Покупка на икономична кола
Модератор: Общи модератори
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Re: Покупка на икономична кола
КОлега по-скоро си за ВАН. Един познат взе ван за жена му и направо се родиха с него. Покупки и количка се събират без проблеми.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
ШАРАН ТДИ 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
randity написа:За Фюжъна. 1.4 TDCi 2005г.
Поддръжката не е скъпа, здрава ходова част и двигател. Често срещани проблеми са изпускане от уплътненията на дюзите към главата и О-пръстените на обратното гориво. За смяната на въздушния филтър не се разглабя цялата кола, а се сваля един капак на 6 рапитки май. Ще се побере и количката.
Надявам се да съм помогнал.

Берлингото/Партнер/Еспейс и други в този клас наистина са идеални семейни коли (имаме служебни такива) но както написах са прекалено големи за нашия случай!
Има ли колеги с Peugeot 206 (SW)/Ситроен С3 да споделят мненията си относно подръжката и надежноста на тези автомобили.
Относно багажникана 206 ми се стори доста малък за стейшън автомобил.
alx написа:от всичките тия псевдо-автомобили взимам форд фюжън-а без да се замислям.
И аз мисля че е най удачен за случая (поне по каталожни данни), този уикенд ще се опитам да разгледам поне един.
madpetio написа:ШАРАН ТДИ
Мразя булката и искам да я измъчвам с малка кола

Последна промяна swh_bmw на 12 Яну 2012, 23:30, променена общо 1 път
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
swh_bmw написа:madpetio написа:ШАРАН ТДИ
Мразя булката и искам да я измъчва с малка кола
взимай С1-ца ,106ца или Смарт-фон

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
swh_bmw написа:Здравейте,
ще купуваме малка градска кола на булката и искам помощ за избора.
колата задължително трябва да е дизел и след 2004 година, до 8,000 лв. Малко да харчи много да бяга и да не се разваляДа има място в багажника за детска количка плюс няколко торби от пазара.
За сега се оглеждам за Fusion понеже се вписва най много в желаните критерий. От друга страна се качихме в C3 със стъклен таван и много екстри и никак не беше лоша.
Поздрави
Не разбрах какво искаш- да стиснеш или да пръднеш

с толкова претенции много трудно ще намериш нещо. Още повече искаш да се троши малко, а с тия нискобюджетни коли дето си изброил още повече след 2004-та не виждам как ще стане. Виж нещо дето да харчи малко и наистина да се троши на високосна година, да е голям, да вози приятно и да е сравнително евтин за поддръжка да не кажа направо евтин то това са дизеловите 124-ки на мерцедес-перфектната семейна кола според мене доказала се неоспоримо през годините като здрав и надежден автомобил. Сега тука ще има " ма тя не върви, тя умрела" ма ти на състезание ли си тръгнал не разбрах? Къде ще напиняш по светофари и задръствания? Карай кротко и се радвай на шофирането и се смей на тия с бързите коли- единственото бързо нещо, което правят е да си трошат колите бързо и нищо повече
Та една чудесна 124-ка от 94-та например струва колкото един опел от 2004-та и ИМА ЗАЩО и това не подлежи на оспорване(изключваме вървежа, говорим за съществените и важни неща в един автомобил)
Та може и S500 примерно -тя да харчи към 22/100 колкото един нов опел/форд и т.н.(разхода се определя като 1 литър каране и останалото се плаща в сервиза до 22 литра)

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
ms написа:randity написа:... Ще се побере и количката...
не се изказвай прибързано, че после ще те псуват- тея неща се проверяват на място... една количка може да влезе в 250 литра багажник и да НЕ влезе в 350 литра...
При положение, че баща ми работи във фирма, дилър на Форд, дали не знам дали ще се събере количката.

Колегата автор да отиде, да и направи един тест драйв, да отвори багажника и сам да прецени дали ще му се побере количката

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

BadAngel написа:alx написа:от всичките тия псевдо-автомобили взимам форд фюжън-а без да се замислям.
що избра него, щото е най-псевдо ли![]()
критерия дизел за градска кола според мен не е удачен, особено ако ще возите детска количка и бебе съответно
печките много трудно загряват зимата и има голяма вероятност булката да се вози на студ, ако кара на къси разстояния из града
а и дизела вече е 2.65
не се насочвай към конкретен модел, така или иначе в този клас всички са горе-долу съпоставими
избери колата, която е в най-добро състояние
между другото защо не погледнеш някоя дачия
за тия пари колата ще е доста по-нова, а багажника е ДОВОЛЕН

No bling at the Ring
- randity
- Photographer
-
BadAngel написа:BadAngel написа:alx написа:от всичките тия псевдо-автомобили взимам форд фюжън-а без да се замислям.
що избра него, щото е най-псевдо ли![]()
критерия дизел за градска кола според мен не е удачен, особено ако ще возите детска количка и бебе съответно
печките много трудно загряват зимата и има голяма вероятност булката да се вози на студ, ако кара на къси разстояния из града
а и дизела вече е 2.65
не се насочвай към конкретен модел, така или иначе в този клас всички са горе-долу съпоставими
избери колата, която е в най-добро състояние
между другото защо не погледнеш някоя дачия
за тия пари колата ще е доста по-нова, а багажника е ДОВОЛЕН
Сандеро ? Тя е малка, но не знам колко и е голям багажника. Пък и надеждност ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:Сандеро ? Тя е малка, но не знам колко и е голям багажника. Пък и надеждност ?
надеждността е чук
по-скоро за логан комби мислех, нали се търси голям багажник
макар че не знам колко са големи тия детски колички, може и в багажника на сандерото да влезнат
No bling at the Ring
- randity
- Photographer
-
Ем т'ва е, че се търси хем голям багажник, хем малка градска кола 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Не искам да обидя колегите, но бягай далеч от Рено и производните му. Казвам ти го от опит. След като смених Реното със Ситроен разбрах колко съм се мъчил безсмислено. Откак си купих Ситроен Джъмпер най-късия и най-нисък с двигател 2.8 HDI, бус с втори ред седалки и остъклена преградна пластмасова стена не съм се качвал на другите коли и се кефя страхотно. Не е по-дълъг от комби, единствено не влизам в подземни гаражи, че антенката ми трака по тавана. Смесен разход 8-8.5/100, а върви перфектно.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
randity написа:При положение, че баща ми работи във фирма, дилър на Форд, дали не знам дали ще се събере количката....
не ми дреме къде бачка баща ти- ако ще и дизайнер на Форд да е все е тая, ти представа от коли явно нямаш... един багажник не е важно колко е голям като обем в случая- важно е каква му е формата и размерите... като почнеш да товариш разни странни предмети в кола ще разбереш к'ва ми е мисълта- и вярвай ми, детска количка е много странен предмет за товарене...
Аз ПАК ще кажа- Партнер/Берлинго са с около 15с. по-дълги от 206 комби, това просто е никаква разлика, но полезният обем вътре е 2 пъти повече от този в която и да е кола... По-широки са баничарките, по-високи също и затова изглеждат много по-големи отколкото са са реално... но за в града баничарката е нормална кола- не е голяма, не е и малка...
randity написа:Сандеро ? Тя е малка, но не знам колко и е голям багажника. Пък и надеждност ?
що даваш мнение за коли дето само гледаш на паркинга, а

Сандерото е ЗДРАВА кола, но и ГРОЗНА кола с още по-грозно табло и салон... В бонус Сандерото хич не е толкова малка колкото изглежда и събира учудващо много неща в багажника...
ms написа:Сандерото е ЗДРАВА кола, но и ГРОЗНА кола с още по-грозно табло и салон... В бонус Сандерото хич не е толкова малка колкото изглежда и събира учудващо много неща в багажника...
чак пък грозна.. ОК, въпрос на вкус е
според мен е супер за булка, така или иначе каквато и кола да и дадеш, тя ще придобие различни от фабричните форми с течение на времето

No bling at the Ring
- randity
- Photographer
-
Повярвах ми, имам малка сестра и знам к'ва е формата на количката.
А за Сандерото. Що реши, че не съм се возил и не знам що за кола ? Аз като се возя в коли принципно не гледам багажниците.

А за Сандерото. Що реши, че не съм се возил и не знам що за кола ? Аз като се возя в коли принципно не гледам багажниците.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
А преди да си взема Ситроена ходих до Грейт Уол. Разглеждах пикапа и видях много недомислици, но покрай това разгледах и малката количка. На тази в салона вече не и се отваряше багажника и едно от копчетата на таблото се беше счупило. За мен това е недопустимо за нов автомобил и предположих, че ще му сменям дръжки на вратите почти всяка година като на Реното. а на Дачията гледам как и хвърчат тампоните без да се скъсат амортисьори и носачи. Човек може да ги хвали само ако са служебни и му ги сменят през година на по 60 000км. За Фолксваген Поло знам, че е един от най-икономичните дизелови автомобили в класа си. Мерцедес 124 - един велик автомобил с един единствен велик проблем - ръждясва повече от Опел капка.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!