Да изчистим България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Re: Да изчистим България

Мнение от BFM » 13 Май 2012, 19:44

zxsport написа:Моят боклук (семейния по скоро) го изхвърлям всеки ден! Една хартийка не съм метнал през прозореца, жената също ... бебето ми също ... пазим чисто, колите ми са винаги чисти (всяка седмица ги мия)! Откъде накъда аз/жена ми ще чист/я/им на Ганю Балкански??? ДГД цялата кампания, процесът е необратим, "свине" винаги ще има и оправия няма ...

Прав си, колега, аз също се старая да не "цапам" и ми е трудно да се мотивирам да чистя чуждите боклуци, само се надявам, че този, който "с.ре" наоколо, ще ме види и може би ще се замисли следващия път... надявам се...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Май 2012, 19:46

BFM написа:
zxsport написа:Моят боклук (семейния по скоро) го изхвърлям всеки ден! Една хартийка не съм метнал през прозореца, жената също ... бебето ми също ... пазим чисто, колите ми са винаги чисти (всяка седмица ги мия)! Откъде накъда аз/жена ми ще чист/я/им на Ганю Балкански??? ДГД цялата кампания, процесът е необратим, "свине" винаги ще има и оправия няма ...

Прав си, колега, аз също се старая да не "цапам" и ми е трудно да се мотивирам да чистя чуждите боклуци, само се надявам, че този, който "с.ре" наоколо, ще ме види и може би ще се замисли следващия път... надявам се...

Те тия дето си хвърлят боклуците на два метра от кошчето като те видят ще се смеят .. Нямат мозък просто, доста е трудно явно да направиш още една крачка и да го хвърлиш вътре.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 13 Май 2012, 19:51

:bowdown:
Последна промяна ///ivanE30 на 13 Май 2012, 22:07, променена общо 1 път
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 13 Май 2012, 20:33

randity написа:
kronos написа:Това как се чисти? Аз знам де....
Днес видях доста хора да чистят включително и аз си измих колата и смлях едни храсти в задния двор, но на улицата нямам никакво намерение да чистя, просто след два дни ще е същото.

Toва колега за съжаление така и ще си остане. Но "най-хубавото" е, че това се намира на входа на София ..

Не братле, това е на 2 км. от центъра на Варна. То се чу че скоро една 'сметопочистваща' фирма с три букви е купила парцела и скоро май ще ни отърват от тази..... :twisted:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 14 Май 2012, 9:27

kronos написа:
randity написа:
kronos написа:Това как се чисти? Аз знам де....
Днес видях доста хора да чистят включително и аз си измих колата и смлях едни храсти в задния двор, но на улицата нямам никакво намерение да чистя, просто след два дни ще е същото.

Toва колега за съжаление така и ще си остане. Но "най-хубавото" е, че това се намира на входа на София ..

Не братле, това е на 2 км. от центъра на Варна. То се чу че скоро една 'сметопочистваща' фирма с три букви е купила парцела и скоро май ще ни отърват от тази..... :twisted:

Oбъркал съм се, че нали и в София си я имаме тази красота ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 14 Май 2012, 11:52

Аз пък заедно с още 5-10 човека изхвърлихме около 40 торби с боклук, като общо напълнихме 2 казана тип лодка и 4 контейнера за боклук на улицата. И все ми е тая кой е цапал, вашите разсъждения тип "няма да чиста това, дето го е цапал друг" са плоски :no: Говорите за оправия, а самите вие не искате да се оправите.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 14 Май 2012, 12:19

Над 300 000 души са се включили в почистването, а 500 незаконни сметища са били премахнати.
Аз също чистих пред на братовчед ми блока, всички коли от паркинга се местеха за да се изчисти и под тях.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Май 2012, 13:20

Мармот написа:‎"Спокойно! Няма да изчистим! Няма да стане нито за ден, нито за два – никога няма да стане. Така ще си живеем – заринати с боклук во веки. Не знам също защо покрихме с парцал кенефа от “Ентропа” на Дейвид Черни, при все, че беше уцелил десятката. Май защото истината боли.

:yes: Истината много боли. Тоя пич беше уцелил гениално с какво да ни оприличи, направо му се възхищавам. Последното доказателство е, че за една година след последното чистене има също толкова боклук, където не му е мястото. Само че вече онези, които цапат си знаят, че "балъците" пак ще изчистят и с умита съвест ще разтоварват строителните отпадъци в гората и торбата с боклука през терасата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 15 Май 2012, 16:42

Аз подех инициятивата като домоуправител включиха се още 3ма от блока другите минаващи си запзиха реда за догодина :mhihi: както и да е поизчистихме рязахме и клони от храсити и дървета наоколо, добре се получи. Така и до днес сутринта си седят клоните и храсталаците срещу контейнерите, въпреки че изрично говорих с организаторите с камиона до нашата улица да наминат и да натоварят.....Иначе от съседните блокове имаше и майки с деца, което е добре поне да ги научат да не хвърлят боклуци...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Май 2012, 20:27

така е малко или много такива инициативи възпитават подрастващите в култура на пазене на читота,отделно че малко или много доста боклук се събира които ако ние не го изровим от храстите или полянките няма кои ако не ние.така,защото и аз пазя и се старая да възпитавам децата но ако ние не си почистим ще си тънем и ще псуваме ББ

Предишна

Назад към Извън Темата