некоректна застрахователна компания
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: некоректна застрахователна компания
pepitoooooooooo написа:Били сме свидетели на не една и две теми- "трябват ми счупени фарове".... или- "търся счупен десен халоген за каско"...
Дали затова наистина се овълчиха толкова тея застрахователи??
Според мен е точно зареди това.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Продължавам със сагата Бул Инс.
Вчера се върнах от София. След едночасово размотаване из сградата на Бул Инс , която е до Кенпински , успях да взема официален документ за отказа на щетата. Служителите от офиса се държаха супер неадекватно и не знаеха как да реагират в създалата се ситуация. Единия дори ме убеждаваше , че такъв документ не ми трябва. Било практика на Бул Инс да не изплаща щети от паркинг , защото много се злоупотребявало. А застрахованите така или иначе си търсели правата в съда , та дело за отказ на щета се завеждало и без официален отказ. Нито съм бил първия , нито ще съм последния , който щял да ги съди. Абсолютна безотговорност. Просто съм отвратен
Дай тука парите и си е..вай майката.
Между другото BMWто е готово и вече си е пред нас. Всичко си е както преди. Ремонта излезе 350лв. Колата е застрахована за 13000лв и съм платил каско 630лв.
Продължавам "борбата" до дупка
Вчера се върнах от София. След едночасово размотаване из сградата на Бул Инс , която е до Кенпински , успях да взема официален документ за отказа на щетата. Служителите от офиса се държаха супер неадекватно и не знаеха как да реагират в създалата се ситуация. Единия дори ме убеждаваше , че такъв документ не ми трябва. Било практика на Бул Инс да не изплаща щети от паркинг , защото много се злоупотребявало. А застрахованите така или иначе си търсели правата в съда , та дело за отказ на щета се завеждало и без официален отказ. Нито съм бил първия , нито ще съм последния , който щял да ги съди. Абсолютна безотговорност. Просто съм отвратен

Между другото BMWто е готово и вече си е пред нас. Всичко си е както преди. Ремонта излезе 350лв. Колата е застрахована за 13000лв и съм платил каско 630лв.
Продължавам "борбата" до дупка

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Комисли за защита на потребителя
,дали би помогнала?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ktamen написа:ZLATIST написа:xpl0d написа:ZLATIST написа:Много неприятен случай колега.....хората застраховат в Бул Инс според мен единствено от страх за евентуална кражба на колата им...Ако пак правиш каско колега те съветвам да е в Български имоти-на брат ми за счупена дръжка на вратата му изплатиха 120 лв.,леко ударена врата 450 лв. при това само за броени дни!
Пшшшт, по-полека с български имоти. Преди няколко години 3 огледа правиха на една бра(д)ва докато решат дали е тоталка, при положение, че беше таванена 3-4 пъти, цялата предница беше помляна, отделно отгоре погледната колата не беше права ми по-скоро под формата на > и тея пенсии се чудеха "абе като че може и да се оправи тази кола, а, малко да я изпънат тва онова". Отделно няма да ти казвам колко бавиха и кви нерви беше с тея педали. На един друг авер пак същата година един му се вряза отзаде. Е не брутално, но бронята беше за нова, там багажното отделение, капака на багажника, абе доста неща са. И тея педали му дадоха 300лв. за цялата хамалогия. А му излезе къде къде повече.
Не знам какъв е тоя случай дето ми го разправяш и какво точно е станало ама аз по-коректна компания на пазара не знамПри това го казвам от факти не от "тоя и оня",а от мой личен опит и този на брат ми
Аз никога не съм си правил каско и едва ли ще си направя някога, просто защото нямам грам доверие на никоя застрахователна компания - всички са мошеници, а и май нямат избор защото и клиентите им често шмекеруват.
Два пъти са ми плащали от Гражданската, първия път Български имоти просто се подиграха с мен със смешно малка сума - последва скандал и след месец увеличиха сумата със 50% - дори и увеличената сума не беше достатъчна да покрие щетите дори и наполовина. Оттогава знам, че Застрахователен надзор съществува само за да има топли местенца за наши хора, на които дейноста им се изчерпва с това да си получават заплатите. Втория път от Булинс ми платиха точно колкото ми бяха реалните щети без никакви разправии.
Така, че според моя личен опит Български имоти са мошеници, а Булинс са читави.
Ако имаше нормално действаща съдебна система в Бг вероятно застрахователите нямаше да са толкова арогантни.pepitoooooooooo написа:Накрая ще те съдят. Поне такава е реалността. Познавам човек, който пострада при ПТП.
След няколко години, разбра, че е осъден.
Сега плаща 7 бона.
Застрахователите са като депутатите- котаго и да ги пратиш при некой индиянец, все си закъснял.
Не го разпитвах пойче човечеца, щото меу се плачеше. Като питал адвокат- какво да прави и като му казал, срущу кой....
оня директно му казал да им даде парите, щото иначе ще го "оправят" за още...
Сигурен съм, че и това си е съвсем вярно, нали пак български съд осъди Горсова да плати на застрахователя.
Колега това не е точно така!
Съдът просто отхвърли поредния иск за няколко стотин хиляди лева, които вече така или иначе бяха платени от благотворителната кампания.
Ако незнаеш когато сеотхвърли даден иск (с други думи изгубиш дело) плащаш таксите на адвокатите на този който си съдил и губиш таксата която се плаща като % от исканата сума.
Много се спекулира в медиите с този случай, не защитавам никого, просто нещата не са винаги такива каквито казват по телевизията.

Кое не е така?
И аз съм пращал смси, пращал съм ги за момичето, а не за застрахователя.
Все едно да ти блъснат колата, баща ти да ти купи друга и застрахователите да не ти платят щетите щото баща ти вече ги е платил вместо тях.
Има ли някой, който би пратил смс за да свали отговорноста от застрахователя?
Все едно да ти блъснат колата, баща ти да ти купи друга и застрахователите да не ти платят щетите щото баща ти вече ги е платил вместо тях.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ktamen написа:Кое не е така?
1: Ситуацията с Горсова е съвсем различна- заведено е дело и е загубено... щом загубиш дело плащаш всички разноски и толкова- пари на застрахователя НЕ са плащани, платени са съдебни разноски, такси и хонорар на адвоката... Има сериозна разлика...
2: Много се отплесваме от темата...
ПС: Лелеее, как го казах това

Не мисля, че сме се отплеснали от темата за некоректните застрахователи. Причината да ги има е, че в Бг няма правосъдие. Вярно е, че Горсова губи делото и трябва да плати разноските на другата страна, но се съмнявам, че в по-нормална държава с по-нормално правосъдие застрахователите имат шанс да спечелят със суперарогнтния аргумент:
Горсова е получила много пари от смси - значи ние нищо не трябва да и плащаме
Все едно всички дето сме писали в тази тема съберем по 10лв и ги дадем на колегата пуснал темата после той като започне да съди Булинс и те да кажат в съда, че той вече си е получил парите значи нищо не му дължат.
И в Бг съда подобно измъкване от отговорност е напълно нормална практика.
Горсова е получила много пари от смси - значи ние нищо не трябва да и плащаме

Все едно всички дето сме писали в тази тема съберем по 10лв и ги дадем на колегата пуснал темата после той като започне да съди Булинс и те да кажат в съда, че той вече си е получил парите значи нищо не му дължат.
пичове, аз имам още по тъп случай
на бензиностанцията бях спрял и съм си налял гориво, седя на касата да плащам ,а колата е на колонката
един камион се появи от някъде и нещо правеше, в един момент даде назад и удари моята кола
удара беше на паркинг, така да се каже, но доста сериозен (изтекъл радиатор, преебани рогове и т.н.)
в началото всичко беше ОК, докато не видяха сериозността на щетите, въпреки 10 свидетеля и запис от камерата от БУЛИНС казаха, че този удар не може да е на паркинг и щетите не съответстват на описаното
след 300 зора "склониха" да ми платят 80% от щетата...
на бензиностанцията бях спрял и съм си налял гориво, седя на касата да плащам ,а колата е на колонката
един камион се появи от някъде и нещо правеше, в един момент даде назад и удари моята кола
удара беше на паркинг, така да се каже, но доста сериозен (изтекъл радиатор, преебани рогове и т.н.)
в началото всичко беше ОК, докато не видяха сериозността на щетите, въпреки 10 свидетеля и запис от камерата от БУЛИНС казаха, че този удар не може да е на паркинг и щетите не съответстват на описаното
след 300 зора "склониха" да ми платят 80% от щетата...
No bling at the Ring
- batzlati
- младши ентусиаст
-
Еееее , направо не е истина. Наистина системата им на работа на Бул Инс е такава отвратителна 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ktamen написа:Не мисля, че сме се отплеснали от темата за некоректните застрахователи. Причината да ги има е, че в Бг няма правосъдие. Вярно е, че Горсова губи делото и трябва да плати разноските на другата страна, но се съмнявам, че в по-нормална държава с по-нормално правосъдие застрахователите имат шанс да спечелят със суперарогнтния аргумент:
Горсова е получила много пари от смси - значи ние нищо не трябва да и плащаме![]()
Колега явно не си гледал всички гледни точки, затрахователите са си платили, просто е предявен още един иск, поредния затова е и отхвърлен....
Гледах едно предаване с участието на ставийски, ми да ти кажа то като разказа каво що , да го бяха осъдили да полежи една година по добре щеше да е за него...

Прав си, че не съм запознат в детайли с това дело. Опитах да разпитам Гугъл, но от него разбрах само, че Ставийски е платил 25000, а какво са платили Женерали - нищо не открих. Дори да са платили някаква сума (а аз се съмнявам все още, че са платили и 1лв) съм сигурен, че сумата е смешно малка в сравнение с щетите и родителите на Горсова са прави да искат повече. От самия аргумент на съда излиза, че аз съм пращал смси в полза не на Горсова, а на Женерали.
Още преди Горсова имаше подобен случай с друго момиче, но за него нямаше кампания за събиране на пари. Застрахователя (ОЗК) предлагаше някакви пари, но родителите не ги вземаха, защото искаха много повече. Само, че дело не можеше да се заведе защото трябвало да се заведе от въпросното момиче (и то в подобно състояние като Горсова) или момичето да упълномощи някой - това също нямаше как да стане заради състоянието на момичето. Дискусията по този случай продължи около 20мин по ТВ и половината време юриста от ОЗК обясняваше, че всичко това е нормално и така трябва да бъде - подобен фарс е възможен само в България.
В първото си мнение написах, че аз съм доволен от Булинс, но е очевиден факт, че в Бг няма съд, който да ги принуди да спазват задълженията си по застраховките.
Само не ми казвай, че ти имаш доверие на българската съдебна система.
Почти по същото време на случая със Ставийски имаше подобен случай в Перник с няколко загинали абитуриенти, един от които беше син или дъщеря на известен магистрат. Пияната шофьорка я осъдиха на около 15 години ефективно. Пак пример за Бг правосъдие.
Факт е, че и застрахованите често се опитват да мамят и това донякъде оправдава мошеничествата на застрахователите, но проблема е, че няма обективен съд, който да решава кой е прав.
Още преди Горсова имаше подобен случай с друго момиче, но за него нямаше кампания за събиране на пари. Застрахователя (ОЗК) предлагаше някакви пари, но родителите не ги вземаха, защото искаха много повече. Само, че дело не можеше да се заведе защото трябвало да се заведе от въпросното момиче (и то в подобно състояние като Горсова) или момичето да упълномощи някой - това също нямаше как да стане заради състоянието на момичето. Дискусията по този случай продължи около 20мин по ТВ и половината време юриста от ОЗК обясняваше, че всичко това е нормално и така трябва да бъде - подобен фарс е възможен само в България.
В първото си мнение написах, че аз съм доволен от Булинс, но е очевиден факт, че в Бг няма съд, който да ги принуди да спазват задълженията си по застраховките.
Само не ми казвай, че ти имаш доверие на българската съдебна система.
Почти по същото време на случая със Ставийски имаше подобен случай в Перник с няколко загинали абитуриенти, един от които беше син или дъщеря на известен магистрат. Пияната шофьорка я осъдиха на около 15 години ефективно. Пак пример за Бг правосъдие.
Факт е, че и застрахованите често се опитват да мамят и това донякъде оправдава мошеничествата на застрахователите, но проблема е, че няма обективен съд, който да решава кой е прав.
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Дойде ред да се включа и аз.Злополуката се случва вечерта на 01.01.2011г.Паркирвам си колата пред блока към 17-18ч и се отдавам на почивка.Към 04ч сутринта чувам аларми,пръщене и силна светлина под балкона от паркинга.Излизам сънен и виждам че колата ми гори,УЖАС,на ме питайте как се почуствах.Дойде пожарна,загасиха каквото беше останало и дойдоха застрахователите.Описваха,снемаха показания и т.н.Заключението на пожарната бе-късо съединение в предната част на дв.отсек.След няколки дни ме привикват любезно в Бул инс при ВВК(вътрешно ведомствен контрол
)Задават ми въпроси как е станало и т.н. докато не стигнаха до последният въпрос-Извършвали ли сте някакви подобрения по автомобила,дорабодки и т.н.Отговарям че не съм,аз си обичам сток неща.Тогава ми показват снимка на волана като съм я маркирал и след пожара.На маркировката е без мулти-функция,а след пожара снимките са със.Обяснявам че съм си закупил и монтирал заводска милти-функция,монтирана в сервиз 20 ДЕНА ПРЕДИ ПОЖАРА и че за мен подобрения го разбирам,да изменя,"подобря" нещо по автомобила различно от заводските му опции.Обяснявам че колата е фабрично подготвена(е46- купе фейс лифт) за въпросните бутони,не е изграждана ел.инсталация и т.н.Казха че е трябвало да я обявя и да отида на снимки,че това е промяна в условията на ползване на МПС,предпоставка за застрахователно събитие и тем подобни финтове след което казаха,ще видим.питам ги ако си сменя касетофона,крушка,пак ли така ще ме извъртите ако се получи нещо,нали затова е каското
.Притесних се от заключението им и реших да потърся някоя "връзка".Един приятел на шурето ми каза че ги познава шефове и т.н.,изпратих го и след 5дена ми звънят и ми казват-не става брат,отказваме ти каквито и да е пари.Заради волана била пламнала.Отивам до Камор,вадя документ че имам опция заводски заложена,волана е непокътнат,компютъра(където се слага кабела за разпознаване на милтито) също не е засегнат,документ от сервиза че не съм си го слагал сам и т.н.,пускам жалба и чакам.След 10 дена пак отказ.Разбирам че човека от ВВК се амбицирал на този който ми ходатайстваше и започва да се инати явно.Втора жалба,пак среден.Заведох дело което е след около месец и да видим.Това са пълни безумци и им обяснявам че местото от където е тръгнал пожара няма ама нищо общо с волана и те ми заявяват-ами не знам,там някое кабелче нещо може да се е прецакало,да скокнала искра,абе тъпотии.Имах застраховани 14 коли общо при тях,за 3год,занесох им копия от полиците,нямам нито една щета,нито една.Всичките ми коли бяха за над 22-26 хил лева.Просто съм без думи
.Отдавна се канех да пиша,ама все не ми оставаше време.
П.П. Отгоре на това, в промеждутъка между празниците(3-4дена преди пожара) си закупих и монтирах 4 чисто нови зимни гуми за 1300лв
,които отлетяха,каръщина голяма!

П.П. Отгоре на това, в промеждутъка между празниците(3-4дена преди пожара) си закупих и монтирах 4 чисто нови зимни гуми за 1300лв

- batzlati
- младши ентусиаст
-
В заключение на моята сага с Бул Инс мога с удовлетворение да кажа , че ми върнаха трите вноски от застрахователната премия. След почти двумесечно ходене от офис на офис , събиране на документи и фактури и след последвала официална нотариална покана от моя страна за доброволно плащане , застрахователите ми върнаха парите.
Та колеги , ако някой има проблеми със застрахователна компания , независимо коя е тя , моят съвет е - търсете си правата до кай. Щом аз успях , ще успеете и вие!
Пожелавам безаварийно шофиране на всички
Та колеги , ако някой има проблеми със застрахователна компания , независимо коя е тя , моят съвет е - търсете си правата до кай. Щом аз успях , ще успеете и вие!
Пожелавам безаварийно шофиране на всички

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Aз искам да ви споделя случай с булинс на мой много добър приятел.
2009 година лятото си купува Голф 4 на 40 000 км от представителство на Фолксваген в Германия за 9000 евро. Колата беше слънце, много хубава, 2004-та мисля, като нова ама буквално.
Колата се застрахова в Булинс като те я оценяват на 15 000 лв, в момента в който е докарана в България. След около половин година, една сутрин както става момчето да си се качи в колата пред къщата в Горна Баня, хоп колата я няма (Ауди А6 2008 на баща му е непокътнато, голфа откраднат). Оттам се почват едни мъки по булинс, те първо се чудят как може да е открадната, след това се опитаха да обвинят в измама хората, тук е момента да спомена, че те имат няколко микробуса и камиона и тирове, които също са в Булинс и това мисля, че всеки знае колко пари им се сипе на онези.
След няколкомесечни борби, от булинс склоняват да платят, но казват, че понеже в момента цената на голфовете била между 6 и 10к те можели да платят 8 000 лв на човека (кола за над 15 000лв, застрахована за 15). След това веднага моя приятел предприе мерки да ги осъди, и след доста перипети спечели на първа инстанция, да получи 10500 лв + разноските за адвокатите и делото, което пак не е каквото е нормално, но поне отстоя правата си.
2009 година лятото си купува Голф 4 на 40 000 км от представителство на Фолксваген в Германия за 9000 евро. Колата беше слънце, много хубава, 2004-та мисля, като нова ама буквално.
Колата се застрахова в Булинс като те я оценяват на 15 000 лв, в момента в който е докарана в България. След около половин година, една сутрин както става момчето да си се качи в колата пред къщата в Горна Баня, хоп колата я няма (Ауди А6 2008 на баща му е непокътнато, голфа откраднат). Оттам се почват едни мъки по булинс, те първо се чудят как може да е открадната, след това се опитаха да обвинят в измама хората, тук е момента да спомена, че те имат няколко микробуса и камиона и тирове, които също са в Булинс и това мисля, че всеки знае колко пари им се сипе на онези.
След няколкомесечни борби, от булинс склоняват да платят, но казват, че понеже в момента цената на голфовете била между 6 и 10к те можели да платят 8 000 лв на човека (кола за над 15 000лв, застрахована за 15). След това веднага моя приятел предприе мерки да ги осъди, и след доста перипети спечели на първа инстанция, да получи 10500 лв + разноските за адвокатите и делото, което пак не е каквото е нормално, но поне отстоя правата си.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Изчетох темата и въпреки това току що си направих онлайн ГО при тях - свалили са с 20лв надолу цената отпреди няколко дена.
184лв при еднократно плащане за 2л дизел.
Но каско при тях никога...!
184лв при еднократно плащане за 2л дизел.
Но каско при тях никога...!
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4