закон за отнемане на имуществото

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: закон за отнемане на имуществото

Мнение от acer » 03 Май 2012, 19:40

ми, елементарно Уотсън! щом говоря за идването на новите управляващи и кризата, графиката сочи темповете на българската икономика, а който иска може да я възприеме и като графиката на умственото си затъпяване- трайно увеличаващо с рядки моменти на проблясъци. махам се от единственият форум в който пиша, че да не ме хване и мен тая странна болест дето вирее тук.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Май 2012, 20:07

То кризата си е криза ама премиеро вдигна ли си самосиндикално заплатката - вдигна си я. Бонусите вървят ли - вървят, даже в министерството на стиснатия Дянков се оказаха най- много; после някои от тия с бонусите отидоха на прокурор, а в последствие на главния прокурор му харизаха 1 заплатка бонус по случай че чукнал 50-така и това ако не е цирк :mhihi: ....
Като си обещал нещо по време на избори, нормално е хората да искат да го изпълниш и в последствие да не са доволни, когато се окаже, че са били лъгани. Освен да си бършат гъзовете с предишните и да разиграват циркове нищо друго няма от ГЕРБ и докато си избираме пребоядисани комунистически деривати, нищо няма да се промени.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 03 Май 2012, 21:09

Като ученик на Бай тошо Бойко добре знае как да се разправи с неудобните за него и как да сецне парите на опозицията за следващите избори. Този закон е нищо повече от инструмент за разчистване на сметки и то най-вече с един Петров ли беше :roll:

Ейсъра е заблуден момчето ама ше разбере след време. Айде спирам да пиша против управата да не направят прага 500 лв да дойдата да питат ти отде имаш лаптоп ,че да пишеш такива работи в нета.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 03 Май 2012, 21:13

jordanpar написа:И всичкото това нощно заседаване защото в понеделник идва комисия да провери какво са сътворили.Типично по български се работи на принципа ''Шшшш,шефа идва,давай да се направим на заети''.Еми те и слепите видяха и глухите разбраха,че така си прокараха закона,че те да си останат недосегаеми,а да попречат маааалко повече на други за вбъдеще да ги стигнат по крадене и присвояване.Аз не видях един мастит политик от миналите управляващи да е в затвора,а една от основните популистки тактики на Тиквата беше,че точно ще се разправи с крадливото племеот миналото.Не видях да изчезват с багери и фадроми незаконните мегалуксозни вили по крайбрежия,в чашки на язовири,резервати и други места избрани за богопомазани.Фарса с делото на Мургина продължава и до днес,а смешната й присъда от 4 години за стотиците милиони левове които й приписват ще изтече докато се точи делото.
3 години минаха почти от герберското рулиране--ебем ти и магистралите и спортните зали с които ни облъчват информационно всеки ден.
Вече и близки и познати с по 2-3 различни вида бизнеси в миналото се отчаяха,незнам за обикновените хорица със строго определен бюджет от няколко стотин лева за месеца.Пък че няма пари за 'ляП и за гориво,че сме на 78-мо място по свобода на словото и печата,че монополизма е все по-навлязъл в политическия и административен живот.........
Мъка,мъка не ами......

Чл. 1. (1) Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание.
----
Отнася се за всички държавници, включително кметове. Тройната коалиция се изплю и исмя на целия български народ, даже на целия ЕС, НО още има хора дето чакат Б.Б да осъди някой. Коментирай този закон, какво ми коментираш какво направил ББ, факт е че единствено ГЕРБ започва разрушаване на незаконни постройки.... 1 била 2 били - толкос, когато нямаш база за сравнение и 2 бараки съборени са много. Мургина, шургина, правителството не се меси във съдебните решения и тука има хора дето си мислят че Ц.Ц ги хваща, а Б.Б ги съди, ама липсата на елементарно образовани хора е причината да не знаят че съдебната власт е независим орган.
Колкото до икономическото положение то е нормално в тези времена на дефицити и свити бюджети в цял свят, примерно за 2009-10-11 колко държави от ЕС имат растеж на БВП, обаче хора дето не виждат по-далече от носа си искат от ГЕРБ да прави чудеса. БСП-то какво направи, изкуствена заетост от пика на строителството и когато строителството секна - лъсна реалната икономика, а преди кризата когато имахме 6% ръст на БВП вдигнаха минималната заплата с 20лв на година, а 06г даже с 10лв я вдигнаха - стандарта ни хвръкна всички живеехме в разкош, а днес при тези дефицити, кризи и прочие мръсници от ГЕРБ се опитват да вдигнат минималната заплата само с 30лв, вместо да я направят 1000лв.
Колкото до тоя закон, еми нормално - кое точно не се харесва във него ? Това че не се приема радушно е нормално в държава където сигурно 80% от населението не се осигурява на реалните си доходи което е чиста пробва укриване на доходи, данъци и какво ли не, защото онези крадели - да откраднем и ние, после искат растеж, искат просперитет, искат някой да оправи държавата, купуват се коли за по 10000лв пише се за по 2000лв и после ЗАЩО хората не харесват този закон - защото сме най-крадливото и алчно племе във света! Съседска завист или гражданска съвест ? Нормално в нашата страна да е съседска завист, ББ нарича нещата с истинските имена, във Германия може би е гражданска съвест да съобщиш че комшията краде, ама тука е завист и е факт ?!

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Май 2012, 21:29

acer написа:ми, елементарно Уотсън! щом говоря за идването на новите управляващи и кризата, графиката сочи темповете на българската икономика,

тя икономиката ни понеже има 1 и 2 показателя, та викаш дай да го осредним на око...
acer написа:а който иска може да я възприеме и като графиката на умственото си затъпяване- трайно увеличаващо с рядки моменти на проблясъци.

виждам че думите ти се отнасят за теб самия...
acer написа:махам се от единственият форум в който пиша, че да не ме хване и мен тая странна болест дето вирее тук.

ние пък ще поплачем, ама ще ни мине
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Май 2012, 21:32

Беше редно първо да разберат как се живее с 200лв на месец, каква се яде, пие и т.н. Щом държавата ме кара да живея с 200лв на месец явно мога и да не ям, да не пия, да ходя гол. Тогава защо с 1000лв заплата да не мога да си купя S класа за 30к? Примерно 3-4 години съм живял с 200лв на месец. :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Май 2012, 22:14

kiro_320 написа:..........................................

И викаш като е приет преди 4 години тоя закон,няма начин да се върне за преразглеждане а?????Щот сегашните герберчета нямат мнозинство ,така ли?Щот не са съсредоточили почти цялата възможна власт,тъй ли???Щот правителство,парламент,президент,местно управление не са съсредоточени в тях ли беееееее??Щот ако искат не могат и велико народно събрание ли да си свикат,а?????Щот не могат да организират референдум дали да се накажат строго миналите управляващи ,като аргументът съвсем искрено би бил злоупотреба със политическата власт и присвиявания в особено големи размери????Ама как да стане,като народа в злобата си на 99% и смъртни присъди би им дал,само да имаше възможност.Щот не един и два герберски кмета се оакаха на местна почва,нали?Щот май и политическа съвест и воля им трябва,ама те са оперирани от тези неща.
Ха ха ха ха,да се радваме на две съборени бараки тъй ли било.Криза в България --сериозно ли бе,вижте данните за печалбите САМО на Уникредит за миналите три години.Вижте растежа на депозитите само за последните 9 месеца.Криза,пффффф.В Западна Европа Дексия изгуби 80 милиарда евро само от пенсионни натрупвания само през 2009-10 година,масово финансови брокерчета фалираха ,доста от тях и в затвора влязоха.Ето това е криза.При нас броя на белите якички се увеличава,а новите модели коли и в провинцията доста се набиват на око.Криза ама за гладните кокошки.
Последна промяна jordanpar на 04 Май 2012, 8:20, променена общо 1 път

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 03 Май 2012, 22:42

UBAH5 написа:
alx написа:българия трябва да се управлява по скайп от японци

Респект :bowdown:

то и сега е така само, че с "лабав" нет и без преводач!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Май 2012, 23:43

acer написа:махам се от единственият форум в който пиша, че да не ме хване и мен тая странна болест дето вирее тук.

Стига бе моля ти се човек недей така! Ако не са твоите розови очила, ако ти като един достоен наследник на Мунчо (селския идиот от "Под игото" - пояснение за тези след '80 набор) ни изоставиш в този напрегнат миг на безвремие, как ние глуповатите бихме осъзнавали невероятното предимство пред целия свят да живеем в такава прекрасна страна водена от най-модерната партия в света??!!
Jordanpar, не го познавам момчето, но го четете внимателно! Мен ме мързи да пиша толкова, а пък и на мунчовци не ми се обяснява :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Май 2012, 23:18

jordanpar написа:анните за печалбите САМО на Уникредит за миналите три години.

тая тема не ми е интересна, но принципно ми е интересно как някой сложи думите "печалби" и "уникредит" в едно изречение.

Изображение

това за спестяванията, откриваме топлата вода, винаги по време на криза скачат. лесно да цитираме някви неща и да звучим
компетентно без нищо да казваме. през това време безработицата в българия е 13%. за мен лично по време на правителството
на герб се построиха много неща, защото 3 години не се бях връщал в българия за повече от 2-3 седмици и сега зимата седях
няколко месеца и обикалях доста, положителна разлика има и то много голяма... само, че сега ще трябва да се изживеят последиците
от некотролируемия разтеж на сектора с недвижими имоти + една изтощена(изхабена да не кажа направо) и затънала в дългове европа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Май 2012, 20:34

steeN написа:
jordanpar написа:анните за печалбите САМО на Уникредит за миналите три години.

тая тема не ми е интересна, но принципно ми е интересно как някой сложи думите "печалби" и "уникредит" в едно изречение.

Изображение

това за спестяванията, откриваме топлата вода, винаги по време на криза скачат. лесно да цитираме някви неща и да звучим
компетентно без нищо да казваме. през това време безработицата в българия е 13%. за мен лично по време на правителството
на герб се построиха много неща, защото 3 години не се бях връщал в българия за повече от 2-3 седмици и сега зимата седях
няколко месеца и обикалях доста, положителна разлика има и то много голяма... само, че сега ще трябва да се изживеят последиците
от некотролируемия разтеж на сектора с недвижими имоти + една изтощена(изхабена да не кажа направо) и затънала в дългове европа.
уникредит в бг (булбанк) имаше предвид колегата...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 06 Май 2012, 22:49

kiro_320 написа:...

Бате, много телевизия гледаш :mhihi: :mhihi:
Германеца знае, че ако съседа спести данъците, няма да има пари за ремонт на аутобана. Тука, с парите от данъците подпомагаме германското автомобилостроене и ако спестя някой лев данък (аз или комшията), общинаря ще вози дебелия си гъз не на двегодишно бмв, ами на тригодишно, примерно.
Държавата е най-лошият стопанин от 1945 година насам (може и от по-рано). Защо трябва доброволно да й дарявам по-голямата част честно заработените си пари, като знам че ползата от това дарение няма да е абсолютноо никаква за мен, за семейството ми и дори за комшията. :kuku:

Та така - ако искаш хората да ти поверят парите си трябва да докажеш че си отговорен и разумен човек, на който може да се разчита. Държавата не е нито едно от изброените. :banghead:

Или може би, като приемат закона, Цв. Цв. и Доган ще се почувстват на тясно в България? Или парите им са от спестените закуски :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Май 2012, 2:34

Bogat-Beden написа:...

е българския клон как да не е на печалба като взимат пари на смешни лихви и печелят от маржа.
къде в европа има такива лихви за заемите... при толкова свит пазар на имотите лихвите трябваше
да се сринат, но добре дошли на свободния български пазар ;) в същност аз имам друга теория за
лихвите и друг път съм я споделял, няма добър начин за изчисляване на кредитния риск, защото
всичко в нашата държава е менте и за тва банките се презастраховат.
все тая, аргументе ми са си напълно валидни ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 07 Май 2012, 10:34

steeN написа:
Bogat-Beden написа:...

е българския клон как да не е на печалба като взимат пари на смешни лихви и печелят от маржа.
къде в европа има такива лихви за заемите... при толкова свит пазар на имотите лихвите трябваше
да се сринат, но добре дошли на свободния български пазар ;) в същност аз имам друга теория за
лихвите и друг път съм я споделял, няма добър начин за изчисляване на кредитния риск, защото
всичко в нашата държава е менте и за тва банките се презастраховат.
все тая, аргументе ми са си напълно валидни ;)

Има едно много просто правило, а то е че няма как кредитния рейтинг на която и да било компания в дадена държава, да е по-висок от кредитния
рейтинг на държавата. Точно по тази причина се калкулира риска според кредитния рейтинг и съответно му се определя стойност. Така големи кредитни институции от държави с ААА рейтинги, експандираха в държави с ниски рейтинги, печалбите са големи, а местните институции не могат да си набавят евтини пари и да са конкурентни. Друг е вече въпроса, колко се верни тия кредитни рейтинги и как се определят (Енрон, Лемън Брадърс, Гърция и тн и тн) са само една част от примерите как се пада от върха :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 07 Май 2012, 16:05

acer написа:гледам и се хиля на смешните аргументите от опозицията-тероризъм, талибани, атаки?! май бая параноя ги хваща като се сещат кво ще стане с бентлитата и яхтите им :lol: в иралндия (или англия), същият закон се прилага, ако не можеш да докажеш 13,000 EU, а не 250,000! сега като го приемат закона след време границата трябва да бъде смъкната също на 13хил.

единственият негатив е че има злобни хора и дори тия с доказан доход ще биват разследвани, но си е обществена тайна че хиляди фирми са с двойно счетоводство, така че си заслужава да бъде "платена" цената! тия от нап доста ще си чешат главите като видят реалните размери на икономиката ни :mhihi: а за мутрите и всякви далаверджии обстановката ще стане доста стерилна, ето ви справедлива демокрация :clap:

Ти имаш ли идея какво гласи закона ? Аз съм за конфискацията ако неможе да се докаже дохода. Въпросът е,че този закон предвижда конфискуване на имуществото преди влязла в сила присъда. Т.е Идват конфискуват ти всичко и започват да се водят дела. И евентуално ако успееш да ги спечелиш неясно как ще ти "възтановят" конфискуваното имущество. Този закон е написан така,че да могат да унищожават неудобните. Представи си така имаш бизнес всичко ти е законно ама не си плащаш на ГЕРБ, или просто ги конкурираш. Идват описват ти всичко конфискуват ти всичко. Бизнеса ти умира защото просто неможеш да си изпълниш договорите, няма как да си изплащаш кредитите. И фалираш водиш всички дела доказваш си всички доходи след няколко години мъки ама вече е все тая.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата