пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Re: пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси

Мнение от makaveli316 » 15 Апр 2012, 18:06

дид0 написа:Предстои ми пътуване до Испания но ще има доста багаж в колата. Какво ще препоръчате през Сърбия или през Румъния?

През Сърбия ми, за какво ти е да минаваш през Румъния?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 15 Апр 2012, 18:13

По либерални ли са станали Сърбите...преди 7-8 години имах проблем заради багаж (искаха ми 30 евро които така и не получиха) и цялата разправия заради едно куфарче с инструменти, та затова сега реших да питам и вашето мнение какво е, че не ми се занимава да се разправям.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 15 Апр 2012, 18:19

дид0 написа:По либерални ли са станали Сърбите...преди 7-8 години имах проблем заради багаж (искаха ми 30 евро които така и не получиха) та затова сега реших да питам и вашето мнение какво е, че не ми се занимава да се разправям.

Сега най-много вафла да ти искат или нещо бугарско за ядене :mhihi:
Поне аз проблеми не съм имал в последната година и нещо, през която съм минавал от там 3 пъти, даже 6 като сложим и връщането.
И винаги пътувам с катун, колата пълна до горе отзад и отпред и веднъж само един пенсионер реши да види кво има в багажника и един път вафла ми искаха.
А зелену карту е здължително да имаш.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Апр 2012, 18:21

преди 2 години като пътувах отварях багажника

тогава имах цяло стекче редбули и тоя си изпроси едно редбулче, но нищо повече
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 15 Апр 2012, 18:28

Благодаря ви колеги :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 15 Апр 2012, 23:46

makaveli316 написа:
дид0 написа:По либерални ли са станали Сърбите...преди 7-8 години имах проблем заради багаж (искаха ми 30 евро които така и не получиха) та затова сега реших да питам и вашето мнение какво е, че не ми се занимава да се разправям.

...А зелену карту е здължително да имаш.

От 01.01.2012 зелената карта вече не е задължителна.

Since January 1, 2012, as per the Multilateral Agreement signed with EEA member states, Serbia is a member of the International Motor Insurance Green Card System. This means that anyone having an insurance policy from any EU state (+ Andorra, Croatia, Iceland, Norway, Switzerand) can travel to Serbia without needing the Green card itself. The national vehicle registration plate substitutes the green card. The same applies to Serbian drivers going to EU + above states. Under the Multilateral agreement, insurers from the above countries MUST provide insurance to Serbia.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 15 Апр 2012, 23:56

R_Lakov написа:
makaveli316 написа:

...А зелену карту е здължително да имаш.

От 01.01.2012 зелената карта вече не е задължителна.

Since January 1, 2012, as per the Multilateral Agreement signed with EEA member states, Serbia is a member of the International Motor Insurance Green Card System. This means that anyone having an insurance policy from any EU state (+ Andorra, Croatia, Iceland, Norway, Switzerand) can travel to Serbia without needing the Green card itself. The national vehicle registration plate substitutes the green card. The same applies to Serbian drivers going to EU + above states. Under the Multilateral agreement, insurers from the above countries MUST provide insurance to Serbia.

Заеби ти тия закони.
Като ти я поиска иди му разправяй за закона, независимо дали е сърбин, хърватин или унгарец.
Най-много да изнервиш някой дето му е криво тоя ден и да те затвори в гаража и да ти разглоби колата.
Нека не забравяме, че в тези страни така по на изток, законите важат когато си поискат те.
Разбирам да е немеца или французина, ама тука говорим за "диваци" и в тва число сме и ние за жалост.

П.П. Плюс това аз март месец пътувах и ми я изкаха зелената карта на едно място, само не помня дали беше в Хърватия или Сърбия.
За това не поемайте такива рискове, че си му е ебало мамата и не се знае на кой идиот ще попаднете :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 16 Апр 2012, 0:34

makaveli316 написа:
KUM4o написа:Цените малко варират в зависимост от настроението на граничарите. На мен зимата от Мездра до Рим ми излезе 45евро само таксите. Сърбия на едната страна ми взеха 7евро ,а на връщане минах само с 5евро. Хърватска на към Рим ми взеха 23евро ,а на връщане 18. Словения си е закована на 15евро седмична винетка и внимавай там да не пропуснеш да си вземеш винетка ,че полицайте дебнат на толовете и е голяма разправия. В Хърватска и Сърбия задължително с карти ,на мен в Хърватска за 3редбула по 2 евро ми искаха 9.5евро ,но като му подадох картата направо все едно му го боцнах в дупето. Ако си пушач купи си цигари от Сръбските бензиностанции ,ако си добър в пазарлъка можеш да си вземеш стек цигари за 9/10евро. В Словения е най-евтина нафтата ,зимата сипвах на 2.35лв за литър ,а в Италия е най-скъпа около 2.70евро. Ако имаш някакви въпроси пиши ми на лично :).

В Словения на отиване към Бг края на февруари заредих нафта за 1.33 евро, а на връщане март месец на 1.34, наистина там е най-евтино.
Аз зареждам до горе преди Калотина и карам до Словения и там зареждам до горе и така не се набутвам да зареждам на други места и стигам до Германия и даже ми остава малко.

Аз миналото лято зареждах на 1.08 еуро в Словения, но скока в цената на горивото си е казал думата,лично за мен в Словения ,махни че беше най-евтина нафтата , но беше и много качествена !Автомобила се чувстваше ,че върви много по-добре с това гориво,мисля че беше Алпин дизел
Аз 15-16 пъти съм минавал това трасе Благоевград- София-Белград-Загреб-Любляна-Триест-Равена и при мен е закон- пълня в БГ резервоара и после в Словения пак догоре (на др бензиностанции много рядко спирам само ако има нужда за дозареждане)
В Италия не виждам смисъл да им даваш грешни пари за магистрали , освен ако не бързаш много за някаде.Има толко много пътища и то в добро състояния ,че ае нема нужда! По SS 309 е малко ужас от камиони , но ако имаш повечко коне под капака настъпваш газта и посредата пътя е широк и позволява на места :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 16 Апр 2012, 12:33

незнам колеги как тръгвате с колите си аз лично немам кураж да тръгна с колата ако се развали примерно в Хърватска кво ще правите ще ви одерат кожата там :shock: или където и да е недай си боже се развали какво правим :idea:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 16 Апр 2012, 12:52

super_mario написа:незнам колеги как тръгвате с колите си аз лично немам кураж да тръгна с колата ако се развали примерно в Хърватска кво ще правите ще ви одерат кожата там :shock: или където и да е недай си боже се развали какво правим :idea:

Правиш си застраховка годишна за цяла Европа, разбира се ако пътуваш често.
Аз плащам 60-70 евро годишно в ADAC и където и да закъсам в Европа идват и ме връщат или до вкъщи или за където съм тръгнал и нищо не плащам.
В Алианц като си правих гражданската в Бг, лелката се опита да ми пробута някаква такава оферта, само дето ми искаше некви 300 и кусур лева за 1 година :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E61525d

Мнение от vvvkokovvv » 27 Сеп 2012, 2:26

Преди 4 дни се върнах от Франкфурт през Унгария и платих с карта. Днес видях от извлеченията от банката трите плащания са 2,90Е, 2,11Е и от Белград до Ниш 6,41Е/картата ми е в евро сумите са с такса за превалутиране в динари/. Относно скоростта не превишавайте 140. От Белград до Ягодино возих сръбски полицай и той ми каза че си настройват радарите на 140 на магистралите 110 извън тях.

Предишна

Назад към Извън Темата