Alfa 166 - кола или боклук?
Модератор: Общи модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Alfa 166 - кола или боклук?
то не че 528 за 4-5к е истинско БМВ .. по скоро е изтормозена стара кошара и яма за пари .. но алфите са доста по зле откъм стареене 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
xpl0d написа:Fear написа:И този ли не си струва:
И този чадо и тозиАз на митове и легенди някак вярвам, особено, ако Бобо алфата ги разправя, а щом той е вдигнал ръце от всякакви алфи и италиански кошери, при положение, че си се води заклет алфист, значи има защо
Именно . Но да поговорим малко и за масовите мотори - 2.0 и 2.5 - как изобщо разхода кореспондира с динамиката .
http://www.zeperfs.com/en/duel452-16.htm
Тук виждаме как 3 години по-старото БМВ със същата мощност дава по-добри резултати ... но за сметка на това алфата дава с 3,5 литра по-висок градски разход

Едно сравнение пък на гордостта на Алфа - ТС мотора с обикновен стар 6так - БМВто е само 15кс отгоре :
http://www.zeperfs.com/en/duel595-17.htm
При таз фрапантна разлика в динамиката , отново алфата я дават с 1 литър отгоре - това по каталог , в реални живот е още по-зле .
Друго - интериор :
възможно най-хубавия уолпап който излиза на 166ца

срещу :

Екстериор - няма да го коментирам , но ако на някой му харесва 166цата (особено пък тая с миниатюрните фарчерта ) - не знам да има по-грозно нещо .
Да поговорим за разпределението на масите между мостовете - как е при Ве6 на Алфа - 70:30 или 68:32 . При БМВ е баналното за всички модели 50:50

Окачването да речем и на БМВ не е сила , но точно на Алфите е няма такава мъка . Малките моторчета 1,4,1.6 и 1.8 какъв зверски разход дават не е истина . Може би щото са от фият .
За да не излиза сектант ще кажа , че Алфа 156 е много красив автомобил и седалките му и тези на 166 са най-яките седалки изобщо от тези години . Но до там . Логика за Алфа виждам единствено ако си търсиш нещо нишово , като ГТВ 3.2 ... Но за среден или голям седан

Alexi написа:то не че 528 за 4-5к е истинско БМВ .. по скоро е изтормозена стара кошара и яма за пари .. но алфите са доста по зле откъм стареене
ти с тоя циганин стига се обаджа

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
колегата acho доста добре е обяснил като гледам и аз съм на мнението, че по-добре 156 от 166.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
sub_eleven написа:acho.rs написа:Ако колегите не са те разпънали до 1 час , аз ще се заема
16:37+ 60мин + 15 мин толеранс...
В 18:00 влизам да видя разпятието...
макар и с час по-късно Ачко го разпъна....сега остава да си измие и ръцете,като 5так Понтийски...
браво Аче,тва разпъване чеках....

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
мен пък ме кефят 156-ците тея вдигнатите кадето пише отзад Q4
а за муцуната на 159 мнооого малко бмв-та ме грабват като нея

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
има и добри алфети 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Добре де , сега не започва спор - всички Алфи са кенефи , пита се за Алфа 166 - а тя е кенеф 

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Alexi написа:то не че 528 за 4-5к е истинско БМВ .. по скоро е изтормозена стара кошара и яма за пари .. но алфите са доста по зле откъм стареене
Вече станаха на години колега, колко да им е цената в тая криза , а и не всеки втори е маняк да прави и пази нон-стоп , затова са им такива цените...

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Абе...ясно беше... Е39 ще е очевидно
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
acho.rs написа:xpl0d написа:Fear написа:И този ли не си струва:
И този чадо и тозиАз на митове и легенди някак вярвам, особено, ако Бобо алфата ги разправя, а щом той е вдигнал ръце от всякакви алфи и италиански кошери, при положение, че си се води заклет алфист, значи има защо
Именно . Но да поговорим малко и за масовите мотори - 2.0 и 2.5 - как изобщо разхода кореспондира с динамиката .
http://www.zeperfs.com/en/duel452-16.htm
Тук виждаме как 3 години по-старото БМВ със същата мощност дава по-добри резултати ... но за сметка на това алфата дава с 3,5 литра по-висок градски разход![]()
Едно сравнение пък на гордостта на Алфа - ТС мотора с обикновен стар 6так - БМВто е само 15кс отгоре :
http://www.zeperfs.com/en/duel595-17.htm
При таз фрапантна разлика в динамиката , отново алфата я дават с 1 литър отгоре - това по каталог , в реални живот е още по-зле .
колега с извинение към теб и към модераторите,но след този твой пост се убедих,че си пълен невеж дървен философ

kiko написа:мен пък ме кефят 156-ците тея вдигнатите кадето пише отзад Q4![]()
Колега 156 q4 няма,155 има модификация q4 с 2.0 16v турбо мотор 4х4 и е сходна на интегралето горе долу

/// 6>4

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Общо взето се начетох на простотии.
Към колегата от първия пост. Колега, и Алфата е като всяка друга кола...ако случиш на добре поддържана и и гледана кола, ще си караш без проблем. Освен БМВ имам и 2 алфи. С чиста съвест мога да кажа, че поне аз не съм усетил Алфа, като цяло да е по-некачествен автомобил от другите.
Като цяло разбира се, че са по-евтини, защото са изработени от по-нискокачествени материали, става въпрос за вътрешния интериор. Разбира се говоря за малко по-старите модели. Над новите нямам лични наблюдения.
Като цяло, както споменаха колеги по-горе, twinspark моторите са със скъпи свещи, но пък на 2.5 V6 примерно, свещите са по 3лв. и не харчи повече от БМВ
Разбира се Алфа няма как да се мери с БМВ от същия клас. Взех си БМВ и не съжалявам, пак бих си взел
Към колегата от първия пост. Колега, и Алфата е като всяка друга кола...ако случиш на добре поддържана и и гледана кола, ще си караш без проблем. Освен БМВ имам и 2 алфи. С чиста съвест мога да кажа, че поне аз не съм усетил Алфа, като цяло да е по-некачествен автомобил от другите.
Като цяло разбира се, че са по-евтини, защото са изработени от по-нискокачествени материали, става въпрос за вътрешния интериор. Разбира се говоря за малко по-старите модели. Над новите нямам лични наблюдения.
Като цяло, както споменаха колеги по-горе, twinspark моторите са със скъпи свещи, но пък на 2.5 V6 примерно, свещите са по 3лв. и не харчи повече от БМВ

Разбира се Алфа няма как да се мери с БМВ от същия клас. Взех си БМВ и не съжалявам, пак бих си взел

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
TheKiller написа:Колега 156 q4 няма,155 има модификация q4 с 2.0 16v турбо мотор 4х4 и е сходна на интегралето горе долу
Колега, има 156 crosswagon Q4

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
Алфа 166 е всичко друго, но не и грозен автомобил, както някои по-горе се изказаха...
ачко пак се изказва, без дори да е карал подобна кола... ама то май щото рядко се среща 166 десняк
.... и пак някакви линкове със малоумни сравнения и общи приказки
, и разбира се задоволството, че е 'сипал' на някого..... смешка пълна. а авторът на темата си попита просто и помоли за мнения от хора, които имат кво да кажат по темата, ама реално.... то в нета всеки може да цъкне и после да обЕснява вещо...
карал съм 3.0 Lusso и 2,4 jtd, и двете със супер готини салони Момо, навсякъде са готини материалите вътре, тва не е 145-ца, да скърца и хлопа навред.... скъпи са смяна на ангренаж, и има проблеми по запалителната уредба... не е по-скъпа за поддържка от едно Е46 според мен - но това зависи, щото една с една употребявани коли не си мязат....
уникална возия и поведение на пътя, а бензина има ебати готиния звук... ако е някоя разбита от каране, това си личи и при първите 1-2 признака, че е гробница, просто си тръгваш от колата....
http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/19 ... per_2b.htm
http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/19 ... per_1b.htm
http://www.carlone.ch/Bilder/Alfa%20166 ... CE%202.JPG
която и кола да вземете с подобни екстри за 3 бона на тия години, все ще е варел... тука малко ли народ реват как тва и онова е за смяна.... докато се карат дрънгели - в тях ще се налива
в цялата тема има 3-4 обективни мнения, другото е чесане на езици и правене на интересни на обичайните кибици.....
ачко пак се изказва, без дори да е карал подобна кола... ама то май щото рядко се среща 166 десняк

карал съм 3.0 Lusso и 2,4 jtd, и двете със супер готини салони Момо, навсякъде са готини материалите вътре, тва не е 145-ца, да скърца и хлопа навред.... скъпи са смяна на ангренаж, и има проблеми по запалителната уредба... не е по-скъпа за поддържка от едно Е46 според мен - но това зависи, щото една с една употребявани коли не си мязат....
уникална возия и поведение на пътя, а бензина има ебати готиния звук... ако е някоя разбита от каране, това си личи и при първите 1-2 признака, че е гробница, просто си тръгваш от колата....
http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/19 ... per_2b.htm
http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/19 ... per_1b.htm
http://www.carlone.ch/Bilder/Alfa%20166 ... CE%202.JPG
която и кола да вземете с подобни екстри за 3 бона на тия години, все ще е варел... тука малко ли народ реват как тва и онова е за смяна.... докато се карат дрънгели - в тях ще се налива
в цялата тема има 3-4 обективни мнения, другото е чесане на езици и правене на интересни на обичайните кибици.....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Nasko_ написа:TheKiller написа:Колега 156 q4 няма,155 има модификация q4 с 2.0 16v турбо мотор 4х4 и е сходна на интегралето горе долу
Колега, има 156 crosswagon Q4
crosswagon да извинявам се

/// 6>4

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз мисля да вземам една Брера за брат ми, но се колебая между дизел 2.4 и 3.2 бензин. Гледам им каталожните данни и ми се струват много зле за тези коне, наистина ли са толкова спънати? Иначе изглежда добре и ми казаха че били надеждни новите модели.