Българският Кентавър-полукола и получовек..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Българският Кентавър-полукола и получовек..

Мнение от pampo » 25 Юли 2011, 13:58

PIONEER написа:...Ще се изпишат 10 страници с клетви,че никой не робува на колата си ...

От изписаното досега в темата аз оставам точно с обратното впечатление.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 25 Юли 2011, 16:23

acer написа:познавам хора, дето си мият колата сами по 2ч, не щото нямат пари за автомивка, а щото просто нямат кво друго да правят.. и като се почне, полиране на купе, на джанти, смазка на кожа, регулиране на фарове, стягане на болтчетета, филио глупости, можеш да правиш секс в колата и без тя да е целият ти живот. но на такива хора и рядко им пускат де :lol:

що, к'во лошо има човек един път да си изчисти сам колата :?: аз веднъж годишно като ми дойде кефа я почвам точно по описаната процедура и после резултата е поне 5 пъти по-добър от автомивката с всички екстри... но това се прави 1 път, в началото на лятото, през другото време задължително на автомивка всяка седмица за вътрешно, а външно според сезона, но лятото всяка седмица... Просто мразя мръсна кола ;) много ми е странно да виждам хубава кола дето не е виждала вода от последният пролетен дъжд, а сме средата на лятото- то вярно са едни прости тенекии тея коли, ама пък да не я миеш поне 1 път в месеца не го разбирам :dunno:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 25 Юли 2011, 17:11

един форумен колега ми сподели(дори в нейно присъствие)-как предпочел да слага ангел айс на кочинката си,вместо да се види с приятелката си
смятайй :mhihi: ако беше джанти аа уу М пакет да ама айс :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Юли 2011, 18:50

а може, аз съм мърляч, само маратонките си чистя, мивката винаги ми е пълна до аспиратора и кълба от прах както в уестърните минават в коридора ми :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 25 Юли 2011, 19:37

Като цяло българина си сменя колата и дограмата :mhihi:
Много годинки трябва да минат, за да се зароди каквато и да е било "класа" в БГ.
За мен лично е не до пустимо както каза автора "изкривяването на приоритети и "изгладуването" на покупка на мечтана кола"
Изключвам хората които това им е хоби и искат да възстановят или направят даден експонат.

...преди време четох една статия в която пишеше, че парите, които даваш за да купиш автомобил трябва да ги имаш поне още толкова в наличност...

Не разбирам също и хора които са си купили 13 годишна Е46 и като има се развали перката на климата вземат че си купят оригинална от Дару за 700 кинта. Отиват да си купуват оригинални носачи, накладки "текстар" и и правят всичките там застраховки срещу кражба, пожар, вандализъм и прочие, а на самите тях и на семействата им нямат застраховка 'Живот' например, правят компромис с зъби, пломби и какво ли още не.

Току що пред нас спря Е60-ка М-ка с регистрация РР. От вътре излезна един "класик" на който куфарите му бяха от "Илиенци" за има няма 25 лева. Е като караш кола за 50-60боня нямаш ли пари за един Самсонайт?

В БГ много неща са сбъркани, и едно от тях е манията на българина да се показва пред съседа с колата си.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Юли 2011, 19:44

BAHKATA_TDI написа:Като цяло българина си сменя колата и дограмата :mhihi:
Много годинки трябва да минат, за да се зароди каквато и да е било "класа" в БГ.
За мен лично е не до пустимо както каза автора "изкривяването на приоритети и "изгладуването" на покупка на мечтана кола"
Изключвам хората които това им е хоби и искат да възстановят или направят даден експонат.

...преди време четох една статия в която пишеше, че парите, които даваш за да купиш автомобил трябва да ги имаш поне още толкова в наличност...

Не разбирам също и хора които са си купили 13 годишна Е46 и като има се развали перката на климата вземат че си купят оригинална от Дару за 700 кинта. Отиват да си купуват оригинални носачи, накладки "текстар" и и правят всичките там застраховки срещу кражба, пожар, вандализъм и прочие, а на самите тях и на семействата им нямат застраховка 'Живот' например, правят компромис с зъби, пломби и какво ли още не.

Току що пред нас спря Е60-ка М-ка с регистрация РР. От вътре излезна един "класик" на който куфарите му бяха от "Илиенци" за има няма 25 лева. Е като караш кола за 50-60боня нямаш ли пари за един Самсонайт?

В БГ много неща са сбъркани, и едно от тях е манията на българина да се показва пред съседа с колата си.

:yes: :yes:
PIONEER написа:Това е тема подобна на тая за шофирането по правилата.Ще се изпишат 10 страници с клетви,че никой не робува на колата си и след 5 дена ще има нови заглавия от рода на "мръсните изверги я надраха с пирон","свалиха ми М лайсните",липсва ми левия халоген,капачката на задната дясна джанта и една чистачка бош аеро","вижте какво ми е направил някакъв некадърник на паркинга..." след което следва обстоен снимков материал с 10см. драскотина,евентуално пукнат мигач дето струва 5лв. и поне 10-тина броя от тези :ranting:

В тоя ред на мисли мен ме осуркала домакинката на детската градина отсреща и избягала от ПТП-то.Обаче дочух че била някаква нова и доста млада та затова е неизбежно да не се видим и обсъдим инцидента :mhihi: :mhihi:
:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 25 Юли 2011, 20:30

Реално, ако се замислите за всички по-масови хобита се изискват доста средства, не само за колата. И с каквото и да си се захванал е нужно да отделиш голяма сума. Така, че дали ще е колата, дали ще е нещо друго няма голяма разлика. :) Аз също съм много запален, отделям доста пари всеки месец, но никога не съм се лишавал от това примерно да излизам с приятели, да си купя нещо за мен и т.н. Нормално е да се ограничаваш, но поставям двете на кантар. Примерно няма вариант да не отида тази година на море, за да си сложа шпер на колата, всичко трябва да е в някакви граници. :)
А относно фанатичното поддържане на една кола - ако пак е в границите ти доставя удоволствие на теб самия - да се грижиш за нещо и после като излезеш да я покараш ти става още по-хубаво. Понякога ми се е случвало да ми идва в повече и да искам да си взема някой чурук, с който да не се замислям откъде минавам заради дупките и дали като спра на някой паркинг някой няма да ме одере. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 25 Юли 2011, 22:42

Drum написа:uFo :arrow: В Германия никой не спира по тротоарите и върху велосипедните алеи, пари слагам :mrgreen:
Не казвам, че ти си бил спрял така, но много хора го правят очевАдно е.

Кажи колко пари слагаш - утре ти вадя снимка :idea: ;) Не се майтапя :winky:

_galio_ - колкото до жените, различни са ни вижданията и то... коренно ;) Наслушал съм се от мацки как излизат с тоя и оня и той ги води и тук и там и там, пича набива цифра и те накрая не спят с него :mhihi: Ако ти сваляш мацките с черпявки, сори, аз имам други методи ;) Нищо лично :bchug:

П.С.: Някой горе спомена, че като се купува кола трябва да имаш още толкова пари. По-рано написах, че малко или много съм си изгладувал колата. За да бъда разбран правилно, мисля, че ще е редно да напиша, че имах точно още толкова колкото струваше колата :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 26 Юли 2011, 7:44

alpina-ma6inata написа: Понякога ми се е случвало да ми идва в повече и да искам да си взема някой чурук, с който да не се замислям откъде минавам заради дупките и дали като спра на някой паркинг някой няма да ме одере. :)

и като влезеш в някой такъв, започваш да съжаляваш на момента :)

слагате под един знаменател Баг Ганьо-вщината, обикновената снобария и хигиената, което не е много коректно :)

u`F`o, в жените е разликата ;) и в манталитета на жените - нищо за хвалене няма в случая, че тя е евтина, но е решила да се прави на скъпа ... и едни 40 лв да и видгнат самочувствието ... те за това някои искат направо на ръка, еле си знаят колко струват :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Юли 2011, 8:29

На българския мъж, колата му е продължение на оная работа. Как няма да я обгрижва? Любов ли бе да го опишеш, разровиш ли ще, ще мирише....И такива работи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 26 Юли 2011, 9:09

Не съм изчел цялата тема щото ме мързи... ама да е изкажа и аз...

Немога да не обичам вещ, която ми е дала толкова много емоции и приятни моменти...
Като започнем от... завистливите погледи на хората по спирките, закачливите усмивки на наивни малки кифли (рядко ама се случва сега :mhihi: ), повдигащия се адреналин при настъпване на педала, стойностните хора с които съм се запознал и уважението което получвам от тях заради тази вещ... мога да изреждам до утре неща заради които обичам колата си но мисля че изредих основните неща :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Юли 2011, 9:38

Е то всеки си вдига адреналина ама моята цялата е в драскотини,осурквания,имам си вдлъбнатини даже,задната ми броня нещо се поклаща забелязах скоро и може да я изгубя,но ми е все тая :lol: Важното е да върви да не спира и да не си подбирам маршрута.Нали идеята на колата е да не върви човек пеш 8)
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 26 Юли 2011, 19:21

Ogi написа:Не съм изчел цялата тема щото ме мързи... ама да е изкажа и аз...

Немога да не обичам вещ, която ми е дала толкова много емоции и приятни моменти...
Като започнем от... завистливите погледи на хората по спирките, закачливите усмивки на наивни малки кифли (рядко ама се случва сега :mhihi: ), повдигащия се адреналин при настъпване на педала, стойностните хора с които съм се запознал и уважението което получвам от тях заради тази вещ... мога да изреждам до утре неща заради които обичам колата си но мисля че изредих основните неща :mrgreen:

ей те много стойностни ще излязат, пък и щом те уважават заради колата :mhihi:
:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Юли 2011, 21:44

BAHKATA_TDI написа:
Ogi написа:стойностните хора с които съм се запознал и уважението което получвам от тях заради тази вещ

ей те много стойностни ще излязат, пък и щом те уважават заради колата :mhihi:
:bowdown:

Сигурен съм, че колегата друго имаше предвид ;) Идеята е ясна де. И аз мога да кажа същото - заради манията ми по автомобилите и моторния спорт, се радвам на нови познати и приятели, с които споделяме еднакъв интерес. То е така с всичко - независимо на какво си фен. Иначе това да предпочиташ колата пред причтелката си е направо да го кажа тъпо... Човек трябва да разграничава нещата. Едно е любовта към спорта, друго е любовта към любимия ;) Аз мога да кажа за себе си, че мн рязко разграничавам двете. Е тази вечер се събрах с приятели да пързалям... напълни ми се душата. Не мислех за нищо, наслаждавам се на момента. Да, но този момент свършва. И сега 3ч. след карането пак ми е едно приятно, но осъзнаваш, че живота не е само това. Ще цитирам един приятел, който преди време ми каза следното: "Не прави живота си да е "вчера карах БМВ, днес не карах"". Така че обожавам си колата, просто съм зависим, но не ограничавам живота си само до нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 27 Юли 2011, 1:03

Ogi написа: стойностните хора с които съм се запознал и уважението което получвам от тях заради тази вещ...

:|

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата