Oткраднат мотор!!! Нова мода!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Oткраднат мотор!!! Нова мода!!!

Мнение от А.Марчев » 31 Окт 2011, 18:16

Много гадно колега и то какъв мотор :| .... дано се намери,но е малко вероятно .Глупава постъпка.. не мисля на всеки може да се случи,а просто ти си го дал като човек да го пробват,а те ... :bang: нещастници колкото искаш!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Окт 2011, 20:48

кофти случка...

пари в джоба, личната му карта в джоба и тогава да кара...

А мотор без да го подкарам не бих взел. На пазара има всякакви дядови усуканици дето се продават задължително без тест драйв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 31 Окт 2011, 20:57

Kiceto написа:
daka1972 написа:що не пробваш с ЖСМ от , който са ти се обаждали и от коя клетка са ти звъняли

Такава информация дават само срещу заповед от полицията, иначе се знае че картата е прима, а лицето на което се води картата е намерено и твърди че си е загубил личната карта преди 2 години и това му е третото викане в полицията за подобно нещо свързано с тази карта!!! А колкото до полицията те казват "Вие си ги крадете сами!!! :banghead:

срещу заповед от полицията --- от СЪДА а клетките от където е звънено и останалите номера които са набирани -входящи/изходящи ? -- какво са казали

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2011, 21:01

Alexch написа:
alx написа:
Alexch написа:Много е просто - взимаш му личната карта и му даваш да кара колкото си иска. Сега, да почнат да печатат лични карти за кражба на мотор ми се струва малко вероятно :mhihi:

няма такова положение- това предразполага за бай-ганьовско реми - той ти троши мотора, ти му държиш картата. и какво правиме после?

най-лесния начин да не загубиш пари е като не ги "даваш".

плащаш- караш. като не ти хареса- връщаме си нещата и кой откъде е.

Напротив, това е най-културното, защото така му имаш личните данни и можеш спокойно да си потърсиш правата по съдебен ред, особено ако имаш един, двама свидетели (а може и по извънсъдебен ред :mhihi: )

наивно. а ако няма пари и просто е искал да покара и е паднал? какво ще го правиш по културен съдебен ред?

когато се прави търговия (каквато и да е) важното е винаги "ти" да дърпаш конците а не да разчиташ на точноста на партньора... американците имат един много точен лаф - "в господ вярваме... всички останали плащат каш"
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 01 Ное 2011, 0:26

alx написа:
Alexch написа:
alx написа:
Alexch написа:Много е просто - взимаш му личната карта и му даваш да кара колкото си иска. Сега, да почнат да печатат лични карти за кражба на мотор ми се струва малко вероятно :mhihi:

няма такова положение- това предразполага за бай-ганьовско реми - той ти троши мотора, ти му държиш картата. и какво правиме после?

най-лесния начин да не загубиш пари е като не ги "даваш".

плащаш- караш. като не ти хареса- връщаме си нещата и кой откъде е.

Напротив, това е най-културното, защото така му имаш личните данни и можеш спокойно да си потърсиш правата по съдебен ред, особено ако имаш един, двама свидетели (а може и по извънсъдебен ред :mhihi: )

наивно. а ако няма пари и просто е искал да покара и е паднал? какво ще го правиш по културен съдебен ред?

когато се прави търговия (каквато и да е) важното е винаги "ти" да дърпаш конците а не да разчиташ на точноста на партньора... американците имат един много точен лаф - "в господ вярваме... всички останали плащат каш"

Прав си попринцип, но малко гледаш от тая щатската камбанарийка. Тука пазара на мотори е съвсем различен. Повечето хора не могат да отделят много средства, а и повечето мотори са въргаляни в чужбина, после докарани и въргаляни тук. Единствения начин да разбера на това чудо дали не му е крива рамката/ кормилото и куп други работи е като го ПОКАРАМ, а и тогава не е сигурно. Отделно в тия времена на криза - цените са ниски, пазара поне в Бг е свит, особено за стока като мотора която не е особено практична - като ти се появи някой със сериозен интерес, доста хора рискуват и дават едно кръгче с надеждата за сделка.

Иначе наистина тест драйв само като покажат парите, и аз лично като съм ходил да гледам мотор, съм изкал да го карам като парите са ми в джоба и съм готов за покупка.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Мнение от Kiceto » 01 Ное 2011, 1:14

daka1972 написа:
Kiceto написа:
daka1972 написа:що не пробваш с ЖСМ от , който са ти се обаждали и от коя клетка са ти звъняли

Такава информация дават само срещу заповед от полицията, иначе се знае че картата е прима, а лицето на което се води картата е намерено и твърди че си е загубил личната карта преди 2 години и това му е третото викане в полицията за подобно нещо свързано с тази карта!!! А колкото до полицията те казват "Вие си ги крадете сами!!! :banghead:

срещу заповед от полицията --- от СЪДА а клетките от където е звънено и останалите номера които са набирани -входящи/изходящи ? -- какво са казали

Процедурата отнема около 1-2 месеца, което не е никак малко време и не е сигурно че дадения мобилен оператор ще даде такава информация. :dunno:
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 01 Ное 2011, 5:17

Хах, на това Овчакупелско дуо това не им е за сефте! ;) Даже и гнусния мотор с който са дошли е краден! :) Ориентирайте се по него, колеги!

Не знам кои са, не ги познавам! Нито са ми приятели, нито приятни! Оглеждайте се за тази гнусна К4-ка!
Без страх, без спирачка!

Потребител
Аватар
Кара: в завои с вратите напред

Мнение от lubo_frend » 01 Ное 2011, 11:44

На комшията се случи абсолютно същото преди една година някъде.Беше си пуснал мотора за продажба в интернет. Мотора беше 93г. Кавазаки ЗЗР 750кк за 1500лв. нищо особено.Дошъл някакъв да го купува уж,гледал , разпитвал и накрая искал едно кръгче.Комшията му дал и 10мин. 20мин. 30мин. тоя го няма.Обади ли се в полицията и пуснали жалба.След 2-3 месеца го викат в полицията.Мотора пребоядисан син без номер и почупен целия,а то какво станало крадеца почнал да си го кара и явно заради номера са му пуснали палка и нашия не спрял.Дал яко ръчка и на някои завои се пребил - Хванали го и го затворили.Съдиха го , лежал е там може и още да лежи не знам, осъдиха го да плати мотора и какво се оказа , че тоя няма нищо нито работи нито има някакво имущество което да му вземат нищо. Не плати мотора, счупи споилерите и един по-дървен му остави за спомен.Комшията си взе мотора и сега седи в гаража му да събира само мишките.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2011, 15:26

lubo_frend написа:На комшията се случи абсолютно същото преди една година някъде.Беше си пуснал мотора за продажба в интернет. Мотора беше 93г. Кавазаки ЗЗР 750кк за 1500лв. нищо особено.Дошъл някакъв да го купува уж,гледал , разпитвал и накрая искал едно кръгче.Комшията му дал и 10мин. 20мин. 30мин. тоя го няма.Обади ли се в полицията и пуснали жалба.След 2-3 месеца го викат в полицията.Мотора пребоядисан син без номер и почупен целия,а то какво станало крадеца почнал да си го кара и явно заради номера са му пуснали палка и нашия не спрял.Дал яко ръчка и на някои завои се пребил - Хванали го и го затворили.Съдиха го , лежал е там може и още да лежи не знам, осъдиха го да плати мотора и какво се оказа , че тоя няма нищо нито работи нито има някакво имущество което да му вземат нищо. Не плати мотора, счупи споилерите и един по-дървен му остави за спомен.Комшията си взе мотора и сега седи в гаража му да събира само мишките.

точно.

от камък вода не се вади.

затова - обясняваш на камъка, че е камък и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 01 Ное 2011, 17:18

Kiceto написа:Обаждат се във връзка с обявата идват две момчета с мотор (Suzuki K4)

В Овча Купел ги търси, до заложната къща горе при рейсовете и ОМВ! Не ме питай от къде знам. Отиваш и сядаш в колата на пост, поне по веднъж на ден ходят до тая заложна къща и после сядат в кафето до нея! Същите двама лайновци, те два три пъти ги бяха бая пердашили, ама явно продължават.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kiceto » 01 Ное 2011, 18:39

Благодаря на всички отзовали се ако имате още информация за теза п......и ще има и :bchug:
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 01 Ное 2011, 18:59

Kiceto написа:Благодаря на всички отзовали се ако имате още информация за теза п......и ще има и :bchug:

Дано ги намериш и да ти върнат мотора/парите.. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kiceto » 01 Ное 2011, 19:22

climbernoob1 написа:
Kiceto написа:Благодаря на всички отзовали се ако имате още информация за теза п......и ще има и :bchug:

Мотора се съмнявам да е цял все още, но искам да предотвратя следващи кражби, а за парите :dunno:
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 01 Ное 2011, 19:27

Kiceto написа:
climbernoob1 написа:

Мотора се съмнявам да е цял все още, но искам да предотвратя следващи кражби, а за парите :dunno:

Тогава - полиция и съд и се надяваш да ти върнат парите. Успех.. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 01 Ное 2011, 21:22

операторите ще върнат в полицията до месец, а аз да ти кажа като купувах мотор от Пловдив,като дойде време да се пробва пича каза, ''оставаш парите и един от приятелите ако се протесняваш за парите и пробваш'',дадох парите,пробвах и купих,ама така е докато има наивни ще има и тарикати

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата