Английски сайт подобен на mobile.bg

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Английски сайт подобен на mobile.bg

Мнение от acho.rs » 29 Юли 2011, 15:45

Молов - евала за подробното обяснение - сигурен съм че ще помогне на много ентусиасти .
Аз се замислях за пътуване до Англия за деснячка , и имам там мой градски със сервиз , който се занимава и със търговия и бях говорил с приятели за юротрип на връщане , но пак някой от споменатите неща ме отказаха .
Все пак да напиша случайте в които е за предпочитане само да утидеш :
1 - най-важното е автомобила да е в ценови клас , за който да си струва всичко - да речем поне 5000-6000 панда
2- съществено - имаш познат който е навътре с търговията с автомобили
3- имаш желание на връщане да разгледаш Европа
4- имаш поне още 1-2ма приятели и ти или всичките имате добри познания по механиката/електрониката на автомобила
Ако някой покрива всичките тези условия , то тогава ще е оправдано да отиде лично .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 29 Юли 2011, 17:12

Mollov написа:Ами застраховка да си направиш там вече е бая трудно... искат постоянен адрес и не всеки сайт ти прави временна застраховка с тия чуждестранни имена... пък ако си около и под 25г. изобщо не ти обръщат внимание... а да си правиш годишна застраховка не ми е понятно как ще се получи при чужденец без пребиваване... МОТ да направиш също няма да е лесно, освен ако не помолиш собственика да ходи да мине... АКО колата е с възможност да мине МОТ... ако няма пътна такса ще трябва и нея да платиш (пак през собственика, като вариантите са или за 6м или за 12м, като цената за 328i e около 110/220 лири)... ама тя не става веднага, пращат я по пощата (представям си как на чужденец без адрес там ще му издадат диска за пътната такса)... и всички тези неща стават по-сложни, ако колата не е от частно лице, ами автокъща (която не е ясно дали ще й се занимава да ти помага).

Ама и твоята информация е далеч от истината .

Еднодневна застраховка се прави за около 20-40 паунда ако знаеш как да я направиш . На 8цата ми излезе към 25£ за един ден . Тва за чуждестранните имена не го схванах , застраховката се прави онлайн чрез автоматична система , мислиш ли че някой ти проверява какви са ти имената ? Онтосно постоянния адрес , там няма проблеми . За да ти е евтина застраховката номера е да напишеш че живееш в някое малко селце далеч от лондон , ако напишеш че си от Лондон веднага цената скача с 50% . Относно годините си прав , ако си под 21 забрави за застраховки на квито и да е БМВ-та .

Относно Годишния преглед (МОТ) - Може да се мине във доста квартални гаражчета стига да са оторизирани да правят прегледи . Обикновенно си имат една голяма синя табела и там пише МОТ . Повечето гаражи искат да си запишеш час за да минеш преглед . Документи за сега не са ми искали никакви , но принципно трябва да искат талона . Схемата е такава , записваш си час , оглеждат ти колата (около 30мин) , решават минаваш ли или не и накрая ти издават сертификат ако си минал . Обикновенно струва около 50-60£ да минеш по нормалния начин но има и вариант да си платиш 90-100£ и изобщо да не се занимаваш да носиш колата . Просто отиваш и си вземаш сертификата . Не е особено легално , но доста гаражи го правят .

Такси - Таксите се вземат много ама много лесно и бързо . Отиваш в която и да е поща (тука е пълно) . Даваш талона (лог буук или в5) , Даваш си застрахователната полица , плащаш , дават ти такс диска и си заминаваш по живо по здраво . Цялата тая работа отнема към 20 мин . Само че .... само че .... Ако нямаш документи забрави да ти продадат такси . Талона задължително трябва да е на твоето име . И застраховката да е за година , тия от 1 ден не важат .

Към автора - Късмет с покупката ама най-добре да си я докараш с автовоз :yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 17:34

vvaskoo написа:

Еднодневна застраховка се прави за около 20-40 паунда ако знаеш как да я направиш . На 8цата ми излезе към 25£ за един ден . Тва за чуждестранните имена не го схванах , застраховката се прави онлайн чрез автоматична система , мислиш ли че някой ти проверява какви са ти имената ? .

Мисля, да... когато исках да докарам кола от Англия, много от сайтовете ми отказваха да ми направят застраховка... трябваше да се пиша, че съм пребиваващ и живея на адреса на англичанина... в момента, в който се "изнасях" от Англия и ме отрязваха... пробвах и с неговите имена и адрес - застрахователната стойност беше по-ниска... за мен беше по-висока... това все пак е информация от миналият октомври... но не е като да не съм пробвал поне 10 сайта, някои от които водеха до по-основни застрахователя... но също така е факт, че щях да успея да си направя застраховка, но с помоща на адреса на англичанина... без него нямаше да стане.

А и също така прави разлика между "England Only" и "European Coverage" (EC)... щото нали... тая кола ще се кара до BG и няма да се върти само в UK... 20-40 паунда, ама евентуално за 1 ден... а и без EC ще стане някое ПТП извън Англия и ще ядеш големо дърво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Юли 2011, 17:40

vvaskoo написа:
Mollov написа:Ами застраховка да си направиш там вече е бая трудно... искат постоянен адрес и не всеки сайт ти прави временна застраховка с тия чуждестранни имена... пък ако си около и под 25г. изобщо не ти обръщат внимание... а да си правиш годишна застраховка не ми е понятно как ще се получи при чужденец без пребиваване... МОТ да направиш също няма да е лесно, освен ако не помолиш собственика да ходи да мине... АКО колата е с възможност да мине МОТ... ако няма пътна такса ще трябва и нея да платиш (пак през собственика, като вариантите са или за 6м или за 12м, като цената за 328i e около 110/220 лири)... ама тя не става веднага, пращат я по пощата (представям си как на чужденец без адрес там ще му издадат диска за пътната такса)... и всички тези неща стават по-сложни, ако колата не е от частно лице, ами автокъща (която не е ясно дали ще й се занимава да ти помага).

Еднодневна застраховка се прави за около 20-40 паунда ако знаеш как да я направиш . На 8цата ми излезе към 25£ за един ден . Тва за чуждестранните имена не го схванах , застраховката се прави онлайн чрез автоматична система , мислиш ли че някой ти проверява какви са ти имената ? Онтосно постоянния адрес , там няма проблеми . За да ти е евтина застраховката номера е да напишеш че живееш в някое малко селце далеч от лондон , ако напишеш че си от Лондон веднага цената скача с 50% . Относно годините си прав , ако си под 21 забрави за застраховки на квито и да е БМВ-та .

Относно Годишния преглед (МОТ) - Може да се мине във доста квартални гаражчета стига да са оторизирани да правят прегледи . Обикновенно си имат една голяма синя табела и там пише МОТ . Повечето гаражи искат да си запишеш час за да минеш преглед . Документи за сега не са ми искали никакви , но принципно трябва да искат талона . Схемата е такава , записваш си час , оглеждат ти колата (около 30мин) , решават минаваш ли или не и накрая ти издават сертификат ако си минал . Обикновенно струва около 50-60£ да минеш по нормалния начин но има и вариант да си платиш 90-100£ и изобщо да не се занимаваш да носиш колата . Просто отиваш и си вземаш сертификата . Не е особено легално , но доста гаражи го правят .

Такси - Таксите се вземат много ама много лесно и бързо . Отиваш в която и да е поща (тука е пълно) . Даваш талона (лог буук или в5) , Даваш си застрахователната полица , плащаш , дават ти такс диска и си заминаваш по живо по здраво . Цялата тая работа отнема към 20 мин . Само че .... само че .... Ако нямаш документи забрави да ти продадат такси . Талона задължително трябва да е на твоето име . И застраховката да е за година , тия от 1 ден не важат .

Към автора - Късмет с покупката ама най-добре да си я докараш с автовоз :yes:

Всичко което каза е нелегално , макар и редовно практикувано . За това казах , че трябва да имаш човек там инак няма как да стане ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 17:48

Да де, там е разликата, че аз споделям напълно легални и незабранени по закон методи.... представям си как някой, дето просто иска да си докара кола ще се хване на нелегални врътки... освен ако някой не е готов да му помогне с тях.

Иначе... за застраховката... току що си направих Quote (чрез адрес в UK, иначе за Non-UK не става) и за 2 дни, с European Coverage ми даде 85 лири... за 1 ден е 45 лири... за 328i.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 29 Юли 2011, 17:51

@Mollov - Еднодневна застраховна за цяла европа не съм правил никога . Доста познати са пътували с такава временна застраховка която е само за УК до БГ . Но си прав стане ли белата дървото е голямо . Има вариант и да си направиш нормална застраховка която покрива ЕУ , да се прибереш в БГ и да я спреш . Принципно вземат депозит за първите 2 месеца , но ако я канселираш до 14 дена ти връщат депозита . Има някаква такса от около 20£ но пак е оферта . Караш 14 дена за £20 ...... Лошото е че трябва да имаш твой или на някой познат постоянен адрес за да си получиш полицата по пощата . Някой компаний ги пращат по и-мейл да си ги принтираш сам веднага то това е рядкост .

@acho.rs - Написъл съм легалните и "нелегалните" методи . Ако знаеш как стават работите няма да има никакви проблеми
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 29 Юли 2011, 17:56

То ако имат да те "подпират" хора в UK - лесна работата... ама малко хора имат тая възможност... аз през октомври се борих като прасе с тиква докато си наглася всичко... че да съм легален... добре, че колата имаше МОТ, ама таксата беше изтекла преди 2-3 дни... но реших, че по-добре да рискувам, от колкото да плащам 112 лири за 600км...

Пък и като цяло си е голям гърч... не го препоръчвам на никой, който има възможност да си заяви автовоз... да му докарат колата... единствената смислена причина да се ходи е ако ще гледаш няколко коли и искаш да си избереш някоя от тях и да си я докараш... както казах, ако се плаща предварително - няма сми...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Юли 2011, 18:52

@acho.rs - Написъл съм легалните и "нелегалните" методи . Ако знаеш как стават работите няма да има никакви проблеми

Разбира се , но всички изискват постоянен адрес , който легално няма как да си изкараш , при престой от 2-3 дни :) Трябва или да ползваш адрес на твой познат (малко нелегално) или да си "измислиш" (напълно нелегално) .
И да отбележа , че предишната ми кола беше регистрирана на мое име в Англия ... без дори да съм стъпвал там :lol: Хубаво е с такава кола и за в бъдеще да не стъпваш там :mhihi:
Мисля всички са съгласни с 4те условия които изброих по-горе .

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 30 Юли 2011, 18:43

Така и така сте започнали за автовози да говорите...
Дайте някакви кординати на автовози, които няма да ви свалят М-пакета, огледалата, джантите, източат бензина, свалят седалките и всички други мизерии, които могат да се направят от непознати хора с ключовете на ТВОЯТА кола в ръка ;)
Аз лично, бих се радвал, ако човек може да разчита на такива. В крайна сметка, имам хора в Англия, винаги могат да отидат и да огледат колата на място и да преценят дали ще се праща или не ;)

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39 98'

Мнение от zebo_ » 12 Авг 2011, 21:38

http://www.autoweb.co.uk пак с пощенски код.

Предишна

Назад към Извън Темата