дома в големия град или извън него?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: ВиК теч - откриване, локализация

Мнение от sean-john » 11 Яну 2012, 0:49

alx написа: няма свобода...

Ей това е....няма такова усещане като това да излезеш на двора и накъдето да се обърнеш всичко да е твое (голям двор) и да знаеш,че имаш всичката свобода да правиш каквото,когато искаш...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: дома в големия град или извън него?

Мнение от Nasko_ » 11 Яну 2012, 0:51

sean-john написа:Значи аз като живеещ в къща подобно като описание дадено от алх,мога да кажа,че е незаменимо... просто е малък рай,НО за подобен тип живот се изискват доста сериозни средстава...живея и в града в апартамент и сравнявам двете неща идеално...казвам примерно,ако в града ще си що годе ок с 500лв...на къщата ти трябват двойно...отделно всичко свързано с поддръжката и обурудване нужно за къщата и сумата става доста сериозна...просто ако си с ограничени средства става много трудно да се живее на такова място...точно за това масово българина си стоя в апартаменчето и му е ОК... иначе по яко от това няма...ем не е готово всичко по къщата ,но особено лятото се разцепвам от кеф...

Добре де, колега...би ли ме светнал, кое толкова скъпо ти излиза??? Каква е тази поддръжка и оборудване, че нещо не схващам? :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Яну 2012, 0:53

ms написа:
Ronka написа:Извън...поне над 20км, особено ако говорим за София, това е най-малоумния град в цяла България :mhihi:
Бих предпочила да плащам цената един път и половина поне отгоре за къща извън София,отколкото за апартамент!
ПиснА ми да ги слушам как ми пърдят през три етажа.... извинявам се за думите :kuku:

Нямаш ли двора, гаража, мазето-механа, казана за ракия... е живот в клетка :smoke:

ти пък де се вреш за къща- как ще водиш детето на училище, а :?: :winky:

ПС: май имам всичко онова в червено, търсят се кинти за стягане на имота :banghead:

С кола,братО :mhihi:
Правиш си сметка,къде живееш, къде работиш и къде ходи детето на училище :D

Сега съм на майната си от всичко и работя пак на майната си и ако идвах от Елин Пелин,щех да стигам 2-3 пъти по-бързо ...

alx написа: няма свобода...

То това,ако няма, няма нищо ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2012, 0:55

плюс това като живееш в къща и съседите ти не надничат през прозорците жена ти може да се разхожда раз(гола)ена по цял ден.

и да няма разлики като се пече...

и... да вика колкото си иска...

и...

друга тема :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Яну 2012, 0:56

alx написа:
zazomazo написа:абе Алекс е прав в твърдението си...само дето дадените 30-40 км са приемливи за Щатските разстояния....в БГ еквивалента е 5-6 км след околовръстното, което като пример би било да кажем Панчарево, Кокаляне, Долни/Горни Лозен, Владая, Бистрица ...с две думи /според мен/ идеална локация

там оферти не съм видял. примерно гледах бояна- ми смял съм се като малко дете- малки къщички и големи къщи на места малко по-големи от самите къщи- растояния- никакви... е*ем ти личното пространство там... лакомията (и глупоста) е страшна там.

аз лично си мисля че елин пелин, горна малина... в краен случай нови хан... горе долу това е дистанцията за мене...

по-далечните дистанции биват, ама ако си със свободна професия или имаш собствен бизнес и не гониш точно определено работно време в големия град....щото иначе транспорта, трафика и загубеното време в него ти наставят работния ден до 12-13 часа дневно и не остава време за личен живот/бачкаш, прибираш се и спиш/...да не говорим, че ако чакаш на фиксирана заплата големите разстояния ти ядат от бюджета за гориво
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Яну 2012, 0:56

Вярно ли питаш колега Nasko :shock: ,защо съм го споменал на фона на апартамент...като започнеш напоителна система за райграса...за храстите...косачки,храсторези, и като цяло многоооо са нещата които трябва да има в една къща с голям двор за да бъде поддържана подобаващо... а за апартамента не ти трябва нищо...
Последна промяна sean-john на 11 Яну 2012, 0:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 0:56

няма ли да се включи в темата някой студент-провинциалист

да каже, как в студентски град е най-големия купон и не му трябва нищо друго освен каса бира? :)

alx написа:плюс това като живееш в къща и съседите ти не надничат през прозорците жена ти може да се разхожда раз(гола)ена по цял ден.

и да няма разлики като се пече...

и... да вика колкото си иска...

и...

друга тема :ok:

това вдига рейтинга на къщите сред ергените доста :ok:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2012, 0:58

BadAngel написа:няма ли да се включи в темата някой студент-провинциалист

да каже, как в студентски град е най-големия купон и не му трябва нищо друго освен каса бира? :)

Що - на студента софиянец , дет е при мама и тати , викаш му е по-хубаво :mhihi:
alx написа:плюс това като живееш в къща и съседите ти не надничат през прозорците жена ти може да се разхожда раз(гола)ена по цял ден.

особено като имаш деца ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 11 Яну 2012, 1:01

sean-john написа:Вярно ли питаш колега Nasko :shock: ,защо съм го споменал на фона на апартамент...като започнеш напоителна система за райграса...за храстите...косачки,храсторези, и като цяло многоооо са нещата които трябва да има в една къща с голям двор за да бъде поддържана подобаващо... а за апартамента не ти трябва нищо...

:lol: :lol: :lol: ...тези неща са неизменна част от къщата, така ли? Ми аз може да искам да садя градина, тогава кво прайм?:) Нужен ми е маркуч ли? :lol:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Яну 2012, 1:03

Nasko_ написа:
sean-john написа:Вярно ли питаш колега Nasko :shock: ,защо съм го споменал на фона на апартамент...като започнеш напоителна система за райграса...за храстите...косачки,храсторези, и като цяло многоооо са нещата които трябва да има в една къща с голям двор за да бъде поддържана подобаващо... а за апартамента не ти трябва нищо...

:lol: :lol: :lol: ...тези неща са неизменна част от къщата, така ли? Ми аз може да искам да садя градина, тогава кво прайм?:) Нужен ми е маркуч ли? :lol:

Издребнаваш...искаш да кажеш,че за къщата са нужни по малко инстументи и неща от един апартамент ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 1:06

acho.rs написа:

особено като имаш деца ...

те са на училище, жената ги е закарала рано сутринта, върнала се е да запече дупето и ти и се наслаждаваш до 1:30, когато пак трябва да иде да ги вземе :ok:

мешаме ги нещата, ясно е, че когато имаш деца приоритетите се изместват :)
No bling at the Ring

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Яну 2012, 1:07

Нещо средно е моята ситуация. Имаме апартаменти тук и една вила на 80км в Троянския балкан. Къщата е построена от дядо ми преди 20-тина години и сега я поддържаме. Никой не живей там, ходим всеки уикенд, защото родителите ми работят тук, там уж почиваме. Ама като се почне, косене на двора, рязане на овошки, прекопаване на двора, варене на ракия :mhihi: ( Ронка, чакам те, да дойдеш да ме смениш тук :winky: ) , и всякакви други глупости. Една къща изисква много повече средства и да чувството е несрванимо, когато излезнеш сутрин в 5 часа, луната се е скрила зад 30 метровите борове, ходиш по росата и си пикаеш на воля. Да се събудиш от песента на птичките е нещо незабравимо, да отидеш и да се топнеш в реката и да поплуваш в дълбоките вирове. Да, всяко лято прекарвам там, по цяло лято. Едни незабравими спомени с приятели, които обикаляхме по горите и т.н. Децата ми на 100% ще го прават и те. Няма нищо по добро от това.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:mhihi:
Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 11 Яну 2012, 1:09

Къща винаги,даже са навивам мойта да продава зайчарника в БГ и да правим първа вноска за една фермичка :mhihi:
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Яну 2012, 1:09

Уникална :bowdown:

Знам къде са ключовете :mhihi:

Няма по-красиво нещо,от нещо което можеш да моделираш по свой вкус...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2012, 1:12

10-тина години живея до ВИАС, още от по-хубавите времена когато през седмицата улицата изглеждаше както е сега през лятото или на Великден. Сега е направо отврат.

Та надявам се до месец максимум да съм се изнесъл на село с 40 квадрата гараж, 100 квадрата фитнес, двор и всички прилежащи екстри :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата