BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208
Модератор: Общи модератори
- zxsport
-
Re: BMW E46 330D vs Mercedes CLK W208
alx написа:zxsport написа:alx написа:...
+ 1, само, че т'ва в БГ ще е ... скъпо (на общия фон) ...
защо? едно най-обикновено 320 като го запалиш прозвучава вярно...
Защото за да "прозвучи вярно" CLK-то, трябва да е мин. V6 - а той не е от евтините ...
... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Heimdall написа:Здрасти колеги
Предстои ми изключително приятното начинание да намеря следващата си кола. След дълго обмисляне се спрях само на два варианта и ще съм изключително благодарен ако всеки, който има впечатления от някой от тези модели изкаже мнение.
Дилемата е BMW E46 330D или Mercedes CLK W208 (2 или 2.3 Kompressor).
Най-важното за мен в колата е удоволствието от шофирането. Тъй като слизам от 120 коня автомобил, сигурен съм че и двете ще са сериозно подобрение. Млад съм, не съм семеен и това, че Мерцедеса е купе и по-тесен не е проблем за мен, така че можем да го извадим от дискусията.
От това, което прочетох до момента изглежда, че главният плюс BMW-то е икономията. Цените на частите ми се струва, че са близки, но Мерцедеса изглежда с по-надеждно окачване.
Друг проблем са нормалните неща за дизела - маховици, турбота, докато при бензиновата кола само компресора изглежда леко притеснителен. Ще се опитам да сумирам, пък вие които със сигурност разбирате повече от мен, моля да ми кажете ако съм в дълбока заблуда
Е46
+ разход
+ удоволствие от шофирането (возил съм се в много Мерцедеси и само няколко BMW-та, но чувството в баварките винаги е било много по-яко)
+ доста широко разпространен модел (предполагам повече варианти за части)
- по-висока първоначална цена
- по-слаба ходова част
- почти задължителна смяна на маховик/шайба, евентуално турбо, скъпи компоненти на дизеловия двигател
CLK
+ много добър дизайн
+ лукс
+ по-лесна поддръжка на бензиновия двигател, без толкова много 1000+ лв. "изненади"
+ много здрава ходова част
+ по-ниска първоначална цена
- висок разход на гориво
- проблеми с електрониката (датчици и модул за запалване)
Отново искам да подчертая, че нямам познат с нито една от двете коли и до момента не съм притежавал немска кола. Вероятно много сериозно съм се объркал за някои от нещата и затова моля вас, да дадете мнение и някой и друг съвет относно тези коли и да ме убедите/разубедите да си купя BMW
Колега , мога да ти дам мнение като собственик на CLK 230 kompressor 2001ва автоматик .
1.Дизайна си е според вкуса на човека , на мен лично ми харесва
2.Лукс - определено това не е най-луксозният Мерцедес , това е спортен автомобил и не се откроява от към лукс
3.Не е от най-най здравите , но при моя , вече 200к километра не съм имал проблеми
4.Цената наистина е ниска , последните 2 години тези модели паднаха страшно много , вече са по 7-8 000 . Имай едно в предвид , този автомобил си остава вечно твой , причините са , че все повече се търсят дизелови мотори и високият разход на този модел ( компресор )
5.Както казах по-горе разхода е висок , градско ми гори 15-18 ( натискам я доста ) , а извънградско ако карам бавно пада на 8.5
6.Проблеми с електрониката не съм имал , единствено с ключа ( имобилайзера )
Общо казано , ако търсиш спортно усещане Мерцедеса е за предпочитане , моя е леко "пипнат" и в момента е към 240 коня ( фабрично е 196 ) и можеш да бъдеш сигурен , че върви доста повече от дизелово Е46 , но въпреки всичко аз БИХ ВЗЕЛ БМВ-то . Все пак зависи много и от автомобила и състоянието му !!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
то и 320 за да звучи вярно трябва да е между 10 и 20 годишно ,всичко по ново е 4 цилиндъра ... според мен нещата не се изчерпват само с звученето .. ЦЛК320 примерно е ламя няква такива съм виждал само на газ 

да но пък 320 мотора на бенц от тези години е много надежден и здрав
карал съм такъв във СЛ, предполагам че е същия
карал съм такъв във СЛ, предполагам че е същия
No bling at the Ring
- zxsport
-
alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно
звучи вярно, ама 320-та дет' я даде за пример е леш - гори без да върви ...
Heimdall написа:Идеята ми не е да "скарам" фенове на двете марки, пуснах идентични теми и в двата форума, за да проверя до колко съм се ориентирал добре за плюсовете и минусите на двете коли. Дали не съм се заблудил за нещо. Ето например окачването на БМВ, което изглежда е по-добро отколкото си мислех, след като прочетох една друга тема във вашия форум за това колко често си сменяте носачите. Предполагам, че с 330 което е по-тежък двигател ще е малко по-лесно да изкривиш носач.
От това, което казвате и в двата форума оставам с впечатлението, че БМВ-то е по-приятната кола за каране, но Мерца е по-евтин не само като първоначална инвестиция, но и като поддръжка. От тук нататък сам ще трябва да намеря точната кола за мен и да преценя дали тези ~30% разлика в цената на БМВ-то са оправдани.Bavarcho написа:330Д купе след фейса![]()
![]()
С приятни екстри като голямата навигация, ел.кожено рекаро, мултиволан, хармън музика; приятен вървеж (особенно без ДСЦто) и приятен разход
Ако разполагах с 20 000 може би щеше да има още няколко модела "в играта"
Мерси много за мненията колеги и ако някой има да добави нещо с удоволствие ще прочета.
ЦЛК за 9-10 000 можеш да вземеш в добро състояние , но за 9 000 не можеш да вземеш Е46 купе подържано и с екстри

zxsport написа:alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно
никоя от колите за които говориме не върви.. затова - звука поне да е на място

хаха... три литровия в6 на мерцедес в цл

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Има и по-зле - 3 литровия Р6 в СЛ автоматик (от 2рата световна) - е тва наистина е мъртвец 

alx написа:хаха... три литровия в6 на мерцедес в цлтова да слеза да го забутам сигурно ще върви повече...
сл, не цл
не знам дали има толкова малък мотор на ЦЛ-а, мисля че от това време (края на 90те) най-слабия е 420
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Има , има
Пък виж в гугъля де

acho.rs написа:Има , имаПък виж в гугъля де
никога не съм срещал, ти къде си се натъквал на него?
нека подчертая, че говорим в момента за CL320, за мен няма такъв мотор в това купе
а по отношение на SL320 - мотора не е брилянтен, но колата си пълни километража и е абсолютно безпроблемна като мотор
No bling at the Ring
alx написа:zxsport написа:alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно
никоя от колите за които говориме не върви.. затова - звука поне да е на място![]()
хаха... три литровия в6 на мерцедес в цлтова да слеза да го забутам сигурно ще върви повече... мене би ме било срам да покажа на света че искам цл ама всъщност нямам пари за него...
алх , ти ако караш само 500+ коня коли , не всички са така . Точно 330-ката ще си върви много хубаво ако е добра , а в моето цлк ако те кача със сигурност ще си промениш мнението ( с 240 коня в това купе се получава приятно ) . При полужение , че половината хора в форума карат 20ки , точно тези 2 мотора и коли , може да се каже , че вървят

angel055 написа:alx написа:zxsport написа:alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно
никоя от колите за които говориме не върви.. затова - звука поне да е на място![]()
хаха... три литровия в6 на мерцедес в цлтова да слеза да го забутам сигурно ще върви повече... мене би ме било срам да покажа на света че искам цл ама всъщност нямам пари за него...
алх , ти ако караш само 500+ коня коли , не всички са така . Точно 330-ката ще си върви много хубаво ако е добра , а в моето цлк ако те кача със сигурност ще си промениш мнението ( с 240 коня в това купе се получава приятно ) . При полужение , че половината хора в форума карат 20ки , точно тези 2 мотора и коли , може да се каже , че вървят
о, знам кога ябълките не са круши. все пак имам някаква переспектива...
мисълта ми е (без да се обиждаш или го взимаш лично) че ако трябваше да избирам между едно бмв 320 и твоя компресор в това купе (ако и да си му сложил по-малка шайба на компресора) - бих взел 320-ката. да не говориме за 330-ката която за мене е много по-добра от всеки 4-цилиндров компресиран мерцедес.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:angel055 написа:alx написа:zxsport написа:alx написа:... и затова казах да взима бмв-то защото за относително малко пари звучи вярно
о, знам кога ябълките не са круши. все пак имам някаква переспектива...
мисълта ми е (без да се обиждаш или го взимаш лично) че ако трябваше да избирам между едно бмв 320 и твоя компресор в това купе (ако и да си му сложил по-малка шайба на компресора) - бих взел 320-ката. да не говориме за 330-ката която за мене е много по-добра от всеки 4-цилиндров компресиран мерцедес.
ако прочетеш няколко мнения по-нагоре , аз също казах , че бих взел 330ката , но има едно голямо НО ... както казах за 9к колегата може да си купи прилично ЦЛК , но няма никакъв шанс да вземе фейслифт Е46 с този мотор .. трябва да даде поне +5к отгоре . няма за какво да се убиждам , карам и други коли както съм написал в профила ми , но личното ми мнение е , че моето цлк върви доста прилично дори и "сток"