дискова херния

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: дискова херния

Мнение от немо » 28 Дек 2011, 1:07

acho.rs написа:Изтрещях и започнах пак да си ходя на фитнес, като правех леки упражнения и така след около месец спря да ме боли .

:yes:
Имам по рождение леко гръбначно изкривяване.Сутрин се будех схванат да си е_е мамата.Спал съм на пода(на паркета),щото и на хай-джиджи-биджи легла и матраци ми се разказваше играта...... :(
Почнах фитнес....без да си давам зор,колкото ми е кеф-толкова......след месец забравих за болки в кръста :angel:
Зоната на гръбнака под гръдния кош и над таза я държат само мускули,там няма костна структура........за какво хранене ми говори bum_bum .... :dunno:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Дек 2011, 1:09

acer написа:не разчитам на форума, чакам един познат хирург да си дойде и ще види и той снимката, че тия от медикус алфа.. (за бога не стъпвайте там) и допълнително ще идвам към софия и ще се видя с някой от споменатите доктори ;)

бум_бум не си го слагай присърце, повечето разбират че здравето не е даденост прекалено късно. и все пак, ако имаш някакви подозрения как при 100% нулево натоварване на кръста в период от 4-5 месеца и дори без секване да получиш дискова херния ти пращам каса бира (или портокали за натурален сок :ok: ) на мен звучи като сценарий за др.хаус! не се скрънзи, дай малко инфо как да се предпазваме :P
обездвижването е не по-малко вредно от пренатоварването ,жената на брат ми точно от това пострада -май изводът е стар като света,че крайностите вредят.. :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Дек 2011, 1:13

немо написа:
acho.rs написа:Изтрещях и започнах пак да си ходя на фитнес, като правех леки упражнения и така след около месец спря да ме боли .

:yes:
Имам по рождение леко гръбначно изкривяване.Сутрин се будех схванат да си е_е мамата.Спал съм на пода(на паркета),щото и на хай-джиджи-биджи легла и матраци ми се разказваше играта...... :(
Почнах фитнес....без да си давам зор,колкото ми е кеф-толкова......след месец забравих за болки в кръста :angel:
Зоната на гръбнака под гръдния кош и над таза я държат само мускули,там няма костна структура........за какво хранене ми говори bum_bum .... :dunno:

за храненето не си прав колега,тези места,които се увреждат се влияят не само от храненето, аи от всички външни фактори.. ако щеш косвено и кафето и цигарите дори-доколкото разбрах влошават между другото и качествата на колагена,който е пък в съединителната тъкан.. Организма е много,много сложна система,дори и нервното претоварване и дистрес могат да те подкопаят за да те "удари" кръста..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2011, 11:15

Цигарите със сигурност, макар, че едва ли в много значима степен. Кафето не ми се вярва.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Дек 2011, 15:43

дисковете не били скъсани, а "разместени", докторката, която ме преглежда прави впечатление на човек, който не си разбира от работата, нищо не може да обясни като хората, отдлено й казвам не ми пишете миогама в рецептата че ги имам вкъщи тя "Дааам" и ги написа! :lol: чакам празниците да свършат и ще се прегледам при д-р Бусарски . за любопитните така изглеждат здравите и проблемните дискове ( в случаят моите)
http://imghit.hit.bg/dx1.jpg
http://imghit.hit.bg/dx2.bmp
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Дек 2011, 16:28

плюс една хубава статийка,за съжаление на английски (ама нали ни е 2ри официален вече заедно с турския :mhihi: )

http://www.umm.edu/spinecenter/educatio ... d_disc.htm

има интерактивни картинки с проблемните зони,както и в кратце същността на хирургичната намеса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2011, 16:32

Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Яну 2012, 16:21

Малък "update" както е модерно да се казва..
Минах първо при Мишо Ненов - кинезитерапевт
Той ми каза да си направя ЯМР - аз имам само КТ (т.нар "скенер")
Знам че ЯМР е по-детайлно и безвредно,но съм чел че за дискова херния не е нужен- позната я оперираха по данни от КТ само
Та минах през проф Романски ,който ме пита как стоя на пръсти, на пети и дали мога спокойно да се навеждам и да изкачвам стълби,както и за постоянни болки
Прегледа и скенера и ми препоръча физиотерапия,плуване и колоездене
Той преглежда в Иван Рилски вторник,сряда и четвъртък м/у 09 и 10.00 часа сутрин (40/50лв)
Проф Бусарски е съседния кабинет и преглежда следобед м/у 14.00 и 16.00
:roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 13 Яну 2012, 19:08

браво, явно ще се разминеш без операция :) аз бях при бусарски в света софия, горе-долу добре ми ги обясни нещата и ако продължат болките след курса с новите инжекции ще трябва и аз да направя ямр и вече квото сабя покаже. ако трябва да ме режат само да спира този домашен затвор от филми и игри, че ще психясам буквално, да не споменавам че не мога да е*а, на изпити и на работа да ходя :censored:
само не ми хареса, че не ми обясни как съм си причинил дисковата херния, въпреки че му казах изрично, че не съм имал никакво натоварване за последните 4м, дори обратното.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Яну 2012, 19:58

acer написа:само не ми хареса, че не ми обясни как съм си причинил дисковата херния, въпреки че му казах изрично, че не съм имал никакво натоварване за последните 4м, дори обратното.

няма какво да се се чудиш,нормално е- и аз на професора му вадих думите с ченгел от устата-целият преглед трая не повече от 6-7 минути макс..
Това е положението.. :confused:

Предишна

Назад към Извън Темата