Нов закон за Магистрала!Въпрос?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против 140 км на Магистрала

а) Да,Защо?
125
63%
б) Не,Защо?
20
10%
в) Няма разлика от тези 10 км
55
28%

Общо гласове : 200
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?

Мнение от PIONEER » 25 Яну 2012, 22:08

ms написа:
PIONEER написа:...Ти какво разбираш под управляеми??? На магистралата се кара направо...

ти си луд, кьорав или пиян- къде си видял хубав прав участък по нашите "магистрали", че да кажеш "ама то се кара направо" ;)

Ей ако не сме на контра няма да сме ние...ако искаш да ти направим абсолютно права магистрала специално на теб,че да не държиш волана да не ти омаляват ръцете.Като казвам направо имам предвид,че никъде няма остри или обратни завои,които да не могат да се преодоляват със 130-140км/ч.
И в крайна сметка това 140км/ч ще е максималната граница.Как реши,че всички ще карат с толкова през цялата магистралата и при всякакви метеорологични условия ?! :dummy:
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2012, 22:17

Преди няколко години ги бяха напънали и германците да ограничат скороста по техните писти под предлог че развалят дисциплината в европа .Обаче такъв вой нададоха че се отказаха от таз идея много бързо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2012, 22:54

отсечката до бургас си е подоходяща и за 160-170 км/ч дори. много добре си е направена.
проблема не е в колите, а че няма дисциплина тук да се кара с такава скорост културно и на второ място пътищата не са смятани за такива скорости на доста места. ако цялата магистрала беше като тази отсечка, щеше да се пътува доста приятно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 25 Яну 2012, 23:03

Няма разлика от тези 10 км
Едно и също все едно някой спазва тези 130-140км/ч. хайде моля ви. :roll:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Яну 2012, 23:48

alx написа:проблема не е в 140-те по магистралата (въпреки че повечето от нас нямаме коли/ окачване/ електроника да вървиме с такава скорост и да запазиме някакъв контрол)

проблема е във 120-те по скоростните пътища. тази скорост поне за мене е твърде висока за пътните ни условия.

за мене е абсолютно недопустимо при положение че болшинството от катастрофите се случват поради превишена скорост да се вдига ограничението- особено когато не е на магистрала. това е някаква криворазбрана европейщина (за която не сме дорасли още)

проблема е че нямаме пътища. на отсечката при пловдив на тракия имам чуството, че ако мина с опел кадет ще ми е за последно, а с мойта намалям щото не е много приятно изживяване. спомням си в bimmerforums как 1 пич от румъния пуснал stance снимки на неква е36ка и всички му викат свали я още отпред, трябва да я свалиш отпред и той човека се опита да им обясни poor roads ама хората не са виждали такова нещо и продължават :mrgreen:

колкото за колите си крайно не прав. не ти трябва кой знае ква кола/окачване/електроника да я караш по магистралата, стига да си подържаш колата както трябва.

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Яну 2012, 0:01

Между другото на магистралата след Карнобат към Бургас където спокойно може да се кара с 200 при последните пътувания със съжаление установих, че са се появили много неприятни неравности на пътя и ако ги минеш с кола без амортисьори с 200 твърде вероятно е да не стигнеш за където си тръгнал.
Колкото до скоростните пътища, предполагам това е закон с перспективи т.е. би трябвало да ги направят тези скоростни пътища тепърва. Иначе всеки има глава на раменете си, би трябвало да може да прецени с колко да кара и без да го ограничават със закон
Последна промяна © на 26 Яну 2012, 0:04, променена общо 1 път

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Яну 2012, 0:04

За, и без това радко карам със 130 на магистрала :roll: :lol: 140 и отгоре не е опасна скорост, ако си познаваш добре колата, съобразяваш се с трафика и обстановката, настилката, завоите и пр. Тия дни пътувах по магистрала с е38 и се върнах с Клио... С 200 със 7-мицата все едно си със 120 :shock: , 150 със Клиото и хванах дръжката :mhihi: Така че от кола до кола... основното е да има мисъл зад волана.

А някой може ли да ми каже къде са тези "скоростни пътища" в момента с ограничение 110, че нещо не се сещам...
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Яну 2012, 0:08

http://www.youtube.com/watch?v=wU40o0Bgu0A е така да бяха магистралите цена нямаше да има, ама реалноста тука е друга :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Яну 2012, 0:14

А.Марчев написа:Няма разлика от тези 10 км
Едно и също все едно някой спазва тези 130-140км/ч. хайде моля ви. :roll:

Как да няма разлика бе - знаеш ли каква реклама е . Бензина стана 2,55 , хемус на места е лунен пейзаж , пътищата са тъпкани с катаджиски хранилки , дет спъват движението , в Северна България се движиш средно 55 км/ч ама наще вдигат ограничението от 130 на 140 на целите ни 300ина км магистрали - е няма такава глупост .
Вместо да коригират тва 90км/ч на еднопосочни пътища и да направят разширения за междуселските отбивки :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Яну 2012, 1:14

абе..........

квито и пътища и ограничения да имаме... нали си носите глава на раменете

аз съм против тия ограничения и без това има достатъчно олигофрени, сега просто ги легализират с още 10км/ч
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Яну 2012, 1:38

BadAngel написа:абе..........

квито и пътища и ограничения да имаме... нали си носите глава на раменете

аз съм против тия ограничения и без това има достатъчно олигофрени, сега просто ги легализират с още 10км/ч

Какво значение имат тия 10км/ч бате като гледай хората карат със по 150 и 200 в момента... :kuku:
Вече си казвам не да не дава Господ, а да не дава Господ някой такъв повярвал си шофьор да се качи отгоре ми с 200 :help: Аз на себе си и колата имам вяра ама на тия покрай мен вече нямам...
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Яну 2012, 1:49

PIONEER написа:Какво значение имат тия 10км/ч бате като гледай хората карат със по 150 и 200 в момента... :kuku:
Вече си казвам не да не дава Господ, а да не дава Господ някой такъв повярвал си шофьор да се качи отгоре ми с 200 :help: Аз на себе си и колата имам вяра ама на тия покрай мен вече нямам...

Много вярно :!: :!: :!:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Яну 2012, 1:59

PIONEER написа:Какво значение имат тия 10км/ч бате като гледай хората карат със по 150 и 200 в момента... :kuku:

10 са на хартия, нали виждаш какво са писали колегите.. при 130 ограничение - 145
при 140.. 155.. което са 160 км/ч

българия е дъжава с 4 сезона и няма диференцирана максимална скорост според сезоните и условията

линейката идва след 30 минути в добър случай..

аз един път съм чакал линейка и доста тегаво се движи времето тогава

колите.. са зле.. а даже и тези добрите.. пак са зле - стари гуми, идиотски тунинги..

изобщо.. нищо не ни е както трябва, но ограниченията на скоростта трябва да са европейски :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Яну 2012, 2:11

BadAngel написа:10 са на хартия, нали виждаш какво са писали колегите.. при 130 ограничение - 145
при 140.. 155.. което са 160 км/ч

не бъркай ситуацията с боя :mhihi: (в случая с АКТ-а) :paranoid:

155 км/ч не са 160 км/ч - 155 са си 155 по табло и cruise control :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 26 Яну 2012, 2:32

ms написа:
айде пък сега- колите били калпави... то вярно, че е пълно с кочини, но 140 отдавна не са сериозна скорост с която колата да не се справи... По-скоро шофьорите са калпави и не могат да карат с такива скорости... Но едно е 100% сигурно- нямаме пътища за такива скорости...

Добре де, шофирането в крайна сметка не е ли комбинация от кола и шофьор? Какво значение има дали колата или шофьорът издишат...а като добавим и "хубавите пътища"? Която и от трите причини да си изберем, пак не сме дорасли :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата