"Войната на пътищата"- мит или реалност ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Re: "Войната на пътищата"- мит или реалност ?

Мнение от stoevro » 16 Сеп 2011, 12:20

Ronka написа:Всичко са откачили бре...сутрин спят, следобед спят, вечер са уморени и ядосани ...или им е топло, или им е студено, аман от идиоти... :mhihi:

В другата тема за скоростите..ми аз ако не карам с 80км/ч. в Овча Купел, не моа се прибера 20мин по един булевард... не че искам...за 4г кво ли не тествах... :paranoid:

Война по пътищата ли ... взимам винкеО и ще видите война :mrgreen:

:mhihi:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Сеп 2011, 14:41

bum_bum написа:
stoevro написа:Според мен, ако си караш в ограничението, даваш си сигнал за всяка маневра, мисля че ще добре. Но факт е ,че колкото и да си внимателен в случая, не знаеш кой от къде може да ти се появи и да направи белята, защото явно повечето са гледали да си вземат книжлето и да се правят на големите шофери независимо дали са в града или извън. :ranting:

Като кажете "появи се от някъде".. Той няма да падне от небето. За да се появи трябва да е бил някъде преди това.
Шофирането не е само да въртиш волана и да дрифтиш по кръстовищата. Карайки в града трябва да знаеш кой ти е отзад, отпред, отстрани.
Наблюдавайки колите около теб има някои дребни знаци, които показват, че шофьора е колеблив или несигурен. Такива настъпват осевата линия, не карат направо, натискат безпричинно спирачката, ускоряват внезапно и неравномерно.
Минавайки покрай всеки един предвиди най-голямата глупост, която може да направи и бъди готов за нея още преди той да си я е помислил.
Пресичайки кръстовище с предимство винаги приемай, че всички останали си мислят, че те са с предимство. Като наближиш пешеходна пътека намали отдалеч за да накараш тези зад теб и те да намалят, а не 20 метра преди нея като видиш пешеходец да му спреш с мотива "ама тоя отзад ще ме удари".
Ако засечете кола на НСО по Цариградско обърнете внимание каква дистанция спазва тази кола и каква всички останали.
Градското каране, особено в София всеки ден предлага хиляди безплатни уроци. Дали ги виждаме и дали учим нещо си е изцяло наш проблем.

:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Сеп 2011, 17:36

Извинявам се че не се изразих ясно , но все пак някой хора са ме разбрали .
Не казвам , че пътната ситуация в България е песен , казвам че преди 30 години примерно е имало 200%-300% повече жертви при 1500% по-висок трафик днес (сигурно и повече) .
Също исках да се наблегне на изкуствено създадените и масово популяризирани писхо трикове - щам,пандемия,война по пътищата :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Сеп 2011, 17:46

1970 - 7556
2010 - 8855
Разлика - 1299, при положение че трафика сега е сигурно поне 50 пъти повече.....извод ->няма война по пътищата :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Сеп 2011, 21:19

Само не разбрах кои обстоятелства карат българина да прави безумия на пътя, като предреждане и неправилно престрояване или избутване само и само да се престрои даже с риск за живота?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 21:21

Zubcho написа:Само не разбрах кои обстоятелства карат българина да прави безумия на пътя, като предреждане и неправилно престрояване или избутване само и само да се престрои даже с риск за живота?

Както всичко друго,което прави неправилно българинът ... пезпочвеното самочувствие и самозаблуждението,че може всичко :banghead:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Сеп 2011, 21:29

Добре някой има ли подобна статистика за Германия или някоя друга държава. Дайте да видим колко има война тук и колко там... А някой да извади статистика колко са пострадалите или убитите след битови скандали. Дайте и това да видим ако излезне,че има повече жертви ? Значи сме в гражданска война така ли ?

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 16 Сеп 2011, 21:34

Вземайте под внимание и състоянието на колите преди 50 години и това, че тогава никой не е носел колани. Следователно почти всеки удар с над 60 км/ч е бил смъртоносен. А сега не е точно така.
Освен това е голям мит, че и по онова време не е имало рейсъри по пътищата.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Сеп 2011, 21:51

Ето статиска на убити на 1 млн, души - ще помоля някой да я свали и качи тук (защото мен нещо не ми отваря файла) .
че тогава никой не е носел колани.

- само като видиш седалка , която свършва на половината на гърба ти и НЯМА облегалка за главата и си представяш как камшичния удар ти чупи врата като върбова клонка . Аз никога не бих сложил колан в такава кола :help:
Иначе наистина е така - тогава колите са били много по-опасни , но пък и вижте броя на ранените - днес е горе-доул , като тогава ... както казахме при 50 пъти по-голям трафик .
А някой да извади статистика колко са пострадалите или убитите след битови скандали. Дайте и това да видим ако излезне,че има повече жертви ? Значи сме в гражданска война така ли ?

- дано не те чуе плъх от някоя медия , че следващите 3 години за това ще се говори :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2011, 22:00

Дори и да има такава война, що ТИ трябва да участваш? Да не е обявена мобилизация нещо.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 16 Сеп 2011, 22:08

Elesar74 написа:Дори и да има такава война, що ТИ трябва да участваш? Да не е обявена мобилизация нещо.....

Чеки са... съседе :mhihi:

Половината не знаят кво е тва :mrgreen:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2011, 22:11

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2011, 22:22

мисля, че грешиш със цел самоизвинение. няма лошо- така са си полирали мисленето болшинството от българските шофьори- някой друг им е виновен. .. но аз поне знам, че това мислене е опасно и несъзидателно.

"оправете ни пътищата и всичко ще се оправи"- глупости. на кривата ракета и космоса и пречи...

проблема по българските пътища е социален/ манталитетен. инфраструктурата е без значение когато опре до спазване на законите. 99.999% от всички сакатлъци по пътя стават защото е нарушен здпп... та... ако се спазва закона, ще има много по-малко трупове. много е просто всъщност.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Сеп 2011, 22:28

Манталитета е главен винавник - да . Но когато караш 90% от времето по - тесни 2 лентови пътища , осеяни с огромни кратери , липса на маркировка , идиотски ограничения от 60 км/ч по целия път ... самия този път минава през центъра на всяко едно възможно село (Кнежа-София 140км , от които 72 магистрала и пак минаваш през 8 населени места :banghead: ) ... ами тези условия са такъв катализатор на агресивно шофиране , че не е истина . . . Аз лично се опитвам да се абстрахирам , но е трудно ... и доста хора не го правят .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 16 Сеп 2011, 22:29

bum_bum написа:...

alx написа:"оправете ни пътищата и всичко ще се оправи"- глупости. на кривата ракета и космоса и пречи...

проблема по българските пътища е социален/ манталитетен. инфраструктурата е без значение когато опре до спазване на законите. 99.999% от всички сакатлъци по пътя стават защото е нарушен здпп... та... ако се спазва закона, ще има много по-малко трупове. много е просто всъщност.

+1
+1

Война без войници няма... Не всички сме войници, но някой си го отнасят и без да са.
Когато изчезнат войниците по пътищата, ще спре и войната.
До тогава само каране, както описа bum_bum, или в случай, че не можете така, както написа alx. Мда, просто е.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата