Подигравка с паметник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Re: Подигравка с паметник

Мнение от rado_rf » 19 Юни 2011, 18:34

ineedmoney написа:абе тоя паметник така или иначе тряя да го демонтират, кво се палите. Както и онова цинментено чудовище на гарата и да не изброявам колко още подобни :no:

И що, ве пич???
Ае да демонтират и панорамата в Плеен, а :winky:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Юни 2011, 18:35

Helix написа:
bmw520i5063 написа:
vvaskoo написа:
steeN написа:чети внимателно

by the Banksy of Bulgaria

An unknown artist - dubbed Banksy of Bulgaria

демек българския банкси, не този за който даваш линк от уикипедията.

иначе, абсолютно ненужна вандалщина за мен

Опа , нещо не съм се разсънил още , сорри :mhihi:

Иначе според мен се е получило добре и без това трябва да ги измахат тия страшните паметници от комунизма .

И като ги махнат тия комунистически паметници,да сложат демократични на Иван Костов?????И извинявай,но май забравяте кой ни е освободил от турците.....
П.С така като се замисля да сме си били останали под робство.Явно хората не уважават смъртта на загиналите за свободата!

Колега имперска Русия ни е освободила от турците, а това е паметник на комунистическите окупатори който избиха като кучета хората който ни освободиха!

Много си в грешка!

Ама наистина много!!!
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 19 Юни 2011, 19:03

Според мен на този, който го е направил това трябва да се намери един як руснак който да го намаже така по лицето с мъжко мляко.

rado_rf написа:
ineedmoney написа:абе тоя паметник така или иначе тряя да го демонтират, кво се палите. Както и онова цинментено чудовище на гарата и да не изброявам колко още подобни :no:

А за такива коментари.......
Да си премахнеш историята е да като да кажеш, че си мангаЛ. :ranting:

Потребител
Аватар

Мнение от GLOBALSYSTEM » 19 Юни 2011, 19:50

Говори се ,че идеята с паметника на съветската армия в София е на британския майстор на графити Banksy ,но е реализирана от млади български художници. Банкси има много добри хрумвания по цял свят.Eдин малко известен факт от онова време и той е ,че паметник в такъв вид никога не е бил одобряван от управата на София. Спечелилият конкурса проект е предвиждал построяване на арка в памет на победата над фашизма. По неясен начин, вместо арка, е наложен този фантомен паметник, който увековечава тоталитарния комунизъм, наложен в България от съветската армия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 19 Юни 2011, 19:50

rado_rf написа:И що, ве пич???

панорамата в плевен е паметник на царска руция която е воювала за контрол над балканите и между другото да освободи българия. Докато тоя паметник е символ на комунистическия СССР окупатор, който за 40 години в БГ е направил повече поразии отколкото турците за 5 века
не бъркай нещата! Царска Русия и СССР не са едно и също

а и да те питам примерно за паметника на гарата харесва ли ти? или пред НДК дето го демотнираха? много хубави произведения нали? А и между дргугото знаеш ли че тая градинка навремето се е казвала "княжевска" преди да и сложат тоя символ на "червената арммия освободител от нацизма" :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 19 Юни 2011, 20:00

rado_rf написа:
Helix написа:
bmw520i5063 написа:
vvaskoo написа:

Иначе според мен се е получило добре и без това трябва да ги измахат тия страшните паметници от комунизма .

И като ги махнат тия комунистически паметници,да сложат демократични на Иван Костов?????И извинявай,но май забравяте кой ни е освободил от турците.....
П.С така като се замисля да сме си били останали под робство.Явно хората не уважават смъртта на загиналите за свободата!

Колега имперска Русия ни е освободила от турците, а това е паметник на комунистическите окупатори който избиха като кучета хората който ни освободиха!

Много си в грешка!

Ама наистина много!!!

Обоснови се де колега!
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Юни 2011, 20:10

ineedmoney написа:
rado_rf написа:И що, ве пич???

панорамата в плевен е паметник на царска руция която е воювала за контрол над балканите и между другото да освободи българия. Докато тоя паметник е символ на комунистическия СССР окупатор, който за 40 години в БГ е направил повече поразии отколкото турците за 5 века
не бъркай нещата! Царска Русия и СССР не са едно и също

а и да те питам примерно за паметника на гарата харесва ли ти? или пред НДК дето го демотнираха? много хубави произведения нали? А и между дргугото знаеш ли че тая градинка навремето се е казвала "княжевска" преди да и сложат тоя символ на "червената арммия освободител от нацизма" :winky:

Не искам да влизам в излишни полемики. За паметниците на гарата и НДК си прав :yes: . Само не разбрах, как за 40 години СССР е направил повече поразии отколкото турците за 5 века? Хайде обясни ми го това в цифри, пък аз ще те оборя пак в цифри. Или руснаците са избили повече хора от турците? Или по време на "турското присъствие" нашето селско стопанство е било в подем? Или пък, хммм, сме износ на стоки??? А, сега къде сме??? Нека да е пак в цифри, за да ни е по-лесничко, а?

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 19 Юни 2011, 20:11

jordanpar написа:Всъщност доста повърхностни изказвания.
Паметникът далеч не е обрисуван така с цел примитивно оскверняване или подигравка.
Това е един сигнал за политиката на България като държавна политическа система,а не като народ.
Самият надпис добавен отдолу-В крак с времето ,както и умело подбраните чисто Хамерикански мотиви-обрисуваните като Супермен, Върколака, Капитан Америка, Жокера и Дядо Коледа руски войници издават, че автора на творбата далеч не е насмъркал се тийн или незачитащ историята извратеняk. Просто един смел намек за тва как ние като политика не следваме нищо свое по пътя си в тази цивилизация,а сме винаги в угода на тоя, който си плати повече. Държавата ни е една лека жена,най-меко казано,последните наколко десетилетия. Този паметник само демонстративмо показва тва.
Преди не много време ни характеризираха и като тоалетно клекало и то пред съвсем по-широка аудитория и на по-високо ниво-политическия център на Европа.
Та,тва е истината боли.
.
P.S. Даже на мен ми липсва МкДоналдс и КокаКола елемента,сигурен съм че само физическото време не е стигнало на твореца да ги добави и тях.

+ напълно подкрепям казаното от колегата и ще добавя,че се е получило доста интересно ;) :yes:
:)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Юни 2011, 20:20

Helix написа:
rado_rf написа:
Helix написа:
bmw520i5063 написа:
vvaskoo написа:

Много си в грешка!

Ама наистина много!!!

Обоснови се де колега!

Веднага - паметникът символизира уважението към приноса на Червената армия в победата на съюзническите сили над нацистка Германия през Втората световна война,както и фактът че подобни паметници на страната-победител има в цяла Европа, включително и в центъра на Берлин.

А, кой кого е избил като кучета или не? Хаха, прав си. Тези които окрадоха България и ни продадоха барабар с внуците ни си пият питието с най-големите престъпници съществували някога в историята ни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 19 Юни 2011, 21:09

rado_rf написа:Не искам да влизам в излишни полемики. Или руснаците са избили повече хора от турците?

като не искаш закво пишеш глупости? А за народния съд изобщо не споменавай! Може да не са избили повече хора от турците ама са го направили в 20 век а не в 15-ти когато това е било начин на живот! И са го направили без съд и присъда.
И стига с тия цифри и икономически разсъждения. Тука говорим за човешки ценности и за това какво почитаме и помним. Щото аз предпочитам да слагам цветя пред панорамата за хората умрали да освободят България, отколкото редом до станишев и останалите комунисти да слагам цветя на паметника на хората умрели за създаването на светлия комунизъм и града слънце :no:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Юни 2011, 21:51

айде стига глупости де... не знам кой какви интереси е преследвал, но ако не се е била стекла така историята, най-много да имаме новини на български следобяд в 5...
няма никакво значение какви са паметниците, те трябва да се пазят... едни искат да изтрият 40години от паметта си, други последните 20...
не съм го измислил аз, но народ, който не знае и не почита историята си, няма бъдеще...

т.е. амин...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Юни 2011, 22:04

Хубав спор започнахме, ако някой от тук си мисли, че русия ни харесва по някаква различна от комерсиална цел... много му здраве.
Както през първата така и през втората световна война са го доказали много пъти...
Четете малко по-добре историята вместо да защитавате някакви комунистически монументи.
За износа и нашия подем по време на комунизма.... стига смешни - домати за танкове - а за децата и гащи не е имало :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 19 Юни 2011, 22:39

Доброволци, бе, пич! Доброволци!
Без страх, без спирачка!

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Юни 2011, 23:06

а бе много ги разбирате сега нещата, защо не се родихте през 40-те години да дадете малко акъл тогава :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 20 Юни 2011, 2:15

Мен много ме кефи тоя паметник!
И незнам ама ми стана интересно, Червената армия ни е освободила от немците ли ?
И празнуваме победата над фашизма? Ми ще ме извинявате ама аз знам,че сме били съюзници с Германия, и когато тази Червена армия ни е окупирала сме свалили гащи и сме минали към съюзниците... Така,че такъв паметник за мен е нелогично да има. Отделно тази червена армия през втората световна война е избила повече хора от фашистите,но и това да го оставим на страна... Паметника които е направен в памет на освобождението ни от Турско робство е друг, знаете къде се намира и с него никой не се е гаврил, И е доста по красив от този въпросният...
И какво толкова сте се хванали с тази изтория, в германия е забранено всичко свързано с нацистите свастики,поздрави и т.н.
А благодарност за нацистите да има някаде ? Като погледнем какъв научен принос са донесли на света за мен всичко друго остава без значение. Технологично и научно американците и руснаците сега изобщо нямаше да са това което са ако не беше това което са намерили в германия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата