Помагате ли на закъсали в снега?
Модератор: Общи модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Помагате ли на закъсали в снега?
Само за последния половин час два пъти
Сега излизах за малко и беше закъсал прятел с Е36 купе. Едно рамо ударих и излезе.
След това едно момче ме помоли да го дръпна, ама така я беше окопал тая Лагуна, че нЕмаше мърдане...

Сега излизах за малко и беше закъсал прятел с Е36 купе. Едно рамо ударих и излезе.
След това едно момче ме помоли да го дръпна, ама така я беше окопал тая Лагуна, че нЕмаше мърдане...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
За изминалата седмица поне 6-7 пъти съм бутал закъсали коли.
Si non confectus, non reficiat.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Миналата зима аз бях дежурния закъсал
Бях толкова тъп да не си купя нови зимни гуми.. щото старите имаха някой друг ММ грайфер... ма нали са КУМХО...
До нас има едно магазинче, пред което всяка сутрин затъвах и собственика/продавач си ме знаеше.. всяка сутрин в 7 и 10 излизаше да изпуши една цигара и да ме бутне.. Даже някои сутрини той ме чакаше не аз него
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН в продължение на 1 седмица
Ако се забавех ме бъзикаше че съм закъснявал
След като омекна времето толкова бях благодарен, че бутилка черно Джони цъфна в ръцете на моя "спасител"
Иначе помагам на закъсали да. Наскоро дърпах пасата на едно приятелче, че акумулатора му се беше предал, докато бил на лекции
Не винаги, но когато мога спирам и помагам, но да дърпам... само приятели.

Иначе помагам на закъсали да. Наскоро дърпах пасата на едно приятелче, че акумулатора му се беше предал, докато бил на лекции

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Помагам редовно, защото и на мен ми се случва да затъна...последния път така се бях зашил в една преспа, че се наложи да си сложа веригите, за да изляза
След като се изкарах, избутах една мацка с А класа и след това пробвах и някакво Пежо... не стана с бутане и за това му предложих да му услужа с моите вериги...но пича май се надяваше и да му ги сложа...и не се получи 

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Не помагам на закъсали в снега! Първо щото никога нема сняг и второ никой не закъсва в снега щото виж първо 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- veselin_nikolov8911
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: рейса да не закъснява
- Мечтае да кара: Болид
- Детайли за колата: изгнила
Помагам когато мога.Днеска закъсах и сички ме подминаваха ядосах се
и наи накрая викнах циганите да ме дръпнат като им дадох пари.

Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
veselin_nikolov8911 написа:Помагам когато мога.Днеска закъсах и сички ме подминаваха ядосах сеи наи накрая викнах циганите да ме дръпнат като им дадох пари.
ммда, имало е и хора, които са искали да ми дават пари, но никога не съм взимал
тъпо и обидно е, не предлагайте пари за дърпане, освен ако човека, които ви помага не си каже
по-голяма част от дърпащите го правят за собствено удоволствие това
аз примерно сега когато бяха големите снегове (понеделника и вторника) просто се разхождах из софия и с нетърпение чаках да видя някой закъсал, за да му помогна
въжето от моята страна си го държах закачено, от свободната част само го прибирах, да не се влачи и така си карах
за тоя тип операции ластичното въже не съм сигурен до каква степен е удачно
удобно е при продължително дърпане на буксир, защото няма толкова "уради"
но при теглене за 5 метра от сняг ми се струва, че убива част от инерцията на дърпащия
моето въже е от парашут, самоделка
нямам представа до колко тона е, но съм дърпал и са ме дърпали доста с него без да има видими проблеми и без да се скъса
случвало ми се е да късам куки за теглене, а при мен го завързвам за ухото на ресора на задния мост
Последна промяна BadAngel на 12 Фев 2012, 0:03, променена общо 1 път
No bling at the Ring
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
С Паджеровеца съм направо щатна пътна помощ. Помагам редовно както на приятели така и на случайни закъсали в снега. Но.....Но....Преди два дни един шибаняк с един Еспейс се нбутал в купчината дето е чистил снегорина. Седи си в колата и си говори по телефона. Спрях и го питам иска ли да го дръпна. Шибаняка взе, че ми се скара. Като съм го дръпнел какво щяло да стане
Ами да те
в нещастника, като те дръпна ще излезеш от преспата скапаняк. Качих се и леко го отминах. На връщане след половин час Еспейса си стоеше в купчината сняг, шофера не се виждаше.

м.. и друго за въжетата
най-опасно е тегленето със стоманено въже
къса се изневиделица, а кинетичната му енергия е огромна
в най-добрия случай може да ти преебе колата (пръснато стъкло)
по принцип и при другите въжета има едно правило - катарамата да е по-здрава от самото въже
за по-тежките дърпания се използват "динамични въжета", но там техниката на дърпане е неприложима за вадения из софия
най-опасно е тегленето със стоманено въже
къса се изневиделица, а кинетичната му енергия е огромна
в най-добрия случай може да ти преебе колата (пръснато стъкло)
по принцип и при другите въжета има едно правило - катарамата да е по-здрава от самото въже
за по-тежките дърпания се използват "динамични въжета", но там техниката на дърпане е неприложима за вадения из софия

No bling at the Ring
- кобрата
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525TDS, E32 735i, E30 320i
- Мечтае да кара: S50 нещо си ....
През последните дни падна бутане здраво 

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
аз забравих да добавя, че ватманката ми каза, ако не успеят да ме бутнат, ще ме закачи на трамвая и ще ме дръпне. Сега си го представям 318-ката закачена за 18-ката....срам, срам....

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Винаги когато имам възможност,независимо дали е закъсала в снега или има повреда,даже ми прави кеф.
Дори един път ,един дядо с Фиат 125 май дори не разбра,че съм помогнал,както си шаря по пътя и гледам на един лед си пали гумите и едно момче се опитва да го бута,аз само счупих от пътя и побутнах ,и си отпраших по пътя,все едно нищо не е станало.Последно бутах едно Е36 пред блока,бяха две момчета,като едното стой и гледа как другия се мъчи да я изкара,ама не тръгва да бута
,аз се спрях до него и му викам: да помагам ли,той ми вика :то още малко и ще излезе,ама се закучи и го побутнахме леко,дори ми благодари,макар да не очаквах.Това е единственото BMW,дето съм бутал закъсало,нищо че броени минути преди това,едно друго Е36 се помъчи да ме гътне на метла,аз съм застанал плътно до една пряспа,щото тротоар няма и се чудя ,дрифта ли да гледам или да се мятам в пряспата,ама момчето майстор,добре го изписа завоя,че не успя и да ме сгази,ама ако ще гъта някой,да гътне някой голфаджия,кво дири мене.
А също така идваха от Булсаткома,че се беше преебал кабела на чинията,като го оправиха им вика:какво ви дължа,и момчетата викат:нищо ,само слез да удариш едно рамо ,че закъсахме
,излязоха лесно,едни съседи им бяха разринали ,докато са били у дома.
Имам и доста случки с повредени коли дето съм бутал,последно едно приятелче с Е36 2.5 Тдс,3 пъти ходехме да го бутаме, имаше проблем с акумулатора,също и подгряващите свещи не му бяха читави,ние сме на даскало и той звъни ,и в голямото междучасие с Маздата на друг приятел отиваме ударна група и съживяваме мъртвеца,горко му на новия собственик,че като знам как го пържеше студено това Е36,то таман запалило и газ колкото може и отзад димна завеса.
И още други случки,ама не ми се пише повече,аве голям кеф ми прави да бутам,нещо като хоби ми е. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
и аз бутам, веднъж ми се наложи тази зима мен да ме бутнат и нищо, но това ме ядоса моментно и после пак си бутах 
аз ги приемам от веселата страна - лек стрийт фитнес

аз ги приемам от веселата страна - лек стрийт фитнес

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Винаги, бутане пеша, дърпане, откопаване с лопатата