"Войната на пътищата"- мит или реалност ?
Модератор: Общи модератори
Re: "Войната на пътищата"- мит или реалност ?
Ronka написа:Всичко са откачили бре...сутрин спят, следобед спят, вечер са уморени и ядосани ...или им е топло, или им е студено, аман от идиоти...![]()
В другата тема за скоростите..ми аз ако не карам с 80км/ч. в Овча Купел, не моа се прибера 20мин по един булевард... не че искам...за 4г кво ли не тествах...![]()
Война по пътищата ли ... взимам винкеО и ще видите война

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:stoevro написа:Според мен, ако си караш в ограничението, даваш си сигнал за всяка маневра, мисля че ще добре. Но факт е ,че колкото и да си внимателен в случая, не знаеш кой от къде може да ти се появи и да направи белята, защото явно повечето са гледали да си вземат книжлето и да се правят на големите шофери независимо дали са в града или извън.
Като кажете "появи се от някъде".. Той няма да падне от небето. За да се появи трябва да е бил някъде преди това.
Шофирането не е само да въртиш волана и да дрифтиш по кръстовищата. Карайки в града трябва да знаеш кой ти е отзад, отпред, отстрани.
Наблюдавайки колите около теб има някои дребни знаци, които показват, че шофьора е колеблив или несигурен. Такива настъпват осевата линия, не карат направо, натискат безпричинно спирачката, ускоряват внезапно и неравномерно.
Минавайки покрай всеки един предвиди най-голямата глупост, която може да направи и бъди готов за нея още преди той да си я е помислил.
Пресичайки кръстовище с предимство винаги приемай, че всички останали си мислят, че те са с предимство. Като наближиш пешеходна пътека намали отдалеч за да накараш тези зад теб и те да намалят, а не 20 метра преди нея като видиш пешеходец да му спреш с мотива "ама тоя отзад ще ме удари".
Ако засечете кола на НСО по Цариградско обърнете внимание каква дистанция спазва тази кола и каква всички останали.
Градското каране, особено в София всеки ден предлага хиляди безплатни уроци. Дали ги виждаме и дали учим нещо си е изцяло наш проблем.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Извинявам се че не се изразих ясно , но все пак някой хора са ме разбрали .
Не казвам , че пътната ситуация в България е песен , казвам че преди 30 години примерно е имало 200%-300% повече жертви при 1500% по-висок трафик днес (сигурно и повече) .
Също исках да се наблегне на изкуствено създадените и масово популяризирани писхо трикове - щам,пандемия,война по пътищата
Не казвам , че пътната ситуация в България е песен , казвам че преди 30 години примерно е имало 200%-300% повече жертви при 1500% по-висок трафик днес (сигурно и повече) .
Също исках да се наблегне на изкуствено създадените и масово популяризирани писхо трикове - щам,пандемия,война по пътищата

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
1970 - 7556
2010 - 8855
Разлика - 1299, при положение че трафика сега е сигурно поне 50 пъти повече.....извод ->няма война по пътищата
2010 - 8855
Разлика - 1299, при положение че трафика сега е сигурно поне 50 пъти повече.....извод ->няма война по пътищата

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Само не разбрах кои обстоятелства карат българина да прави безумия на пътя, като предреждане и неправилно престрояване или избутване само и само да се престрои даже с риск за живота?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Zubcho написа:Само не разбрах кои обстоятелства карат българина да прави безумия на пътя, като предреждане и неправилно престрояване или избутване само и само да се престрои даже с риск за живота?
Както всичко друго,което прави неправилно българинът ... пезпочвеното самочувствие и самозаблуждението,че може всичко

Много като тебе вече плакаха ...
Добре някой има ли подобна статистика за Германия или някоя друга държава. Дайте да видим колко има война тук и колко там... А някой да извади статистика колко са пострадалите или убитите след битови скандали. Дайте и това да видим ако излезне,че има повече жертви ? Значи сме в гражданска война така ли ?
- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Вземайте под внимание и състоянието на колите преди 50 години и това, че тогава никой не е носел колани. Следователно почти всеки удар с над 60 км/ч е бил смъртоносен. А сега не е точно така.
Освен това е голям мит, че и по онова време не е имало рейсъри по пътищата.
Освен това е голям мит, че и по онова време не е имало рейсъри по пътищата.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ето статиска на убити на 1 млн, души - ще помоля някой да я свали и качи тук (защото мен нещо не ми отваря файла) .
- само като видиш седалка , която свършва на половината на гърба ти и НЯМА облегалка за главата и си представяш как камшичния удар ти чупи врата като върбова клонка . Аз никога не бих сложил колан в такава кола
Иначе наистина е така - тогава колите са били много по-опасни , но пък и вижте броя на ранените - днес е горе-доул , като тогава ... както казахме при 50 пъти по-голям трафик .
- дано не те чуе плъх от някоя медия , че следващите 3 години за това ще се говори
че тогава никой не е носел колани.
- само като видиш седалка , която свършва на половината на гърба ти и НЯМА облегалка за главата и си представяш как камшичния удар ти чупи врата като върбова клонка . Аз никога не бих сложил колан в такава кола

Иначе наистина е така - тогава колите са били много по-опасни , но пък и вижте броя на ранените - днес е горе-доул , като тогава ... както казахме при 50 пъти по-голям трафик .
А някой да извади статистика колко са пострадалите или убитите след битови скандали. Дайте и това да видим ако излезне,че има повече жертви ? Значи сме в гражданска война така ли ?
- дано не те чуе плъх от някоя медия , че следващите 3 години за това ще се говори

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Дори и да има такава война, що ТИ трябва да участваш? Да не е обявена мобилизация нещо.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Elesar74 написа:Дори и да има такава война, що ТИ трябва да участваш? Да не е обявена мобилизация нещо.....
Чеки са... съседе

Половината не знаят кво е тва

Много като тебе вече плакаха ...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
мисля, че грешиш със цел самоизвинение. няма лошо- така са си полирали мисленето болшинството от българските шофьори- някой друг им е виновен. .. но аз поне знам, че това мислене е опасно и несъзидателно.
"оправете ни пътищата и всичко ще се оправи"- глупости. на кривата ракета и космоса и пречи...
проблема по българските пътища е социален/ манталитетен. инфраструктурата е без значение когато опре до спазване на законите. 99.999% от всички сакатлъци по пътя стават защото е нарушен здпп... та... ако се спазва закона, ще има много по-малко трупове. много е просто всъщност.
"оправете ни пътищата и всичко ще се оправи"- глупости. на кривата ракета и космоса и пречи...
проблема по българските пътища е социален/ манталитетен. инфраструктурата е без значение когато опре до спазване на законите. 99.999% от всички сакатлъци по пътя стават защото е нарушен здпп... та... ако се спазва закона, ще има много по-малко трупове. много е просто всъщност.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Манталитета е главен винавник - да . Но когато караш 90% от времето по - тесни 2 лентови пътища , осеяни с огромни кратери , липса на маркировка , идиотски ограничения от 60 км/ч по целия път ... самия този път минава през центъра на всяко едно възможно село (Кнежа-София 140км , от които 72 магистрала и пак минаваш през 8 населени места
) ... ами тези условия са такъв катализатор на агресивно шофиране , че не е истина . . . Аз лично се опитвам да се абстрахирам , но е трудно ... и доста хора не го правят .

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
bum_bum написа:...
alx написа:"оправете ни пътищата и всичко ще се оправи"- глупости. на кривата ракета и космоса и пречи...
+1
+1
Война без войници няма... Не всички сме войници, но някой си го отнасят и без да са.
Когато изчезнат войниците по пътищата, ще спре и войната.
До тогава само каране, както описа bum_bum, или в случай, че не можете така, както написа alx. Мда, просто е.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!