...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Смятате ли за нормално да се влиза в затвора за "жестокост към животно"?

Напълно нормално нещо, подкрепям!
53
35%
Чак за жестокост не, но може например за убийство или масови убийства
34
23%
Глоба за такива неща е напълно достатъчна
53
35%
Не трябва да се носи никаква отговорност
10
7%

Общо гласове : 150
ентусиаст
Аватар

Re: ...или защо понякога природозащитниците ме дразнят!

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 15:34

SPEED_GABROVO написа:Напълно подкрепям да има затвор и солени глоби за насилието върху животните.Днес застрелял котката,защото му изяла гълъбите,утре ще стреля по дечицата,че му ядат от джанката,не може така.

Колега, по твоята логика трябва да идеш в затвора ако се загледаш по някоя засукана съседка/съученичка и ти минат мръсни помисли - щото утре може да я изнасилиш :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 12 Юли 2011, 15:39

SPEED_GABROVO написа:Напълно подкрепям да има затвор и солени глоби за насилието върху животните.Днес застрелял котката,защото му изяла гълъбите,утре ще стреля по дечицата,че му ядат от джанката,не може така.Какво като му е изяла гълъбите,все пак котките са хищници,такава е им природата,като му са ценни да ги е съхранявал добре. :kuku:

Ще ми е много интересно да ми дадеш официално проучване, колко от хората които някога са пребивали/убивали животно са убили и човек в последствие? Или тия редовни приказки "днес насилил животно - утре човек" ей така напразно се говорят?

А да те питам случайно - ти защо трепеш мухите и комарите, нали природата им е да те хапят? Защо се лекуваш от микробите, нали природата им е да те убиват? Защо тъпчеш хлебарките, нали и те си имат собствена природа? Като си съгласен да се подчиняваш на животните и искаш законът да е равен за човека и животните, тогава започвай да бъдеш природосъобразен, и да те видя колко ще издържиш.

Сигурен съм, че ако случайно те ухапе някое куче на улицата ще си кажеш - "еми такава му е природата", ще го погалиш и ще го отминеш, нали? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Юли 2011, 15:40

до колегата с булгаристанската тема - животните са същества , които нямат човешкото съзнание и ако убиват , то го правят от животински инстинкт за оцеляване , нещо нормално е това в природата !

А когато изрода тръгне съзнателно да убива или измъчва животното , то той го прави не за да се нахрани с него , а го прави за удоволствие , ей такъв е за трепане , а не за затвор !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 12 Юли 2011, 15:44

Ако ти откраднат колата, парите и т.н.т. искате затвор нали? А, ако ти убият домашния любинец не?! :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 12 Юли 2011, 15:48

ylaine написа:Ако ти откраднат колата, парите и т.н.т. искате затвор нали? А, ако ти убият домашния любинец не?! :kuku:

Ако домашният ти любимец е изряден и си стои мирно у вас или по време на разходка, никога няма да има шанс някой да го убие, мисля че разбираш. Ама ако кучето ти нападне някой и той го убие при самозащита и за него ли ще искаш затвор?

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Юли 2011, 15:51

Мдам хубаво ме нахранихте,сега разбирам да ме нападне куче,много ясно че ще му посегна,но котката просто се прехранва,както ние с прасета,агнета и др.Ясно е ,че щом посяга на животни това не го прави убиец на хора,просто това ми мина през ума,щом толкова умело борави с пушка.Не знам защо все давате за пример насекоми,все пак става въпрос на домашни животни,вярно има и насекоми за домашни любимци,но в живота на човека са най-намесени кучетата,конете,котките и др.Дори в Америка,животните който се отглеждат за прехранване и за тях глобяват яко,ако не се гледат правилно.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Юли 2011, 15:51

има песове , които безпричинно се нахвърлят на малки деца и в такъв случай тези кучета се залавят и унищожават по цивилизован начин ! И собственика му отнася яка глоба в случая за това че не водил кучето на повод . Друг е въпросът , защо това куче напада малки деца , явно е виждало много зор от тях като е било малко ! Но щом е ухапало или причинило смърт , следва инжекция !
Ето както виждаш , не дърпам само в едната посока !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 12 Юли 2011, 15:54

А присъда за хилядите изроди държащи 40++ килограмови псета в 70кв панелки??? Това не е ли съдизъм?! Като искате животни си купете къща!Като искате да не ги бият,трепът и измъчват ги дръжте вкъщи!

Зажл ми е за животното,но като знам колко нахапан и осъкатени хора има от домашни любимци-някой да направи нещо?
На кучката дето и отрязаха краката и дадоха дом и протези в Германия,а на баба дето жива и изядоха краката какво?Х*У.

ПС И ако ме ухапе нечии домашен помияр ще го застрелям без да ми пука от съд присъда и т. н.! А собственика ще го пребия с останките от кучето му. Първо да има закони за хората-после за кучетата!
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 12 Юли 2011, 15:59

Чакай малко, SPEED_GABROVO, какво значи котката просто се прехранва? :dunno: Значи мръсната бабичка не я храни достатъчно, така ли да разбирам?

Ами ако котката дойде и изяде твоите пернати? Или пък ако някое куче изяде твоята котка? Знам че животните не могат да говорят, нямат мозък да проумеят кое е правилно и кое не. Но не можем да ги оправдаваме със инстинкт, трябва внимание и отговорност от стопанина. Когато човек взима животно поема цялата отговорност за него, иначе просто не го взима. В случая бабката сама си е виновна, защо не я осъдят нея за гълъбите. И на мен ако чуждо животно ми тормози моите животни бих го убил, но във същото време поемам всякакви грижи и отговорност мое животно да не причини пакост на друго животно или човек. За съжаление обаче в повечето случаи /особено с бездомните песове/ виновни в крайна сметка са хората.

Между другото, твърдо настоявам за затвор за всички боклуци, които си пускат кучетата на улицата, и с това косвено са допринесли за всички убити дечица и нахапани хора от бездомни кучета. Като нямаш възможност няма да взимаш животно и това е! :censored: Затвор първо за тях, и глобите за куче без каишка и намордник да скачат до небето, иначе няма да стане!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 12 Юли 2011, 16:02

Не е ли могъл, просто да я деактивира : http://vbox7.com/play:42c00594d8
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Юли 2011, 16:05

Сега не знам колко я храни бабата,но как да задържи котката ,да не излиза от двора,не е куче ,че да му тури синджира.Вярно наистина е гадно,че е изяла на човека гълъбите,но чак да я застреля,да беше подал жалба или нещо друго да предприеме,а не да вади пушката.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2011, 16:08

За тези, които не правят разлика между човек и животно...
Първата снимка е неприятна и гадна.
От втората снимка обаче ми се плаче.
Наречете ме какъвто искате, но за да избегна последиците от втората снимка с чиста съвест бих одрал живо едно куче...
Нека сега да излезе некой олигофрен-природозащитник и да каже "Аз не бих убил куче дори да знам, че ще изяде краката на баба ми!"
:dummy: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Изображение
Кучета изядоха краката на баба
http://www.slusham.com/kutcheta-izyadoh ... etche.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Юли 2011, 16:29

flame написа:За тези, които не правят разлика между човек и животно...
Първата снимка е неприятна и гадна.
От втората снимка обаче ми се плаче.
Наречете ме какъвто искате, но за да избегна последиците от втората снимка с чиста съвест бих одрал живо едно куче...
Нека сега да излезе некой олигофрен-природозащитник и да каже "Аз не бих убил куче дори да знам, че ще изяде краката на баба ми!"
:dummy: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Изображение
Кучета изядоха краката на баба
http://www.slusham.com/kutcheta-izyadoh ... etche.html
Изображение

ТИ НЕ СИ НОРМАЛЕН БЕ ПИЧ!!!
Защо го обърна на или човека или животното???
Това не са гладиаторски битки та да сравняваш нещата по този начин!
Маи не си наясно с нещата.Естествено е,че човешкия живот би бил по-важен от животинския,но не това е темата :idea: Оня в Перник не е грумнал котката стръвница,защото е застрашавала човешки живот :idea: :idea: :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 12 Юли 2011, 17:02

(bubsa) много си прав, но малко хора мислят какво пишат и говорят. От скоро влизам във форума, но тази тема се подхваща поне за трети път като винаги е едно и също. Всеки си знае неговото и това е. Толкова ли е сложно.. убиваш животно или го нараняваш без причина (да кажем за кеф, щото в последно време много модно стана) - затвор! Не, не искам 10 години затвор.. то и малко стига.. поне се надявам. Ако ли животно те нападне, теб, дете или непознат - смърт!
А ако е домашно и наказание за собственика! В една нормална държава трябва да е така. Тук всичко е пародия, защо и това да не е, нали? Как може да убиваш животни за кеф и да ги дереш, режеш и т.н.т. и нищо.. и в същото време гледах скоро няква бездомна немска овчарка убила малко момиченце и месеци наред разглеждали случая да изяснят и аз не знам какво :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 12 Юли 2011, 17:13

Така като гледам, доста хора не биха имали нищо против някой да им думне с ловна пушка в двора веднъж дваж на здрачаване.....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата