Корупцията по пътищата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Корупцията по пътищата

Мнение от Benedetto » 08 Ное 2011, 1:06

vlad0 написа:...Защо шофьорите не се чувстват част от корупцията и нейна основна задвижваща сила? Защо е по-лесно да кажеш ще дам 20лв като ме спрат полицаите, вместо да дам 20лв да ми регулират фаровете?

Не си прав. Аз разсъждавам така /въпреки че досега пари на милиционер не съм давал/ - аз ще дам 20 /40/ лева сега, за да спестя доста по-раздутият акт и по-важното - да спестя ходенето до КАТ, чакането на опашка, отговорът: вашето постановление не е излязло все още, ходенето отново до КАТ.. и те така.

И преди да започнете да плюете по корумпираните ченгета, вижте как е отвъд голямата вода :mhihi:
Корупция - няма такова нещо

:banghead:

И така и така таз вечер сме на литературно четене :)
Корупцията преди години

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Ное 2011, 2:25

Benedetto написа:...

+1 :yes:
Колегата ми повтаря думите от предишната страница :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 08 Ное 2011, 8:58

подкрепям корупцията
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Ное 2011, 12:17

Отвъд голямата вода може да е и Никарагуа, Хондурас, нали? Пример с Мексико, дайте пример със САЩ, Канада. 20 кинта е к**ва услуга на пътя, спираш при някоя мацка, извършва ти определена услуга, става ти кеф, плащаш и заминаваш. По-добре да ги дам за това. Ако си пич, ще можеш да си носиш последствията. Да поемеш отговорност за действията си, по друг начин да го кажа. Нарушаваш закона, санкция, просто е. Кой научи пътните полицаи на рекет, не ли шоферите? Да даваш пари на полицай на пътя за мен е по-низко от това да ги дам на някоя к**ва на пътя. Пък ако сте несправедливо обвинени, има възражения, обжалвания, съд и много примери, в които колеги са предприели тази стъпка и са успели, сиреч, отсъдено в тяхна полза. Да, но това е трудния начин. По-лесния е с 20-те лева. Както казах, за мен това е безотговорно поведение. Карам много и навсякъде из България. Както казах, писали са ми актове доволно много и съм дал грешни пари също не малко. Но съм си направил някои изводи и съм променил начина си каране. А когато дадеш 20 лв., не променяш нищо, няма възпитателна мярка приложена. Друго е да се разделиш с 20 лв, друго със 150. Именно затова има много идиоти на пътя. Когато си идиот, имаш шанс да станеш друг човек. Аз също съм бил. Пък ако си си природно прост и глупав, може и 1500 да не ти направят впечатление. Ако щете ми вярвайте, аз колан не слагах, докато не отнесох 50 лв. и 8 т. за това. Сега си слагам колана, дори и на 100 м. да отида, просто навик. Слагам го, защото отнесох санкцията. Навик, който ми спаси живота през ноември 2008 г. Добре е, човек да има респект от нещо и да има едно наум, че ако има нарушение, има и наказание. И аз съм благодарен, че можах да проумея и да се науча на това просто нещо, да си слагам колана. Това е само един пример. Системата за наказания има за цел да възпита едно по-добро и безопасно поведение, не да те ограби. Когато си достатъчно глупав, може и да бъдеш ограбен, но затова не е виновна системата, а ти. Тия неща разбрах аз, като шофер.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Ное 2011, 13:23

Elesar74 написа:Системата за наказания има за цел да възпита едно по-добро и безопасно поведение, не да те ограби. Когато си достатъчно глупав, може и да бъдеш ограбен, но затова не е виновна системата, а ти.

:yes: :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 08 Ное 2011, 14:09

flame написа:
Elesar74 написа:, а ти.

ама не върви теб да те клатят с акт + месеци без книжка, а на братото отзад за 50 камъка и свирки ще им правят.
Ако полицаите не взимаха от никой, не бих дал, но докато взимат, давам когато съм виновен.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Ное 2011, 14:39

Doberman_vas написа:
flame написа:
Elesar74 написа:, а ти.

ама не върви теб да те клатят с акт + месеци без книжка, а на братото отзад за 50 камъка и свирки ще им правят.
Ако полицаите не взимаха от никой, не бих дал, но докато взимат, давам когато съм виновен.

Ами те вземат, щото даваш. Това е реда, не е обратно. Защото никой насила не ти бърка в джоба, всичко е доброволно. А братото отзад, какво ме интересува? Всеки да си носи последствията, както всеки има глава на раменете да мисли. Рано или късно, всеки си намира и майстора, та от какво да се притеснявам?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Ное 2011, 14:44

Яко морал се лее в тая тема ,но докато системата е неморална и дава възможност за "оправяне на място" ,аз лично ще се възползвам от всички възможности ,които ми предоставят нейните служители :winky:
Когато направят заплатите на служителите на КАТ 1500 евро и не ги бОли дребния рушвет от 20лв ,ще се адаптирам към новия ред много бързо и ще си понасям отговорността ,когато закона се стовари върху мен с цялата си тежест. Докато държавата ме ебе и аз ще еба нея при всяка отдала се възможност ,защото това е елементарна зависимост в живота .Когато цъфнеме и вържеме като държава и народ няма да ги има тези практики и всичко ще е цветя и рози ;) .Е сега не е ...
Не твърдя,че тези ,които не бутат на куките са балами или задръстеняци ,а аз съм тарикат ,а просто съм се нагодил според условията в които живея. Когато може ,може. Когато не може ,по каналния ред,наказателното постановление под мишница,касата на СИ банк в кат ,обратно на гишето да си взема синьото талонче и заживели щастливо ... :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 08 Ное 2011, 16:24

Е на тоя принцип като ми се приискат фейсови фарове, капачки за джанти, стъкла за огледала, чистачки и др. да ида да си сваля едни - вместо като балама да ида ги купувам. Щом може да мина с по-малко и да не ме хванат, защо да плащам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Ное 2011, 16:50

spacepl написа:Е на тоя принцип като ми се приискат фейсови фарове, капачки за джанти, стъкла за огледала, чистачки и др. да ида да си сваля едни - вместо като балама да ида ги купувам. Щом може да мина с по-малко и да не ме хванат, защо да плащам.

Щото кражбата няма да я правиш ръка за ръка с тоя дето може да те хване. И подкупа на полицай в същото време не е кражба на частно или държавно имущество ,чиято себестойност се покрива след това от нечий джоб ,за да имам угризения на съвестта,че съм ощетил някого. Ощетявам само приходите на фирма КАТ по тоя начин,когато самата тя ми позволи , което хич не ме кара да се чувствам гузен ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Ное 2011, 19:24

Doberman_vas написа:ама не върви теб да те клатят с акт + месеци без книжка, а на братото отзад за 50 камъка и свирки ще им правят.

Бате, да си чувал, че у нас, пък и по света, ежедневно стават убийства и други мизерии? :winky:
Ми ае земи и ти утрепи некой, щото и другите така правят (че някои от тях дори съда ги пуска) :kuku:
Кат секнат сички мизерии по света - и аз ще спра да правя такива - страшна логика!! :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 08 Ное 2011, 19:49

Страшна,но за съжаление правилна.В такива условия живеем,така действаме.А и както каза plradev с тоя рушвет никой не ощетяваш,никой не убиваш,на никой не вредиш лично и пряко.Знам сега ква логика ще извадите за оборване,ма да видим...
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Ное 2011, 19:58

zzuzi написа:Страшна,но за съжаление правилна.В такива условия живеем,така действаме.А и както каза plradev с тоя рушвет никой не ощетяваш,никой не убиваш,на никой не вредиш лично и пряко.Знам сега ква логика ще извадите за оборване,ма да видим...

Всички отлично знаем, че мизериите никога няма да секнат - винаги ще ги има в малка или голяма степен.
И това не е логика, а удобно извинение за тези, които нямат никакво намерение да спазват правилата.

А за вреденето "лично и пряко" - чудесна илюстрация са посраните дебели гъзове на южните ни съседи, които години наред не знаеха какво е това да се плащат данъци :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Ное 2011, 20:08

Полицаите не са мотивирани да не взимат рушвети. При заплата 700 на месец (предполагам, че толкова е тяхната) няма как да се случи, щото един човек едва изкарва с толкова пари, кво остава ако храни цяло семейство.

Кофти е когато попаднете на някой преди пенсия, дето е на път да вземе 20x700 наведнъж. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 08 Ное 2011, 20:17

ogata написа:Полицаите не са мотивирани да не взимат рушвети. При заплата 700 на месец (предполагам, че толкова е тяхната) няма как да се случи, щото един човек едва изкарва с толкова пари, кво остава ако храни цяло семейство.

Кофти е когато попаднете на някой преди пенсия, дето е на път да вземе 20x700 наведнъж. :mhihi:

Колега, 80% от населението ни взима толкова, че и по-малко. Разбирам средната заплата в Бг да е 2000лв , пък те да взимат 700... :) Това със заплатата е доста обсъждано вече. Ако взимат 2000лв, според теб ще спрат да са корумпирани ли...мечтиииии.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата