е46 съм карал /последното не малко пъти/ НИЩО особено.
И мен ми харесва марката но посещавам тоя форум предимно защото хората които пишат тук ме кефят не щото БМВ е кой знае кво си.Щото то НЕ Е
както и голфа не е ама го вадите много на показ.мене ме дразни.Щото съм имал и голфове и бмвта и това че всяко трето селянче е скочило във голф а бмвта тука карат предимно кисели гъзари не означава че голфа е хипер тъпа смотана селска машина.
Голфа е най-продаваната кола в света,най-популярната и една от най-желаните.
И никой не се фанатизира по нея,както правят по бмв,ауди и т.н.
Тая тема е дъвкана и предъвквана във форума и винаги съм се питал :
Що не заядете кадета или астрата или квато и да е друга кола ами голфа?
Голфа е бил е и ще бъде цар в класа си и това дразни много хора.
Вярно е че за голф плащаш много и не получаваш това което като цена качество би получил при астрата или мазда 3 или нещо такова.
Но за да е най-купуваната кола в света сигурно има причина.
Всичко друго но не и голф и разни такива фрази са смешни.Ей за тва на ви пиша и аз тъпи постове
дали е дразнещо или не че НЯМА хубави голфове в БГ...това е друга тема.Аз лично знам за 1 -2 максимум 3 голфа които са наистина манийки обаче им знам не щеш ли и историята та да знам че не са кой знае кво.
Знам също така че имам и 2ро място в националното тунинг голф шоу щото ми объркаха точките и щях да съм първи,сиреч с претенции за много тунингован голф ама уви.
Знам и кои стана първи тази година...за голфове няма кво да говорим.Щото голф ме кефи и го следя от край време.
За бмв си прав.Има по 100 коня.Да по добра кола е,но е и по скъпа.
Но да отричаш че примерно Ирен Онтева е хубава щото си видял Адрияна Лима е глупаво според мен.И двете са хубави нали?Обаче едната е в друга категория...демек ---> що толкова се пънете да убедите четящите във форума че голф е боклук не разбирам!?!??!?!
Бмв е по-добро в пъти.Но че голфа е добра кола с потенциял който ми каже тва явно НИЩО не разбира то коли.
P.S. Не искам да пораждам конфликт,обаче с тези теми за голфаджии се чувствам длъжен да защитя вярванията си...
още нещо важно.
Първо оня голф не е супер направен просто е порядъчно направен.
Второ не ми е приятел просто го познавам.
Трето не съм казвал че е супер резачка щото както голф така и бмв и супер резачка са взаимоизключващи се понятия.
знам си сега че ще ми наскачат маняците ама уви...старата любов ръжда не хваща!
Пиша за голф така щото и мен ме дразнят понякога фанатизирани постове на БМВ фенове от сорта на"оо вижте транспортьора 2 е с ауди какво падение" или от бмв по красиво нема.
ДА ама НЕ!
Карам една тъпа е36 купе 320 и освен да ме разочарова напоследък нищо друго не е направила тази кола.И е39 М5 съм карал и Е46 съм карал /последното не малко пъти/ НИЩО особено.
И мен ми харесва марката но посещавам тоя форум предимно защото хората които пишат тук ме кефят не щото БМВ е кой знае кво си.Щото то НЕ Е
както и голфа не е ама го вадите много на показ.мене ме дразни.Щото съм имал и голфове и бмвта и това че всяко трето селянче е скочило във голф а бмвта тука карат предимно кисели гъзари не означава че голфа е хипер тъпа смотана селска машина.
Голфа е най-продаваната кола в света,най-популярната и една от най-желаните.
И никой не се фанатизира по нея,както правят по бмв,ауди и т.н.
Тая тема е дъвкана и предъвквана във форума и винаги съм се питал :
Голфа е бил е и ще бъде цар в класа си и това дразни много хора.
Вярно е че за голф плащаш много и не получаваш това което като цена качество би получил при астрата или мазда 3 или нещо такова.
Всичко друго но не и голф и разни такива фрази са смешни.Ей за тва на ви пиша и аз тъпи постове

дали е дразнещо или не че НЯМА хубави голфове в БГ...това е друга тема.Аз лично знам за 1 -2 максимум 3 голфа които са наистина манийки обаче им знам не щеш ли и историята та да знам че не са кой знае кво.
Знам също така че имам и 2ро място в националното тунинг голф шоу щото ми объркаха точките и щях да съм първи,сиреч с претенции за много тунингован голф ама уви.
Знам и кои стана първи тази година...за голфове няма кво да говорим.Щото голф ме кефи и го следя от край време.
За бмв си прав.Има по 100 коня.Да по добра кола е,но е и по скъпа.
Но да отричаш че примерно Ирен Онтева е хубава щото си видял Адрияна Лима е глупаво според мен.И двете са хубави нали?Обаче едната е в друга категория...демек ---> що толкова се пънете да убедите четящите във форума че голф е боклук не разбирам!?!??!?!
Бмв е по-добро в пъти.Но че голфа е добра кола с потенциял който ми каже тва явно НИЩО не разбира то коли.
P.S. Не искам да пораждам конфликт,обаче с тези теми за голфаджии се чувствам длъжен да защитя вярванията си...
още нещо важно.
Първо оня голф не е супер направен просто е порядъчно направен.
Второ не ми е приятел просто го познавам.
Трето не съм казвал че е супер резачка щото както голф така и бмв и супер резачка са взаимоизключващи се понятия.
знам си сега че ще ми наскачат маняците ама уви...старата любов ръжда не хваща!
Изказвания от сорта на "Голф не е кола, Голф е тва, Голф е онова", въобще не ги коментирам, щото са най-малко смешни. Еи сега ще ги изтеглят от пазара щото рииш ли Бай ти Ганьо от Бг казал, че голф е каруца. Въпроса е, че както някои издигат БМВ на пиедестал, същото съществува и при голфовете. А колкото до това, че е най-продавания в класа си, не мисля, че се дължи изцяло на качествата на автомобила, а до известна степен разни предразсъдаци, и т.н. Но не това исках да кажа. Както някои хора се гъзарят с бмвта, така някои го правят същото само, че с голфетата. България е чудна страна. Страшно много комплекси. И като почнеме да се правиме на гъзари и се почва. Дънки за 200 лева, ама ги носиш 2години, Телефон за 600лв, ама си на ваучер, "Бегачка", ама няма пари за бензин ?! Колкото и да ми е неприятно в такава страна живеем, поне такава я виждам през моите очи. Наистина има адски много селяни, и такива които карат Голфове, и такива които карат БМВ. На никой не мога да кажа какво да си прави парите, или да не се прави на гъзар. Единствено мога да се постарая да не заприличам на гореспоменатите. Съгласен съм, че не всички които карат голфове са селяни, но пък и ти се съгласи, че както самия ти казваш има и шофьори на бмв, които са приятни и разбрани хора. Всяка монета има 2 страни.
In Ban We Trust!
- F-14
- младши ентусиаст
-
eraziel написа:Изказвания от сорта на "Голф не е кола, Голф е тва, Голф е онова", въобще не ги коментирам, щото са най-малко смешни. Еи сега ще ги изтеглят от пазара щото рииш ли Бай ти Ганьо от Бг казал, че голф е каруца. Въпроса е, че както някои издигат БМВ на пиедестал, същото съществува и при голфовете. А колкото до това, че е най-продавания в класа си, не мисля, че се дължи изцяло на качествата на автомобила, а до известна степен разни предразсъдаци, и т.н. Но не това исках да кажа. Както някои хора се гъзарят с бмвта, така някои го правят същото само, че с голфетата. България е чудна страна. Страшно много комплекси. И като почнеме да се правиме на гъзари и се почва. Дънки за 200 лева, ама ги носиш 2години, Телефон за 600лв, ама си на ваучер, "Бегачка", ама няма пари за бензин ?! Колкото и да ми е неприятно в такава страна живеем, поне такава я виждам през моите очи. Наистина има адски много селяни, и такива които карат Голфове, и такива които карат БМВ. На никой не мога да кажа какво да си прави парите, или да не се прави на гъзар. Единствено мога да се постарая да не заприличам на гореспоменатите. Съгласен съм, че не всички които карат голфове са селяни, но пък и ти се съгласи, че както самия ти казваш има и шофьори на бмв, които са приятни и разбрани хора. Всяка монета има 2 страни.
аз лично посещавам форума защото тук намерих най-много свестни хора!!!
Абсолютно съм съгласен с теб!!
Ако нещо друго сте разбрали ...явно грешно съм го казал

Бмвто е по-добрата кола,ражда повече шофьори...
Но пък и голфа не е толкова голям боклук ...нали за всеки влак...знаете!

- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
Ами това е вярно, не трябва да сме крайни в мненията си.Аз също съм имал голф и съм го поддържал толкова добре колкото и сегашната ми кола и съм го карал с удоволствие.Разбира се когато отделих повече пари си взех Е36 и ме кефи много повече ама не трябва да стигаме до фанатизъм тукаГолфа е бил е и ще бъде цар в класа си

- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
И аз съм имал Голф 3, но освен, че е много евтин за поддръжка, не виждам нищо друго интересно в тази кола! А това което те кара да се чувствах ОК не се поддава на математика! Във връзка с това, бруталното 130 си един малък шедйовър и няма Голф, който да ме накара да искам да го имам колкото 130! А това никой тест не може да опровергае!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Момчета момчета я се качете от БМВ в Голф(ма за постоянно) и тогава говорете 

ТДС - Турбо Див Селянин
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: ре
Ачо написа:И аз съм имал Голф 3, но освен, че е много евтин за поддръжка, не виждам нищо друго интересно в тази кола! А това което те кара да се чувствах ОК не се поддава на математика! Във връзка с това, бруталното 130 си един малък шедйовър и няма Голф, който да ме накара да искам да го имам колкото 130! А това никой тест не може да опровергае!

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
bam-bam написа:Ф14 бате ти си моя идол ...въпреки че май се опитваш да пикаеш срещу вятъра и ефект няма да постигнеш все пак ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мдааа, тва с пикането срещу вятъра не е много на далавера

Ф-14, това че ги псуват голфовете тука и мене ме дразни, и не веднъж съм ги защитавал, но пак ти казвам, ябълки се сравняват с ябълки, не с круши, демек пипнати Голфове се сравняват с пипнати БМВта, спортни модели с спортни и т.н.
Идвайки от турбо автомобил е нормално да се качиш на 320ка и да си мислиш че е бавна, но БМВ или не, 2000сс са си 2000сс и не може да очакваш твойта 320ка да се сравнява с Еклипс Турбо или Нисан 300 Зед Хикс.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
F-14 написа:1. Пиша за голф така щото и мен ме дразнят понякога фанатизирани постове на БМВ фенове
2.Карам една тъпа е36 купе 320 и освен да ме разочарова напоследък нищо друго не е направила тази кола.И е39 М5 съм карал и Е46 съм карал /последното не малко пъти/ НИЩО особено.
3.Голфа е най-продаваната кола в света,най-популярната и една от най-желаните.
4.И никой не се фанатизира по нея,както правят по бмв,ауди и т.н.
5.Тая тема е дъвкана и предъвквана във форума и винаги съм се питал :
6.Голфа е бил е и ще бъде цар в класа си и това дразни много хора.
7.дали е дразнещо или не че НЯМА хубави голфове в БГ...това е друга тема.
8.Знам също така че имам и 2ро място в националното тунинг голф шоу щото ми объркаха точките и щях да съм първи,сиреч с претенции за много тунингован голф ама уви.
9.За бмв си прав.Има по 100 коня.Да по добра кола е,но е и по скъпа.
10.Бмв е по-добро в пъти.
11.P.S. Не искам да пораждам конфликт,обаче с тези теми за голфаджии се чувствам длъжен да защитя вярванията си...
12.знам си сега че ще ми наскачат маняците ама уви...старата любов ръжда не хваща!
1. "...Осъден съм силно да любя и мразя..." тва го е казал не кой да е а Христо Ботев... ние българите, дори и балканците сме си такива - често изпадаме в крайни мнения и се фанатизираме - но и ти си българин така че би трябвало да ти е ясно това

2. в такъ случай защо просто не я разкараш и да си купиш голф ? не виждам никакъв проблем ?
3. най-продаваната кола в света е бръмбара (пак на ФВ спор няма)
голфа също е много продавана и търсена кола - защото е сравнително евтина, със сравнително евтина поддръжка, сравнително качествена и т.н. - голфа е някъде по средата - предназначен за средната класа - а в Европа тя е най-многобройна

4. никой не се фанатизира по нея защото тя се опитва да пази някаква златна среда - просто няма качества за да се фанатизира някой по нея

П.С. има и голф фанатици - но техния фантизъм започва с реплики от сорта "направо се изгаврих с едно БМВ", "бих на драг една японска резачка" и т.н. - т. е. сравняват се с други марки и като ги "победят" се чувстват все едно са надскочили себе си и марката... познай що ?

5. наистина е дъвкана и наистина няма смисъл да се дъвче повече, и освен това си се заяждаме и с кадети и с астри и с всичко

П.С. аз лично съм пускал теми в които съм хвалил шофьори на голфове имаше теми от сорта на "каки с голф двойки", "един голфаджия ми направи път

6. голфа доскоро беше цар в класи си защото нямаше конкуренция... не случайно тоя клас се нарича "класа на голф..." щото почти нямаше други автомобилни производители които да предлагат автомобили в точно тоя клас... другите класове се имат имена примерно "клас лимузина" "клас спортни автомобили" "клас семейна кола"... а голфа е в "клас голф"... как да не вземе първо място като е единствен в състезанието ?:)
7. хубави голфове има точно толкова колкото и хубави бмв-та, колкото и хубави мерцедеси и т.н.
8. ти явно си си фен на голф... честно казано не ми е ясно защо си купил бмв, и защо този ти постинг не е във форума на ФВ

9. и 10. за какво си говорим въобше ? досега обяснява колко добър ил голфа и хоп "бмв е в пъти по-добро..." и тва в един и същи постинг... не знам как точно трябва да го разбирам

11. силно вярвам че няма да има конфликти защото хората тука като цяло не са конфликтни личности.... повечето де

а за тва че защищаваш голфаджиите.... може би и ние трябва да влезем във ФВ форума да защитатаваме "киселите гъзари с БМВ-та" щото не се и съмнявам че има теми против нас там

12. може би мястото на тази любов е във форума на ФВ

Надявам се не приемаш нищо лично от това което съм написал - и аз не искам да убидя никого

има един лаф "разни хора - разни идеали"
има хора които харесват БМВ, има и такива които харесват ФВ...
ще дам един пример с Левски и ЦСКА....
има ултраси на Левски, и на ЦСКА - често се бият помежду си, псуват се и т.н.....
аз лично не виждам с какво Левсеки е по-добър от ЦСКА или обратното... да сравняваме ЦСКА с Белите орли примерно - разбирам го... ама ЦСКА и Левски за мен са си сравнително равни по всички показатели отбори.... и въпреки това има едни хора които харесват единия отбор и други хора които харесват отсрещния... и всеки си има собствена причина за това !

и това хвалене на голф в БМВ форум е все едно един левскар да влезе в сектора на агитката на ЦСКА и да започне да вика за Левски... това е на-меко казано..... неуместно за последствията няма да говорим - те не са предмет на интерес в случая

та просто всяка жаба трябва да си знае гьола - не случайно на влизане във форума пише "Българският сайт за българските БМВ ентусиасти" а не за българските голф ентусиасти... надявам се да си ме разбрал правилно

просто не може да очакваш от бмв фенове да възхваляват голф....
иначе смея да твърдя че повечето тук сме хора които приемат останалите различни от тях СЪС техните различия....
и едно друго нещо:
по принцип "Голфаджия" е определение или етикет или както искаш го наречи, което е заслужено от хората които наричаме с това име.. "голфаджии" не са хората които просто карат голфове....
голфадджиите са онези малки комплексирани рейсърчета, които карат голфове, постоянно правят глупости по пътищата, правят куп нарушения, катстрофи, груби селски прояви (тва май стана клише), засичат останалите коли, изпреварват отдясно, свиват пътя на останалите участници в движението и прочие и прочие... мисля че ти е ясно за какво говоря

разбира се има много такива реъсърчета коита карат коли различни от голф - те се наричат "астраджии", "хондаджии" и т.н. разбира се има такива хора които карат и бмв-та... но просто не звучи "бмв-джия" та... на тях май им викат "кисели гъзари" или нещо от тоя сорт... това няма особено голямо значение като че ли

но най-популярни и най-често използвани са "голфаджия" и "хондаджия" може би защото това са най-лесно достъпните автомобили за гореспоменатите рейсърчета и тези коли се карат най-масово
всички тези новозисмислени думички, мнения, нарицания и прочие са следствие от развиващи се процеси... от пътната обстановка, от тъжната ни реалност може би....
надявам се да си ме разбрал правилно въпеки липсата на дар слово което изпитвам...

също така срещите организирани между различните форуми - примерно между БМВ и Пежо, между БМВ и Ауди, сигурно и с ФВ е имало, а ако няма вярвам че ще има !
та.. тия срещи смятам говорят красноречиво за това че като цяло сме търпими хора, уважаваме останалите хора с техните различия и нямаме нищо против тях, дори обратното - организират се съвместни мероприятия