Помагате ли на закъсали в снега?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Помагате ли?

ДА
209
91%
НЕ
10
4%
МНОГО РЯДКО
10
4%

Общо гласове : 229
ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Помагате ли на закъсали в снега?

Мнение от dan-dam » 11 Фев 2012, 22:10

Само за последния половин час два пъти :)
Сега излизах за малко и беше закъсал прятел с Е36 купе. Едно рамо ударих и излезе.
След това едно момче ме помоли да го дръпна, ама така я беше окопал тая Лагуна, че нЕмаше мърдане...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 11 Фев 2012, 22:29

има пътна помощ за тая работа :mhihi:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Фев 2012, 22:41

За изминалата седмица поне 6-7 пъти съм бутал закъсали коли.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 11 Фев 2012, 22:52

Миналата зима аз бях дежурния закъсал :mhihi: Бях толкова тъп да не си купя нови зимни гуми.. щото старите имаха някой друг ММ грайфер... ма нали са КУМХО... :mhihi: До нас има едно магазинче, пред което всяка сутрин затъвах и собственика/продавач си ме знаеше.. всяка сутрин в 7 и 10 излизаше да изпуши една цигара и да ме бутне.. Даже някои сутрини той ме чакаше не аз него :mhihi: ВСЕКИ БОЖИ ДЕН в продължение на 1 седмица :mhihi: Ако се забавех ме бъзикаше че съм закъснявал :mhihi: :mhihi: След като омекна времето толкова бях благодарен, че бутилка черно Джони цъфна в ръцете на моя "спасител" :mhihi:
Иначе помагам на закъсали да. Наскоро дърпах пасата на едно приятелче, че акумулатора му се беше предал, докато бил на лекции :mhihi: Не винаги, но когато мога спирам и помагам, но да дърпам... само приятели.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 11 Фев 2012, 23:01

Помагам редовно, защото и на мен ми се случва да затъна...последния път така се бях зашил в една преспа, че се наложи да си сложа веригите, за да изляза :) След като се изкарах, избутах една мацка с А класа и след това пробвах и някакво Пежо... не стана с бутане и за това му предложих да му услужа с моите вериги...но пича май се надяваше и да му ги сложа...и не се получи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 11 Фев 2012, 23:10

Не помагам на закъсали в снега! Първо щото никога нема сняг и второ никой не закъсва в снега щото виж първо :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: рейса да не закъснява
Мечтае да кара: Болид
Детайли за колата: изгнила

Мнение от veselin_nikolov8911 » 11 Фев 2012, 23:22

Помагам когато мога.Днеска закъсах и сички ме подминаваха ядосах се :ranting: и наи накрая викнах циганите да ме дръпнат като им дадох пари.
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Фев 2012, 23:42

veselin_nikolov8911 написа:Помагам когато мога.Днеска закъсах и сички ме подминаваха ядосах се :ranting: и наи накрая викнах циганите да ме дръпнат като им дадох пари.

ммда, имало е и хора, които са искали да ми дават пари, но никога не съм взимал

тъпо и обидно е, не предлагайте пари за дърпане, освен ако човека, които ви помага не си каже

по-голяма част от дърпащите го правят за собствено удоволствие това

аз примерно сега когато бяха големите снегове (понеделника и вторника) просто се разхождах из софия и с нетърпение чаках да видя някой закъсал, за да му помогна

въжето от моята страна си го държах закачено, от свободната част само го прибирах, да не се влачи и така си карах

за тоя тип операции ластичното въже не съм сигурен до каква степен е удачно

удобно е при продължително дърпане на буксир, защото няма толкова "уради"

но при теглене за 5 метра от сняг ми се струва, че убива част от инерцията на дърпащия

моето въже е от парашут, самоделка

нямам представа до колко тона е, но съм дърпал и са ме дърпали доста с него без да има видими проблеми и без да се скъса

случвало ми се е да късам куки за теглене, а при мен го завързвам за ухото на ресора на задния мост
Последна промяна BadAngel на 12 Фев 2012, 0:03, променена общо 1 път
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Фев 2012, 0:01

С Паджеровеца съм направо щатна пътна помощ. Помагам редовно както на приятели така и на случайни закъсали в снега. Но.....Но....Преди два дни един шибаняк с един Еспейс се нбутал в купчината дето е чистил снегорина. Седи си в колата и си говори по телефона. Спрях и го питам иска ли да го дръпна. Шибаняка взе, че ми се скара. Като съм го дръпнел какво щяло да стане :kuku: Ами да те :censored: в нещастника, като те дръпна ще излезеш от преспата скапаняк. Качих се и леко го отминах. На връщане след половин час Еспейса си стоеше в купчината сняг, шофера не се виждаше.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Фев 2012, 0:07

м.. и друго за въжетата

най-опасно е тегленето със стоманено въже

къса се изневиделица, а кинетичната му енергия е огромна

в най-добрия случай може да ти преебе колата (пръснато стъкло)

по принцип и при другите въжета има едно правило - катарамата да е по-здрава от самото въже

за по-тежките дърпания се използват "динамични въжета", но там техниката на дърпане е неприложима за вадения из софия :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525TDS, E32 735i, E30 320i
Мечтае да кара: S50 нещо си ....

Мнение от кобрата » 12 Фев 2012, 0:16

През последните дни падна бутане здраво :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 12 Фев 2012, 0:43

аз забравих да добавя, че ватманката ми каза, ако не успеят да ме бутнат, ще ме закачи на трамвая и ще ме дръпне. Сега си го представям 318-ката закачена за 18-ката....срам, срам.... :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Фев 2012, 0:44

Винаги когато имам възможност,независимо дали е закъсала в снега или има повреда,даже ми прави кеф. :mhihi: Дори един път ,един дядо с Фиат 125 май дори не разбра,че съм помогнал,както си шаря по пътя и гледам на един лед си пали гумите и едно момче се опитва да го бута,аз само счупих от пътя и побутнах ,и си отпраших по пътя,все едно нищо не е станало.Последно бутах едно Е36 пред блока,бяха две момчета,като едното стой и гледа как другия се мъчи да я изкара,ама не тръгва да бута :mhihi: ,аз се спрях до него и му викам: да помагам ли,той ми вика :то още малко и ще излезе,ама се закучи и го побутнахме леко,дори ми благодари,макар да не очаквах.Това е единственото BMW,дето съм бутал закъсало,нищо че броени минути преди това,едно друго Е36 се помъчи да ме гътне на метла,аз съм застанал плътно до една пряспа,щото тротоар няма и се чудя ,дрифта ли да гледам или да се мятам в пряспата,ама момчето майстор,добре го изписа завоя,че не успя и да ме сгази,ама ако ще гъта някой,да гътне някой голфаджия,кво дири мене. :mhihi:А също така идваха от Булсаткома,че се беше преебал кабела на чинията,като го оправиха им вика:какво ви дължа,и момчетата викат:нищо ,само слез да удариш едно рамо ,че закъсахме :mhihi: ,излязоха лесно,едни съседи им бяха разринали ,докато са били у дома. :bowdown: Имам и доста случки с повредени коли дето съм бутал,последно едно приятелче с Е36 2.5 Тдс,3 пъти ходехме да го бутаме, имаше проблем с акумулатора,също и подгряващите свещи не му бяха читави,ние сме на даскало и той звъни ,и в голямото междучасие с Маздата на друг приятел отиваме ударна група и съживяваме мъртвеца,горко му на новия собственик,че като знам как го пържеше студено това Е36,то таман запалило и газ колкото може и отзад димна завеса. :mhihi: И още други случки,ама не ми се пише повече,аве голям кеф ми прави да бутам,нещо като хоби ми е. :mhihi:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Фев 2012, 2:07

и аз бутам, веднъж ми се наложи тази зима мен да ме бутнат и нищо, но това ме ядоса моментно и после пак си бутах :)

аз ги приемам от веселата страна - лек стрийт фитнес :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 12 Фев 2012, 3:49

Винаги, бутане пеша, дърпане, откопаване с лопатата :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата