питане за технически преглед през 2012г
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: питане за технически преглед през 2012г
ивчо написа:...
- Спиране от движение - автомобила се спира от движение поради лошо техническо състояние (слаби спирачки, ръжди, газове и т.н.) ! На репатрак до пункт за метали ! Или ако сте само в пунт за ГТП, без сервизни клетки - спрян от движение до някой сервиз !...
Щом с това се занимаваш и имаш под ръка наредбата ще те помоля да изкараш ТОЧНИЯТ текст отнасящ се за горната ситуация... Иначе казано искам да се изясни точно и ясно следното положение:
Отивам на преглед за втори път (вече сте ме върнали 1 път) с някой кошник и се оказва, че кочината не е годна за движение по пътищата... Какво следва нататък е въпроса

Аз предполагам, че е възможно колата служебно да се спре от движение- проблем не виждам в това, а и съм съгласен, дори съм с две ръце и три крака ЗА да се спират от движение гробниците ... но онова с червено ми се струва незаконно- това докато не го видя разписано в наредбата не го вярвам... Най-малкото е абсурд да ми нареждат к'во ще си правя собствеността- да я спрат от движение не е проблем, но повече от това не могат...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е как какво следва, следва пристигането на същият кошник в пункта за ГТП, с един свински бут в багажника и дамаджана мускатова ракия 

Никой не мое ма връне на селу!
- ms
-
-
Не говорим как ще се случват нещата, а как ТРЯБВА да се случат- това ме интересува
И аз поне съм силно против да се минава ГТП по вторият начин- щом аз с кенефа успявам да го мина по каналният ред и другите ще могат...

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Това в червеното няма как да стане

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Градско (жената е от Варната
), на репатрак имам предвид, че няма как законно да караш кола без ГТП !
А какво ще я правиш, си е твоя работа - на части, за лъжици, както ти е на сърце !

А какво ще я правиш, си е твоя работа - на части, за лъжици, както ти е на сърце !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ms
-
-
ивчо написа:Градско (жената е от Варната), на репатрак имам предвид, че няма как законно да караш кола без ГТП !
Е това е важното да се уточни- спирате я от движение и нищо повече. аз к'во ще си я правя е мой проблем- може да я стегна и да я пусна в движение, може и да я бракувам... Щото колегата дето изтърси, че служебно се бракуват ме стресна сериозно- то верно глупави наредби много, ама това ще е прекалено...
ПС: ти пък намери отде да вземеш жена

- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Само не разбрах какво не ви харесва в плащането на данъка? Някви си 150-200 лв годишно не е нищо. Само за сравнение колата на баща ми е регистрирана в Германия и данъка е 340 Евро, само че там ако не го платиш още след два дни ще дофтасат полисмените на вратата в село, че от Немско са им пратили честитка.
Дори снимките от чужбина му идват по-бавно. Дано стане така и тук, че като гледам само се оплаквате от дупките, обаче аз по ежедневния ми маршрут от 35 км дупка не съм видял.
Дори снимките от чужбина му идват по-бавно. Дано стане така и тук, че като гледам само се оплаквате от дупките, обаче аз по ежедневния ми маршрут от 35 км дупка не съм видял.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leudi написа:Само не разбрах какво не ви харесва в плащането на данъка? Някви си 150-200 лв годишно не е нищо. Само за сравнение колата на баща ми е регистрирана в Германия и данъка е 340 Евро, само че там ако не го платиш още след два дни ще дофтасат полисмените на вратата в село, че от Немско са им пратили честитка.
Някакви си 280-350 лева за нормална кола за годината не са много ако не бяха още + 250лв гражданска + 600лв каско + 67лв винетка + 30лв ГТП ... Знам че сега ще се намеси някой съвестен гражданин с думите - кат не мое си го позволиш , се движи с рейса

acho.rs написа:Leudi написа:Само
Някакви си 280-350 лева за нормална кола за годината не са много ако не бяха още + 250лв гражданска + 600лв каско + 67лв винетка + 30лв ГТП ... Знам че сега ще се намеси някой съвестен гражданин с думите - кат не мое си го позволиш , се движи с рейса
Като не можеш да си го позволиш - ходи с рейса
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Я па мооа си го позволА и ше си карам 23ката 

- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Leudi написа:Само не разбрах какво не ви харесва в плащането на данъка? Някви си 150-200 лв годишно не е нищо. Само за сравнение колата на баща ми е регистрирана в Германия и данъка е 340 Евро, само че там ако не го платиш още след два дни ще дофтасат полисмените на вратата в село, че от Немско са им пратили честитка.
Не ми харесва това че като колата ми се разтропа от шибаните улици и трябва да се изръся двойно за предница

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
То хубаво пари се плащат за данъци, винетки и прочие, ама какво получаваме насреща
Ей това 

Никой не мое ма връне на селу!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Аз незнам как е другаде, ама поне от 2 години при нас няма как да минеш преглед без данъка, а тази година ме върнаха за големия талон, пък нека си е на мое име колата и го доказваш с лична карта. Нещата определено се затягат, за затова и си прибрах катализатора, че не се знае дали няма да го върна пак
.

only rear wheel drive
Maй сте позабравили преди 10г. как се почистваха улиците...
Или по-скоро как не се почистваха... Аз си спомням, че си чакахме да се размрази, щот бай Иван с трактора е пиян и не е хванал да изрине...
И каква е връзката на данъците, дупките и снега с техническия преглед. Аз искам да го направят като МОТ-а. Пълен преглед, а не само спирачки и крушки!
Или по-скоро как не се почистваха... Аз си спомням, че си чакахме да се размрази, щот бай Иван с трактора е пиян и не е хванал да изрине...
И каква е връзката на данъците, дупките и снега с техническия преглед. Аз искам да го направят като МОТ-а. Пълен преглед, а не само спирачки и крушки!
- ms
-
-
liloff написа:...И каква е връзката на данъците, дупките и снега с техническия преглед. Аз искам да го направят като МОТ-а. Пълен преглед, а не само спирачки и крушки!
реално има общо- щом съм длъжен да си платя данъка преди да ида на ГТП аз искам да виждам ефект от тоя данък...
Но пък си напълно прав прегледа да е като в белите държави- и аз съм съгласен да е такъв