Кой е виновен на пътя? Казус за разрешаване :)
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Кой е виновен на пътя? Казус за разрешаване :)
Щом светофара свети и за двамата зелено,остава да важи правилото на дяснозавиващия.Тва че е две ленти еднопосочната улица нищо не значи,първо правилото за завиване по най-късата траектория отпада,защото лявозавиващия трябва да изчака пълната маневра на другия.Второ-в еднопосочна улица имаш право да паркираш И успоредно на левия тротоар,така че ако дяснозавиващия има за цел или нужда да отбие и паркира веднага след като навлезе в тая улица,лявозавиващия не е телепат за да го знае предварително и е длъжен да изчака пълната му маневра. 

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Червеният. Както някой по-назад беше написал, такава е ситуацията на кръстовището пред УНСС и то не защото синият е решил, че така му е гот да завие, а защото в близката за него лента най-често има паркирани таксита, и е принуден да използва лявата лента. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
jordanpar написа:Щом светофара свети и за двамата зелено,остава да важи правилото на дяснозавиващия.Тва че е две ленти еднопосочната улица нищо не значи,първо правилото за завиване по най-късата траектория отпада,защото лявозавиващия трябва да изчака пълната маневра на другия.Второ-в еднопосочна улица имаш право да паркираш И успоредно на левия тротоар,така че ако дяснозавиващия има за цел или нужда да отбие и паркира веднага след като навлезе в тая улица,лявозавиващия не е телепат за да го знае предварително и е длъжен да изчака пълната му маневра.
нищо не отпада тва си важи независимо по къв начин е регулирано кръстовището. точно в закона не пише "ако свети зелено за двамата..." и такива глупости. и по дефолт КАТ-аджията като дойде най-вероятно ще ти каже ти си предпоставка за ПТП - отнел си предимството на насрещния и ти бамка акта, тва че ония е нарушил някъв член там я го глоби я не.
така, аз когато съм СИН завивам в най-дясна лента, и не ме интересува левия тръгнал ли е или не е.
Когато съм ЧЕРВЕН, завивам в лявата лента с едно наум за синия, но за мен е чиста простотия, когато и двете ленти са свободни, дясно завиващия да завие В ЛЯВА ЛЕНТА.
когато има две ленти и на едната има паркирали коли, пешеходци или каквото и да е било десния е с абсолютно с предимството!
Тук е малко МОРАЛ vs ЗАКОН
Когато съм ЧЕРВЕН, завивам в лявата лента с едно наум за синия, но за мен е чиста простотия, когато и двете ленти са свободни, дясно завиващия да завие В ЛЯВА ЛЕНТА.
когато има две ленти и на едната има паркирали коли, пешеходци или каквото и да е било десния е с абсолютно с предимството!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
vlad0 написа:така, аз когато съм СИН завивам в най-дясна лента, и не ме интересува левия тръгнал ли е или не е.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
vlad0 написа:..
па да си беше оформил питането като "кой е МОРАЛЕН на пътя?" .... щото хората дават отговори според ЗАКОНА...и ако стане ПТП в ситуацията катаджията ще пише в акта, че си отнел предимство, а не, че си бил морално прав...

па така ли трееше да напраа?
Законово уточнихме кой е прав и кой е крив ...
Но зависи в кой момент ме удари синия, защото ако съм направил завоя и ме удари директно го обвинявам в смяна на лента

Законово уточнихме кой е прав и кой е крив ...

- b00st
- User
-
vlad0 написа:па така ли трееше да напраа?![]()
Но зависи в кой момент ме удари синия, защото ако съм направил завоя и ме удари директно го обвинявам в смяна на лента

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Лошо, 1/3 от хората мислят, че синия е виновен. Май трябва да има опреснителни курсове през 12-18 месеца.
ПП: Аз се чудех, защо така мразите полицията, пък той отговора бил ясен
ПП: Аз се чудех, защо така мразите полицията, пък той отговора бил ясен

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
В тези дати е разковничето

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Синия е с предимство, червения трябва да чака. Тази схема е едно към едно със кръстовището на "Г.С.Раковски" и "Патриарх Евтимий" до френската гимназия.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- b00st
- User
-
всеки чака реда си, независимо от лентите и булеварда. и има смисъл не е само "морално", щото я си помисли като има натоварен трафик и директно няколко човека правят левия завой за лява лента как ще запушиш насрещно движещите се за напред оставайки в кръстовището точно срещу тях. много глупаво и като някой ми направи така седя на клаксона докато не се махне.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
И двата автомобила са в нарушение, и двамата шофери ще имат актове.
Никой не мое ма връне на селу!
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3