Последно около затъмнените прозорци
Модератор: Общи модератори
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Re: Последно около затъмнените прозорци
Миналата година си купих CL500 с номер 0101 и тъмни Жамове....классссика в жанра!
е за 4 дена ме съсипаха от палки
1000пъти им обяснявам ,че глобата ми е 20лв и само си губя времето ,след което ги полагам с 20лв и си тръгвам.Е не издържах,свалих сичкото фолио и това е!
Да,не би следвалло да ни спират от движение,но го правят!Правят го ,защото са свикнали да им идват лесни 20-40-50лв от такива рибЕта псевдо гъзари ,иначе много добре знаят какво могат и какво не могат!
Единствения начин да минаваш са инкасото или бележка от ТЕЛК ,че имаш фоточувствителност ,тва е положението...

1000пъти им обяснявам ,че глобата ми е 20лв и само си губя времето ,след което ги полагам с 20лв и си тръгвам.Е не издържах,свалих сичкото фолио и това е!
Да,не би следвалло да ни спират от движение,но го правят!Правят го ,защото са свикнали да им идват лесни 20-40-50лв от такива рибЕта псевдо гъзари ,иначе много добре знаят какво могат и какво не могат!
Единствения начин да минаваш са инкасото или бележка от ТЕЛК ,че имаш фоточувствителност ,тва е положението...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
И аз миналия месец го свалих всичкото,даже колата сега си ме кефи повече,а за затъмнени стопове и тем подобни не искам и да чувам вече..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Този член си е така от сто години, и само се дъвче през няколко месеца. На задните странични е разрешено, ако имаш странични огледала, на задното не е забранено, значи е разрешено, на предното и предните отстрани не може... Сега ако искате и синя лампа си сложете, само за да затъмните и отпред, ама ще горите.
Това пък със спирането от движение е много яко
. Още ли има хора да кълват
.
Това пък със спирането от движение е много яко

- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
В крайна сметка имат ли наистина право полицаите да ми спрат колата от движение посред нощ на пътя заради затъмнени предни стъкла ?

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
ами ако ги смъквам като ме спрат и казвам, че не работят има ли закон да ме задължава да си вдигна прозорците 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Prekysvach написа:ами ако ги смъквам като ме спрат и казвам, че не работят има ли закон да ме задължава да си вдигна прозорците
Да има.Щом не ти работи дигането на "джама " значи е технически неизправно МПС то и тогава със сигурност отнасяш бонус ако продължаваш да настояваш

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Момчета тая тема вече стана дежурна във форума за джамовете. Няма спор тича много да са тъмни стъклата- особено ако е някоя 7мица, Х или нагласена 5чка, оправията както е написал колега по- горе е инкасо или телк че имаш проблеми с очите и така. Разните маймуняци дето карат хиксове, кайени и тн животни със тъмни джамове, точно по тия схеми им минават номерата- тръгнеш ли да се дървиш на ченгелите е лошо, не си залужава за едни стъкла да се разправяш като каруцар от маалата на всяко кръстовище.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз имам два акта за фолио. Фолиото е почти прозрачно и целта на монтажа му беше точно ограничаване на УВ-лъчите. Както и да е... Последния акт беше на КПП Бистрица и ме заплашваха, че ще ме спрат от движение. Като ги предизвиках да го направят мазната кука седи и ме гледа като голям камък и не може да вземе решение.
Както и да е - на първия акт ми излезе НП и пуснах жалба до съда и чакам да ме викнат. На втория акт като ми излезе НП пак ще пусна жалба. Не знам дали ще излезе нещо, но реших да пробвам, че не ми е много готино половината патрулки да са им мрак джамовете, и че ми е малко странно как се определя това дали ти е ограничена видимостта и то с колко процента. Това е все едно да кажат, че си употребил алкохол, ама колко промила...

Както и да е - на първия акт ми излезе НП и пуснах жалба до съда и чакам да ме викнат. На втория акт като ми излезе НП пак ще пусна жалба. Не знам дали ще излезе нещо, но реших да пробвам, че не ми е много готино половината патрулки да са им мрак джамовете, и че ми е малко странно как се определя това дали ти е ограничена видимостта и то с колко процента. Това е все едно да кажат, че си употребил алкохол, ама колко промила...

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Jordana написа:Prekysvach написа:ами ако ги смъквам като ме спрат и казвам, че не работят има ли закон да ме задължава да си вдигна прозорците
Да има.Щом не ти работи дигането на "джама " значи е технически неизправно МПС то и тогава със сигурност отнасяш бонус ако продължаваш да настояваш![]()
![]()
![]()
![]()
Да бе, а в закона къде пише че е задължително стъклата да се свалят???

1.По закон могат да спрат автомобила от движение.
2.Има и глоби в зависимост от чл. от ЗДвП, по който съставят АКТ/фиш...
И аз до едно време си мислех, че могат само да съставят АКТ/фиш по чл. 105 и глобата по чл. 185 е до 20 лв., но ако се заядат, а те го правят, глобата за технически неизправен автомобил е от 50 до 150 лв. по чл. 179, т. 4
Друг е въпроса, че за да установят, че стъкла не отговарят на съответните изисквания е необходим уред, с който да замерят...
Както и ако не спазят всички точки по чл. 172 от ЗДвП, при спиране на автомобил от движение, има шансове да падне в съда.
Не си струва нервите!
2.Има и глоби в зависимост от чл. от ЗДвП, по който съставят АКТ/фиш...
И аз до едно време си мислех, че могат само да съставят АКТ/фиш по чл. 105 и глобата по чл. 185 е до 20 лв., но ако се заядат, а те го правят, глобата за технически неизправен автомобил е от 50 до 150 лв. по чл. 179, т. 4
Друг е въпроса, че за да установят, че стъкла не отговарят на съответните изисквания е необходим уред, с който да замерят...
Както и ако не спазят всички точки по чл. 172 от ЗДвП, при спиране на автомобил от движение, има шансове да падне в съда.
Не си струва нервите!
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Club BMW написа:1.По закон могат да спрат автомобила от движение.
Я дай конкретен чл. от ЗДвП да видим точно по коя точка могат да спрат МПС от движение за затъмнени стъкла, че ми стана интересно, а смятам, че ще е и полезно.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ЗДП
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
ППЗДП
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
1....
2....
3....
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
а)...
б)...
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на
съответните изисквания на стандартизационните документи;
Готов си.
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
прозрачността им.
ППЗДП
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
1....
2....
3....
а)...
б)...
Готов си.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
spacepl написа:ЗДП
прозрачността им.
ППЗДП
1....
2....
3....
а)...
б)...
Готов си.

Pitbull_Germany написа:Club BMW написа:1.По закон могат да спрат автомобила от движение.
Я дай конкретен чл. от ЗДвП да видим точно по коя точка могат да спрат МПС от движение за затъмнени стъкла, че ми стана интересно, а смятам, че ще е и полезно.
Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51
от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за
преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни
административни мерки:
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) временно спиране от движение на пътно
превозно средство:
а) (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) до отстраняване на неизправността, когато
пътното превозно средство е технически неизправно, включително и когато
съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените
норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Да де, ама никъде не се споменава в чл. 105, че щом имаш фолио автомобила е неизправен. А това за повредените и счупени стъкла още по-малко. Като имаш фолио нито ти се поврежда стъклото, още по-малко се чупи.
А и самия факт, че при съставянето на двата ми акта ме заплашваха от спиране от движение и ги молих да ми покажат по кой член ще ми спрат колата от движение и ги провокирах да го направят и сменяха по 15 цвята на лицето. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's