BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

zxsport
Аватар

Re: BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208

Мнение от zxsport » 19 Авг 2011, 22:05

alx написа:
zxsport написа:
alx написа:...

+ 1, само, че т'ва в БГ ще е ... скъпо (на общия фон) ...

защо? едно най-обикновено 320 като го запалиш прозвучава вярно...

Защото за да "прозвучи вярно" CLK-то, трябва да е мин. V6 - а той не е от евтините ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 22:08

... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от angel055 » 19 Авг 2011, 22:12

Heimdall написа:Здрасти колеги :)

Предстои ми изключително приятното начинание да намеря следващата си кола. След дълго обмисляне се спрях само на два варианта и ще съм изключително благодарен ако всеки, който има впечатления от някой от тези модели изкаже мнение.

Дилемата е BMW E46 330D или Mercedes CLK W208 (2 или 2.3 Kompressor).

Най-важното за мен в колата е удоволствието от шофирането. Тъй като слизам от 120 коня автомобил, сигурен съм че и двете ще са сериозно подобрение. Млад съм, не съм семеен и това, че Мерцедеса е купе и по-тесен не е проблем за мен, така че можем да го извадим от дискусията.

От това, което прочетох до момента изглежда, че главният плюс BMW-то е икономията. Цените на частите ми се струва, че са близки, но Мерцедеса изглежда с по-надеждно окачване.

Друг проблем са нормалните неща за дизела - маховици, турбота, докато при бензиновата кола само компресора изглежда леко притеснителен. Ще се опитам да сумирам, пък вие които със сигурност разбирате повече от мен, моля да ми кажете ако съм в дълбока заблуда :)

Е46
+ разход
+ удоволствие от шофирането (возил съм се в много Мерцедеси и само няколко BMW-та, но чувството в баварките винаги е било много по-яко)
+ доста широко разпространен модел (предполагам повече варианти за части)
- по-висока първоначална цена
- по-слаба ходова част
- почти задължителна смяна на маховик/шайба, евентуално турбо, скъпи компоненти на дизеловия двигател
CLK
+ много добър дизайн
+ лукс
+ по-лесна поддръжка на бензиновия двигател, без толкова много 1000+ лв. "изненади"
+ много здрава ходова част
+ по-ниска първоначална цена
- висок разход на гориво
- проблеми с електрониката (датчици и модул за запалване)

Отново искам да подчертая, че нямам познат с нито една от двете коли и до момента не съм притежавал немска кола. Вероятно много сериозно съм се объркал за някои от нещата и затова моля вас, да дадете мнение и някой и друг съвет относно тези коли и да ме убедите/разубедите да си купя BMW :)

Колега , мога да ти дам мнение като собственик на CLK 230 kompressor 2001ва автоматик .
1.Дизайна си е според вкуса на човека , на мен лично ми харесва
2.Лукс - определено това не е най-луксозният Мерцедес , това е спортен автомобил и не се откроява от към лукс
3.Не е от най-най здравите , но при моя , вече 200к километра не съм имал проблеми
4.Цената наистина е ниска , последните 2 години тези модели паднаха страшно много , вече са по 7-8 000 . Имай едно в предвид , този автомобил си остава вечно твой , причините са , че все повече се търсят дизелови мотори и високият разход на този модел ( компресор )
5.Както казах по-горе разхода е висок , градско ми гори 15-18 ( натискам я доста ) , а извънградско ако карам бавно пада на 8.5
6.Проблеми с електрониката не съм имал , единствено с ключа ( имобилайзера )

Общо казано , ако търсиш спортно усещане Мерцедеса е за предпочитане , моя е леко "пипнат" и в момента е към 240 коня ( фабрично е 196 ) и можеш да бъдеш сигурен , че върви доста повече от дизелово Е46 , но въпреки всичко аз БИХ ВЗЕЛ БМВ-то . Все пак зависи много и от автомобила и състоянието му !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Авг 2011, 22:13

то и 320 за да звучи вярно трябва да е между 10 и 20 годишно ,всичко по ново е 4 цилиндъра ... според мен нещата не се изчерпват само с звученето .. ЦЛК320 примерно е ламя няква такива съм виждал само на газ :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:15

да но пък 320 мотора на бенц от тези години е много надежден и здрав

карал съм такъв във СЛ, предполагам че е същия
No bling at the Ring

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 19 Авг 2011, 22:18

alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно :)

звучи вярно, ама 320-та дет' я даде за пример е леш - гори без да върви ...

Потребител
Аватар

Мнение от angel055 » 19 Авг 2011, 22:20

Heimdall написа:Идеята ми не е да "скарам" фенове на двете марки, пуснах идентични теми и в двата форума, за да проверя до колко съм се ориентирал добре за плюсовете и минусите на двете коли. Дали не съм се заблудил за нещо. Ето например окачването на БМВ, което изглежда е по-добро отколкото си мислех, след като прочетох една друга тема във вашия форум за това колко често си сменяте носачите. Предполагам, че с 330 което е по-тежък двигател ще е малко по-лесно да изкривиш носач.
От това, което казвате и в двата форума оставам с впечатлението, че БМВ-то е по-приятната кола за каране, но Мерца е по-евтин не само като първоначална инвестиция, но и като поддръжка. От тук нататък сам ще трябва да намеря точната кола за мен и да преценя дали тези ~30% разлика в цената на БМВ-то са оправдани.
Bavarcho написа:330Д купе след фейса :bowdown: :bowdown: :bowdown:
С приятни екстри като голямата навигация, ел.кожено рекаро, мултиволан, хармън музика; приятен вървеж (особенно без ДСЦто) и приятен разход :bowdown:

Ако разполагах с 20 000 може би щеше да има още няколко модела "в играта" :)
Мерси много за мненията колеги и ако някой има да добави нещо с удоволствие ще прочета.

ЦЛК за 9-10 000 можеш да вземеш в добро състояние , но за 9 000 не можеш да вземеш Е46 купе подържано и с екстри :yes: Тук играе вече и сумата с която разполагаш :!: Каквото и да си говорим 330д купе под 14к е вятър работа

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 22:21

zxsport написа:
alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно :)

никоя от колите за които говориме не върви.. затова - звука поне да е на място :winky:

хаха... три литровия в6 на мерцедес в цл :shock: това да слеза да го забутам сигурно ще върви повече... мене би ме било срам да покажа на света че искам цл ама всъщност нямам пари за него...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 22:23

Има и по-зле - 3 литровия Р6 в СЛ автоматик (от 2рата световна) - е тва наистина е мъртвец :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:24

alx написа:хаха... три литровия в6 на мерцедес в цл :shock: това да слеза да го забутам сигурно ще върви повече...

сл, не цл

не знам дали има толкова малък мотор на ЦЛ-а, мисля че от това време (края на 90те) най-слабия е 420
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 22:25

Има , има ;) Пък виж в гугъля де

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:27

acho.rs написа:Има , има ;) Пък виж в гугъля де

никога не съм срещал, ти къде си се натъквал на него?

нека подчертая, че говорим в момента за CL320, за мен няма такъв мотор в това купе

а по отношение на SL320 - мотора не е брилянтен, но колата си пълни километража и е абсолютно безпроблемна като мотор
No bling at the Ring

Потребител
Аватар

Мнение от angel055 » 19 Авг 2011, 22:32

alx написа:
zxsport написа:

никоя от колите за които говориме не върви.. затова - звука поне да е на място :winky:

хаха... три литровия в6 на мерцедес в цл :shock: това да слеза да го забутам сигурно ще върви повече... мене би ме било срам да покажа на света че искам цл ама всъщност нямам пари за него...

алх , ти ако караш само 500+ коня коли , не всички са така . Точно 330-ката ще си върви много хубаво ако е добра , а в моето цлк ако те кача със сигурност ще си промениш мнението ( с 240 коня в това купе се получава приятно ) . При полужение , че половината хора в форума карат 20ки , точно тези 2 мотора и коли , може да се каже , че вървят :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 22:41

angel055 написа:
alx написа:
zxsport написа:

алх , ти ако караш само 500+ коня коли , не всички са така . Точно 330-ката ще си върви много хубаво ако е добра , а в моето цлк ако те кача със сигурност ще си промениш мнението ( с 240 коня в това купе се получава приятно ) . При полужение , че половината хора в форума карат 20ки , точно тези 2 мотора и коли , може да се каже , че вървят :bchug:

о, знам кога ябълките не са круши. все пак имам някаква переспектива...

мисълта ми е (без да се обиждаш или го взимаш лично) че ако трябваше да избирам между едно бмв 320 и твоя компресор в това купе (ако и да си му сложил по-малка шайба на компресора) - бих взел 320-ката. да не говориме за 330-ката която за мене е много по-добра от всеки 4-цилиндров компресиран мерцедес.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от angel055 » 19 Авг 2011, 22:46

alx написа:
angel055 написа:
alx написа:
zxsport написа:

о, знам кога ябълките не са круши. все пак имам някаква переспектива...

мисълта ми е (без да се обиждаш или го взимаш лично) че ако трябваше да избирам между едно бмв 320 и твоя компресор в това купе (ако и да си му сложил по-малка шайба на компресора) - бих взел 320-ката. да не говориме за 330-ката която за мене е много по-добра от всеки 4-цилиндров компресиран мерцедес.

ако прочетеш няколко мнения по-нагоре , аз също казах , че бих взел 330ката , но има едно голямо НО ... както казах за 9к колегата може да си купи прилично ЦЛК , но няма никакъв шанс да вземе фейслифт Е46 с този мотор .. трябва да даде поне +5к отгоре . няма за какво да се убиждам , карам и други коли както съм написал в профила ми , но личното ми мнение е , че моето цлк върви доста прилично дори и "сток"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата