Аленксандър Язов-alex_matrix!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Аленксандър Язов-alex_matrix!!

Мнение от GVT » 17 Окт 2011, 21:37

Нещо не разбрах.Колата и камиона не са ли били задържани?Ако е така на кой сте го дървили толкова дни а не сте се пребрали.В много постове по теме за византийците съм писал,че техните глоби си имат тежест там и няма как да ти ги вземат ако не ходиш в маляка ленд.Ако ще и на арменския поп да се жалите нема оправия с тия боклуци.Не се лъжете да хващате адвокати ,че там вече ще сте в ебати дългия филм,куките и адвокатите са джане и ще те щави само за пари.А що се отнася за глобата нема какво да се сърдим на византийците,нашите пътни такси ги дерат на чужденците от 15 години и то глобите са като техните,само ,че в повечето случаи не отиват в държавата а в джобовете на служителите.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 17 Окт 2011, 21:42

radio_manbg написа:те не са осигурили нужната информацияза вас участниците...

Оправданието ще е "участниците са длъжни САМИ да се осведомят". Мен ми е много интересно как па са разбрали точно колко кила е там на магистралата да ги ева :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 17 Окт 2011, 21:44

xpl0d написа:
radio_manbg написа:те не са осигурили нужната информацияза вас участниците...

Оправданието ще е "участниците са длъжни САМИ да се осведомят". Мен ми е много интересно как па са разбрали точно колко кила е там на магистралата да ги ева :roll:

Педаругите имат мобилни кантари,като наще педаруги ДАИ. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 22:02

Аз не мога да разбера какво се пените толкова???Това,че някой не знае законите не го оправдава :idea:
И мен ме е яд,но това е положението :confused: Разликата ни с тях е,че тук с 50-100лв на ръка си продължаваш,а там няма мърдане.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Окт 2011, 22:26

(bubsa) написа:Аз не мога да разбера какво се пените толкова???Това,че някой не знае законите не го оправдава :idea:
И мен ме е яд,но това е положението :confused: Разликата ни с тях е,че тук с 50-100лв на ръка си продължаваш,а там няма мърдане.

яд ни е на двоините им стандарти! на тва ме е яд! за такова нарушение такава глоба и уелския херцог да е ще извие на умряло,ама нали сме Българи ае дай с големата секира от кръста.а тука кат доидат мазните пенсионери и почнат с гадния си гръцки високо да ми говорят по улиците и никои не смее копче да им каже, ми идва :bang:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 17 Окт 2011, 22:34

Лично мен ме е яд на скапаните маляки заради това,че си гледат само алчните и мързеливи задници.Че правят блокади с нашата граница,като ни е*бават майката и на нас и откровено ни се смеят че сме глупаци и че си мълчим за това,че ни дупят повече от тях :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 17 Окт 2011, 22:42

BENZINO VN написа:Лично мен ме е яд на скапаните маляки заради това,че си гледат само алчните и мързеливи задници.Че правят блокади с нашата граница,като ни е*бават майката и на нас и откровено ни се смеят че сме глупаци и че си мълчим за това,че ни дупят повече от тях :banghead:

Ей тука си много прав...
Веднъж на поредната блокада питам полицая пак ли блокада стига бе и отговора му беше един голям среден пръст за мен.
Свикнали са да им идва всичко на готово и това е,имат ли право да ми свалят предния номер и да го мачка на 2 пред мен,мисля че няма ама както и да е.
Успех на Алекс ще помогна и аз и избягвайте я тая Гърция за да си нямате ядове.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 22:42

kiko написа:
(bubsa) написа:Аз не мога да разбера какво се пените толкова???Това,че някой не знае законите не го оправдава :idea:

яд ни е на двоините им стандарти! на тва ме е яд! за такова нарушение такава глоба и уелския херцог да е ще извие на умряло,ама нали сме Българи ае дай с големата секира от кръста.а тука кат доидат мазните пенсионери и почнат с гадния си гръцки високо да ми говорят по улиците и никои не смее копче да им каже, ми идва :bang:

Прав си донякъде,НО ако и тук имаше същите глоби щеше да има ред!Тук до скоро ако се стигне до санкция изобщо глобите бяха от 100 до 500лв и аз лично съм потърпевш от това,защото всеки ден вместо допустимите 32 тона аз карам 60!
Интересно ми е защо ревеме,че няма ред,а когато се налага такъв пак не ни изнася :dunno:

Алекс да не вземе да ми се убиди.Нямам нищо против да му помогнеме,но законите са за да се спазват,а когато не се спазват си носиме последиците.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2011, 22:57

Трябвало или не никой тук не е светец и няма смисъл да се чете морал.
Станалото- станало и на човека вярвам и без това му е доста му е кофти,че да му опявате тук как не бил спазил закона.
Който може нека помогне, който не да трае и това е :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 23:00

bum_bum написа:Трябвало или не никой тук не е светец и няма смисъл да се чете морал.
Станалото- станало и на човека вярвам и без това му е доста му е кофти,че да му опявате тук как не бил спазил закона.

Аз не опявам и с удоволствие ще помогна тези дни,но наистина ще е добре ако се каже има ли срок за плащане или не.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 17 Окт 2011, 23:07

(bubsa) написа:
bum_bum написа:Трябвало или не никой тук не е светец и няма смисъл да се чете морал.

Аз не опявам и с удоволствие ще помогна тези дни,но наистина ще е добре ако се каже има ли срок за плащане или не.

малко по-назад в темата

alex_matrix написа:Нещата не са никак прости или пък най-малко някой съзнателно е отишъл в Гърция да нарушава техните закони или да се надява да мине метър. Както и да е оказа се и че гръцките полицаи незнаят закона и от целия полицейски участък само двама знаят нещо...единия написа акта а другия 3 дни го издирвахме да ни обясни какво точно сме нарушили...

В крайна сметка целта беше да карам в последния кръг на KOE и да представям България, а не да изкарвам пари или да се правя на тарикат по гръцките пътища.
Също така с нас носехме още 120 литра гориво и за камиона и за състезателната кола, защото ни предупредиха, че бензиностанциите ще са в стачка !!!

Камиона с който пътувам е 3500 кг и в България както разбрах в последствие е разрешено 20% претоварване което значи 4200кг, в Гърция обаче това не било така и както казах ми отне цели 3 дни тичане напред назад докато някой ни обясни каква е ситуацията - на кантара ни измериха 4263 кг. Опитах да се разбера с полицая още на място и да разбера още тогава какъв е проблема и ако трябва да свалим багаж, но първо той знаеше 10 думи на английски и беше изключително груб и второ в последствие научихме че сме попаднали на специално звено, което е създадено да събира глоби защото в момента общините им нямат субсидии и това е добър начин да си набавят пари, така че колкото по-висок е акта толкова по-добре...не случайно си имаха бус с маса и столове...освен нас имаше още поне 3-4 камиона, само български...

Накараха ме да сваля колата на магистралата и да се движа на ход въпреки, че на няколко пъти се опитвах да обясня на полицая, че не мога нямам, валидна зелена карта нито колата ми е легална за улицата...съвсем спокойно можеха да застанат малко по надолу и пак да ни глобят...затова след 1 км спрях и започнах да звъня телефони да намеря някой където да вземат колата и да я оставим на съхранение в Солун...за щастие намерих там прибрахме и камиончето...иначе кой знае още какво ни бяха замислили полицаите...

При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне, се оказа че наистина сме нарушили закона, но е трябвало да ни обяснят на място и е имало какво да се направи тогава, просто полицая нарочно се е направил именно за да ни напише акта, също така акта е надписан с 1200 евро за нарушение, което не сме направили, а именно, че не сме предоставили регистрация на колата, което не е така защото няколко пъти полицая искаше регистрацията на колата и му давах талона и пак накрая написал в акта, че не сме му я дали...както и да е адвоката каза, че при всички положение трябва да платим всички пари за да заведем дело, което ще струва поне 1000 евро и ще ни опростят тези 1200 евро...а другите 8000 не - тоест не си стурва да се водят дела - За брутален финал се оказа, че това за 50% сума до 10 дни за нас не важи... така че 9200 Евро

В крайна сметка най-малко вина имам аз, но понеже Иво ми правеше услуга с танспорта както и винаги го е правел, морално и въпрос на принцип е да намеря начин да му върна камиона...за съжаление сумата се оказа прекалено голяма за моите възможности, но все пак има хора които ми влязоха в положение и така
намерих откъде да взема половината назаем но за срок от 2 месеца, защото в момента най-важното бе да си изпълня моралното задължение към Иво с камиона...това, че в момента не ми е ясно как ще ги върна тези пари в този срок това е друг въпрос...

Не искам никой да ми съчуства или пък да злобее, който иска помага другото са празни приказки...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 18 Окт 2011, 12:16

alex_matrix написа:
При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне,

От там им идва целия проблем на гърците :banghead: Друг е въпроса къде забога е консула и какво можеше да направи той ?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Окт 2011, 12:50

BENZINO VN написа:
alex_matrix написа:
При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне,

От там им идва целия проблем на гърците :banghead: Друг е въпроса къде забога е консула и какво можеше да направи той ?

Какъв консул бе,тоя дебелогъз гей си драпа по цел ден макарите и не го интересува нищо.На колегата случая е нищо сравнение с другите десетки български граждани които седат с години във византийските затвори без съд и присъда.Евро съюза и плаща на ден престой на всеки чужд гражданин в затвора или предварителния арест.Имат много добра изградена схема,например.Намират в колата прахообразно вещество,може да е аналгин,аулин или тем подобно лекрство,ако имаш късмет ти правят полеви нарко тест,но в повечето случаи се правят на три и половина.Слагат ти прангите и в Серес в предварителния арест.И ти тръгват проблемите,протокол за задържане и иземване се прави на гръцки език без преводач и те принуждават да подпишеш,ако си балама ядеш дървото.Отиваш след ден два на съд и от полицията заявяват,че разбираш ли в Серес нямат нужната лаборатория и пробата от намереното вещество е изпратена в Солун.Ама тая проба се бавила 30-40 дена.През това време адвоката ти е оскубал 1000-1500 евро и ако не искаш да си на по филия хляб с малко салам и маслини си плащаш на надзиратела да ти купи нещо от кантината пред управлението.А боя който ще хапнеш при задържането и при разпитите е бонус.И през тоя период от 30-40 дена на външно министерство и в частност консула на РБългария не предприема нищо.повече няма какво да говорим.
ппПри освобождаването получаваш забрана за три или пет години да влизаш на територията на византия за да не можеш да ги съдиш.
Изображение

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 18 Окт 2011, 13:41

Колеги малко се поУвлякахте, :winky:

К'ви затвори, к'ви полеви наркотестове, к'ви адвокати :dunno: Както можеш да "ядеш дървото" в БГ, така може и в Гр :roll: Разликата е само, че там всичко е хиляди ЕУРО повече от тук и на нас ни се струва космическо :yes:
10 000 ΕΥΡΟ не е голяма глоба в транспортния бизнес :conf: Все пак една адия (разрешение) за транспортна дейност може да стъпи и 200 000 ΕΥΡΟ ;) Да не задълбаваме, но ако имаше "целенасочена репресия" с/у българи щеше да се чуе - все пак в Гърция сме над 250 000 човека, а може и повече :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2011, 13:55

:shock: аз също им дължа едни близо 5к и по тая причина там вече не стъпвам квото ще да става.
Както са огладнели кой знае къв секс ме чака пристъпя ли границата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата