Как да проверя произхода на кола от автокъща?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Как да проверя произхода на кола от автокъща?

Мнение от Bavarcho » 25 Окт 2011, 20:01

,,,
Последна промяна Bavarcho на 11 Ное 2011, 12:41, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 25 Окт 2011, 20:44

Bavarcho написа:
Бай Семо написа:Зависи от къде е колата , ако има МИТО, ДДС и ЕКО Такса за последното не знам дали важи още. Има далаФера :smoke: , сметни си колко ти е 20% ДДС от 10 000 и от 1000 и сам ще разбереш ;) .

Бай Семо написа:има има далавера и за купувача както казах зависи от къде идва колата. На пример от Швейцария има сметка и за купувача при договор за покупка-продажба да речем за 1000 франка. От къде идва далаверата от по малкото мито и ддс което ще платите на митница в България , а ако си извадите сертификат Евро 1 можете да мините и по тънко.

1-во ЕКО таксата не зависи от това каква сума пише в договора, изобщо не зависи от това коло струва колата. Принципно е 65лв.
2-ро ДДС се плаща ако колата е купена на фирма, т.е. фирма е купила колата от някъде и я продава тук в БГ (а не частно лице да е купило колата с цел продажба тук), естествено ДДСто си го плаща фирмата продаваща автомобила.
3-то Мито за Швейцария не се плаща одавна! (както и не се минава технотес бай дъ лей), Мито се плаща ако е от САЩ например, но пак ме съмнява ти да си го платиш, а не фирмата внесла го ;)
Друг път като твърдиш някакви неща два пъти подред, се увери в достоверността им ;)
Ако човека който купува колата има фирма и ще я пише на нея, тогава го интересува каква сума фще пише на договора, ако е изическо лице няма някакви облаги от това че в договора пише по-ниска сума.

alx написа:Затова си купуваш кола или от оторизирана автокъща или друга голяма и сериозна такава и си я пишете за истинската цена.

Не мога да се съглася на 100%. Да това е вярно, но не и за България.
Пример "СофАвто" има голямо име, водят се сериозни, но явно стават фалове и с "техни" коли. Последно време всички по-големи автокъщи започнаха да предлагат услугата "остави си колата ние ще я продадем".
Доста търговци, които преди време имаха повечко коли, в момента имат едва няколко и нямат така "вървежни имена" както други, а това не ги прави некоректни.

За всичко си съвсем прав , просто съм забравил да спомена че става дума за Юридически лица :dummy:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Окт 2011, 21:11

Бай Семо написа:За всичко си съвсем прав , просто съм забравил да спомена че става дума за Юридически лица :dummy:

Е да си прав, колко да си прав :mhihi:
Единствено горе доло си отцелил това с ДДС-то и юридически лица.
Не за друго, ама ще го прочетът 2342 човека и утре като отидат да купуват кола ще говорят някакви неща че чак ще са убедени че са прави. (просто тоя филм съм го гледаЛ)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 26 Окт 2011, 0:10

На мен единственото разумно решение ми се струва при подписване на договора за покупко-продажба да се напише в него, че при евентуални подобни проблеми като този с краден автомобил автокъщата да връща продажната цена на купувача и такам..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Окт 2011, 1:05

M3 E92 написа:На мен единственото разумно решение ми се струва при подписване на договора за покупко-продажба да се напише в него, че при евентуални подобни проблеми като този с краден автомобил автокъщата да връща продажната цена на купувача и такам..

И после пак ще пада едно съдене, едни адвокати, нерви......Цялата работа си е риск. Просто трябва да се търси нещо карано няколко години в България или върнато от лизинг или Премиум селекшън. Има и честни търговци на коли, ама са толкова малко, че средностатистическият българин на практика за един живот не може да попадне на такъв. Абе те се опитват да ме работят при официалните вносители за чисто нова кола, вие сте тръгнали в автокъща да търсите честни търговци.....

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 28 Окт 2011, 8:15

Значи официалните вносители така могат да ви врътнат,че джамбазите ще ви се сторят невинни дечица :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 30 Окт 2011, 18:01

Нека да дам 50 хилки за кола пък да видим дали няма да си вържа гащите. Дори и за евтините коли трябва да се прави ама... Преди време като взехме една кола за 7к лева мисля, че в договора я писахме 350 лева. :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата