Бензин eko economy?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Бензин eko economy?
Още 1-2 мнения извън конкретната идея на темата и катинара увисва.
Тоя Economy, си е чиста проба обикновен "бензин". Сипвам го почти всеки ден, понеже има ЕКО в квартала близо до блока. Цената е същата като на стария 95, както и качеството. Разликата е в добавеното име. Маркетингов трик!!! Приятел работи там, той също ми е казвал, че разлика с обикновенния няма. Всичко е реклама. Да не говорим, че пък супер често се зблъсквам с тръпката, да гледам как лампата си ми свети, при условие, че току що сам сипал бензин. Все си набивам филми, че е поплавъка... ама си е от горивото. Сипвам примерно 10 лв ЕКО, лампата продължава да свети. По некое време отивам да сипя другаде, лампата изгасне. Набия си внушението, че въпросното "другаде" е по качествено, започна да сипвам там... и след няколко дни и там като сипвам, лампата си свети. Върна се при ЕКО, сипя, лампата изгасва. Така, че за мен, всичко е на късмет и на тва ква партида ще улучиш. Като цяло, бензина по всички бензиностанции които съм сипвал е абсолютен шит!
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
Aз нямам оплаквания. Добре си върви с Економи-то.
Обикновено зареждам на ОМВ 95. Еко-то ми дава малко по-приемлив разход градско, но то общо взето при моята кола зависи къде ще се набия в задръстване. Иначе с 50лв. минавам м/у 180 и 200км. преди да светне лампата.
Единственото което избягвам е Шел обикновен 95. Повече не правя тази грешка!
Обикновено зареждам на ОМВ 95. Еко-то ми дава малко по-приемлив разход градско, но то общо взето при моята кола зависи къде ще се набия в задръстване. Иначе с 50лв. минавам м/у 180 и 200км. преди да светне лампата.
Единственото което избягвам е Шел обикновен 95. Повече не правя тази грешка!
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Онзи ден отивам да зареждам, казвам му на момчето да сипе 40литра обикновен, той хваща пистолета на економи-то, 3 пъти му казвам обикновен, той 3 пъти ми вика "тва е обикновенния", малко повечко време ми трябваше докато загрея

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
san4o написа:Онзи ден отивам да зареждам, казвам му на момчето да сипе 40литра обикновен, той хваща пистолета на економи-то, 3 пъти му казвам обикновен, той 3 пъти ми вика "тва е обикновенния", малко повечко време ми трябваше докато загрея![]()
Същата работа сега и с мене.И си сипах "не обикновен" 95+

- Mollov
- Мародератор
-
Чудя се що ги пишете тия offtopic-и с глупости, като много бързо се трият след това... ако няма да има дискусия относно Economy-то, направо да удрям катинара... 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Преди да сте я заключили да кажа и моето мнение
Вчера вечерта заредих с този бензин(защото имам Еко карта не за икономията) и всичко добре,карах 3-4 км,пробрах се.Тази сутрин,паля колата...нещо мени оборотите..като тръгнах до към 2000 оборота колата прекъсваше...и не вървеше както трябва...до сега не съм го имал този проблем..досега сипвах на ЛукОйл 2 месеца....а преди това пак си зареждах на ЕКО 95 и всечко си беше добре.Неказвам че е 100% от бензина но е факт че преди това не ми е правила така колата 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
bum_bum написа:Шелския обикновен бензин и дизел е толкова скапан, колкото добри са в-пауърите им.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Аз от ден два, реших да разменя малко Економи-то с ЕФИКС на Ромпетрол... чесно да Ви кажа, или е внушение понеже е нова бензиностанция (досега при тях никога не бях зареждал) или наистина е една идея по-добре. Мотора работеше добре, без излишни вибрации както понякога ми прави на ЕКО-то. Дори ми се струва, че навъртях повече км с ефикса, а стрелката по-бавно падаше сравнение с същото количество ЕКО и същите изминати км.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Сега вече мога на 100% да кажа че е от бензин,защото сипах ОМВ 100 и колата тръгна и се оправи 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Как вика един приятел "Като и сипа от тоя 95 економи колата ми вика: НЕ ЩАаааа... "
Иначе, като чели и мойта с ромпетролския 95 най-добре върви... ама зависи от страшно много неща тая работа...
Примерно мога да кажа няколко конкретни бензиностанций на които какъвто и бензин да сипя колата все едно се преражда

Иначе, като чели и мойта с ромпетролския 95 най-добре върви... ама зависи от страшно много неща тая работа...
Примерно мога да кажа няколко конкретни бензиностанций на които какъвто и бензин да сипя колата все едно се преражда

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Първия път като сипах економи (заради прословутите 5ст. отстъпка с карта
) и ... колата не щя да запали на сутринта. Запали чак на третия път и се тресеше. Това се повтори и на следващата и по-следващата сутрин и стана яко мудна. Сложих си 98 на ЛукОйл и колата стана ... друга кола! И това вече не е внушение. 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
///M3 написа:Първия път като сипах економи (заради прословутите 5ст. отстъпка с карта) и ... колата не щя да запали на сутринта. Запали чак на третия път и се тресеше. Това се повтори и на следващата и по-следващата сутрин и стана яко мудна. Сложих си 98 на ЛукОйл и колата стана ... друга кола! И това вече не е внушение.
И при мен беше абсолютмо същото нещо...незнам какво има в този бензин,но със сигурност не е обикновен 95

- Mollov
- Мародератор
-
Още едно мнение не по темата и ще й хвърля катинара...
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Онзи ден ми се наложи да пътувам с бензинова кола и заредих 50лв. на 2.53лв./л. и минах 400км. извънградско,прибрах се и стрелката се бе върнала на старото си положение.Стори ми се,че има известна икономия,защото на абсолютно същото пътуване отново със същите спътници в същата кола преди месеци,когато бензина беше с 20 стотинки надолу количесвото,което ми сипаха за същата сума беше с 2л. отгоре.А случката се повтори.Това значи някъде към 0.5л. икономия на 100км. пък дали е защото е Eсonomy или е бил просто хубава партида един Бог знае 

8.32
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4