Вярвате ли в задгробния живот
Модератор: Общи модератори
Re: Вярвате ли в задгробния живот
e90 325i написа:Въпроса ми е прост..вярвате ли, или мислите че всичко е измислица
аз лично мисля, че са глупости.
усещаш ли като заспиш? не- нали? предполагам това е и като умреш. не съм умирал, но съм губил съзнание и... нищо впечатляващо.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Какво да усещаш? Ама се сънува - заспал, загуба на съзнание, дори при пълна упойка пак се сънува.
Иначе въпроса е на място в тая безверна нация...
Иначе въпроса е на място в тая безверна нация...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Feanor написа:Аз съм човек на точните науки - искам хипотетичен модел
Енергията не се губи, а се превръща от един вид в друга

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
А енергията има ли спомени 

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
///ivanE30 написа:когато чумата върне децата на хората тогава ще повярвам и в задгробния живот
тва пък кво беше ся

не ми се вярва

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Вярвам, и в задгробен живот, и в прераждане, и в духове, и в извънземни, и в доста паранормални неща... енергии, силата на мисълта и още куп "луди" неща...
Колкото до смъртта, още ли не са обяснили какви са тия 21 грама дет се губят... Душата ли е или... трупа просто е ... пръцнал повечко и не са го хванали
Колкото до смъртта, още ли не са обяснили какви са тия 21 грама дет се губят... Душата ли е или... трупа просто е ... пръцнал повечко и не са го хванали

- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
Apassionata написа:Вярвам, и в задгробен живот, и в прераждане, и в духове, и в извънземни, и в доста паранормални неща... енергии, силата на мисълта и още куп "луди" неща...

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Dirty M5 driveR написа:Feanor написа:Аз съм човек на точните науки - искам хипотетичен модел
Енергията не се губи, а се превръща от един вид в другаОтговора си бих формулирал така: вярвам, че смъртта не е края.
Никой не е казвал, че енергията се губи. Молекулите АТФ си остават в клетките.

Apassionata написа:Колкото до смъртта, още ли не са обяснили какви са тия 21 грама дет се губят... Душата ли е или... трупа просто е ... пръцнал повечко и не са го хванали
Прочети малко повече по въпроса и ще установиш, че тая приказка за въпросните 21 грама е доста... съмнителна.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Dirty M5 driveR написа:
Енергията не се губи, а се превръща от един вид в другаОтговора си бих формулирал така: вярвам, че смъртта не е края.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз вярвам във Вселената.
Незнам какъв е този задгробен живот и не знам защо мислите,че ние Хората сме нещо специално.Ние сме просто едни мижитурки,чиито живот не стига за да отидем до другия край на галактиката,която пък е някаква песачинка в необятния космос.
Само се замислете за необятността на Вселената и ще разберете колко голямо нищо сме ние.Ние живеем в един миг на времето.
Може би там има нещо което би подсказало ако съществува някакъв друг вид живот или живот в друго измерение.Доказано е че има 2 или 3 измерения(не помня) в нашия свят.
От друга гледна точка - защо все правим простите неща сложни и все се съмняваме и мислим нещо.
Какво сме ние - просто една материя съставена от така познатите ни частици,мулекули и т.н. това са вещества от които е създадено всяко едно нещо около нас - включително и клавиатурата с която пиша.
Планетата ни е просто една скална маса съставена от вода и пясък.Какво е Слънцето - прегряла огнена топка.
Това е нашия свят,защо трябва да мислим че е много по сложен.За всяко едно нещо си има обяснение и е научно доказано.
Навремето хората са мислели,че кометите са някакви богове или сатани - всъщност са просто едни скали които въртят из космоса,нищо сложно - нали?
Но има и неща които остават непознати,като например тъмната материя която обзема доста голяма част от космоса и си има действаща гравитация.
Но лично аз предполагам че когато я изследват най-много да се появят противоречиви физични закони и ще настъпи лека обърквация - нищо повече.
Та за надгробния живот - най-вероятно няма такъв.
Незнам какъв е този задгробен живот и не знам защо мислите,че ние Хората сме нещо специално.Ние сме просто едни мижитурки,чиито живот не стига за да отидем до другия край на галактиката,която пък е някаква песачинка в необятния космос.
Само се замислете за необятността на Вселената и ще разберете колко голямо нищо сме ние.Ние живеем в един миг на времето.
Може би там има нещо което би подсказало ако съществува някакъв друг вид живот или живот в друго измерение.Доказано е че има 2 или 3 измерения(не помня) в нашия свят.
От друга гледна точка - защо все правим простите неща сложни и все се съмняваме и мислим нещо.
Какво сме ние - просто една материя съставена от така познатите ни частици,мулекули и т.н. това са вещества от които е създадено всяко едно нещо около нас - включително и клавиатурата с която пиша.
Планетата ни е просто една скална маса съставена от вода и пясък.Какво е Слънцето - прегряла огнена топка.
Това е нашия свят,защо трябва да мислим че е много по сложен.За всяко едно нещо си има обяснение и е научно доказано.
Навремето хората са мислели,че кометите са някакви богове или сатани - всъщност са просто едни скали които въртят из космоса,нищо сложно - нали?
Но има и неща които остават непознати,като например тъмната материя която обзема доста голяма част от космоса и си има действаща гравитация.
Но лично аз предполагам че когато я изследват най-много да се появят противоречиви физични закони и ще настъпи лека обърквация - нищо повече.
Та за надгробния живот - най-вероятно няма такъв.

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
steeN написа:знам само, че никой не се е върнал от там да каже![]()
общо взето западните култури вярват, че се живее 1 път, източните по-много пъти.
ми то ако е по-хубаво там, да не са луди да се върнат

Apassionata написа: Колкото до смъртта, още ли не са обяснили какви са тия 21 грама дет се губят... Душата ли е или... трупа просто е ... пръцнал повечко и не са го хванали
тия 21 грама не винаги са 21, човек олеква на тласъци с от 2,5 до 21 грама и обикновено това се дължи на въздуха от кухите органи, ама може и душата да е...знае ли човек

never drive faster, than your guardian angel can !
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
acho.rs написа:А енергията има ли спомени
според мен лично със смъртта се слага край на всичките ти спомени и на всичко, което познаваш - дефакто със смъртта на мозъка ти. Енергията ти се трансформира в нещо друго и евентуално някога пак придобива този си образ - като цяло целия свят - всичко е създадено с цикличност... където и да се обърнеш - всичко е цикъл. Дали ще е водата, която извира, дали ще е планетата, която се върти.
Точно по тази причина бъдете сигурни, че човешкия дух е безсмъртен. След като прочетохте това, може да се отпуснете и да изживеете живота си щастливи.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Човек "вижда" дотолкова, доколкото му позволява мозъка...т.е. виждаме само неща които разбираме и които мозъка може да обработи. Всичко останало остава невидимо за нас. И както всяко нещо, мозъка също има ограничен обхват. Какво има в невидимия за нас спектър можем само да гадаем.
...ама пък няма да е честно да умреш и всичко да свърши просто ей така
...ама пък няма да е честно да умреш и всичко да свърши просто ей така

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
А някой да се замисли че изполваме едва 10-12% от капацитета на мозъка си, а великите умове като Айнщайн е използвал ~15% / не съм много сигурен за процентите /
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите