Лицеви опори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Лицеви опори

Мнение от Владо » 27 Яну 2012, 11:11

jordanov написа:Благодаря, колеги!
ПС: не знаех, че толкова бързо ще почнат да ми растат гърди. Обаче имам една остра моментна болка, когато си поемам дълбоко въздух точно под десния гръден мускул, някъде под ребрата ... не знам какво има там. Не ме боли по време на упражненията, нито след това.

Бих ти препоръчал да се спреш с експериментите, и когато ти остане време, си направи пълни изследвания на сърцето!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 27 Яну 2012, 11:43

Около 110 кила съм (е може и малко повече :mhihi: )

Не бях правил лицеви опори цяла вечност, но имаше период от верме, в който трябваше да си седя вкъщи, а това е страшно скучно и когато ми писна от 9гаг.цоп реших да се позанимая със самодейност, да не се отпусна съвсем.

Започнах с 3 серии по 10, като постепенно увеличавах, 3 дни 3х10, 1 ден почивка, 3 дни 3х15, 1 ден почивка...До края на месеца бях достигнал "ниво" да правя 1х50 и 2х30, а аз съм тежък човек, повече усилия се изиква да се дигне тая маса.

Няма нищо невъзможно - давай си почивка, но не прекомерна, вдигай повторенията планово. А, да и мисли за китките!
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 27 Яну 2012, 12:32

Владо написа:
Бих ти препоръчал да се спреш с експериментите, и когато ти остане време, си направи пълни изследвания на сърцето!

Колега, да чукам на дърво нямам грижи със сърцето. Практикувам и джогинг от няколко дни и то се натоварвам доста повече от колкото с лицевите, до такава степен, че като се прибера и заспивам ... Явно много ми се разширява гръдния кош и за тва е така. Боли ме само и единствено, като си поемам дълбоко въздух и то от дясната страна ... там нямам сърце :) Благодаря все пак, че си загрижен за мен :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 27 Яну 2012, 13:47

Владо написа:
jordanov написа:Благодаря, колеги!
ПС: не знаех, че толкова бързо ще почнат да ми растат гърди. Обаче имам една остра моментна болка, когато си поемам дълбоко въздух точно под десния гръден мускул, някъде под ребрата ... не знам какво има там. Не ме боли по време на упражненията, нито след това.

Претоварване е ;) Съвсем нормално е да има болки

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 27 Яну 2012, 18:40

http://hundredpushups.com/

Правиш си първоначален тест колко можеш Макс да направиш и съответно от коя седмица да почнеш. Ако правиш 30 макс.
Според мен почни от 3тата седмица.
Последната серия се превежда от наглийски: /правиш до отказ като най-малко(at least) (например) 17/ ;)

Прави ги по тази програма и ти гарантирам, че ще направиш 50 лицеви!

Прави се веднъж на ден през ден като след третия ден правиш 2 дена почивка!

Спазвай точно секундите почивка и не си излишни тестове за макс. Важно е 2 дена преди теста да починеш и да НЕ правиш лицеви опори! ;)

Другото нещо като стигнеш да се доказваш на баса трябва да игнорираш околните, всички подмятания и т.нат., защото малко разконцентриране ще ти попречи ;)

Успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Яну 2012, 20:51

bmw318is4 написа:Колега само да ти спомена , не си шашкай тялото един път сутрин един път на обяд и един път вечер за тонус , когато и да ти е свободното време , прасни 3-те серии с 45 секунди почивка между сериите за да усетиш едно напомпване и прилив и след време ще забележиш и ефект от цялата работа щото така сериите разделени през целия ден само стресираш мускула и постигаш едно ...не знам какво ,раздвижване може би,иначе това е просто лично мнение .аз примерно се старая да направя 5-6 серии по 30 повторения с 45 сек почивка и последните 3 серии вече с 1 мин и 30 сек почивка щото вече нямам пауър, комбинирам с добро и правилно дишане , приятно е и се усеща напомпването , разбира се нищо общо няма с дзверското напомпване във фитнеса което адски ми липсва и ме е яд че нямам време да ходя :| :| :| :| :| а и между другото точно въпросното горене на мускулите се получава от такива "масирани атаки " върху него :D

ами колега.. сутрин си правя редовно.. а по-нататък през деня или вечерта.. зависи от това дали имам свободно време, дали съм си у нас и т.н.

тъпо е, но трудно отделям и тези 10 минути на ден
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2012, 0:38

Приеми че губиш баса :winky:
50 истински лицеви опори с опиране на гърдите до земята , прав задник и пълно разтягане на ръцете, не можеш да направиш за 3 седмици. Вече ако се спазариш и вкараш малко чиитинг може и да минеш :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от drizzy » 29 Яну 2012, 12:43

sub_eleven написа:
u`F`o написа:E то това трябва да му е ясно, че 1н час преди тренировка, никво ядене, иначе кръвта отива в стомаха ;)

зависи какво... аз лично преди да спортувам винаги ям един-два шоколада - бърз въглехидрат никога не е излишен, особено ако има тичане.

този номер и аз го правех, докато не ми казаха, че не трябва така :mhihi: като ядеш шоколад и тялото произвежда инсулин и ти се доспива. та по по-малко с шоколада.

А на колегата с баса - пробвай с някаква добавка, за такова специфично нещо като бас/лицеви/3 седимци, за да ти кажат какво ще ти свърши най-много работа. Както са казали древните фитнесджии - с хапче - няма нужда от кебапче :mhihi: :mhihi: :mhihi:
От чудовищния рев съседа се оплака, много силен бил му звука на шестака.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 29 Яну 2012, 12:47

acho.rs написа:Приеми че губиш баса :winky:
50 истински лицеви опори с опиране на гърдите до земята ..

тва са 2 взаимно изключващи се понятия. При истинската лицева опора нищо не се опира в земята (освен джонката :mhihi: ) се прави до положение от 90-80 градуса в лакътя. При тва положение мисля че 50 лицеви опори са достижима цел. Вече тая изгъзица да си допираш гърдите до земята, да си извърташ гъза и да докосваш с пета гардероба, мисля че няма да може 50.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2012, 13:25

Те за тва му викат хората ЛИЦЕВА опора ;)
Най-хубавите лицеви опори са на столове - там вече наистина развиваш мускулатура .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 29 Яну 2012, 15:27

acho.rs написа:Те за тва му викат хората ЛИЦЕВА опора ;)
Най-хубавите лицеви опори са на столове - там вече наистина развиваш мускулатура .

ти най-добре знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2012, 16:30

Да , що :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 29 Яну 2012, 16:36

acho.rs написа:Да , що :winky:

я пусни една снимка на тези много развити мускули :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2012, 16:44

latrel написа:
acho.rs написа:Да , що :winky:

я пусни една снимка на тези много развити мускули :winky:

Трябва да са много развити за знам как се правят лицеви опори ли :roll: Еми не са ...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 29 Яну 2012, 17:13

acho.rs написа:Те за тва му викат хората ЛИЦЕВА опора ;)

нарича се лицева опора защото се опираш на ръце с лице напред, а не заради нещо друго. Лицевата опора се прави на 4 опорни точки - 2-те длани и на върховете на пръстите на краката. Никоя друга част на тялото не трябва да се опира никъде по време на упражнението.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата