На косъм от ужаса...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: На косъм от ужаса...

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 16:15

БМВДраго можеш да ми прочетеш първото мнение по темата за да разбереш колко ми е ценно БМВто ! да ти помогна - 2рата страница 1во мнение към края.
зБууст, тъпо е твоето мислене понеже съдиш преди да си разбрал, но да приемем че е грешка при тълкуването на написаната информация пък и не се познаваме че да си обясним нещата в очите :yes:

играта развален телефон в действие наблюдаваме :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 16 Авг 2011, 16:18

Баща ми така преди 15 години спира на пешеходна пътека в Чехия и отзад го удря друг "шофьор" също нашенец, резултата е, че на баща ми колата е 4 метра напред а пешеходеца прегазен и в последствие починал, за след това няма какво да си говорим!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 16:21

Това се опитах и аз да кажа преди хората спиращи ВИНАГИ на пешеходна пътека да ме обяват публично за тъп Българин.

deyan-enchev написа: спираме и рискуваме докато пресича пешеходеца да ни ударят и ние него или не спираме, понеже тоя зад нас я спре я не спре - и пешеходеца минава след мен и заиграната кола жив и здрав.

Личната преценка на шофьора пред пешеходната пътека често определя и изхода от пресичането на пешеходеца.
Който не следи постоянно огледалата за обратно виждане паралелно с вниманието си насочено напред, рискува повече.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Авг 2011, 19:18

deyan-enchev написа:...

не казвам, че не трябва да има лична преценка над ситуацията. когато си на пътя всичко е до лична преценка. обаче тоя случай, който тука го написа човека за Чехия е с възможност да кажем 1/1000 докато вероятността някой да пострада когато не спираме на пешеходната е много по-голям. абе хора вижте тия записите от камерите на кат просто и ще видите сумати такива случай и надали такъв където някой го удрят отзад и гази пешеходеца...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Авг 2011, 19:49

surfboard написа:
acho.rs написа:Аз нищо не разбрах . Какво се е случило :confused:

Колега, като не си разбрал, не се ли чувстваш неудобно колегите да ти обясняват като на бавноразвиващ случилата се ситуация и да им губиш времето? Можеше да помислиш малко преди да напишеш поста си, който така и така не е от особена полза по темата.

А иначе относно случилото се - и аз имах преди година подобен гаф, но ме спаси много ниската скорост с която карах и колата спря на 2 сантиметра от пешеходеца.

Ей смешка , не се чувствам виновен , че не съм разбрал емоционален и набързо написан пост . Мислил съм достатъчно и това че се хвърли малко светлина , на никой не пречи :idea:

От всичко казано до тук :
Просто в градски условия почти не трябва да се изпреварва, ако ще този отпред да се влачи с 30, това е. Освен ако не е голям, прав път с по две ленти на движение (от типа на Цариградско, Сливница), тогава да, но иначе... трай и се движи на първа и втора, това е. Всеки да се позамисля.

:idea:
Имайте предвид че това се прави и като изпреварвате автобус на спирка, като лежерно подминавата спиращ трамвай.
Както и кажи речи 100% от случаите когато наближавата пешеходна пътека и има приятно спрял зареждащ съседния магазин Бус там точно пред нея.

:idea: :idea: :idea:
Почти винаги излизат пешеходци директно пред автобуса и ти трябва да си гадател за да предположиш , че са там (за 2 лентов булевард говоря) .
Друга опасна ситуация е - жена в спряла кола - 50/50 че ще отвори и ще слезе без да се огледа :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 16 Авг 2011, 20:16

Има го и варианта в който си в тясна квартална улица на която има спрял бус, зареждащ кварталния реп....и тъкмо го наближаваш и някой изкача от страничната врата на буса точно пред тебе, и се чудиш на къде да хванеш :shock:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Авг 2011, 20:20

Ами ако карате със скоростта за такава мъничка уличка няма да се чудите :!:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 16 Авг 2011, 20:27

в русе бях свидетел как една баничарка, дето изпревари на пешеходна помете едно момче.Много грозна гледка,направо нереална :shock: бяха ми омекнали краката цял ден.честно да си кажа направо ме е шубе да карам в БГ, примати сме в тва отношение :evil:

В хасково се возя при един познат на мой авер,оня незнам кво се опита да покаже ама караше в квартална уличка с паркирали коли от двете страни с 70км :dummy: викам му абе не караш ли малко бързо,оня вика ами няма проблеми аз така си карам :banghead: и така ше си кара докато не убие някой :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 16 Авг 2011, 22:14

Аз за това, когато има такава опасност (на двулентов път обикновенно), ако пешеходеца тръгва да пресича от дясно гледам винаги да спра в лявата лента, та да може тези зад мен да го видят.Но както имам книжка от 1 месец така съм изтръпвал вече 2 пъти за пешеходеца.. и 2та пъти на Г.М. Димитров на пешеходната преди кръговото, еб@ти и изрудите може ли пак така спирам в лява лента и с 60 ме изпреварват от дясно?!!?
Live it like you Love it

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Авг 2011, 22:50

България не е най-зле по отношение на незачитане на пешеходците... В Тайван например автобусите си имаха специална аларма, която свиреше в такт с мигача... Когато автобуса завиваше наляво, пешеходците, на които все пак им светеше зелено, нито един от тях не смееше да пресече :shock:
Аз се опитах да пресека на пешеходна пътека, както пресичам тук в София, е вервайте ми един не ме пусна, дори ми пускаха клаксон тия маймуняци и то тия с леките коли, не говоря за автобуси... :shock:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2011, 23:33

Не знам ама откакто карам колело за месец и нещо имам 2 стопа и едно огледало тотал на разни такива "майстори". Даже не спирам да се обяснявам да се бием и разни такива.
Шут в огледалото или стопа, качвам се на тротоара или в насрещното, дето не може да дойде да ме гази, слагам 21-ва и му махвам за сбогом :wave:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е28 BMW528IA
Мечтае да кара: X5 или M5 X-Drive
Детайли за колата: BMW 528IA 1984 г. преобразувано 7 години по късно на 524TD

Мнение от ggergy » 16 Авг 2011, 23:39

Аз когато спирам на пешеходна пътека,светофар на жълто или в екстремна ситуация помпя спирачките когато някой е близо зад мен,та белким да види стоповете ми!Обаче като гледам хрониките,стоповете май са само за украса!Бъдете толерантни и спазвайте правилата.Никой не бърза за гроба....ами тогава за къде бързаме?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 16 Авг 2011, 23:48

Nickelback написа:България не е най-зле по отношение на незачитане на пешеходците... В Тайван например автобусите си имаха специална аларма, която свиреше в такт с мигача... Когато автобуса завиваше наляво, пешеходците, на които все пак им светеше зелено, нито един от тях не смееше да пресече :shock:
Аз се опитах да пресека на пешеходна пътека, както пресичам тук в София, е вервайте ми един не ме пусна, дори ми пускаха клаксон тия маймуняци и то тия с леките коли, не говоря за автобуси... :shock:

Еми много ясно, винаги трябва да има съобразяване според ситуацията, сега неможе да спрат 100 коли, щото ти трябва да минеш, че си тръгнал на разходка, ще поизчакаш малко и ще минеш, аз лично на пешеходни пътеки спирам, ама ако няма колона зад мен си минавам, сега няма да намалявам и толкова кинетична енергия да отива на вятъра, ще изчака сульото 5 сек. и ще мине за къде бърза толкова :mhihi: , и пак всичко си е според ситуацията аз преценявам да спра ли на тоя човек или той трябва да спре и да изчака

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2011, 23:55

:shock: :bowdown:

Спокойно колега, до някоя и друга година ще внедрят керса в масовите коли и спокойно ще можеш да спираш. То сега не си е работа.. баси разхищението на кинетична енергия.
Друго също да те светна, като ебеш и земеш да се празниш спирай малко преди тва да се клатиш, че иначе като спреш рязко сума кинетична енергия се прахосва.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 16 Авг 2011, 23:56

Затова аз като спирам на пешеходна пътека (а това поне в Плевен се налага доста често, заради акциите на полицията от преди време) първо натискам леко спирачката примерно 40-50 метра преди пътеката, колкото да ми светне стопа и леко си спирам пред пътеката. Това е най-добрата тактикат, за да може този зад теб да разбере какво става.

Като цяло съм забелязал, че градско или трябва да караш бавно (примерно с 30-35) или бързо (примерно 60-70). В първия случай винаги имаш време за реакция, а във втория просто няма никой зад теб (пак заради полицията в Плевен, особено по моята улица до Технополиса никой не кара с над 45) и можеш спокойно да си наковеш спирачките като решиш да спреш.

А иначе ако идвате в Плевен винаги спирайте на бабичките, особено ако са с чадъри в ръцете си :mhihi:
Nope ... it's Chuck Testa !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата