Връща ли се кризата от 2008ма
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Връща ли се кризата от 2008ма
© написа:скоро гледах някакво репоражче за Китай - някакъв бизнесмен, който построил копие на Флоренция или Венеция обясняваше, че сега условията били подходящи за инвестиции или нещо подобно, защото нямало криза, икономиката е във възход и т.н.![]()
Китай и криза не вървят в едно изречение...
Там безработицата е между 1.5% - 2% ...
Тях "стратегията" им е много по-различна от Европа или Америка... Всичко се заменя от машините, обаче хората не си губят работата... Един пример отиваш в столицата и между блоковите пространства така да ги наречем има гаражи където паркираш колата и с някакви механизми колите се редят като в гардероб (сещате се за какво говориме, има нещо подобно в бързи и яростни токио дриф, където негъра си зимаше баничарката), там не е нужно да има човек, обаче отвънка има един китаец дето гледа дали всичко е както трябва и за това му плащат заплата... дали другаде го има това.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Peter Angelov написа:Да не говорим за ДДС игрите, преди големите играеха сега и
най малките фирми играят! Има хора и то не малко които
смятат този данък за техен, бонус към печалбата и т.н.
има фирми, които благодарение на това успяват да съществуват и все още да предоставят работни места. Ако не играят с отчетите и ДДС, резултатът ще е - фирмата фалира, N брой души на улицата, а парите дето си плащат пряко на държавата докато тече агонията, пак ще потънат в бездната на държавните харчове и други такива и пак няма да има резултат.
И за да дадат пример на малките фирми, трябва да се захванат от големите, богати фирми, които правят шмекериите от алчност, а не защото едвам свързват двата края.
При ниска събираемост на данъците и всякаквите други такси, те трябва да се намалят за да има резултат, но явно ще трябва да ги увеличават, докато не могат да съберат и един лев, за да се сетят. Всеки би избрал да бъде изряден, стига това да не му излиза безумно солено.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И ако падне ЕС,требе да паднат и акцизите...ама надали
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
sub_eleven написа:...И за да дадат пример на малките фирми, трябва да се захванат от големите, богати фирми, които правят шмекериите от алчност, а не защото едвам свързват двата края.
При ниска събираемост на данъците и всякаквите други такси, те трябва да се намалят за да има резултат, но явно ще трябва да ги увеличават, докато не могат да съберат и един лев, за да се сетят. Всеки би избрал да бъде изряден, стига това да не му излиза безумно солено.
и защо трябва да се почне от големите фирми

а намаляването на данъци е пълна глупост- накъде още да се намаляват като и без друго данъците са най-ниски в Европа

ПС: Аз лично съм в сивия сектор на икономиката и също прекарвам държавата колкото мога... но това НЕ означава, че съм против законите, данъци и т.н. налози дето взима държавата... против съм закона да важи за мен, а да не се прилага за някоя голяма фирма примерно- почнат ли да прилагат наредбите еднакво за всички с кеф ще изляза на светло и ще си плащам всичко дължимо...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
acho.rs написа:....
Не съм песимист ни най-малко , но ми се струва че работата не е розова
Отиваме на по зле. Прогнозите са че идващата криза ще е по-лоша от тази от 2008.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
точно когато всички започнат да говорят колко е зле, това(обикновенно) е сигнал, че скоро нещата почват да се обръщат.
и обратното. общо взето тази година първото дъно на борсата беше когато един приятел ми каза, че леля му го посъветвала, че трябва да инвестира... след това август един друг познат ми каза, че почвал да се занимава с това, щото било не знам си кво и пак всичко потъна. а сега за втора рецесия се говори от 2 месеца. къде сериозно, къде в рамките на шегата, нещата са горе долу така. когато информацията достигне до "обикновенния" човек, тя вече е остаряла. другия вариант е да дойде края на света, смятам да го игнорирам.
p.s. за последните 3 дни е най-голямото повишение на големите индекси от 2009 насам... go figure
и обратното. общо взето тази година първото дъно на борсата беше когато един приятел ми каза, че леля му го посъветвала, че трябва да инвестира... след това август един друг познат ми каза, че почвал да се занимава с това, щото било не знам си кво и пак всичко потъна. а сега за втора рецесия се говори от 2 месеца. къде сериозно, къде в рамките на шегата, нещата са горе долу така. когато информацията достигне до "обикновенния" човек, тя вече е остаряла. другия вариант е да дойде края на света, смятам да го игнорирам.
p.s. за последните 3 дни е най-голямото повишение на големите индекси от 2009 насам... go figure

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кво няма да има криза като всеки се чуди не как да произведе нещо за да създаде добавена стойност а как да инвестира, да следи, да чака, да се надява, да предвижда и т.н. че да изкара някой лев без да създаде нищо.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ms написа:и защо трябва да се почне от големите фирминяма големи, няма малки
Ще се започне от там, където потенциално може да са укрити много пари, а не от кварталните баничарници...
ms написа:- всички наред трябва да се подгонят...
еми да, трябва, но не знам на колегата писал на предната страница, какъв пък чак трън в окото са му малките фирми, дето собствениците им се изгърбват от работа и притеснения и без това....
ms написа:а намаляването на данъци е пълна глупост- накъде още да се намаляват като и без друго данъците са най-ниски в ЕвропаСигурно само в някоя африканска държава ще има по-ниски данъци от тук
щом за теб е глупост да се увеличи събираемостта, ок.
Така е и в търговията - някой път като не си лаком, в крайна сметка печелиш дори повече, но щом сте толкова хора на мнение, че били ОК данъците - затова ще втасаме.
Ти какви данъци плащаш освен на колата си, че твърдиш, че са ниски?
ms написа:против съм закона да важи за мен, а да не се прилага за някоя голяма фирма примерно- почнат ли да прилагат наредбите еднакво за всички с кеф ще изляза на светло и ще си плащам всичко дължимо...
викаш против си, обаче да не се почва ревизията от големите фирми

- steeN
- старши ентусиаст
-
по принцип винаги се почва събиране на големите суми първо и после на малките и накрая има едни 20% дето като се тегли чертата се оказва, че повече пари ще се дадат за да се вземат тия пари, от колкото са парите. така, че малките е неефективно и глупаво да се преследват. за това по-скоро трябва да се работи върху промени на закона така, че да е много трудно да се укриват, а не да се гонят вещици. според мен дори е по-правилно да имат по-хлабава политика към по-малките, освен всички останали съображения.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Всичко в тая държава е `проституция` в буквален и преносен смисъл. От 2008г. минималната заплата в Румъния е 500 леи /280 лева/ .Не може една Македония да осигурява минимална пенсия от 155 евро, или 300 лева, а тук да ни обясняват общи приказки по отношение на това колко сме добре и колко процента трябва да ни бъде дефицитът. От 22 год всяко ново правителство / вкл. и това/ повтарят едно и също.-- -че пари няма , защото са заварили тежко наследство , че ще направят всичко възможно да се оправят нещата, обаче това ще стане постепенно, а не с магическа пръчка. И българина нали е балък, седи и чака , чака да го `оправят`. Така че обикновения българин винаги е бил в криза. Дори периода на така нареченият `Възход` от 2005-6 до 2008 г си е било добре планиран заговор за последващите фалити на фирми и граждани.

- steeN
- старши ентусиаст
-
според мен възхода го имаше, защото световната икономика вървеше нагоре тогава.
както има една приказка "everyone's a genius in a bull market" т.е. всеки е гений когато пазара върви нагоре.
както има една приказка "everyone's a genius in a bull market" т.е. всеки е гений когато пазара върви нагоре.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
sub_eleven написа:....
аз ли пиша сложно и трудно ме разбираш или...
да ти го обясня максимално простичко:
Дължимото трябва да се събере, но НЕ като се почне от големите фирми... Почват се ВСИЧКИ, без изключения- баничарници, цехове, средно големи фирми, големи... БЕЗ изключения... сега малкият казва "големите укриват, аз що да плащам", големите пък казват "само аз ли ще плащам данъци в тая държава" и всеки укрива и лъже наред... Всеки е прав за себе си (аз съм от онея малките и също лъжа държавата), всеки казва "да почнат от големите, тогава и аз ще плащам" и всеки греши- трябва ВСЕКИ да плаща... и аз трябва да плащам, и Лукойл трябва да плащат... който не може да плаща- да затваря...
Относно данъците и дали са ниски нашите- ползвай Гугъл и ще разбереш... жокер- по-ниски данъци търси извън Европа, към някоя офшорна зона

ПС: данъкът на колата ми е нисък- 165лв. според няк'ъв калкулатор в нета и си е тъкмо толкова... а трябва да е по-висок, и то с много... няма логика нова кола (2-3 годишна) с коне колкото моята да плаща близо 3 пъти повече- няк'ви си 462лв. това ли е събираемост- да вземем повече от тея дето имат нови коли

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мен пък въпроса ми е,до кога аз ще плащам сметките на разни банкери,предприемачи и подобни буклуци,дето направиха кризата не мога да разбера...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ms написа:...
По-скоро ти не ме разбираш... а и непрекъснато си противоречиш, дори и в едно и също мнение.
Ясно е, че дължимото трябва да се събере от всички. Говореше се за това, че големите и малките фирми правят врътки с ДДС и годишните отчети. Мисълта ми е, че много по-правилно е да се гонят големите играчи с големите далавери за ДДС за стотици хиляди лева, а не някой измекяр, дето едвам свързва двата края и е извъртял 300лв ДДС за месеца.
Специално тези малките риби въртят през големите, с доверени лица. Ако големите не могат да въртят(следят ги изкъсо) и малките няма да могат.
И престани да ми говориш за Европа и за статистики - аз ти казвам, че данъците са ни високи - като потребител, плащащ доста различни данъци и такси.
В чужбина за хората е чест и привилегия - те с радост си ги плащат, защото виждат какво получават насреща.
Вариантите са:
плащаш малко, получаваш много - тогава си с усмивка.
плащаш много, получаваш много - пак с усмивка.
плащаш малко, получаваш малко - пак бива.
плащаш много, получаваш малко - гадно ти е.
И внимание:
плащаш много, получаваш нищо - е тук сме ние. Пак ми кажи, че данъците са ни ниски.
ако ще да върнат целият свят 3000г преди христа, не ме вълнува! имам един кър в село с 30 души, взимам си една жена, патки, овце, крави и проблема е решен! 
иначе bum_bum с 2 думи обобщи цялата картина, готованковците създадоха кризата. имам приятели , които с 15души персонал направиха по 1 милион оборот в пика на кризата и дори ес да се разпадне пак ще си изнасят, защото произвеждат. производителят (добрият) и едрият земевладелец, никога няма да бъдат в криза, дори и война да настане. леля ми на 55 държи 2 книжарници, произвежда капачки, отварачки, рендета за ес, държи 1 хранителен и 1 железарски магазин, изплаща 300 хил.лв и си кара 20 годишната кола, а е жена, която е тръгнала абсолютно сама и крепи фронта с мъж, който за нищо не става.. кажете й че държавата ни е "проституция" и ще ви каже че за нищо не ставате
а относно сивата икономика, ще се крие до толкова, колкото позволяват. иначе какъв ми е интереса да внасям пари, които не знам къде отиват, те кво правят за бизнеса? вземи тези 12% лихви "инвестиционни кредити", смешници, да погледнат лихвите в германия.

иначе bum_bum с 2 думи обобщи цялата картина, готованковците създадоха кризата. имам приятели , които с 15души персонал направиха по 1 милион оборот в пика на кризата и дори ес да се разпадне пак ще си изнасят, защото произвеждат. производителят (добрият) и едрият земевладелец, никога няма да бъдат в криза, дори и война да настане. леля ми на 55 държи 2 книжарници, произвежда капачки, отварачки, рендета за ес, държи 1 хранителен и 1 железарски магазин, изплаща 300 хил.лв и си кара 20 годишната кола, а е жена, която е тръгнала абсолютно сама и крепи фронта с мъж, който за нищо не става.. кажете й че държавата ни е "проституция" и ще ви каже че за нищо не ставате

а относно сивата икономика, ще се крие до толкова, колкото позволяват. иначе какъв ми е интереса да внасям пари, които не знам къде отиват, те кво правят за бизнеса? вземи тези 12% лихви "инвестиционни кредити", смешници, да погледнат лихвите в германия.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5