Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Прави сте колеги - но има един факт и той е гаранцията.
3 лаптопа имам - 2 дела и едно ейсърче.
Единия дел на 10 месец батерията тръгна- хората ми е смениха без проблем и сега вече втора година е без проблем.
Другия на 2,5 години гръмна харда - този лаптоп мога да кажа ,че се ползва по поне 12 часа на ден и не като пишеща машина а си се ползва харабийската - пак ми го смениха и даже си доплатих смешна сума и ми сложиха двойно по-голям хард.
Също така имам карта при тях като закупил 2 продукта / не съм значи много редовен клиент/ и сега за всичко ползвам 15% отстъпка/
На първия който приятелката ми го ползва много за писане ми смениха клавиатурата -защото са се изтъркали надписите на бутоните...
Също така има опций с които плащаш смешна сума и ти става гаранцията от 3 на 5 години
Един вид докато си съществува машинката си е гаранционна.
И това не е някаква си фирма а официален дилър
Та много зависи от гледната точка
3 лаптопа имам - 2 дела и едно ейсърче.
Единия дел на 10 месец батерията тръгна- хората ми е смениха без проблем и сега вече втора година е без проблем.
Другия на 2,5 години гръмна харда - този лаптоп мога да кажа ,че се ползва по поне 12 часа на ден и не като пишеща машина а си се ползва харабийската - пак ми го смениха и даже си доплатих смешна сума и ми сложиха двойно по-голям хард.
Също така имам карта при тях като закупил 2 продукта / не съм значи много редовен клиент/ и сега за всичко ползвам 15% отстъпка/
На първия който приятелката ми го ползва много за писане ми смениха клавиатурата -защото са се изтъркали надписите на бутоните...
Също така има опций с които плащаш смешна сума и ти става гаранцията от 3 на 5 години

Един вид докато си съществува машинката си е гаранционна.
И това не е някаква си фирма а официален дилър

Та много зависи от гледната точка

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
vladye написа:Аз си взех ново VAIO точно по тази причина, но бях на косъм да си взема 1/2+ годишен Macbook/Macbook Pro.
Разума надделя май
Да попитам за батерията, как е най-правилно да се ползва?
Желателно ли е да се изважда, ако се работи на бюро 8+ часа? Или е по-добре да си седи вътре в лаптопа, за да се зарежда/разрежда?
Едно правило за батерията, което съм научил от един много кадърен компютърджия...
В къщи лаптопа нека си работи на зарядно и лаптопа да си е с батерията! Един път седмично трябва да се изцеди батерията докрай! Това ако е непрекъснато на зарядно. Не е добре да се разрежда често (освен ако не се налага) защото батерията има определен брой цикли на зареждане-разреждане. Не се ли пък разрежда от време на време се скапва. Не махайте батерията от лаптопа - пълни глупости са това! Тя работи и като UPS, и предпазва машината от директни токови удари!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
exvitermini написа:...
това е май оптималното решение , но задължително чат пат се "разклаща" батерията с един 2 пълни цикъла разряд заряд .

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
батерията се скапва от висока температура. за това има смисъл да се държи на вън, защото лаптопа я държи много гореща. но пък губиш 'ups'-а така. не са толкова скъпи, че чак толкова да се кътат. това с заряда и разряда е безсмислено и и скъсява живота принудително. единствено има смисъл да се разреди за да се нагоди логиката на загубата на капацитет с времето (един път в годината примерно).
и още нещо - колкото по-малко се спира един компютър толкова по-добре за всички механики по него (вентилатори, дискове и т.н.).
и още нещо - колкото по-малко се спира един компютър толкова по-добре за всички механики по него (вентилатори, дискове и т.н.).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
xpl0d написа:Vladko написа:xpl0d написа:Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.
До автора на темата: Пренебрегни това мнене е изключително грешно. Процесори от типа Exxx не се слагат на лаптопи. IBM/Lenovo T серията са изключително качествени, има и стари и нови модели.
Moхооо, мохоооо, чети и се осведоми малко преди да ланкаш глупости. Първо съм писал "примерно", не съм казал 100% се слагат и второ IBM не правят лаптопи от много отдавна. Тва, че си достатъчно прост да не правиш разлика между истинско IBM T и китайския боклук Lenovo T си е твой проблемзапази си дебилното мнение и не обърквай хората.
Мохо бохо, това е положението, все пак някой, който разбира от тези неща ще му стане ясно, кой е прост след като прочете поста ти. T серията на IBM винаги се е произвеждала от Леново, дори под бранда на IBM. Имам доста впечатления от T60,T61, X100e, в момента работя на Т420 ежедневно. Просто предупреждавам човека, да има впредвид нещата които пишеш и да не се излага.

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Vladko написа:xpl0d написа:Vladko написа:xpl0d написа:Най-лесно се ориентираш по модела и марката. Ако е IBM Т нещо си примерно е много стар. Другия начин е по хардуера в лаптопа, примерно по процесора ако е P4 сам си прави сметка на колко време е. Ако е от по-новите взимаш модела на процесора примерно Е5300 проверяваш го в на интел сайта и там си пише кога е пуснат и/или спрян от производство. По паметта също можеш да се ориентираш - ако е DDR 1 или 2 е стар, ако е 3 - нов.
До автора на темата: Пренебрегни това мнене е изключително грешно. Процесори от типа Exxx не се слагат на лаптопи. IBM/Lenovo T серията са изключително качествени, има и стари и нови модели.
Moхооо, мохоооо, чети и се осведоми малко преди да ланкаш глупости. Първо съм писал "примерно", не съм казал 100% се слагат и второ IBM не правят лаптопи от много отдавна. Тва, че си достатъчно прост да не правиш разлика между истинско IBM T и китайския боклук Lenovo T си е твой проблемзапази си дебилното мнение и не обърквай хората.
Мохо бохо, това е положението, все пак някой, който разбира от тези неща ще му стане ясно, кой е прост след като прочете поста ти. T серията на IBM винаги се е произвеждала от Леново, дори под бранда на IBM. Имам доста впечатления от T60,T61, X100e, в момента работя на Т420 ежедневно. Просто предупреждавам човека, да има впредвид нещата които пишеш и да не се излага.

IBM продават бизнеса си на Леново през 2005-та. Последните истински T-та на IBM са 43 и 43р. Т60 и Т60р са производство на Леново и освен логото на IBM няма нищо IBM-ско в тях. Т61 и Т61р вече излизат даже и без IBM логото. Х100-то също е изцяло Леново. Така, че всички боклуци, които си ползвал са чисто китайско Леново прозводство мейд ин чайна, включително и 420-ката. Следващия път, като решиш да се правиш на дървен философ си рефрешни малко поне инфото преди тва, че от писанията ти лъха на перхидрол като за световно. 2г. съм работил за IBM и вярвай ми много по-наясно съм кой, под каква марка, какво лого, какво продава

xpl0d написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Не ми е смешно, че си тъп, а че ти личи
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
IBM продават бизнеса си на Леново през 2005-та. Последните истински T-та на IBM са 43 и 43р. Т60 и Т60р са производство на Леново и освен логото на IBM няма нищо IBM-ско в тях. Т61 и Т61р вече излизат даже и без IBM логото. Х100-то също е изцяло Леново. Така, че всички боклуци, които си ползвал са чисто китайско Леново прозводство мейд ин чайна, включително и 420-ката. Следващия път, като решиш да се правиш на дървен философ си рефрешни малко поне инфото преди тва, че от писанията ти лъха на перхидрол като за световно. 2г. съм работил за IBM и вярвай ми много по-наясно съм кой, под каква марка, какво лого, какво продава
Незнам на теб конкретно, какъв ти е проблема и от къде се извъди, но не ме и интересува и без това избягвам да пиша по форуми...
Първо не ме интересува къде си работил изобщо, незнам на мене какво ми личи, но не обиждам хората по форуми, най-малкото защото е смешно, обикновенно това е поведение на мишкарите в реалния живот.
Второ към автора на темата:
Точният обем работни часове на дадена машина, трудно ще разбереш. Но можеш да направиш справка от уеб сайта на производителя или дори с директен e-mail до него, кога е бил произведен лаптопа.
Обикновенно това става чрез седиен номер записан от долната част на лаптопа.
Някой по важни неща при покупката на лаптоп втора употреба, които все пак биха ти били от полза:
1. Шаси - огледай се дали цялто шаси е здраво, дали няма големи пукнатини или дори липсващи парчета.
2. Дисплей - може да бъде проверен за мъртви пиксели с програмката Nokia Monitor Test.
3. Охалждане - може да бъде проверено, чрез програмката Prime95, която натоварва лаптопа доста.
4. Видеокарта - някои модели лаптопи идват с външна видеокарта (от старите серии е добре да се избягват моделите на nVidia от серията 8ххх). Може да се провери с програмата 3D Mark.
Вторичните неща, който дори да са в лошо състояние биха могли да се подменят по-лесно от горе посочените:
1. Хардиск - да се провери за лоши сектори, програми бол.
2. Рам памет - може да се провери с програмката MemTest.
3. Батерия - ясно как може да се провери.
Покупката на лаптоп втора употреба е малко като на автомобил, ако е добре пазен, качествена марка и в ред си струва.
Малко статистика:
Кошника е Acer имам го от 29.10.2009. Батерията вижте от снимката колко е износена (и то само защото 1 го забравих без захранване и угасна от изтощена батерия)
Използва се по 6/7 дни в седмицата по 10-12 часа по следния начин - при изгасен комп. извадено захранване (батерията не се вади никога) включване след което (оптимален вариянт 10-15 мин. работа на батерия)(минимален-докато се пусне и зареди некоя програмка примерно 1-2 мин.) се свързва захранването, и това се повтаря абсолютно при всяко стартиране.Просто 1 начин да си запазите батерията проверено и изпитано многократно при др. модели лап-топчета.
Кошника е Acer имам го от 29.10.2009. Батерията вижте от снимката колко е износена (и то само защото 1 го забравих без захранване и угасна от изтощена батерия)
Използва се по 6/7 дни в седмицата по 10-12 часа по следния начин - при изгасен комп. извадено захранване (батерията не се вади никога) включване след което (оптимален вариянт 10-15 мин. работа на батерия)(минимален-докато се пусне и зареди некоя програмка примерно 1-2 мин.) се свързва захранването, и това се повтаря абсолютно при всяко стартиране.Просто 1 начин да си запазите батерията проверено и изпитано многократно при др. модели лап-топчета.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing

...леново си е 100% китайска марка , която купува IBM и продължават под името lenovo и това , че са чайна изобщо не ги прави боклуци , а напротив - дървен дизайн , но много здрави машини са - имам Т60 и SL500 и съм много доволен ! Т60-то съм го взимал на старо и батерията му не е вадена до сега и един филм си го изкарва , а SL-а го взех чисто нов преди 3-4 години и с него никакви проблеми ! Преди имах пакард бел /голям боклук/ , купих го нов , изкара едвам три години и след последния неуспешен ремонт /дъното/ го замених за Т60-то срещу доплащане

- pavel5044
- Потребител
-
- Кара: GT 530D x-drive
- Мечтае да кара: Bently
- Детайли за колата: Proffesional navigation with HD
Стъклен покрив
Кожа, дърв. апликации
Интернет
Adaptive drive
X-drive
stefanoff написа:Стига се надлъгвайте с тея батерии![]()
Аз не виждам, какъв е смисъла да се купува лаптоп втора ръка, след като има нови по 500-600лв
Хвърлил съм око на Nokia booklet 3G, искам го за детето а като нов е към 1200лв.
Голяма част PC на IBM са правени от Lenovo и преди да им купят изцяло бизнеса и малка част от още 2-3 други компании. Няма никакво значение, че не пише само IBM. Т серията са железни машини без изключение. Имам t60p на близо 4 години (купен нов ~$1.7k) и батерията му все още кара около 4-4.5 часа нормална работа. И да иска грижа за батерията - ако се ползва основно свързан към ел. мрежата e добре да стои заредена до около 40%. Добре е на 1-2 месеца да се прави един пълен цикъл зареждане - разреждане.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Егати и тестовете,егати и мненията...
Първо-всичко се произвежда в тайван и китай и колкото по-скъпо плащат на производителите-толкова по-качествена е стоката...
Второ-има чисто нови лаптопи с много прилични показатели за около 500-650 лева,хич няма да те интересува нищо друго,защото са чисто нови,батерията и лаптопа имат гаранция и тн.
Първо-всичко се произвежда в тайван и китай и колкото по-скъпо плащат на производителите-толкова по-качествена е стоката...
Второ-има чисто нови лаптопи с много прилични показатели за около 500-650 лева,хич няма да те интересува нищо друго,защото са чисто нови,батерията и лаптопа имат гаранция и тн.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
xpl0d написа:Последните истински T-та на IBM са 43 и 43р. Т60 и Т60р са производство на Леново и освен логото на IBM няма нищо IBM-ско в тях. Т61 и Т61р вече излизат даже и без IBM логото.
Не се изказвай толкова рязко. Преди се занимавах с лаптопи, през мен са минавали IBM T42 и T43, на които отдолу пише "Made By Lenovo". Доколкото знам Леново купуват IBM през 2005та, а Т43 се правят до 2006та

T60 е в пъти по-добър лаптоп от предните - много по-студен, по здрав (корпуса не се гъне), по надежден (видеочиповете не се отлепят масово като Radeon 7500 и 9000 в предните модели).
Т61 пък има подобрения спрямо Т60, които компенсират по-слабия корпус - SATA II, достатъчно мощно вградено видео за HD, поддържа много по-мощни процесори и тн.
Всичко написано е лично мнение

По темата: аз ползвам само втора употреба лаптопи, сега съм с Lenovo T61 и съм много доволен. Говоря за техника бизнес клас (нов лаптоп такъв клас почва от 2000лв, не от 600). Не ме интересува колко е работил - проверил съм конкретния модел, който си купувам дали проявява масови дефекти, ако нe - знам че ще работи надеждно с години

Ацери, пакард бел, асуси и тн не бих си купил втора употреба (а и нови) в никакъв случай.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^Въпрос на мнение колега,освен това "бизнес клас"-какво означава,най-скъпите лаптопи не са "бизнес клас" а са геймърските,"бизнес" клас са с по-слаби параметри,колко му трябва на един лаптоп да зареди екселска таблица...
И освен това,аз от почти 8 години се занимавам с марката "Асус" и мога да кажа че е доста надежна марка и никога не ме е подвеждала...
И 2 ра употреба лаптоп си е пълно дърво,първото което заминава му е батерията,после охлаждане,ако неправилно е употребяван може един-два пъти да е насядан ,настъпван или изпускан и понеже се занимавам с електроника,та мога да ти кажа как се напуква платката от вътре,която е поне тройно филирана...
Взимам си нов и това което знам със сигурност е че 24 месеца няма да се притеснявам за нищо-все пак е в гаранция,освен това,както казах,в момента има доста прилични машини за по 500-650 лева срещу 2 ра употреба поне 400 лева...
И освен това,аз от почти 8 години се занимавам с марката "Асус" и мога да кажа че е доста надежна марка и никога не ме е подвеждала...
И 2 ра употреба лаптоп си е пълно дърво,първото което заминава му е батерията,после охлаждане,ако неправилно е употребяван може един-два пъти да е насядан ,настъпван или изпускан и понеже се занимавам с електроника,та мога да ти кажа как се напуква платката от вътре,която е поне тройно филирана...
Взимам си нов и това което знам със сигурност е че 24 месеца няма да се притеснявам за нищо-все пак е в гаранция,освен това,както казах,в момента има доста прилични машини за по 500-650 лева срещу 2 ра употреба поне 400 лева...
- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
много е важно при лаптопите втора употреба е да не е с мощна видео карта която е запоена на дънната платка,ако е от непознат, защото се отлепят тъпите чипове, нагряват ги с горещ въздух, заработват за 1 месец и после.... проблем!
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4