Becker CD , Струва ли си ?
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Becker CD , Струва ли си ?
Phil написа:За цвета знам...един приятел го има в Е36цата...но е значително по-късо от фабричното...Някаква капачка ли има от страни?
Има си да то е цяла стойка все едно...
Има модели с възможност за промяна на подсветката, както и позитивни/негативни надписи.
Пасва си идеално. Не е задължително да пише БМВ на него. Като си избирате модела, разтърсете се из сайта да видите кой модел ви трябва за оранжевата подсветка или кой е универсалния ОЕМ.

Пасва си идеално. Не е задължително да пише БМВ на него. Като си избирате модела, разтърсете се из сайта да видите кой модел ви трябва за оранжевата подсветка или кой е универсалния ОЕМ.

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
ALX - уважавам твоето мнение на автомобилна тематика , но караудиото май ти куца малко. Бекера е класи над Pioneer, JVC, Sony , единствено Alpine и може би по-старите Clarion-и могат да бъдат толкова или по-качествени като звук. За съжаление точно този модел не съм го слушал как е , но сравнявам от същите години другите Бекери. На моето комби Е36 се мъчих да сменя предната линия с един модел на Kenwood HQ серията им , но свиреха определно по-слабо ,а качеството не беше по-добро. Та който смята че звука конкретно в Е36 е лош , нека 1-во да си смени плеъра и най-вече да пробва с нормален (оригинален) диск звука. С това сваляне от интернет и пускане на мп3-ки е несериозно да се говори за качество
(не че неможе да се получи нещо добро в тоя случай ,но трябва да е поне 320kbps. поне)

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
didodi написа:не че неможе да се получи нещо добро в тоя случай ,но трябва да е поне 320kbps. поне)
320kbps ми звучи като 316i има добър замисъл, но си е компромис от всякъде

И реално след слушане на повечко, плочи, оригинални ЦД-та (от едно време, без много ремастер) и малко ленти ...320кбпс мр3-ка се усеща почти веднага. Не мога да опиша как, просто усещям нещо непълноченно в звука

В колата записите от мр3 и от читав носител също са ясно различими.

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
Хехе ти си аудиофил, за разлика от 98% от хората тук които в повечето случаи искат да слушат качествена музика (а не най-качествената) в колата си 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
cod-cdbp написа:didodi написа:не че неможе да се получи нещо добро в тоя случай ,но трябва да е поне 320kbps. поне)
320kbps ми звучи като 316i има добър замисъл, но си е компромис от всякъде
И реално след слушане на повечко, плочи, оригинални ЦД-та (от едно време, без много ремастер) и малко ленти ...320кбпс мр3-ка се усеща почти веднага. Не мога да опиша как, просто усещям нещо непълноченно в звука
В колата записите от мр3 и от читав носител също са ясно различими.
Аре, аре - много се вземате на сериозно - 320кбпс му били малко

didodi написа:ALX - уважавам твоето мнение на автомобилна тематика , но караудиото май ти куца малко. Бекера е класи над Pioneer, JVC, Sony , единствено Alpine и може би по-старите Clarion-и могат да бъдат толкова или по-качествени като звук. За съжаление точно този модел не съм го слушал как е , но сравнявам от същите години другите Бекери. На моето комби Е36 се мъчих да сменя предната линия с един модел на Kenwood HQ серията им , но свиреха определно по-слабо ,а качеството не беше по-добро. Та който смята че звука конкретно в Е36 е лош , нека 1-во да си смени плеъра и най-вече да пробва с нормален (оригинален) диск звука. С това сваляне от интернет и пускане на мп3-ки е несериозно да се говори за качество(не че неможе да се получи нещо добро в тоя случай ,но трябва да е поне 320kbps. поне)
въпрос на вкус. бекер за мене са производители на оем боклуци и никога не са имали за цел да правят качествени компоненти. затова и на практика ги няма на афтърмаркет арената. не случайно до към 2005 всичките бенцове бяха с бекери и след това ги смениха с алпайн-и и други такива. същото мога да кажа и за другата немска фирма дето я има оем в колите - блаупункт.
за мп3- проблема не е в сампъл рейт-а а в алгоритъма на компресиране. на практика от 128кб нагоре човек трудно може да различи подобряването в качеството, но както казаха винаги се усеща "постното" на мп3 компресията.
за разбирането- трябва да поровя малко и да ти покажа снимки на уредби които аз съм правил и наградите които са взимали за спл (съжалявам- ескю никога бе ми е било интересно ако и до някъде спл и ескю да са свързани)

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Това устройство ли търсите? Щото гледам, че ми се мотолявчи из нас. Само дето е свирило на голф, да си знаете

---
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
didodi написа:ALX - уважавам твоето мнение на автомобилна тематика , но караудиото май ти куца малко. Бекера е класи над Pioneer, JVC, Sony , единствено Alpine и може би по-старите Clarion-и могат да бъдат толкова или по-качествени като звук. За съжаление точно този модел не съм го слушал как е , но сравнявам от същите години другите Бекери. На моето комби Е36 се мъчих да сменя предната линия с един модел на Kenwood HQ серията им , но свиреха определно по-слабо ,а качеството не беше по-добро. Та който смята че звука конкретно в Е36 е лош , нека 1-во да си смени плеъра и най-вече да пробва с нормален (оригинален) диск звука. С това сваляне от интернет и пускане на мп3-ки е несериозно да се говори за качество(не че неможе да се получи нещо добро в тоя случай ,но трябва да е поне 320kbps. поне)
Относно предната линия на е36 ако ще и накамичи за 3к да му сложиш ,се тая . Да ,смятам ,че е36 е една от колите с най-скапан аудио потенциал и тва не е като да нямам алпайн за ХХХХ лв. в нея и да не съм пускал оригинални цд-та. С оригиналното разположение на говорителите и смешните размери ,които може да се вградят в гнездата (без да се преправя нищо) си е пълна трагедия ,най-отговорно го заявявам . Говоря за седан и купе .
едит: Не че в компакт и туринг ,положението е по-цветущо ,ама там поне може да боднеш нещо по-така в багажника да клати въздуха и да замаже ситуацията.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- iani qnkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: M-POWER
- Детайли за колата: бяга яко
Не си заслужава грозно е...Като махнеш панела
И със него е някакво супер семпло...А като му гледам характеристиките,ми за тия пари няма такъв Алпин! 

БМВ доставя душевни оргазми..

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Някой ако има такъв бекер и му е грозен, свири му лошо, дразни го и иска да се отърве от него моля да ми пише ЛС. Ще го взема и ще му дам един Pioneer мп3 + някой лев 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
alx написа:Бекер са боклуци.
сигурно затова ги слагат фабрично на ферари и други подобни?
каква е разликата между mexico pro и traffic pro?
относно вписването в интериора - вписва се страхотно!
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
plradev - ако очакваш бас от 13см говорители е доста наивно от твоя страна
Естествено че трябва да има нещо в багажника за да оправи положението под 100hz надолу.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колеги, стига с тези честоти. Вече стана банално да се пише във всяка една тема за това. На мен пък ми излязоха мазоли на пръстите да пиша, че в един автомобил звука е компромис. Няма как в този обем да се развие звукова вълна с честоти под 100 Hz, просто няма място къде да се случи това. Друг много важен момент е качеството на записа и как е смесен в звукозаписното студио и какава е най ниската честота на самия запис.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3