За пореден път по въпроса с тъмните прозорци
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: За пореден път по въпроса с тъмните прозорци
Projektzwo написа:zBoost написа:Projektzwo написа:добре, това с предните е ясно, ама как стои въпроса с челното (предното) обзорно?
постоянно чувам различни версии, от различни служители на МВР/КАТ...
някои казват, че все пак в КАТ имат уред, с който ако пропускливостта е под 30%, няма проблем, други твърдят че директно те спират от движение...
колега не си в русия. прочети закона на предишната страница съм го написал е преди да ръсиш някви глупави въпроси.
ти нещо ми се караш ли, не мога да разбера?
Просто ти каза да ЧЕТЕШ!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
и понеже явно е сложно да разбереш 2 реда да го преведа закона като за такива дето не се отличават с много ум:
На предните врати и челното стъкло е ЗАБРАНЕНО да се слага фолио... тоест НИКАКВО фолио, дори и да пише на него 100% пропускливост...
На задните врати слагаш к'вото ти е кеф стига да имаш странични огледала...
На задното стъкло също слагаш спокойно- няма го уточнено в закона и щом не е изрично забранено значи може...
На предните врати и челното стъкло е ЗАБРАНЕНО да се слага фолио... тоест НИКАКВО фолио, дори и да пише на него 100% пропускливост...
На задното стъкло също слагаш спокойно- няма го уточнено в закона и щом не е изрично забранено значи може...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
ms написа:и понеже явно е сложно да разбереш 2 реда да го преведа закона като за такива дето не се отличават с много ум:
Абе ти понеже си голям умник, я ми кажи относно задното обзорно, дали има значение хетчбек, седан, 2вр, 3/5вр. или в закончето не го пише???
Усещам че само чешеш през гугъл и тука ми се правиш на много велик с тия цитати от балканската война...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не, няма значение хечбек, седан или тротинетка. Тази тема е обсъждана и има постове от закона барабар с членовете. Трябва ли на всеки 6 месеца да се спори за тия глупости, колегата @ms го е казал кратко и ясно.
- ms
-
-
ами как да ти кажа... при законите има едно положение- щом не е изрично забранено значи е разрешено... ако намериш някъде в закона да пише изрично за задното стъкло някаква забрана се съобрази с текста... ама тогава ще е интересно как се движат баничарките дето изобщо нямат стъкла в товарната част 
и да, ровя в гугъл- когато е нужно да проверя нещо дето не знам и си го признавам... пък и няма начин да знам всичко и се образовам... ама да задаваш тъпи въпроси видимо в нарушение на закона го можеш явно само ти- ясно пише, че е забранено, ти питаш може ли... ами НЕ може, няма среден вариант...

и да, ровя в гугъл- когато е нужно да проверя нещо дето не знам и си го признавам... пък и няма начин да знам всичко и се образовам... ама да задаваш тъпи въпроси видимо в нарушение на закона го можеш явно само ти- ясно пише, че е забранено, ти питаш може ли... ами НЕ може, няма среден вариант...
- Projektzwo
-
-
ms написа:ами как да ти кажа... при законите има едно положение- щом не е изрично забранено значи е разрешено... ако намериш някъде в закона да пише изрично за задното стъкло някаква забрана се съобрази с текста... ама тогава ще е интересно как се движат баничарките дето изобщо нямат стъкла в товарната част
ако нямах познати щяха да ме спрат от движение, като това не си го смуча от пръстите, различни милиционери ме спират и всичките само за фолиото ми мелят, за това го махнах...
и фолиото ми е само на задния, на нито едно странично нямам, проблема бил че колата е КУПЕ (2вр.) и стъклото не се отваряло с вратата на багажника, аз като чух и щях да си направя харакири.
- ms
-
-
кой за какво се заяжда за да изкара 20лв. хич не трябва да ти пука- колко пъти трябва да се повтаря, че НЯМА член в закона по който да те глобят за задното стъкло, да не говорим за спиране от движение... ако беше прочел цитата на първа страница внимателно щеше да видиш това:
това в червено си го превеждай в конкретният случай така: НЕЗАВИСИМО дали караш седан/купе/хечбек/комби/кабрио или какъвто и да е друг тип автомобил за всички важат еднакви ограничения и забрани... щом за хечбек и кобми НЕ Е проблем тъмното стъкло (да не говорим за баничарките без стъкла- те също се карат с В категория и ти си квалифициран да ги управляваш дори и когато са без стъкла в товарната част) и за теб НЕ Е проблем- ей толкова е просто... НЕ може за теб да е забранено, а за съседа ти с комбито да е позволено- или за всички е забранено, или за всички е позволено, а щом за 1 дори е позволено значи и за теб може...
чл. 6 ал. 2 от Конституцията, който гласи следното:
Чл. 6.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
това в червено си го превеждай в конкретният случай така: НЕЗАВИСИМО дали караш седан/купе/хечбек/комби/кабрио или какъвто и да е друг тип автомобил за всички важат еднакви ограничения и забрани... щом за хечбек и кобми НЕ Е проблем тъмното стъкло (да не говорим за баничарките без стъкла- те също се карат с В категория и ти си квалифициран да ги управляваш дори и когато са без стъкла в товарната част) и за теб НЕ Е проблем- ей толкова е просто... НЕ може за теб да е забранено, а за съседа ти с комбито да е позволено- или за всички е забранено, или за всички е позволено, а щом за 1 дори е позволено значи и за теб може...
- Projektzwo
-
-
ms написа:кой за какво се заяжда за да изкара 20лв. хич не трябва да ти пука- колко пъти трябва да се повтаря, че НЯМА член в закона по който да те глобят за задното стъкло, да не говорим за спиране от движение... ако беше прочел цитата на първа страница внимателно щеше да видиш това:чл. 6 ал. 2 от Конституцията, който гласи следното:
Чл. 6.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Кажи сега честно че си повярва... нали на всичките шапкари колите са затъмнени изцяло, имам в предвид и челното...

Няма оправия с тия селяндури, по-добре да си карам спокойно, вместо да си вдигам кръвното с някакъв плондер, на който му е крив целия свят...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Projektzwo написа:Кажи сега честно че си повярва... нали на всичките шапкари колите са затъмнени изцяло, имам в предвид и челното...
Няма оправия с тия селяндури, по-добре да си карам спокойно, вместо да си вдигам кръвното с някакъв плондер, на който му е крив целия свят...
Пич,без да се обиждаш ама ти или си некакво балъчЕ или куката ,която ти правила проблем за затъмнения заден джам има лично отношение към теб и откровено се е гаврила дълго време с теб и не са ти издържали нервите

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна

- ms
-
-
Projektzwo написа:Кажи сега честно че си повярва... нали на всичките шапкари колите са затъмнени изцяло, имам в предвид и челното...
аз какво вярвам е БЕЗ значение... ти щом искаш им позволявай да се гаврят с теб и да те юркат за несъществуващи неща- положението по закон ти го изясних мисля...
но си прав де- със селяндурите оправия няма- ако не е за фолиото винаги може да ти напише акт за нещо друго...
- Projektzwo
-
-
Apassionata написа::mhihi: Напрао целия форум са щели да го спрат от движение за тия пусти задни стъкла, ама нали сме с връзки и познати и сме се "опраили"Ще умра от смях, честно
![]()
алоу, кухо тестено изделие, предполагам се сещаш какво имам в предвид, защо първо не се избършеш и после да си пускаш "забавните" коментари...
и кажи на ония с тънката пишка до тебе да вземе да си я извади от гъзо и да я ползва по предназначение, току виж те е "опраил"...
за останалите умници и разбирачи и тарикати -> нали знаете за приказката с по-умния, който отстъпва, а и нали съм си балъче, по-добре да си загубя 1 час в словесен тероризъм с прасето, от колкото да си фраскам масето, мдааа...
- ms
-
-
Projektzwo написа:...за останалите умници и разбирачи и тарикати -> нали знаете за приказката с по-умния, който отстъпва, а и нали съм си балъче, по-добре да си загубя 1 час в словесен тероризъм с прасето, от колкото да си фраскам масето, мдааа...
ще те разочаровам- не си в позицията на по-умен, а на уфсъ... едно е да отстъпиш щото си по-умен, друго е да позволяваш да те мачкат щото те е страх- познай ти в коя категория си

ПС: ще е забавно когато "тестеното изделие" прочете

- Projektzwo
-
-
ms написа:Projektzwo написа:...за останалите умници и разбирачи и тарикати -> нали знаете за приказката с по-умния, който отстъпва, а и нали съм си балъче, по-добре да си загубя 1 час в словесен тероризъм с прасето, от колкото да си фраскам масето, мдааа...
ще те разочаровам- не си в позицията на по-умен, а на уфсъ... едно е да отстъпиш щото си по-умен, друго е да позволяваш да те мачкат щото те е страх- познай ти в коя категория си![]()
ПС: ще е забавно когато "тестеното изделие" прочете![]()
![]()
е ти щом си тарикат и можеш всеки ден да отделяш по 30-40мин. в любовни обяснения, аз лично предпочитам да ги пропускам тези моменти...
и да, разкри ме деа - страхлив съм...
ама и на такива "гъзари" като тебе съм се нагледал много...

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4