iPhone 4S или Samsung Galaxi SII и абонаментен план ?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: iPhone 4S или Samsung Galaxi SII и абонаментен план ?
bum_bum написа:Dimitroff написа:4S-а ще се взема нов...притеснява ме факта, че ще дам не малко пари за телефон...който ще е само телефон...джейлбрейкване докато е в гаранция...едва ли ще се прежаля...при Самсунга този проблем го няма...:
Той след джейла си е пак телефон. Може да си го джейлнеш спокойно. Дори и нещо да се случи винаги можеш да го ресторнеш и няма как да разберат какво е имало на телефона.
Айфона е като БМВ- има по-бързи, има по-големи, има с по-добри дисплеи, има с по-добри батерии ама Айфона е най-добър щото притежава от всяко едно качество точно по толкова, колкото му трябва. Всичко е преценено, съразмерно и оптимизирано.
Много хора (включително и аз) казват "кво толкова.. телефон". Взимаш си го веднъж и край.. предполагам чувството ти е познато
Не го заблуждавай,има брояч които знае дори колко пъти е ресторван и джейван отново,според политиката на епъл,това води до отпадане на гаранцията на апарата...което е разбира се супер малоумно,аз имах айфон,да,несъмнено е удобен,но меркантилната политика на епъл и някой супер недуразумения при този апарат..абе с 2 думи го продадох и си взех горепосоченият галакси с2,далеч по-удобен апарат с приятелски софтуер...Разбира се,сега нашата фирма подписва някакви спорузамонеия с ментел и ще си взема 4с на смешна цена...и естествено ще го шитна имидътли за некой лев отгоре

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Тук за гъзария мисля, че въобще дума не може да става - все пак тези телефони вече са доста достъпни. Всеки може да си вземе на изплащане такъв телефон. Тук става въпрос за това, което и бум-бум го каза - айфона си е иконата на смартфоните - първия, последния и най-добрия. И за да не си помислите, че съм пристрастен ще кажа, че аз ползвам SGS 1. Така се стекоха обстоятелствата и сега и за известно време напред ще съм с него. Може андроида да си има някои предимства, но просто самото усещане е друго. Моя телефон сравнен със стоков айфон 4 - нищо общо. Много по-бавен е. За дисплей тук въобще не говорим. И SGS 2 съм го разглеждал и дисплея като качество на картинката и на цветове няма нищо общо дори само с айфон 4, пък за 4с да не говорим. 4с не съм го разглеждал, но доколкото знам при него имаше още подобрения по дисплея. И съдейки по чудесния дисплей на 4-ката, този на 4с трябва да е нещо извънземно.
Да не говорим, че айфона си държи и повече цена. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:Тук за гъзария мисля, че въобще дума не може да става - все пак тези телефони вече са доста достъпни. Всеки може да си вземе на изплащане такъв телефон. Тук става въпрос за това, което и бум-бум го каза - айфона си е иконата на смартфоните - първия, последния и най-добрия. И за да не си помислите, че съм пристрастен ще кажа, че аз ползвам SGS 1. Така се стекоха обстоятелствата и сега и за известно време напред ще съм с него. Може андроида да си има някои предимства, но просто самото усещане е друго. Моя телефон сравнен със стоков айфон 4 - нищо общо. Много по-бавен е. За дисплей тук въобще не говорим. И SGS 2 съм го разглеждал и дисплея като качество на картинката и на цветове няма нищо общо дори само с айфон 4, пък за 4с да не говорим. 4с не съм го разглеждал, но доколкото знам при него имаше още подобрения по дисплея. И съдейки по чудесния дисплей на 4-ката, този на 4с трябва да е нещо извънземно.Да не говорим, че айфона си държи и повече цена.
Дисплеите и на двата IPhone са еднакви,"ретина дисплей",айфон съвсен не са първите смартфони,даже доста късно започнаха да ги правят,несъмнено е удобен апарат,както писах по-рано но...много зависи за какво ще се ползва,наистина,красив е,масивен,усеща се че е изработен добре...в китай,има много недостатъци,като се почне с батерията която не се сменява (тоест само в оторизиран сервиз) та до качването на не-подписани (хакнати или неодобрени от апъл) приложения,задният панел при новата четворка е също...стъклен...Интересното е с рестартирането на този апарат,3 пъти ми е забивал....рестарта е с копчето за включване и по средата бутона...обаче като забие зверски,и понеже тази команда е софтуерна...чака се да падне батерията до края...

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
Така е, всеки от телефоните си има своите недостатъци. Но като се замисля - самсунга ми е забивал бая повече от 3 пъти. Не че не ми върши работа, но не е това, за което се говореше като излезе.
А за това, че е първия имах предвид, че е преди Самсунга, не съм се изразил правилно. 

Последна промяна alpina-ma6inata на 03 Яну 2012, 14:52, променена общо 1 път
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:...обаче като забие зверски,и понеже тази команда е софтуерна...чака се да падне батерията до края...
Слеващия път не чакай, а го стартирай в DFU режим и нямаш яд. Няма такова положение в което Айфон да забива така, че да се изисква вадене на батерията или чакане да падне

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тя командата може да е "софтуерна", ама е към bootloader-а, не към операционата система. няма начин да не се рестартира след като задържиш двата бутона достатъчно дълго.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Е.Димитров написа:...обаче като забие зверски,и понеже тази команда е софтуерна...чака се да падне батерията до края...
Слеващия път не чакай, а го стартирай в DFU режим и нямаш яд. Няма такова положение в което Айфон да забива така, че да се изисква вадене на батерията или чакане да падне

колега @alpina-ma6inata
Самсунг (не че някога съм им бил фен,а и галакси с2 е пърсият ми самсунг) са едни от първите дето слагат ОС на апаратите си още 2004 година някъде...
И да,айфон определоно си държат цената,смятам че на колегата @Димитроф ще му приляга един айфон 4с
Ако се занимава със софтуер и му се иска да си прави инсталации и да се забавлява ,тогава галакси с2
Здравейте и от мен,
искам да се включа и аз с един въпрос и да използвам темата. Та за Коледа си подарих един айфон 4с. От техно маркет си го купих, понеже не исках да се връзвам с договор към Глобул. Да, но се оказа, че били с някакви по-различни сим карти и се наложи пак да се вържа с договор. както и да е. След като дори не успях да разбера как да си сложа картата сам, отидох до германос и там уж ми го настроиха.
Та така, сега телефона си работи чудесно, направих си регистрация в store-а и си свалих маса безплатни апликации, ама се глупости. (някаква чаша с бира, NFS, нова телевизия, скайп, фейсбук и такива щуротии).
Въпросът ми е какво друго може да прави този телефон? Чета тук за някакво джейлбрейкване, ама ме е страх да пробвам да не съсипя работата. Ако го "джейлна" какво повече ще постигна? какви толкова "много и готини" апликации ще мога да си инсталирам?
Мога ли някъде да разгледам какво мога да инсталирам, след като го "джейлна"? искам да знам дали си заслужава риска
Още нещо, мога ли някакси да си запиша песни и да си ги слушам, че сега само радио върви?
Последен въпрос. Четох някъде, да се внимава да не превърнем IPhone в IPad, ставало много бързо и дори нямамло да разберем, кога сме направили тази беля. Какво точно се има предвид с това твърдение?
искам да се включа и аз с един въпрос и да използвам темата. Та за Коледа си подарих един айфон 4с. От техно маркет си го купих, понеже не исках да се връзвам с договор към Глобул. Да, но се оказа, че били с някакви по-различни сим карти и се наложи пак да се вържа с договор. както и да е. След като дори не успях да разбера как да си сложа картата сам, отидох до германос и там уж ми го настроиха.
Та така, сега телефона си работи чудесно, направих си регистрация в store-а и си свалих маса безплатни апликации, ама се глупости. (някаква чаша с бира, NFS, нова телевизия, скайп, фейсбук и такива щуротии).
Въпросът ми е какво друго може да прави този телефон? Чета тук за някакво джейлбрейкване, ама ме е страх да пробвам да не съсипя работата. Ако го "джейлна" какво повече ще постигна? какви толкова "много и готини" апликации ще мога да си инсталирам?
Мога ли някъде да разгледам какво мога да инсталирам, след като го "джейлна"? искам да знам дали си заслужава риска

Още нещо, мога ли някакси да си запиша песни и да си ги слушам, че сега само радио върви?
Последен въпрос. Четох някъде, да се внимава да не превърнем IPhone в IPad, ставало много бързо и дори нямамло да разберем, кога сме направили тази беля. Какво точно се има предвид с това твърдение?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колега @520i ,и в Лондон ли има Глогул?,баси...
Иначе нещата са прости,никой не може да те задължи да преподписваш каквото и да е,нужно е само да си заплатиш за микросим картата.
Трябва да видиш дали самият ти апарат е "фабрично отключен" и ако е фабрично отключен,то не би могъл да го "превърнеш" а "айпод",подобни гимнастики стават когато апарата ,най-общо казано е :фабрично заключен " към даден оператор.
"Джейлавето" е най-просто казано ,да можеш да качваш кракнати приложения или такива ,които не са одобрени от апъл,според политиката на апъл,след "джейлване",апарата губи гаранция....
Според мен в апп стора има достатъчно безплатни приложения,които биха те забавлявали.
Поздрави и успех
Иначе нещата са прости,никой не може да те задължи да преподписваш каквото и да е,нужно е само да си заплатиш за микросим картата.
Трябва да видиш дали самият ти апарат е "фабрично отключен" и ако е фабрично отключен,то не би могъл да го "превърнеш" а "айпод",подобни гимнастики стават когато апарата ,най-общо казано е :фабрично заключен " към даден оператор.
"Джейлавето" е най-просто казано ,да можеш да качваш кракнати приложения или такива ,които не са одобрени от апъл,според политиката на апъл,след "джейлване",апарата губи гаранция....
Според мен в апп стора има достатъчно безплатни приложения,които биха те забавлявали.
Поздрави и успех
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
iPhone ще бъде...стига да го намеря някъде, баси !!
Ходих до мола на Цариградско, до мол Сердика, до мол-а на Стамболииски...ми нямат го
Писна ми да обикалям и се обадих на оператор да го потърсят в клоновата мрежа...обаче нещо ме съмняват да върнат обаждането...ще видим.
Междувременно - ако някой от Вас знае къде има наличен черен - да свирка да го отнасям.
Ходих до мола на Цариградско, до мол Сердика, до мол-а на Стамболииски...ми нямат го

Писна ми да обикалям и се обадих на оператор да го потърсят в клоновата мрежа...обаче нещо ме съмняват да върнат обаждането...ще видим.
Междувременно - ако някой от Вас знае къде има наличен черен - да свирка да го отнасям.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
Гледах преди 1-2 седмици в Техномаркет на последния етаж в ЦЦС. 

2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
@Dimitroff
Ако търсиш в Глобул или Ментел, ще си скъсаш нервите! Никъде го няма и само ще те размотават. Дават реклама по телевизията, а в действителност го нямат. Аз обикалях 2 дни и никъде го нямаше, накрая ми казаха, че до 2-3 дни ще ми го доставят директно в нас, но искаха да подписвам 2 години договор и го отрязах.
В един голям магазин за техника на Славейков го има 1099лв 16гб мисля че беше. Имаше и един 64 май за към 1900лв. Забравих как се казва магазина (едит. Плесио май)
В техномаркет също го има, но беше 1199лв 16гб. Аз от там го взех.
@Е.Димитров
в сф съм, забравил съм да си сменя местоположението
Накарахе ме да предпопиша, защо ми трябвало тарифен план с неограничен интернет заради айфона, а не съм можел да си сменя старата карта.
Ако търсиш в Глобул или Ментел, ще си скъсаш нервите! Никъде го няма и само ще те размотават. Дават реклама по телевизията, а в действителност го нямат. Аз обикалях 2 дни и никъде го нямаше, накрая ми казаха, че до 2-3 дни ще ми го доставят директно в нас, но искаха да подписвам 2 години договор и го отрязах.
В един голям магазин за техника на Славейков го има 1099лв 16гб мисля че беше. Имаше и един 64 май за към 1900лв. Забравих как се казва магазина (едит. Плесио май)
@Е.Димитров

Накарахе ме да предпопиша, защо ми трябвало тарифен план с неограничен интернет заради айфона, а не съм можел да си сменя старата карта.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
520i написа:@Dimitroff
@Е.Димитров
Лъзнали са те колега,не е задължително нито да искаш интернет,пък аз за малко бях взел подобен и си взех и микро сим..че не ми се режеше с ножицата