Пътуване за гърция (Атина) - съвети и маршрут
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Пътуване за гърция (Атина) - съвети и маршрут
bam-bam написа:ога, за колко км разстояние говориш ?
че както го описвате .. все едно не можете да видите кола на 200-300 м, ако не е с фарове
едва ли сте толко кьорави или карате по такива дълги и прави магистрали
Не говоря за магистрала а за напълно нормален двулентов път . Примери мога да ти дам много и все пак нямаме електромери в колата, че да НЕ караме на къси през лятото. И крушките не умират лесно ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Дай ми пример ...
Просто съм любопитен
Знаеш ли я правата при Симитли ( ако ти говори нещо ) и след това преди дефилето ... доста дълги са, но бих видял кола в далечината и бих имал доста време да реагирам, ако е решила да ме джаска в моето платно.
Просто съм любопитен

Знаеш ли я правата при Симитли ( ако ти говори нещо ) и след това преди дефилето ... доста дълги са, но бих видял кола в далечината и бих имал доста време да реагирам, ако е решила да ме джаска в моето платно.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Карнобат - Сливен
Маршрута Пловдив - Девин. Сега направиха 20 км участък много добре, но преди бяха едни изродски завой и наклони. И понеже, и пътя беше разбит много често се налага освен бавно , ами да караш върху маркировката. Ако човека срещу теб кара на фарове, шанса да те изненада става минимален.
Маршрута Пловдив - Девин. Сега направиха 20 км участък много добре, но преди бяха едни изродски завой и наклони. И понеже, и пътя беше разбит много често се налага освен бавно , ами да караш върху маркировката. Ако човека срещу теб кара на фарове, шанса да те изненада става минимален.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е бе доказано е, че особено най-разсеяните участници в движението като стари хора, деца и т.н.
забелязват по-лесно автомобили със светнати фарове, пък вие пестете от фарове, че ксеноновите крушки са скъпи.........
Отделно говорим най-вече за градско!!!!!!!!!!!!
Миналия ден пак тука един капацитет във форума спореше, че като съм карал с ограничението
в София, съм бил кретен и мразел такива дето се "влачат" със 70 по България примерно,
ама видяхме преди 3 дни ония с Х3-ката какво направи със семейството в пловдивския опел - кайма......
Та продължавайте да твърдите, че не е хубаво да се кара на фарове, да се спазват ограниченията и т.н.
забелязват по-лесно автомобили със светнати фарове, пък вие пестете от фарове, че ксеноновите крушки са скъпи.........
Миналия ден пак тука един капацитет във форума спореше, че като съм карал с ограничението
в София, съм бил кретен и мразел такива дето се "влачат" със 70 по България примерно,
ама видяхме преди 3 дни ония с Х3-ката какво направи със семейството в пловдивския опел - кайма......
Та продължавайте да твърдите, че не е хубаво да се кара на фарове, да се спазват ограниченията и т.н.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
В предния пост говориш за нов асфалт и предположих намекваш за далечина.
Сега казваш за завой и изскачане на фарове/без от завоите ... объркваш ме
Кресненското дефиле е пълно със завои, ако някой ти изскочи и си на линията, дали с фар или без се тая ... по скоро там трябва да си караш една идея по в мантинелата за да не се чудиш какво ще ти изскочи и как.
Случвало се е тирове да го правят и леко са в платното ми ... ма там е божа работа, аз освен в струма да влеза
Мисля, че те разбрах, но и в 2та ти случая приемам за кьорав човек, които не би видял колата срещу него.
Ако ти е писано .. е са ще падне комета и ще си заминем
п.п. закс, не казвам, че не е правилно, но нали говорим за нас, а не за стари хора, деца зад волана
просто не ми казвай, че в описаните случай няма да видиш колата, ако е БЕЗ фарове .... иначе имаш нужда от очен ...
в града ти трябва навигатор и да гледате на 6 страни ... и на мен са ми скачали на капака, но не заради липса на фарове .. просто човека си тръгва без да се огледа ... ама не може да забраним свободното движение на хората .. в ЕС сме все пак
Сега казваш за завой и изскачане на фарове/без от завоите ... объркваш ме

Кресненското дефиле е пълно със завои, ако някой ти изскочи и си на линията, дали с фар или без се тая ... по скоро там трябва да си караш една идея по в мантинелата за да не се чудиш какво ще ти изскочи и как.
Случвало се е тирове да го правят и леко са в платното ми ... ма там е божа работа, аз освен в струма да влеза

Мисля, че те разбрах, но и в 2та ти случая приемам за кьорав човек, които не би видял колата срещу него.
Ако ти е писано .. е са ще падне комета и ще си заминем

п.п. закс, не казвам, че не е правилно, но нали говорим за нас, а не за стари хора, деца зад волана

просто не ми казвай, че в описаните случай няма да видиш колата, ако е БЕЗ фарове .... иначе имаш нужда от очен ...
в града ти трябва навигатор и да гледате на 6 страни ... и на мен са ми скачали на капака, но не заради липса на фарове .. просто човека си тръгва без да се огледа ... ама не може да забраним свободното движение на хората .. в ЕС сме все пак

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bam-bam написа:....

Но само в 1 ситуация да ти помогне през целия ти живот това, че си с включени фарове, си струва!
Така преди седмица ми обясняваха, че от нощното виждане нямало смисъл, ама аз съм бил свидетел
на катастрофа при която заслепен шофьор блъска колоездач движещ се в края на платното и го прави
на мармалад, на международния път към Свиленград. Та как ли се чувства този човек сега??? Някой може
ли да си представи? Та не е като да няма смисъл от нощното виждане и по-точно от pedestrian detection and warning!!!???
Все уж някакви незначителни неща

zAcK написа:Yanko Petrov написа:КъФ е тоя зор да караш на светлини през деня?! Нали гоним икономия
Зора е безопастност на теб и на останалите участници в движението, в това число и пешеходците!!!
А изказването ти е повече от олигофренично
Абе то е ясно,че светлините помагат,ама гръцките ченгета като ги видят и знаят ,че е или българин или унгарец

- archimedius
- Потребител
-
zAcK написа:Това за късите може ли малко повече инфо, че от година пътувам до Гърция през
седмица и винаги карам на къси, да не взема да изгоря с някой стотачка![]()
Законово не знам как е... ама едни приятели гърци, като дойдоха на гости в БГ скоро, направо се ядосваха като видеха някой да кара на фарове през деня. "Ама що кара така сега?! Какво е това?! За кво е запалил фаровете през деня?!" Така че, по-добре да не се ползва там... Не ги кефи

Я кажете, знае ли някой дали искат големия талон там...? Може ли да те глобят, ако нямаш

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Е бе доказано е, че особено най-разсеяните участници в движението като стари хора, деца и т.н.
къде е доказано??? не си измисляй!! единственото доказано е че каране на фарове вдига разхода и че човешкото око не възприема пряка светлина, т.е кола на фарове не може да бъде точно определена от насрещния шофьор като разстояние и скорост.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
twin spark написа:къде е доказано??? не си измисляй!! единственото доказано е че каране на фарове вдига разхода и че човешкото око не възприема пряка светлина, т.е кола на фарове не може да бъде точно определена от насрещния шофьор като разстояние и скорост.
Виж сега. Ти ако искаш карай и вечер без фарове, да не ти се вдигне разхода

Аз ще си карам на фарове, като по прост....
Иначе ето инфо от сайта на OSRAM:
Studies from all over Europe prove the advantages of daytime running lights:
DRLs shorten reaction times and, according to an EU study, prevent 58% of accidents that result in serious injury
Vehicles with DRLs can be recognized earlier, especially when turning off or in difficult lighting conditions (low sun, blinding light, streets lined with high-rise buildings) and with an alternation of light and shade ("tunnel effect" in forests and avenues)
The distances of oncoming vehicles can be estimated more accurately
The difference between moving, turning or parked vehicles can be recognized much easier - especially by children and older people

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
И аз да съм производител на крушки ще ги пиша тия работи.Щом има балами дето разчитат и вярват,че светнатите фарове им спасяват живота,а не собствените им очи.Крушките не са скъпи ама като на година вместо 10лв. за две крушки се дават 20лв умножено по Х брой автомобили сметни си дали нямат сериозна печалба.Не на фарове ами и на габарити ще измислят,че трябва да седят колите през деня,защото и спряла край пътя е опасна.Как може да вярвате,че на някой му пука за вас в тия времена,в които всички са подвластни на парите...Всичко се прави с основа идея извличане на максимални ползи.Ако толкова ги интересуваше здравето ни нямаше частите да са ментаци,консумативите и те,колите и те станаха боклуци,а крушките горят да си е*е майката...аз като бях дете не си спомням баща ми и дядо ми да са сменили толкова крушки по колите си колкото смених аз на моята.Вярвайте още,че някой се е загрижил за вас 

8.32
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Прекалено много се отклонихте.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3